Kort nyt

 • Hotel- og konferencested giver charterferie til ny kok

  (21-06-21 – 16:44) Der er mangel på hænder i hotel- og restaurationsbranchen. Problemet forsøger det fynske hotel-, restaurant- og konferencested Gl. Brydegaard at løse på en alternativ måde. Man er klar til at tilbyde en ny kok en charterrejse, hvis han eller hun kan træde til hurtigst muligt.

  Det skriver Fyens Stiftstidende, der har illustreret artiklen om charterrejsen med et foto af et Finnair-fly.

  ”Efter en flyvende højsæson med et køkken på højtryk og dig som stjerne, så trænger du sikkert til en ferie. Så når vintermørket sænker sig over Danmark, sender vi dig til de varmere himmelstrøg for at blive tanket op, på vores regning,” lokker Gl. Brydegaard på sin Facebookside.

  Ejer Connie Østergaard uddyber overfor Fyens Stiftstidende, at der er tale om en charterrejse til 8.000-10.000 kroner. Det vil i givet fald være fra 1. december, hvor den travle efterårssæson er stilnet af. ”Det er forfærdeligt, og det kan ødelægge vores sæson, hvis vi ikke har personale nok. Vi er desperate,” siger hun.

 • Større virksomheder skal have whistleblowerordning

  (21-06-21 – 16:20) Der er en ny lov på vej, som forpligter private virksomheder mindst 50 medarbejdere til at etablere en whistleblowerordning i virksomheden.

  Det skriver HORESTA’s nyhedsbrev. 

  Alle virksomheder med 250 medarbejdere eller mere skal etablere ordningen senest 17. december i år, mens virksomheder med fra 50 – 249 medarbejdere skal have ordningen på plads senest 17. december i 2023.

  Målet med whistleblower-ordninger er at give medarbejdere mulighed for anonymt at indberette mistanke om EU-overtrædelser og alvorlige lovovertrædelser i arbejdsforhold, for eksempel tyveri, bedrageri, seksuel chikane eller øvrig grov chikane på deres arbejdsplads.

 • Flere danskere er rejst til udlandet

  (20-06-21 – 15:50) Data fra teleselskabet 3, der har cirka 1,5 millioner kunder i Danmark, viser, at stadig flere danskere bruger mobilen i Spanien, Italien og Frankrig. 23 procent flere 3-kunder har brugt data på mobilen i udlandet i forhold til samme ugedage for en måned siden.

  ”I takt med at vaccinationsprogrammerne kører, Europa begynder at genåbne og rejserestriktionerne lempes, kan vi se større aktivitet i vores kunders brug af data og tale i udlandet,” Jesper Bennike, kommerciel direktør i teleselskabet 3. Sammenligner man med sidste år, er det en stigning på 66 procent.

  Jesper Bennike fortæller, at der næsten ingen aktivitet var i udlandet i 2020 på grund af coronasituationen, der medførte omfattende rejserestriktioner verden over.

  ”I forhold til sidste år er der nu især øget brug på de mere sydlige destinationer som Italien, Spanien og Frankrig. For et år siden befandt danskerne sig primært i Norge, Storbritannien og Holland, foruden favoritterne Sverige og Tyskland,” siger han.

 • Stadig samme bestyrelse i rejsebureauforening

  (20-06-21 – 15:47) Efter generalforsamlingen forleden i Danmarks Rejsebureau Forening har DRF stadig samme bestyrelse. Alle bestyrelsesmedlemmer på valg blev genvalgt.

  Bestyrelsen består derfor fortsat af formand Peter Rasmussen, der til daglig er administrerende direktør i Profil Rejser.

  De øvrige bestyrelsesmedlemmer er, nævnt alfabetisk, Morten Lysdal Damgaard, direktør for Unitas Rejser i Silkeborg, Heidi Maak Glinvad, direktør for Vitus Rejser i København, Henrik Piplits Jensen, direktør for Egencia Danmark i København, Annelise Dam Larsen, direktør for Risskov Rejser i Randers, samt Jesper Schou (næstformand i DRF) og afgående direktør for Billetkontoret i Valby.

 • DSB har én million billige Orange-sommerbilletter

  (17-06-21 – 10:32) Én million orange-togbilletter er nu til salg for højst 99 kroner til rejser rundt i hele Danmark, oplyser DSB. De mange billetter gælder fra på lørdag, den 19. juni, til slutningen af skolernes sommerferie, søndag den 8. august.

  En voksen, der rejser på en Orange-billet, kan tage to børn under 12 år gratis med på turen. Der er fortsat krav om pladsbillet i alle DSB’s Fjern og Regionaltog. Pladsbilletterne er gratis.

 • Tivolis scaryhouse åbner på fredag

  (16-06-21 – 21:12) I de seneste uger er der øvet så oplevelsen sidder lige i skabet. Og fra fredag i denne uge åbnes Tivolis nye attraktion, Villa Vendetta, for publikum.

  Tivoli har investeret et tocifret millionbeløb i Villa Vendetta, en ny forlystelsesoplevelse i H.C. Andersen Slottet. Det bliver Danmarks største permanente scaryhouse med skuespillere, oplyser Tivoli.

  I Villa Vendetta bliver det muligt at komme på en 150 meter rejse gennem 12 rum fordelt på 800 kvadratmeter. Undervejs er der overraskelser i form af lyde, skuespillere, dunkle gange og korridorer, som gæsterne møder på deres vej.

 • Politianmeldt: Café blæste på Forbrugerombudsmanden

  (15-06-21 – 19:12) Cafe Venedig Aps, som driver Cafe Velvet i Vejle, har blæst på henvendelser fra Forbrugerombudsmanden om, at det er ulovligt at tagge andre i SoMe-konkurrencer, og er derfor blevet politianmeldt.

  I en pressemeddelelse skriver Forbrugerombudsmanden. ”Når virksomheder holder en konkurrence på sociale medier, må de ikke kræve af deltagerne, at de tagger deres venner. Det er en overtrædelse af spamforbuddet i markedsføringsloven.”

  Café Velvet har holdt 12 konkurrencer på Facebook, hvor der blev stillet krav om tags for at deltage.

  Forbrugerombudsmanden havde orienteret Café Velvet om, at markedsføringslovens forbud mod spam også gælder virksomhedens konkurrencer på sociale medier. Alligevel har Café Velvet efterfølgende holdt nye konkurrencer. Derfor har Forbrugerombudsmanden politianmeldt selskabet.

  Til DR.dk siger ejer af Cafe Venedig/Cafe Velvet, Caglar Koycu, at der er sket en fejl, men at han betaler bøden på omkring 300.000 kroner.

  Læs hele pressemeddelelsen, klik her.

 • Nyt navn til Best Western-hotel i København

  (14-06-21 – 12:12) Best Western Hotel City Copenhagen med 81 værelser tæt på Kongens Nytorv skifter navn til Best Western Hotel The Huxley Copenhagen og bliver en del af BW Premier Collection.

  Boutiquehotellet The Huxley drives af Eva Grimsehl og Claus Hegelund Bruun. De siger i en pressemeddelelse: ”Forvandlingen markerer en ny begyndelse for Best Western Hotel City Copenhagen, som det har heddet siden 1955. I renoveringsperiode, hvor hotellet var lukket, valgte vi med store investeringer at give hotellet nyt liv, for at kunne tilgodese den rejsendes behov i 2021.”

  BWH Hotel Group har 15 hoteller i Danmark. På verdensplan er der over 4.700 hoteller i mere end 100 lande, her af 160 hoteller i Skandinavien.

 • DR Vejret præsenterer Danmarks nationalparker

  Klik for større format. DR’s faste vejrværter er fra venstre Mikael Jarnvig, Søren Jacobsen, Anders Brandt og Louise Gade. Pressefoto for DR: Steen Klitgaard Jaacks.

  (14-06-21 – 12:08) Danmarks Radio sender fra mandag i næste uge og seks uger frem “Vores Sommervejr” fra og med fokus på de fem danske nationalparker samt én naturpark.

  Sommertogtet indledes i Naturpark Lillebælt. Det er fra uge 26, den første uge i skolernes sommerferie. Herfra kører DR-vejrbilen til Mols Bjerge, Nationalpark Thy, Kongernes Nordsjælland, Vadehavet og slutter i uge 31 i Skjoldungernes Land ved Lejre.

  Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder og ansvarlig for DR Vejret, siger: ”På vores sommertogt tager vi os god tid til vejrudsigter og til at fortælle de historier, vi møder i landet. Som regel er det historier, hvor vejret spiller en rolle, men det kan også være en god, lokal historie, som ikke nødvendigvis har så meget med vejret at gøre.”

  Vores Sommervejr løber fra uge 26 til uge 31 og sendes mandag til torsdag klokken 18.55 på DR1 og DRTV.

 • Nordens største kunstmuseum åbner om et år

  Klik for større format. Norges kommende nye National Museum, foto via VisitNorway: Borre Hostland.

  (11-06-21 – 15:28) Den 11. juni næste år, hvor coronakrisen forhåbentlig ikke har nogen stor betydning, åbner Norge sit nye National Museum i Oslo.

  Det vil ifølge VisitNorway blive Nordens største kunstmuseum med over 54.000 kvadratmeter, hvor af de 13.000 kvadratmeter er udstillingsområder med mere end 5.000 udstillede kunstværker fra antikken til vore dage. Museets samling vil indeholde omkring 400.000 kunstgenstande.

 • Kommune vil bygge jysk strandhotel

  (10-06-21 – 18:51) Thisted Kommune har øjnet en mulighed for at lokke flere turister til området ved den lille by Vorupør i Thy, skriver DR.dk

  I forreste klitrække ved byens havbad ejer kommunen nemlig en grund, hvor der i dag er parkeringspladser. Her foreslår Thisted Kommune nu at bygge et unikt hotel bestående af fire bygninger med plads til 80 gæster, spafaciliteter, en restaurant og et mødested til byens borgere.

  Men der er modstand mod hotellet. Facebook-gruppen ”Vorupør imod havbadehotel” har foreløbig 1.300 medlemmer, selv om der kun er 800 indbyggere i Vorupør.

 • Se videoen: Petter Stordalen cykler i kæmpe mødelokale

  (09-06-21 – 17:27) Sidste måned åbnede Comfort Hotel Copenhagen Airport, under Petter Stordalens hotelgruppe Nordic Choice Hotels.

  Hotellet har udover 605 værelser blandt andet The Hangar, et stort konference- og eventområde, hvor der kan være over 2.150 i det største lokale. Det søjlefri lokale kan inddeles i fem lige store enheder.

  Nu har hotelkæden netop lagt denne video op, hvor Petter Stordalen cykler rundt i The Hangar og fortæller om dets fortræffeligheder.

 • Rejserestriktioner til Storbritannien strammes

  (09-06-21 – 07:27) Storbritannien oplever lige nu en øget smittestigning med Covid-19, blandt andet med den indiske variant. Udenrigsministeriet skærper derfor de i forvejen stramme restriktioner for rejsende til og fra Storbritannien, oplyser ministeriet.

  Fremover kræves blandt andet max 48 timer gammel negativ PCR-test før ombordstigning på et fly fra Storbritannien mod Danmark. Det samme gælder udlændinge bosat i Storbritannien, der indrejser i Danmark med fly eller over sø/landegrænsen.

  Siden 5. juni er færdigvaccinerede borgere fra Storbritannien sidestillet med færdigvaccinerede fra EU- og Schengen-landene. Det vil sige, at de kan indrejse i Danmark, hvis de kan dokumentere, at de er færdigvaccineret med en EMA-godkendt vaccine, og at der er gået 14 dage siden sidste stik. De er undtaget fra krav om anerkendelsesværdigt formål og test- og isolationskrav. Dette gælder fortsat for færdigvaccinerede personer fra Storbritannien, understreger UM.

  Hele pressemeddelelsen fra UM kan læses via dette link.

 • Klar til åbning af København Autocamper Park

  (08-06-21 – 18:35) På fredag sker den officielle åbning af København Autocamper Park med plads til 74 autocampere og udsigt til blandt andet Øresund.

  Den nye autocamperpark vil udvide Københavns pallette af overnatningstilbud til turister, oplyses det. Det nye tiltag ligger tæt på krydstogtterminalerne på Oceankaj.

 • Stop for visning af coronapas ved indgang til Bakken

  (07-06-21 – 17:40) Nu er det igen muligt at gå direkte ind på Bakken uden at blive mødt af indgangssluser. Det bliver dermed igen frit tilgængeligt og mere spontant at tage en tur på Bakken.

  Forlystelser kræver stadig visning af coronapas, men køber man et turbånd, skal man kun vise passet ved udlevering af turbåndet. Ved restauranter og indendørs spil, skal coronapasset vises ved indgangen. Det samme gælder for eksempel Cirkusrevyen.

  Fra man er fyldt 15 år skal man fremvise negativ test med navn, testtidspunkt, testresultat og maksimalt 72 timer gammel. Man kan også vise sit coronapas eller, hvis man har været smittet, en positiv test der er mellem 14 dage og otte måneder gammel.

 • Færdigvaccinerede OECD-borgere velkomne i Danmark

  (04-06-21 – 17:40) Ved dagens opdateringer af de danske rejsevejledninger stod der en ekstra nyhed:

  ”Fra lørdag den 5. juni sidestilles færdigvaccinerede fra OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) lande, for eksempel Australien, Canada, Storbritannien og USA samt en lang række europæiske lande, og færdigvaccinerede fra ”gule” tredjelande, med færdigvaccinerede fra EU- og Schengenlande.

  Det vil sige, at de kan indrejse i Danmark, hvis de kan dokumentere, at de er færdigvaccineret med en EMA-godkendt vaccine, og at der er gået 14 dage siden sidste stik. De vil være undtaget bl.a. fra krav om anerkendelsesværdigt formål og test- og isolationskrav,” skriver UM.

  EMA er Det Europæiske Lægemiddelagentur/European Medicines Agency.

  Se den nyeste danske rejsevejledning via dette link.

 • Petter Stordalen besøgte sit nye danske hotel

  Klik for stort format. Jesper Olesen, til venstre, der er direktør for både Comfort Hotel Copenhagen Airport og søster- og nabohotellet, Clarion Hotel Copenhagen Airport, med Petter Stordalen. PR-foto fra Comfort Hotel Copenhagen Airport.

  (04-06-21 – 16:59) Københavns nyeste hotel, Comfort Hotel Copenhagen Airport med 605 værelser, har været åbent i nogle uger. Men i går,  torsdag, kom en lidt mere officiel åbning, da Petter Stordalen, ejer af Nordic Choice Hotels, som Comfort-varemærket er en del af, besøgte hotellet. Det har kostet over en milliard kroner og er opført i samarbejde med Københavns Lufthavn.

  Comfort-hotellet ved Københavns Lufthavn skulle oprindeligt være åbnet sidste efterår, så blev startdatoen januar i år, så skulle det have været i marts, men nu er hotellet altså åbnet.

  Det er det andet store hotel til at åbne indenfor kort tid ved Københavns Lufthavn. I sidste måned åbnede Scandic sit nye 12-etager høje Scandic CPH Strandpark-hotel tæt på Københavns Lufthavn med 357 værelser og suiter.

 • Tivoli før åbningstid: Morgenyoga eller morgenløb

  Klik for større format. Fra 20. juni kan forhåndstilmeldte dyrke yoga på søndage inden Tivoli åbner. PR-foto: Mie Lyborg.

  (03-06-21 – 12:54) På søndag morgener fra 20. juni tilbyder Tivoli i samarbejde med DoYoga og løbeklubben Sparta mulighed for deltagelse i yogahold i selve Tivoli eller løbeture med start og slut i Tivoli. Begge tilbud er udenfor Tivolis åbningstid.

  Formålet med de nye initiativer er også, at Tivoli gerne vil åbne mere for gæster uden for den almindelige åbningstid. Fanger forsøget an, er håbet at det bliver et permanent tilbud.

  Deltagere til yogaholdene, der er i første ombæring plads til 60-75 yoganister, lukkes ind gennem Tivolis Hovedindgang klokken 08.45. Alle skal være tilmeldt på forhånd. Deltagelsen kræver en bekræftelsesmail fra DoYoga, et gyldigt coronapas eller en negativ Covid-19-test, ID samt årskort eller entrébillet til Tivoli.

  Løberne lukkes ind klokken 08.30 gennem hovedindgangen. Deltagelse kræver bekræftelsesmail fra Sparta samt de samme krav som til yoga-holdet.

 • Legoland mangler 93 procent udenlandske bookinger

  Klik for større format. Christian Woller, til højre, taler ved sidste måneds åbning af The Lego Movie World med blandt andet Skandinaviens første ”flying theater.” PR-foto: Legoland Billund.

  (03-06-21 – 11:40) Rejsevejledninger og uensartetheder i, hvor meget der testet for coronavirus i Danmark og andre lande, er ikke godt for den danske turismebranche.

  Således skriver Christian Woller, administrerende direktør for Legoland i Billund, Danmarks tredjestørste turistattraktion målt i antal besøgende, på Linkedin:

  ”Sommerpakken 2021 er på trapperne med initiativer til at understøtte dansk turisme. Det gøres i bedste mening, men 95 procent af det, der er tilbage at påvirke af årets turisme, afgøres af noget mere håndgribeligt. Nemlig hvordan Danmark, Tyskland, Norge, Sverige og Holland skaber gensidig vished og tillid i befolkningerne til at det er OK at krydse hinandens grænser de næste tre måneder. Væk med usammenlignelige incidensberegninger og isolationskrav ved ind- og hjemrejse.”

  Christian Woller tilføjer: ”Og det haster. Legoland mangler – ligesom København – på nuværende tidspunkt 93 procent af et normalt års udenlandske bookinger. Efterspørgslen og interessen er der, men der er for meget usikkerhed til, at det bliver omsat til bookinger.”

 • Forening klar med tilskud til events

  (02-06-21 – 18:59) For at få mere gang i møde- og eventbranchen, har brancheforeningen MPI (Meeting Professionals International) Scandinavia åbnet for ansøgninger på tilskud på mellem 5.000 og 25.000 kroner til faglige som sociale events. Med den nye eventstrategi, ”MPIxEvents by MPI Scandinavia”, glæder foreningen sig til at se innovative tiltag, skriver MPI Scandinavia i pressemeddelelse og tilføjer:

  ”Med MPIxEvents kommer vi til at aktivere vores medlemmers netværk og på den måde åbne døren for ny viden og inspiration gennem events, som MPI kan støtte økonomisk. MPIxEvents vil have fokus på højne fagligheden. Det skal handle om passion, ideer og tiltag, der kan give inspiration til andre. Der skal være et element af nytænkning eller en god ide, som MPI’s medlemmer kan få gavn af og inspiration fra.”

  Også ikke-medlemmer kan søge, men man skal have et MPI-medlem eller partner på sidelinjen, lyder det fra foreningen.