Rejsejournalist Henrik Lange markerer på fredag sin 50 års fødselsdag med reception i Odense. Foto: Nils Lund.

Kendt rejsejournalist runder 50 år

Rejsejournalist og redaktør Henrik Lange fra rejseportalen Highways-USA.com fejrer på fredag, den 24. august, sin 50 års fødselsdag med reception i Odense.

Henrik Lange er en af de mest vidende danske rejsejournalister når det gælder USA. Han holder hvert år sine speedsnakkende foredrag om USA for blandt andet rejsebureauer, i foreninger og på biblioteker – ligesom han formidler sin store viden om USA som rejseland på sin hjemmeside Highways-USA.com

Henrik Lange er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus og har tidligere arbejdet for en række fagblade inden han kom til FDM Travel.

Ud over at være grundlægger og redaktør af Highways-USA.com, har Henrik Lange siden 2016 udgivet 12 rejseplaner til forskellige dele af USA, herunder med motorhomes, som flere danske rejsebureauer uddeler til deres kunder. Næste projekt er en ny dag-for-dag rejseplan til den amerikanske Stillehavskyst med de tre stater, Washington, Oregon og Californien.

”Rejsebranchen er en utrolig spændende, men også en meget omskiftelig branche, hvor der sker meget, ikke mindst på måden, brugerne i dag søger efter inspiration til rejser på,” siger Henrik Lange og tilføjer:

”Mange oversøiske rejsende er i dag mere erfarne og selvhjulpne end for bare få år siden, hvilket stiller krav til den måde, man formidler sin information på. Hvis man vil være synlig online skal man være på tæerne hele tiden og holde øje med, hvilke teknologiske platforme – navnlig sociale medier – aldersgrupperne benytter.”

Årets Rejsejournalist
Henrik Lange blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist af foreningen Danske Rejsejournalister, hvor han tidligere har siddet i bestyrelsen. Og hvert år supplerer han blandt andet sin viden om USA som deltager på den enorme årlige fagmesse for rejsebranchen i USA, International Pow Wow, IPW.

Udover sin viden om USA er fødselaren også skrap indenfor søgemaskine-optimering og onlinemarkedsføring.

Henrik Lange fejrer sine første 50 år på dagen med en reception på fredag, den 24. august, mellem klokken 14-18 hos Highways-USA.com i Nedergade 33 i Odense.

Relaterede artikler:

USA forbyder flyvende pudder

USA satte pris på Norwegian

Rejsebranchen i USA kræver bedre vilkår

Ny turistrekord i New York

Kendt skuespiller åbnede kæmpe feriemesse