AirBaltic har nu tre fly i flåden med hver sin national-bemaling fra de tre baltiske lande, Estland, Letland og Litauen. Her det seneste fly i samlingen, en Airbus A220-300 i de litauiske farver. Pressefoto fra AirBaltic.

Flyselskab klar med endnu et særmalet fly

Det store lettiske flyselskab, AirBaltic, har fået endnu et af sine Airbus A220-300 i en særlig bemaling. Denne gang med nabolandet Litauens flag og opkaldt efter den litauiske hovedstad.

AirBaltic er et slags baltisk SAS med fokus på tre lande, i dette tilfælde de tre baltiske lande, Estland, Letland og Litauen.

For at signalerede sin øgede betjening af naboerne i Litauen, har lettiske AirBaltic netop fået bemalet en af sine nye Airbus A220-300, YL-CSK, med farverne fra det litauiske flag ligesom flyet er opkaldt efter Litauens hovedstad, Vilnius.

Martin Gauss, koncernchef for AirBaltic siger i en pressemeddelelse:

“AirBaltic er stolte af at levere de bedste flyforbindelser til og fra Baltikum – allerede nu har vi 80 direkte ruter fra Estland, Letland og Litauen. De baltiske stater er vores hjemmemarked og vi vil fortsætte vores vækst og dermed hjælpe til med udvikling i Estland, Letland og Litauen. Med dette fly i de litauiske farver, har vi nu tre fly i flåden, der hver har farverne fra et af de baltiske lande.”

For at få Airbus A220-300 flyet fra AirBaltic malet i de litauiske farver har flyselskabet haft 15 malere i sving, de brugte 1.000 timer på opgaven og blandt andet 250 liter maling.

20 procent flere passagerer
I årets første seks måneder har AirBaltic fløjet 240.000 passagerer alene til og fra Litauen – det er 20 procent flere rejsende end samme tid sidste år, oplyser flyselskabet.

AirBaltic betjener fra hjemmebaserne i de tre baltiske hovedstæder, Riga, Tallinn og Vilnius, 70 destinationer i primært Europa. Den lettiske stat ejer 80,5 procent af AirBaltic, mens danske Lars Thuesen via et af sine selskaber, Aircraft Leasing 1 SIA, har resten af aktierne.

AirBaltic har i øjeblikket 39 fly – foreløbig 19 Airbus A220-300 samt otte Boeing 737 og 12 Bombardier Q400Next Gen.

Relaterede artikler:

Satte pris på flyselskaber

Airbus leverer passagerjet nummer 12.000

Paven på vingerne med airBaltic