Iberia i storstilet Puerto Rico-satsning

Iberia vil operere med en Airbus A330 til Puerto Rico. Foto: Iberia

LUFTFART: Det spanske flyselskab Iberia sætter mere kapacitet ind på ruten til Puerto Rico i sommertrafikprogrammet 2018.

Puerto Rico har vist sig at være en attraktiv destination for Iberias kunder, og det har fået flyselskabet til at øge frekvensen på ruten fra Madrid til San Juan.

I perioden fra den 26. marts til den 26. oktober 2018 vil Iberia genoptage sin direkte sæsonrute mellem den spanske og puertoricanske hovedstad, og der vil være tre rotationer om ugen. Fra den 4. juni til den 6. august vil det spanske flyselskab tilbyde fem ugentlige flyvninger, og det er to flere end i samme periode i 2017.

Det betyder, at Iberia i alt kan tilbyde 62.208 sæder på ruten i 2018, og det er en stigning i sædekapacitet på hele 24 procent i forhold til 2017.

Ikonisk Iberia-destination
Der bliver afgang klokken 16 fra Madrid med ankomst klokken 19 i San Juan. Afgang fra San Juan sker klokken 20.35, og flyet lander klokken 10.30 i den spanske hovedstad. Alle lokaltider. Der flyves på mandage, onsdage og fredage, og i sommermånederne øges med flyvninger lørdage og søndage.

Afgangstiderne er planlagt, så det giver gode forbindelsesmuligheder til og fra 23 spanske byer og 30 byer i resten af Europa og Afrika. Iberia og de puertoricanske turistmyndigheder har en fælles kampagne, hvor man promoverer Puerto Rico i hele Iberias marked.

”Puerto Rico er en af ​​Iberias ikoniske destinationer med et enormt potentiale, som vi vil gøre alle vores kunder opmærksom på. I 2018 vil vi genoptage vores flyvninger til San Juan med fornyet styrke og med en kapacitetsforøgelse på 24 procent. Det viser vores engagement i øen og vores tillid til den hurtige fremgang efter orkanen Marias hærgen,” siger Marco Sansavini, der er salgs- og marketingdirektør i Iberia.

Største forøgelse i et årti
Iberia har således foretaget en kapacitetsforøgelse til San Juan, som er den største i mere end et årti. Også den adm. direktør i Puerto Ricos turistmyndighed, José Izquierdo, ser frem til de mange Iberia-flyvninger til øen.

”Vi er meget glade for, at Iberia øger frekvensen af ​​sine flyvninger til Puerto Rico i næste sommersæson, så flere tusind fra Spanien og resten af ​​Europa kan nyde charmen på vores ø,” siger han.

Helt tilbage i juli i 1949 havde Iberia sine første flyvninger til San Juan. I en periode på tre år frem til 2016 havde Iberia indstillet operationerne til Costa Rica, men flyselskabet genoptog ruten med tre ugentlige flyvninger i sommersæsonen.

Og ruten har vist sig at være en succes, for Iberia havde næsten 27 procent flere passagerer til Puerto Rico i 2017 end året før. Mange passagerer rejser til Puerto Rico via gode forbindelser fra blandt andet Rom, London og Paris.

 

Relaterede artikler:

Særmalet Iberia-fly markerer jubilæum

Den er helt galt i Puerto Rico

Iberia udvider på Amerika

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.