Kort nyt

 • Stort konferencecenter skal have ny direktør

  (24-01-22 – 11:30) Efter to år på posten stopper Birgit Nørgaard som administrerende direktør for selskaberne Fonden LO-skolen og Konventum/Højstrupgård ved Helsingør.

  ”For mig er tidspunktet kommet, hvor jeg ønsker at blive selvstændig i den virksomhed, jeg har været medejer af siden 2012 sammen med min mand. Petit-Chateau sælger og udlejer luksusejendomme i primært Sydfrankrig,” skriver hun på Linkedin.

  Birgit Nørgaard kom til Konventum og Højstrupgård fra Scandic Eremitage-hotellet i Kgs. Lyngby, hvor hun havde været direktør siden 2001.

  Konventum har siden 1969 været ejet af den erhvervsdrivende fond Fonden LO-skolen, der i 2018 også overtog driften af Højstrupgård.

  Med 259 værelser er Konventum fjerdestørste danske hotel udenfor København. Det overgås kun af Nyborg Strand Hotel & Konferencecenter, CabInn Aarhus og Wakeup Aarhus. Konventum og Højstrupgård er med sine 57 mødelokaler Nordsjællands største konferencecenter.

 • Hoteldirektør: Hvorfor vente med at lempe restriktioner?

  Klik for større format. Peder J. Madsen, direktør for Hotel Koldingfjord, pr-foto.

  (21-01-22 – 17:55) ”Lad os smække samfundet op, så vi undgår skadevirkningerne af et overforsigtighedsprincip, der for længst har udtjent sin rolle.”

  Det skriver Peder J. Madsen, administrerende direktør for Hotel Koldingfjord, i en pressemeddelelse.

  ”I dag var der 47.000 nye smittetilfælde. Trods de seneste dages tårnhøje smittetal, er antallet af indlagte stabilt,” skriver han og tilføjer:

  ”Al sammenhæng mellem alvorlig sygdom og omikron er smuldret, og har efterladt os med et system, der var gearet til en helt anden situation: Coronapas, test af en halv million hver dag, mundbind, isolation, restriktioner. Det gav mening for få uger siden.”

  Nu er samfundet truet af kollaps, fordi rigide regler tvinger hundredtusindvis i isolation og dermed væk fra deres job. Det må høre op. De fleste af os skal nok smittes af omikron, inden pandemien ebber ud. Fint nok, de fleste vil knapt opdage det, lyder det fra hoteldirektøren.

 • Dansk hotel skifter ejer

  (20-01-22 – 12:30) Gudhjem Vandrehjem og Therns Hotel i Gudhjem er blevet solgt til iværksætterparret Jannie og Martin Buch.

  Dermed udvider de deres ejendomsportefølje i Gudhjem, der blandt andet allerede tæller Hotel Klippen med 22 værelser, skriver TV 2 Bornholm.

 • ”Det mindsker tilliden til myndighederne”

  (19-01-22 – 18:36) ”Man kan ikke komme udenom, at det mindsker tilliden til restriktionerne, når man ikke kan få det sundhedsfaglige grundlag for dem.”

  Det siger Jannick Nytoft, HORESTA’s administrerende direktør, til Berlingske.

  ”Det kunne være rart med åbenhed og gennemsigtighed, når man indfører restriktioner for en branche, der har været hårdt ramt i to år og betalt prisen for resten af samfundet,” siger han og henviser til en SSI-undersøgelse fra februar sidste år.

  Denne havde til formål at undersøge smittekilder med coronavirus og fandt kun frem til én ”tydelig risikofaktor”: fitnesscentre.

  Der sås en tendens til, at andre former for adfærd, herunder besøg på barer og værtshuse, var forbundet med en risiko for smitte, men det blev understreget, at der ikke kunne konkluderes en egentlig sammenhæng, lyder det fra Jannick Nytoft.

 • Flytter dansk rejsemesse

  (18-01-22 – 14:28) Rejsemagasinet Vagabond skubber sin planlagte rejsemesse Aktiv Ferie fra den 5.-6. februar til den 19. og 20. marts. Stadig i Lokomotivværkstedet i København.

  ”Årsagen er naturligvis de nuværende restriktioner. Vi har kontaktet vores udstillere, og indtil videre er der kun én, som ikke kan deltage på det nye tidspunkt,” oplyser Vagabonds ejer og chefredaktør, Christian Adamsen.

  Vagabond står også bag Rejsemessen for Kvalitetsrejser, der sidste efterår blev holdt i Bella Center, og som forventes at returnere til efteråret.

 • Scandic får svensk træhotel

  Klik for større format. Det klimaneutrale Scandic Sundsvall Central-hotel åbner i 2024 med 210 værelser. Illustration: Scandic Hotels/Skanska.

  (17-01-22 – 14:38) I 2024 er Nordens største hotelgruppe, Scandic, klar med et nyt, klimaneutralt hotel. Scandic Sundsvall Central i Sundsvall, 400 kilometer nord for Stockholm, får 210 værelser.

  Hotellet opføres navnlig med træ, hvorved det får den højeste miljøstandard og miljøcertificering, LEED Guld, skriver Scandic i en pressemeddelelse.

  Scandic har i forvejen to hoteller i Sundsvall med i alt 312 værelser.

 • Færøerne dropper coronapas

  (14-01-22 – 17:42) Det giver ikke længere mening på Færøerne at bruge coronapas, derfor har landsstyret besluttet droppe det som et middel mod at bremse udbredelsen af covid-19.

  Det skriver Det færøske Nyhedsbureau ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq.

  Afskaffelsen af coronapasset på Færøerne kom efter Landsstyret havde bedt Epidemikommissionen vurdere, om det længere var nødvendigt at bruge coronapasset. Epidemikommissionen kom til den konklusion, at der ikke længere er sundhedsfaglige argumenter for at bruge coronapasset på Færøerne, men det skal dog stadig væk bruges, når man rejser i udlandet.

 • Fortsat restriktioner i den kollektive transport

  (13-01-22 – 07:55) Efter indstilling fra Epidemikommissionen og godkendelse i Folketingets Epidemiudvalg forlænges gældende coronarestriktioner på Transportministeriets område til og med den 31. januar.

  Transportministeriet skriver i en pressemeddelelse: ”Det betyder, at følgende restriktioner forlænges til og med den 31. januar 2022.

  – Krav om mundbind eller visir i den kollektive trafik mv.

  – Krav om coronapas og mundbind eller visir for køreundervisning og køreprøver

  – Forbud mod indtagelse af alkohol i busser

  – Krav om coronapas i fjernbusser, InterCity-tog og InterCityLyn-tog (herunder de internationale tog til/fra Tyskland) og krav om siddepladser i fjernbusser

  Derudover forlænges kravet om pladsbillet i DSB’s InterCity og InterCityLyn (herunder de internationale tog til/fra Tyskland). Det betyder, at passagerer, der skal rejse med disse tog, fortsat både skal have gyldigt coronapas og pladsbillet ud over deres almindelige billet. (Børn, der endnu ikke er fyldt 15 år, er undtaget).

  Der er er flere informationer på Transportministeriets hjemmeside, klik her.

 • DSB: Ingen ændringer i priser for at køre med tog i år

  Pressefoto for DSB: Jens Hasse/Chili Foto

  (12-01-22 – 12:30) Kunder i togtrafikken kommer ikke til at opleve stigninger i taksterne på hverken enkeltbilletter, rejsekort eller pendlerkort i 2022. Det gælder både rejser i de østlige og vestlige dele af landet samt rejser over Storebælt.

  Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

  Det samme billede tegner sig i den øvrige kollektive trafik, hvor taksterne holdes i ro i 2022. Der sker derfor ingen ændringer ved den årlige regulering af taksterne søndag den 16. januar.

  Det er Trafikstyrelsen, der årligt fastsætter, hvor meget priserne gennemsnitligt må stige i den kollektive transport. Ændringerne sker i et samarbejde mellem landets togoperatører og trafikselskaber.

  Der er mere info om DSB’s billettakster via dette link.

 • Malmøs eneste internationale hotel henter ny direktør fra københavnsk luksushotel

  Klik for større format. Lisette Jönsson, der startede hotelkarrieren for 20 år siden, er ny direktør for Radisson-hotellet i Malmø. PR-foto: Radisson Blu Hotel.

  (11-01-22 – 14:28) Radisson Blu Hotel Malmö, der ifølge en pressemeddelelse fra Radisson er Malmøs ”eneste internationale hotel,” har ansat svenske Lisette Jönsson som ny general manager.

  Den nye hoteldirektør er også kendt på den danske side af Øresund. Hun kommer således fra en stilling som director of operations på et af Københavns nye luksushoteller, Villa Copenhagen, der åbnede sidste år.

  Før det var hun hotelmanager på Clarion Copenhagen Airport (det tidligere Hilton-hotel). Begge hoteller hører under Nordic Choice Hotels.

  Radisson Blu Hotel i centrum af Malmø har blandt andet 229 værelser og suiter samt 25 mødelokaler.

 • Dansk rejsebureau åbner filial

  Klik for større format. Drømmerejsers nye filial ligger på A R Friisvej i Hornbæk. PR-foto.

  (10-01-22 – 15:20) Drømmerejser har netop udvidet med filial i nordsjællandske Hornbæk. Det danske rejsebureau har i forvejen kontor på Frederiksberg.

  Udvidelsen begrundes med, at bureauet, der sælger eksotiske rejsemål som Maldiverne, Mauritius, Seychellerne, Thailand og så videre, har et stort kundenetværk i netop Nordsjælland.

  På kontoret i Hornbæk sidder Lise Juul samt medejerne Ida og Bjarne Lundahl.

  Da Drømmerejser åbnede i marts sidste år, skrev STANDBY.DK denne artikel, klik her.

 • Håndboldlandshold i træningslejr på Scandic CPH

  (10-01-22 – 14:18) I dag, mandag, fløj det danske herrehåndboldlandshold fra Københavns Lufthavn til den kommende slutrunde om Europamesterskabet i håndbold. Turneringen, der har delt værtskab mellem Ungarn og Slovakiet, begynder torsdag i denne uge.

  Det danske landshold var inden afrejsen i træningslejr på Scandic CPH Strandpark, der åbnede sidste år tæt på Københavns Lufthavn.

  På Linkedin skriver Scandic Hotels: ”Vi er så stolte af, at håndboldherrerne holder træningslejr på Scandic CPH Strandpark. På hotellet sørger vi for at spillerne får en god nats søvn, bløde senge og ikke mindst sunde måltider.”

  Og i en kommentar skriver Morten Henriksen, sportschef hos DHF – Dansk Håndbold Forbund: ”Og vi er glade for at være hos jer. Tak for god service og et herligt personale på CPH Strandpark.”

 • Op til 3.775 kroner for hurtig coronatest i CPH

  (10-01-22 – 14:10) Ambitionerne er store hos Airport Doctor i Københavns Lufthavn, der vil være blandt verdens bedste – ikke mindst med hurtige og pålidelige coronatest. Det skriver Airport Doctor i en pressemeddelelse.

  Afhængig af, hvilken type test, den rejsende ønsker, koster disse mellem 1.200 og 3.775 kroner. De leveres på kopisikrede certifikater, oplyser det til STANDBY.DK. Bag Airport Doctor står speciallæge Behroz Firoozfard. Han yder også almindelig lægebehandling.

  Lufthavnsklinikkens COVID-19 test udføres af teamet med udstyr, der ellers kun findes på landets universitetshospitaler. Med det til rådighed, kan en fuldt anerkendt PCR-test gennemføres med svar på 25-45 minutter. Sidste år gennemførte Airport Doctor omkring 200.000 coronatests, oplyses det.

  Behroz Firoozfard, siger: ”I år og i 2023 vil vi udvide klinikken, så vi kan sikre endnu bedre speciallægeservice og på den måde fortsætte som en af verdens bedste lufthavnsklinikker.”

 • Bakken klar med åbningsdage i 2022

  (07-01-22 – 13:17) Dyrehavsbakken, en af Danmarks største turistattraktioner, har offentliggjort sine forventede åbningsdage for i år.

  I påsken er der åbent mellem 8. og 18. april. Sommersæson bliver fra 29. april til 28. august, mens der mellem 29. august og 11. september er åbent fredage, lørdage og søndage.

  Der er åbent i hele efterårsferien, 15. – 23. oktober, mens julesæsonen har åbningsdage fredage, lørdage og søndage mellem 25. november og 18. december, oplyser Bakken.

 • Danmarks dyreste hotel skifter til Dansk Erhverv

  Klik for større format. Dansk Erhverv og Copenhagen Admiral Hotel markerer hotellets medlemskab i brancheforeningen. Til venstre Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, yderst til højre står Lars Ramme Nielsen, markedschef for turisme, kultur og oplevelsesøkonomi hos Dansk Erhverv. PR-foto.

  (06-01-22 – 13:44) Firestjernede Copenhagen Admiral Hotel med 366 værelser og suiter er blevet medlem af Dansk Erhverv, der fortsætter med at tiltrække nye hotelmedlemmer.

  Hotellet blev i 2019 købt af den svenske kapitalfond Midstar Hotels. Prisen blev ikke oplyst, men velunderrettede kilder anslog overfor STANDBY.dk, at prisen formentlig var mellem 1,4 og to milliarder kroner. Holder tallet, er det den højeste pris, der er betalt for et dansk hotel.

  Alene inden for hoteller har Dansk Erhverv foreløbig blandt andet disse hotelkæder, nævnt alfabetisk: Arthur Hotels, Arp-Hansen, Brøchner Hotels, CabInn, Comwell, Guldsmeden, Milling Hotels, Nordic Choice og Scandic Hotels. Dertil kommer enkeltstående hoteller som d’Angleterre og Marienlyst.

  På landsplan har Dansk Erhvervs hotelmedlemmer over halvdelen af værelseskapaciteten, oplyser brancheforeningen.

 • Stor italiensk rejsefagmesse flyttes to måneder

  (05-01-22 – 08:04) Arrangørerne af den store internationale italienske BIT-fagrejsemesse i Milano har på grund af smittetallene rykket afviklingen fra 13. til 15. februar til 10. til 12. april. Det skriver BIT i en pressemeddelelse.

  I sidste måned aflyste arrangørerne af en af verdens største rejsemesser, ITB Berlin, årets ITB, der traditionen tro skulle være afviklet i marts.

 • Bekræfter dato for åbning af nyt stort dansk hotel

  (04-01-22 – 18:06) Scandic Hotels, Danmarks største hotelkæde, åbner 1. maj Scandic-koncernens nye flagskib, det 632-værelser store Scandic Spectrum i København. Det bliver Scandics 29. hotel i Danmark.

  Det oplyser Søren Faerber, administrerende direktør for Scandic i Danmark, til STANDBY.DK. Han siger også, at det næste danske Scandic-hotel åbner 1. juni, nemlig Scandic Nørreport med 100 værelser ved Nørreport Station.

  Begge hoteller skulle have været åbnet tidligere, men er forskellige årsager blevet forsinket.

  Med sine 632 værelser bliver Spectrum det største hotel i hele Scandic-koncernen, den titel har i dag Scandic Berlin Potsdamer Platz med 560 værelser.

 • Kommune reklamerede for fagforeningsejet kursuscenter

  (03-01-22 – 15:02) Ringkøbing-Skjern Kommune har brudt reglerne ved at rose kursuscentret Laugesens Have i Videbæk. Kursuscentrets forstander er Søren Elbæk, der også er kommunens viceborgmester, skriver TV 2 Midtvest.

  I en nu fjernet reklamevideo på Laugesens Haves hjemmeside på Facebook skamroser afdelingsleder Per Høgh Sørensen fra Ringkøbing-Skjern Kommune kursuscenteret.

  Men det er ikke i orden, at kommunen promoverer en privat virksomhed. Det mener SF’eren Niels Rasmussen, der også sidder i byrådet. Han kalder reklamevideoen: ”Kammerateri og nepotisme.” Laugesens Have har siden 1998 været ejet af fagforeningen 3F.

  Sten Bønsing, professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, siger: ”Det er ikke en offentlig myndigheds opgave at reklamere for private virksomheder. Kommuner er underlagt kommunalfuldmagten der gør, at man ikke må støtte enkelte virksomheder.”

 • Må ikke rejse til udlandet uden at være fuldt vaccineret

  Klik for større format. Arkivfoto fra Dubai Tourism.

  (02-01-22 – 15:18) De Forenede Arabiske Emirater med blandt andet Dubai forbyder fra mandag i næste uge, den 10. januar, sine egne statsborgere at rejse til udlandet, medmindre de har fået det tredje vaccinestik mod corona. Det skriver BBC.

  Reglen gælder ikke udenlandske statsborgere med bopæl i FAE, der i forvejen er et af de lande, der er længst fremme med at få vaccineret sine borgere.

  90 procent af befolkningen har fået de to første vaccinationer, mens foreløbig 34 procent også har fået booster-stikket, viser tal fra Our World in Data.

  I alt har FAE cirka 9,2 millioner indbyggere, hvoraf 11,6 procent er emiratiske statsborgere.

 • Hotelejer købte milliongrund for at undgå byggestøj

  Skovshoved Hotel har 22 værelser. Arkivpressefoto.

  (28-12-21 – 16:12) Ivan Nadelmann, tidligere direktør for Avis Biludlejning i Danmark og siden 2003 ejer af Skovshoved Hotel nord for København, har købt en grund ved siden af det lille hotel med 22 værelser.

  Nabogrunden kom til salg sidste år, da bygningen på grunden nedbrændte. Ivan Nadelmann købte grunden for 13 millioner kroner, siger han til lokalavisen Villabyerne.

  “Vi kunne ikke have, at der blev bygget klos op ad hotellet. Al den støj og byggestøv ville ødelægge enhver hoteldrift,” siger Ivan Nadelmann.

  “Det vil være alt for dyrt at udvide hotellet. Så vi skal finde en løsning for nabogrunden, der passer ind i områdets karakter,” siger han og tilføjer, at hotellet har givet underskud på en til to millioner kroner i alle årene siden overtagelsen i 2003.

  Hotellet styres af Ivan Nadelmanns datter, Eva Nadelmann Haahr, og hendes svigerinde, Line Nadelmann.