International turisme med fortsat styrke

kinesiske-turisterDe internationale turistankomster steg med 5% i årets første otte måneder ifølge UNWTOs World Tourism Barometer. Trods geopolitiske udfordringer og tøvende økonomisk vækst, var turismeefterspørgslen stærk i højsæsonen juni, juli og august. 

Internationale turistovernatninger fra januar til og med august nåede op på 781 millioner – 36 millioner flere end i samme periode i 2013. Med væksten på 5% er den internationale turisme fortsat steget mere end forudset af UNWTO for perioden 2010-2020 (+3.8%). Juni, juli og august, der står for en tredjedel af hele året, havde en vækst på 4% sammenlignet med de samme måneder i 2013.

Fordelt på regioner var væksten størst for Amerika med 8%, fulgt af Asien og Pacific med 5% og Europa  med 4%.

I en kommentar til den mulige effekt af Ebola udbruddet i Vestafrika på turismen, sagde generalsekretær   Taleb Rifai: Selv om det er for tidligt at vurdere den fulde betydning af Ebola for turismen, forventer vi ikke en større effekt. Globalt. Den internationale turisme i de lande, der er hårdest ramt, Liberia, Guinea og Sierra Leone, står for mindre end 1% af alle internationale ankomster til afrikanske destinationer. De øvrige afrikanske lande kan ikke rapportere om mange aflysninger, selv om der er en vis nedgang i antallet af bookinger”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.