Jysk Rejsebureau har stor vækst i salget af forretningsrejser. Foto: Jysk Rejsebureau

Jysk Rejsebureau øger salget af forretningsrejser

Jysk Rejsebureau har tocifret vækst i salget af rejser til virksomheder, selv om det er kendt for at være specialiseret i at sælge oplevelses- og ferierejser.

Siden åbningen i Aarhus i 1984 har Jysk Rejsebureau været et populært stop i byen, hvis man ønsker at få skræddersyet eksempelvis en oversøisk ferierejse, hvor oplevelser er i højsædet.

Men i de senere år har rejsebureauet bevæget sig ind på markedet for specialdesignede forretningsrejser. Og det har indtil videre været en stor succes.

Jysk Rejsebureau har 11 grupperejse-specialister ansat, der supplerer den resterende arbejdsstyrke på 75 almindelige rejsekonsulenter. I perioden fra 2011 til 2017 har Jysk Rejsebureau øget omsætningen i gruppeafdelingen med 78 procent. I perioden fra januar til august i år er omsætningen steget med 14 procent i forhold til samme periode i 2017.

”Vi kan mærke, at flere og flere får øjnene op for Jysk Rejsebureau som arrangør af andet end oplevelses- og ferierejser til private, og vores grupperejse-konsulenter arrangerer et stadigt stigende antal firmarejser – alt fra leverandørbesøg og møder til teambuilding og firmafester i udlandet,” siger Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau.

Rejser til hele verden
Jysk Rejsebureau har på baggrund af den øgede interesse for forretningsrejser lagt mere energi i at skrue lige netop dén type rejse sammen. Det betyder, at rejsebureauet i øjeblikket har 23 forskellige destinationer til forretningsrejse-segmentet. Men kompetencerne rækker faktisk til mere.

”I virkeligheden har vi så bredt et leverandørnetværk, at vi kan lave rejser til hele verden. Vi har både lavet rejser til firmaer, der ville leje egne fly for selv at bestemme afgangstidspunkt – og vi har lavet rejser med bus til Hamborg,” forklarer Niels Amstrup.

I øjeblikket hitter forretningsrejser til storbyer som New York, Beijing og Dubai, men Jysk Rejsebureau står også parat til at arrangere rejser for virksomheder, der ønsker noget helt andet.

Specifikke ønsker
Jysk Rejsebureau oplever, at forretningsrejser ofte bliver booket – i modsætning til ferierejser – relativt tæt på afrejsedagen. Forretningsrejser kræver høj grad af koordinering, fordi mange detaljer skal spille sammen, lyder det.

”Tit skal de have speciel bagage med på turen og har meget specifikke ønsker til hoteller og lokaler, og ofte er vi helt nede i at bestille måltider og drikkevarer på de forskellige restauranter på forhånd. Vi har også en enkelt gang skullet koordinere musikønsker med DJ’en på et spillested hjemmefra,” fortæller Niels Amstrup og fortsætter om processen med at skrue en forretningsrejse sammen:

”Når en virksomhed henvender sig, kan vi sjældent med det samme afgøre, hvor de skal hen. Hvis de skal på leverandørbesøg eller til et møde, giver det selvfølgelig sig selv, men ellers er det vores opgave at finde de løsninger og destinationer, der bedst matcher deres ønsker, formål og budget. Måske vil de holde firmafest et sted med sol, mens det er vinter i Danmark, eller de ønsker teambuilding i naturen – men ikke for langt fra en lufthavn.”

Jysk Rejsebureau har eksisteret i 34 år og har i dag næsten 100 ansatte. Rejsebureauets medarbejdere har rejst i over 140 lande tilsammen og skruer årligt cirka 20.000 rejser sammen til hele verden. Virksomheden har kontor i fire byer: Aarhus, Aalborg, Herning og København.

 

Relaterede artikler:

Jysk Rejsebureau udvider igen

Jysk Rejsebureau udvider i Aalborg

Jysk Rejsebureau i København

Jysk Rejsebureau hjælper indiske gadebørn

Jysk Rejsebureau – nu også i Herning