Airbus A350-900 bliver snart ny langrutetype i Iberias flåde.

Iberia ser frem til stor vækst i år

Oneworld-medlemmet indsætter fra august det nye flagskib i sin flåde, introducerer nye destinationer og forudser en vækst i år på otte procent.

Til juni modtager det spanske flyselskab den første af sine Airbus A350-900 til langruterne – typen indsættes fra august på ruten fra Madrid til New York. A350 bruger omkring 30 procent mindre brændstof end en af ‘forgængerne’ A340-600, oplyser Iberia.

Ombord på Iberias A350’ere bliver der blandt andet højhastigheds Wi-Fi, et udvidet og forbedret in-flight underholdningssystem, mere plads i kabinen med mere plads til håndbagage og et avanceret system til hurtigere fornyelse af luften i kabinen, der samtidig får en højere luftfugtighed. De rejsende på business class får blandt andet mere benplads, mens selskabet i dag tilbyder omkring 52,5 centimeter, bliver der på Airbus A350/900 i alt 58 centimeter.

På kort- og mellemdistanceruterne begynder Iberia også i år at modtage sine første nye Airbus A320neo (new engine option), der bruger cirka 15 procent mindre brændstof end den forrige generation af A320-familien.

Flere nye ruter
I alt har Iberia bebudet åbning af mindst 11 nye ruter i år.

Der kommer blandt andet en sæsonrute fra Madrid til San Francisco med tre flyvninger om ugen fra 25. april til 28. september. Ligeledes får Iberia fra Madrid en ny langrute til mellemamerikanske Nicaraguas hovedstad, Managua. Ruten letter første gang 1. oktober og får også tre afgange om ugen. På udturen bliver der mellemlanding i Guatemala City.

Ligeledes vil Iberia i år vokse yderligere på eksisterende langruter. Det gælder blandt andet forbindelserne til Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Japan og Puerto Rico. Der kommer også forøgelser på en række kortruter, blandt andet til Frankrig, Italien og naboen på den iberiske halvø, Portugal. Samlet stiger Iberias trafikprogram i år otte procent sammenlignet med 2017.

Samlet har Iberia ruter til 130 destinationer i 48 lande i Europa, Nord-, Syd- og Mellemamerika, Afrika, Mellemøsten og Asien. Sammen med sit datterselskab Iberia Express, der blandt andet betjener ruten mellem Madrid og København, og franchisepartneren Iberia Regional/Air Nostrum har Iberia i snit 600 daglige flyvninger.

Relaterede artikler:

IAG-selskab har store planer for 2018

Iberia i storstilet Puerto Rico-satsning

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

x

Læs Også

Sun-Air klar til de næste 40 år

Danske Sun-Air har 18. maj reception for kunder og forretningsforbindelser i Billund sit nye hovedkontor, der åbnes af tidligere transportminister. Samtidig fejres 40 års jubilæum.

SAS bøjer sig for pres fra Kina

Kina har meddelt 36 flyselskaber at de skal skrive at Taiwan hører under Kina. Det har blandt andet fået SAS til at ændre information på sin hjemmeside.

Lapland-lufthavne udvides til to millioner passagerer

Lufthavnene i Rovaniemi, Kittilä og Ivalo i Finsk Lapland skal både udvides og moderniseres på grund af et stærkt stigende antal turister.

Air India roser Wonderful Copenhagen

Det indiske Star Alliance-medlem, der på fredag øger betjeningen af København, roser WoCo for turistorganisationens marketingkampagner målrettet indiske turister fra New Delhi-området.

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn

Der er nye interkontinentale ruter på vej til København samt udvidelser på flere eksisterende. I årets første kvartal udgjorde rejsende på langruterne 13,5 procent af lufthavnens samlede antal passagerer.

Københavns Lufthavn fik første A350-rute

Grevinde Alexandra indviede onsdag Cathay Pacifics nye rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn, alle håber at forbindelsen bliver helårlig.