Hollands Turistråd lukker sit skandinaviske kontor – men landet er bestemt stadig værd at besøge; her et foto fra Groningen i det nordlige Holland. Foto: Henrik Baumgarten.

Holland lukker sit skandinaviske turistkontor

Med årets udgang lukker Hollands Kongres og Turistbureau sit kontor i Stockholm og indstiller dermed sin virksomhed i Skandinavien.

”Vi beklager denne beslutning, den er ikke vores egen, men er taget på vores hovedkontor i Haag,” oplyser Astrid Lindholm, PR manager Scandinavia for NBTC, Netherlands Board of Tourism & Conventions. Astrid Lindholm vil dog stadig repræsentere den hollandske besiddelse i Caribien, Aruba og Aruba Tourism Authority.

Årsagen til at lukke det skandinaviske kontor for NBTC i Stockholm er at fremtiden kræver en forandring af NBTC som organisation for at sikre relevans og effektivitet, herunder en forandring når det gælder udvikling, varemærket Holland.com og markedsføringen af selve Holland, hedder det i meddelelsen. Ligesom med VisitDenmark finansieres NBTC af en blanding af offentlige og private midler.

Disse ændringer stiller nye krav til organisationen. NBTC vil derfor skifte fokus fra at have kampagner på udvalgte destinationer til at fokusere på udvikling af udvalgte destinationer.

Tallene for sidste år er endnu ikke klar, men følge tal fra Hollands modsvarighed til Danmarks Statistik, Statistics Netherlands, havde Holland i 2016 i alt 15,8 millioner ankomster af udenlandske turister – forretnings- som leisure-rejsende, heraf kom de 10,3 millioner fra Europa. Alene fra Danmark var der i 2016 i alt 144.000 ankomster til Holland, et fald fra 2015 på syv procent.

Tallene fra Statistics Netherlands dækker alle registrerede udenlandske ankomster til Holland, hvor den udenlandske besøgende har foretaget mindst en overnatning. Det kan være alt fra et hotel til en campingplads. Tallene omfatter ikke overnatninger på skibe og både, i private hjem eller konceptet social travelling.

Ikke kun fokus på volumen
Netherlands Board of Tourism & Conventions’ fremtidige fokus på at tiltrække udenlandske besøgende vil ikke kun være med relation til hvor mange ankomster, der er fra de udvalgte lande. Der vil også blive stillet skarpt på, hvor tæt landene er på Holland, hvilken type transport der anvendes for at komme frem og hvor stor muligheden er for at de fortsat vil besøge Holland.

Relaterede artikler:

Nye afgifter skræmmer krydstogter væk fra Amsterdam

Konkurs i hollandsk online-rejsebureau

Turistchef bliver nordisk turistdirektør

Dansk rejsebureau øger på Caribien