Hul i ny Samsø-færge efter kollision med færgeleje

mf samsøDen helt nye naturgasdrevne Samsø-færge er midlertidigt sat ud af spillet. Den kolliderede i aftes med færgelejet på havnen i Sælvig. Passagererne måtte finde alternative måder at forlade færgen på.

Den nye og længe ventede MF Samsø begyndte for blot to uger siden at sejle mellem Jylland og Samsø. Sidst på eftermiddagen sejlede den mod et reserveleje i havnen i Sælvig, og færgelejets broklap satte sig fast i færgen, skriver dr.dk.

Redningsberedskab på Samsø blev tilkaldt og begge redningsbåde blev sat ind for at hjælpe de 57 passagerer og en ambulance med en patient. En del biler og lastbiler kunne ikke komme fra borde. Og en enkelt hest skulle bringes i land.

Efter flere forgæves forsøg på at skære og trække broklappen ud af færgen lykkedes det ved 2.30-tiden i nat at få klappen fri.

Færgedirektør Carsten Kruse: ”Man tænker 1.000 ting på en gang, når man ser færgen ligge i det forkerte bassin og broklappen ligge i vandet. Men det vigtigste er, at der ikke er sket noget med nogen. Nu skal vi så have fundet ud af, hvordan vi får repareret det ca. 2 meter gange 30 cm. store hul, der er i færgen”.

Klappen ligger i havneindløbet, hvor den ifølge den redningsberedskabet på Samsø ikke er til gene for de andre færger.

Rederiet har lånt færgen Ane Læsø, der foreløbig sejler på ruten til 25. marts.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.