Kort nyt

 • VisitDenmark på plads til Tour de France-præsentation

  Klik for større format. VisitDenmark på plads for Det Danske Hus på Champs-Élysées ved præsentationen af hele Tour de France-ruten i 2022. Foto: VisitDenmark.

  (15-10-21 – 12:50) Da den samlede rute for Tour de France 2022 blev præsenteret i Paris i denne uge, benyttede VisitDenmark, Dansk Industri og Food Nation Denmark lejligheden til at skabe ekstra opmærksomhed om Danmark, dansk cykelkultur, sund livsstil og gastronomi.

  Foran Det Danske Hus på Champs-Élysées kunne franskmændene for eksempel lave deres egne smoothies ved hjælp af pedalkraft. De kunne afprøve Vejle-etapen i en cykelsimulator. Og de, der medbragte egen cykel, kunne få den repareret eller deltage i en workshop, hvor cyklen blev festligt dekoreret. Kronprins Frederik besøgte også dette danske fremstød i Paris.

  De tre første dage af Tour de France 2022 køres i Danmark fra 1. til 3. juli. Ud over den indledende enkeltstart i København, byder løbets 2. etape på 199 kilometer fra Roskilde til Nyborg – herunder turen over Storebæltsbroen, mens 3. etape går fra Vejle til Sønderborg.

 • US Virgin Islands klar til amerikansk genåbning

  Klik for større format. Fra salgsfremstødet i denne uge i København for US Virgin Island. Foto for Atlantic Link: Hasse Ferrold.

  (15-10-21 – 12:40) Den 8. november genåbner USA for færdigvaccinerede turister.

  Og i denne uge var chefen for turistrådet hos US Virgin Islands, de tidligere dansk vestindiske øer, Joe Boschulte, og hans souschef, Alani Henneman-Todman, i København. Her holdt de blandt andet sammenkomst med opdateringer fra de tre caribiske øer for rejsebureauer, arrangeret af Atlantic Link, der repræsenterer den caribiske destination i Norden.

  De danske rejsebureauer med normalt flest gæster til De amerikanske Jomfruøer, er, nævnt alfabetisk, FDM Travel, Gislev Rejser, Profil Rejser, Stjernegaard Rejser, Risskov Rejser og USA Rejser.

  I 2017 havde øerne over 24.000 ankomster fra Danmark, det største oversøiske marked. I efteråret 2017 blev øerne ramt af to kraftige orkaner, så i 2018 og 2019 blev der genopbygget – og så ramte coronaen i starten af sidste år.

 • Icelandair sætter dato på næste års Mid-Atlantic

  (15-10-21 – 07:40) Icelandair er under normale rejseår vært for sin gode årlige rejsemesse, Icelandair Mid-Atlantic Trade Show. Mid-Atlantic holdes i Island, hvor flyselskabet inviterer købere og sælgere fra sine destinationer i Europa og Nordamerika til at mødes med rejsebureauer.

  Nu har Icelandair sat dato på næste års Mid-Atlantic, det bliver mellem den 27. og 30. januar næste år i Reykjavik.

 • DFDS og Københavns Havn indvier landstrømsanlæg

  (14-10-21 – 13:40) Den 26. oktober sker den officielle åbning ved DFDS-terminalen i Nordhavn af København Havns første landstrømsanlæg.

  Projektet gør det muligt for DFDS’ færger på København-Frederikshavn-Oslo ruten at reducere skibenes CO2, kuldioxid, udledning mens de er i havn. De kan med landstrøm slukke generatorer og reducere luftforureningen.

  Ifølge en COWI-rapport med overskriften ”Analyse af alternative energikilder til krydstogtskibe,” anslås det, at tilslutningen af landstrøm til DFDS-færgerne vil give en årlig reduktion af emissionerne på cirka 912 tons kuldioxid, 18 tons NOx og 0,4 tons partikler. Samlet set svarer det en reduktion på 1,6 procent af biltrafikken i København med hensyn til NOx (kvælstofoxider).

 • Sabre får ny salgschef i Norden

  Gonzalo Peluffo, der har boet i Norge siden 1995, er ny salgschef i Norden for Sabre Travel Solutions.

  (13-10-21 – 12:12) Reservationssystemet og teknologileverandør til rejsebranchen Sabre Corporation har ansat Gonzalo Peluffo som senior salgschef i Norden, hvor han blandt andet skal være med til at skaffe Sabre nye kunder.

  Gonzalo Peluffo har, skriver Sabre i en pressemeddelelse, over 20 års erfaring fra rejsebranchen, hvor han blandt andet har haft salgsstillinger hos Aeroflot i Norge og Air France KLM.

  “Gonzalo skal bidrage til vores succes på det nordiske marked, hvor vi ser betydelige vækstmuligheder,” siger Patrik Ziden, salgsdirektør i Norden for Sabre Travel Solutions.

 • LEGO klar med kæmpe model af Titanic

  Klik for større format. LEGO-modellen af Titanic er 44 centimeter høj, 16 centimer bred og 135 centimeter lang. Pressefoto: LEGO Group.

  (12-10-21 – 18:59) Interesserede i for eksempel krydstogtskibe vil formentlig synes om LEGO’s nyeste model. Denne gang af kæmpeskibet Titanic, der mest er kendt for at ende som den største skibskatastrofe i fredstid.

  Titanic sejlede 10. april 1912 på sin jomfrurejse fra Southampton mod New York. Fire dage senere ramte skibet et isbjerg syd for Newfoundland og sank på tre timer. Af de 2.223 passagerer og besætningsmedlemmer omkom 1.517.

  LEGO Titanic er med sine 1,3 meter et af de længste og med sine over 9.000 stykker en af de største LEGO-modeller nogensinde. LEGO-skibet, der giver mulighed for at se store dele af interiøret af Titanic, er bygget efter de originale tegninger for skibet.

  LEGO-versionen af Titanic kommer ifølge LEGO i handlen fra næste måned og har en vejledende udsalgspris på 630 euro, cirka 4.725 kroner.

 • Tour de France-rytterne præsenteres i Tivoli

  (11-10-21 – 16:10) Tivoli bliver onsdag den 29. juni næste år rammen for præsentationen af de 176 Tour de France-ryttere fra 22 hold, to dage før løbsstart.

  I en pressemeddelelse fra Grand Départ Copenhagen Denmark oplyses det, at der udloddes 10.000 gratis billetter til holdpræsentationen. De vil blive uddelt i konkurrencer og quizzer i løbet af foråret.

  Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, siger: ”I en tid, hvor hele Danmark har brug for at få turisterne tilbage, kunne timingen ikke være bedre.”

  Ud over den indledende enkeltstart i København, køres der yderligere to etaper i Danmark. Løbets 2. etape byder på 199 kilometer fra Roskilde til Nyborg – inklusiv turen over Storebæltsbroen – mens 3. etape går fra Vejle til Sønderborg. En rute på 182 kilometer. Etaperne i Danmark køres fra 1. til 3. juli.

 • Sønderjylland får nyt eventsted

  (08-10-21 – 12:55) Steigenberger Alsik Hotel i Sønderborg åbner næste sommer et nyt eventsted på det tidligere kaserneområde, blandt andet lå her Hærens Sergentskole.

  Derfor hedder det kommende eventsted, cirka 300 meter fra Alsik Hotel, ”Sergenten.” Det får en eventhal med plads til 600 siddende eller 1.500 stående gæster. Hotellet tænker, at Sergenten også kan bruges til for eksempel messer, konferencer, udstillinger, firmafester, koncerter, dinnershows, gastronomiske events og meget andet.

  Firestjernede Steigenberger Alsik Hotel & Spa rummer tre restauranter, 190 værelser, ni mødelokaler samt en stor spa- og wellness-afdeling.

 • Kro skal også være hotel

  (08-10-21 – 12:34) Der er nye planer for nordsjællandske Bregnerød Kro, der gennem århundreder har huset en kro, men som nu også bliver hotel. Udover 48 nye værelser, vil de nye ejere også installere otte serviceappartments, skriver Kursuslex.

  Hotellet vil derudover indeholde restaurant, krostue og fitnesscenter. Bygningen ejes af selskabet Føniks ved Peter og Jesper Djørup. De har købt ejendommen for 8,5 millioner kroner.

 • Comwell-hotel får ny hotelchef

  Anne-Beth Madsby er udnævnt til hotelchef for Comwell Kolding.

  (07-10-21 – 14:45) Danske Comwell Hotels har udnævnt 47-årige Anne-Beth Madsby til chef for Comwell Kolding. Hun afløser Thomas Raaber, der stoppede tidligere i efteråret.

  Anne-Beth, eller Bette, som hun kaldes, er kontoruddannet hos Tigerbus Rejser og kom i 1998 til Comwell Middelfart som receptionist og siden mødeplanlægger. I 2009 skiftede hun til Comwell Kolding, hvor hun i 2012 blev salgsansvarlig for møder og konferencer og siden booking- og mødechef.

  ”Comwell prioriterer at udvikle vores medarbejdere. Jeg er ikke i tvivl om, at Bette er den rette til at drive et af Trekantområdets vigtigste møde- og konferencehoteller,” siger Comwells koncernchef, Peter Schelde.

  Comwell har endnu ikke realiserede planer for Comwell Kolding om yderligere 120 værelser i et tårn på 15 etager. Dermed kommer hotel- og konferencecentret op på 300 værelser. Comwell har 15 hoteller i Danmark, et i Sverige samt Odeon i Odense og Centralværkstedet i Aarhus.

 • Ny sælger hos Zleep Hotels

  Klik for større format. Line Kilde Nordestgaard er ny i salgsafdelingen hos Zleep Hotels. PR-foto fra Zleep Hotels.

  (06-10-21 – 13:05) Line Kilde Nordestgaard er startet som ny account manager hos Zleep Hotels, der foreløbig har 14 hoteller i Danmark og ét i Sverige.

  Line Kilde Nordestgaard har tidligere i 11 år været rejsekonsulent hos erhvervsrejsebureauerne American Express Global Business Travel og CWT samt haft et år som konference- og gruppekoordinator hos Scandic Hotels.

  ”Desuden har hun store kompetencer inden for forretningsudvikling og kulturforståelse efter otte år i udlandet og en netop afsluttet serviceøkonomuddannelse,” skriver Zleep Hotels i en pressemeddelelse.

  I den siger Line Kilde Nordestgaard, der refererer til Zleeps salgsdirektør, Lisbeth Simonsen: ”Jeg glæder mig til at prøve kræfter med maskineriet bag en salgsafdeling og til at pleje og videreudvikle kunderelationer. Jeg har i mine mange år i rejsebranchen udviklet et stort servicegen.”

  Line Kilde Nordestgaard er gift med Flemming Nordestgaard, der netop er tiltrådt som ny chef for Lufthansa-koncernens kommercielle aktiviteter i Norge.

 • Vesterhavshotel får ny ejer

  Klik for større format. Hotel Marinella i Lønstrup ved den jyske vestkyst har fået ny ejer. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.

  (05-10-21 – 14:15) Hotel Marinella med 23 værelser i Lønstrup mellem Hirtshals og Løkken, har fået ny ejer.

  Hotellet er for knap seks millioner kroner solgt til Søren Brandi, direktør i ledelsesrådgivningsvirksomheden Hildebrandt & Brandi, oplyser EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har formidlet salget, i en pressemeddelelse.

  Jens Arp-Nielsen, der i 26 år sammen med sin hustru, Linda, har drevet Hotel Marinella, siger :

  “Vi er faktisk lettede over, at det snart slutter. Det er en mærkelig fornemmelse, når vi har drevet hotellet i over 26 år, men coronakrisen har gjort arbejdsbetingelserne hårdere. Nu ser vi frem til at skrue lidt ned og nyde pensionstilværelsen.”

  Den nye hotelejer, Søren Brandi, siger: “Lønstrup er ikke som andre sommerferieområder med fest og farver, her er fred, ro og afslapning. Vi har endnu ikke lagt os fast på, hvad der skal ske med ejendommen, men vi vil fortsat drive overnatning og mad, men formen ved vi ikke.”

 • Alarmcentral henter ny administrerende direktør i DSB

  (05-10-21 – 14:10) DSB’s kommercielle direktør de seneste fem år, Jan Sigurdur Christensen, har sagt sin stilling op, da han har fået nyt job som administrerende direktør for SOS International. Han fratræder sin stilling i DSB senest 1. april næste år. Det oplyser DSB i en pressemeddelelse.

  SOS International med hovedkvarter på Frederiksberg er alarmcentral for rejseforsikrede kunder hos 13 af Nordens største forsikringsselskaber. Under normale rejseår har SOS omkring 200.000 såkaldte skadessager, hvoraf omkring 100.000 er henvendelser til selve alarmcentralen.

 • Ny aftale muliggør samlet bookingportal-løsning

  (05-10-21 – 14:05) Nordic NDC, der leverer priser på flybilletter til rejsebureauer og firmakunder, har indgået partnerskab med Worldline, en af verdens største betalingsvirksomheder. Nordic NDC’s medstifter og administrerende direktør, Peter Skieller, siger i en pressemeddelelse:

  ”Med det nye samarbejde med Worldline kan vi tilbyde rejsebureauer en bookingportal-løsning, som bureauerne kan sætte op på deres hjemmeside. Med den nye løsning kan vi tilbyde flybilletter fra alle kanaler, “true 3in1,” som dækker Amadeus, Low Cost Carriers og NDC (IATA’s New Distribution Capability). Det er unikt, da selv små rejsebureauer nu kan tilbyde nye billettyper, som ikke før var tilgængelige.”

 • Dansk hotel skifter navn

  Klik for større format. ”God vagt.” Sofia Stenstrup-Jepsen og John Ankjær ved vagtskiftet for Hotel Guldsmeden Aarhus, der fra årsskiftet har nyt navn, Sofs Boutique Hotel. PR-foto.

  (04-10-21 – 16:12) Hotel Guldsmeden Aarhus har skiftet direktør. 32-årige Sofia Stenstrup-Jepsen overtog i fredags nøglerne fra John Ankjær, der har stået i spidsen for hotellet i 13 år.

  Han er også direktør for Steigenberger Alsik Hotel & Spa i Sønderborg samt partner i hotelkonsulentfirmaet Telling & Nesager.

  Fra årsskiftet får Hotel Guldsmeden Aarhus, der blot har 26 værelser, nyt navn: ”Sofs Boutique Hotel.” Det skal være ”et fantastisk fedt byhotel,” skriver Sofia Stenstrup-Jepsen på Linkedin.

  Hun køber gradvist bygningen fra John Ankjær. Salget finansieres sammen med overdragelsen af ejerskabet de næste fem år, oplyste Sofia Stenstrup-Jepsen i juni til STANDBY.DK.

  Sofia Stenstrup-Jepsens forældre, Annette og Steen Stenstrup, drev i 17 år boutiquehotellet Villa Provence i Aarhus. I oktober sidste år overtog Bühlmann-familien fra Aalborg driften af Villa Provence.

  Hotel Guldsmeden Aarhus var det allerførste Guldsmed-hotel i Danmark. Det ligger i Guldsmedgade, hvorfra navnet stammer til kæden af boutiquehoteller.

  Læs mere om Sofia Stenstrup-Jepsen og hendes hotelplaner, klik her.

 • Krydstogtrederi tilføjer nordeuropæiske vinterruter

  Klik for større format. Krydstogtskibet MSC Magnifica skal fra november og gennem vinteren sejle nordeuropæiske krydstogter, dog ikke til Skandinavien. Pressefoto: MSC Cruises.

  (04-10-21 – 15:14) Italienske MSC Cruises vil fra 14. november og gennem vintersæsonen udbyde krydstogter med syv overnatninger med skibet MSC Magnifica i Nordeuropa, dog ikke i Skandinavien.

  Det er ifølge en pressemeddelelse første gang, at MSC Cruises præsenterer et vinterprogram i Nordeuropa. Krydstogtet skal besøge Hamborg, hollandske Ijmuiden, 40 kilometer fra Amsterdam, belgiske Zeebrugge, Le Havre i Frankrig og Southampton.

  Alle gæster over 12 år skal være færdigvaccineret, mens børn ned til to år skal have en negativ PCR-test for at komme ombord.

 • Krydstogtekspert til Krydstogt Eksperten

  (04-10-21 – 15:09) Pia Marfelt, der har omkring 25 års erfaring fra salg i krydstogtbranchen, er blevet ansat som rejsekonsulent hos nicherejsebureauet Krydstogt Eksperten i Lunderskov tæt på Kolding.

  Det oplyser Pia Marfelt på Linkedin. Hun har tidligere været hos blandt andre Jacobsen Cruise and Travel i Rønne, MyCruise og Scandinavian Cruise Center.

  At Krydstogt Eksperten ikke er et hvilket som helst rejsebureau med fokus på krydstogter, blev demonstreret sidste år. Da besluttede den store amerikanske krydstogtkoncern Royal Caribbean Group blot at have fire foretrukne danske rejsebureauer, såkaldte Preferred Sales Retailer.

  Før havde op mod 40 danske rejsebureauer et agentnummer hos Royal Caribbean. Udover Krydstogt Eksperten er de tre andre foretrukne partnere MyCruise.dk, Nyhavn Rejser og SeaDane Travel.

  STANDBY.DK skrev forleden denne artikel om Krydstogt Eksperten, klik her.

 • Ny direktør til konferencekædes største hotel

  Louise Hauge Gliese, tidligere direktør hos Comwell Hotels, er tilbage i hotelbranchen som chef for Storebælt Sinatur Hotel & Konference ved Nyborg. Arkivfoto: Comwell Hotels.

  (03-10-21 – 12:51) Louise Hauge Gliese er fremover i spidsen for Storebælt Sinatur Hotel & Konference ved Nyborg. Med 115 værelser er hotellet flagskibet blandt Sinatur-kædens seks hoteller. Sinatur Hotel & Konference ejes af Danmarks Lærerforening.

  Hendes forgænger på Sinatur i Nyborg var Jan G. Larsen, der i januar sidste år blev ny direktør for Nyborg Strand Hotel & Konferencecenter. Det er med sine 422 værelser Danmarks største hotel udenfor København. Jan G. Larsen afløste på Nyborg Strands hotellets direktør gennem 20 år, Poul Jacobsen, der gik på pension.

  Louise Hauge Gliese er uddannet tjener, og har suppleret med en bachelor i virksomhedskommunikation og strategisk ledelse. Hun var til februar sidste år direktør for Comwells to hoteller i Korsør, Comwell Korsør og Comwell Klarskovgaard. Fra august sidste år til nu har hun været sitemanager hos cateringvirksomheden Compass Group.

 • Hotel i forlystelsespark får 4 HORESTA-stjerner

  Klik for større format. Hotel Fårup har 53 værelser samt møde- og konferencelokaler. PR-foto.

  (01-10-21 – 16:44) Hotel Fårup, der ligger inde i selve Fårup Sommerland, er netop blevet klassificeret af HORESTA som 4-stjernet konferencehotel.

  Det nordjyske hotel, der har 53 værelser, bruges i parkens åbningssæson af besøgende familier, men tiltrækker møde- og eventgæster uden for sæsonen. Hotellet er med i Statens og Kommunernes fælles indkøbsaftale.

  Hotellet er også Green Key-certificeret og har det Økologiske-spisemærke i bronze lige som det har forpligtiget sig til via Refood-mærket at gøre en aktiv indsats mod madspild og for genanvendelse.

 • Udskyder omstridt dansk feriepark

  (30-09-21 – 10:31) Lokalpolitikerne i sydsjællandske Vordingborg i første omgang vender tommelfingeren nedad for en meget omdiskuteret feriepark med over 2.400 sengepladser på Møn, skriver DR.dk

  Et enigt plan- og teknik-udvalg i Vordingborg besluttede i går at sige nej til et forslag til lokalplan for ferieparken, der er stødt på stor lokal modstand.

  Det skete med henvisning til, at det nuværende projekt er for stort. Nu skal kommunens embedsmænd blandt andet se på trafikbelastningen og undersøge statens holdning til de store huse i ferieparken. Bag projektet står firmaet Cliffs of Denmark.