Airbus A350-900 bliver snart ny langrutetype i Iberias flåde.

Iberia ser frem til stor vækst i år

Oneworld-medlemmet indsætter fra august det nye flagskib i sin flåde, introducerer nye destinationer og forudser en vækst i år på otte procent.

Til juni modtager det spanske flyselskab den første af sine Airbus A350-900 til langruterne – typen indsættes fra august på ruten fra Madrid til New York. A350 bruger omkring 30 procent mindre brændstof end en af ‘forgængerne’ A340-600, oplyser Iberia.

Ombord på Iberias A350’ere bliver der blandt andet højhastigheds Wi-Fi, et udvidet og forbedret in-flight underholdningssystem, mere plads i kabinen med mere plads til håndbagage og et avanceret system til hurtigere fornyelse af luften i kabinen, der samtidig får en højere luftfugtighed. De rejsende på business class får blandt andet mere benplads, mens selskabet i dag tilbyder omkring 52,5 centimeter, bliver der på Airbus A350/900 i alt 58 centimeter.

På kort- og mellemdistanceruterne begynder Iberia også i år at modtage sine første nye Airbus A320neo (new engine option), der bruger cirka 15 procent mindre brændstof end den forrige generation af A320-familien.

Flere nye ruter
I alt har Iberia bebudet åbning af mindst 11 nye ruter i år.

Der kommer blandt andet en sæsonrute fra Madrid til San Francisco med tre flyvninger om ugen fra 25. april til 28. september. Ligeledes får Iberia fra Madrid en ny langrute til mellemamerikanske Nicaraguas hovedstad, Managua. Ruten letter første gang 1. oktober og får også tre afgange om ugen. På udturen bliver der mellemlanding i Guatemala City.

Ligeledes vil Iberia i år vokse yderligere på eksisterende langruter. Det gælder blandt andet forbindelserne til Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Japan og Puerto Rico. Der kommer også forøgelser på en række kortruter, blandt andet til Frankrig, Italien og naboen på den iberiske halvø, Portugal. Samlet stiger Iberias trafikprogram i år otte procent sammenlignet med 2017.

Samlet har Iberia ruter til 130 destinationer i 48 lande i Europa, Nord-, Syd- og Mellemamerika, Afrika, Mellemøsten og Asien. Sammen med sit datterselskab Iberia Express, der blandt andet betjener ruten mellem Madrid og København, og franchisepartneren Iberia Regional/Air Nostrum har Iberia i snit 600 daglige flyvninger.

Relaterede artikler:

IAG-selskab har store planer for 2018

Iberia i storstilet Puerto Rico-satsning

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år