Kort nyt

 • Rejsebureauforening hjælper medlemmer med klager

  (02-02-23 – 17:07) Danmarks Rejsebureau Forening har to gange i maj kurser i håndtering af klager. Kun-for-medlemmer kurserne, der strækker sig over to dage, holdes hos DRF i København og hos TourCompass’ i Viby Jylland.

  Kurset henvender sig ansatte i rejsebureauet, som sidder med kundereklamationer, samt til medarbejdere, der skriver kundehenvendt materiale, udarbejder rejsebetingelser, oplyser DRF.

  På kurset gennemgår DRF’s jurister blandt andet relevante bestemmelser i pakkerejseloven, bureauets pligter og rettigheder – og den rejsekundens rettigheder.

 • Bilkørsel i udlandet kan blive en dyr fornøjelse

  (31-01-23 – 17:39) Nogle EU-lande håndhæver færdselsreglerne meget effektivt ved at udstede bøder.

  Lars Arent, leder af den danske afdeling af EU’s Forbruger Europa, en del af Forbrugerstyrelsen, siger i en pressemeddelelse: ”Derfor er det en fordel, at man som bilist orienterer sig om færdselsregler og miljøzoner hjemmefra.”

  Som eksempel nævnes, at det kan blive dyrt at overtræder færdselsreglerne i for eksempel en udlejningsbil i Italien. ”Her må udlejeren tage et administrationsgebyr for at videregive lejerens oplysninger til myndighederne,” oplyses det.

 • UM skærper rejsevejledning for Tyrkiet

  (29-01-23 – 14:26) Der er risiko for demonstrationer i Tyrkiet rettet mod Danmark som følge af dansk/svenske Rasmus Paludans koranafbrændinger i København i fredags.

  Det skriver udenrigsministeriet i en opdateret rejsevejledning for Tyrkiet.

  ”Undgå demonstrationer og andre større forsamlinger, som kan udvikle sig voldeligt. Hold dig opdateret via medierne, dit hotel eller din rejsearrangør. Følg altid de lokale myndighedernes anvisninger,” lyder det blandt andet.

  Den danske rejsevejledning for Tyrkiet har tre farver: Gul (Vær ekstra forsigtig i hele landet); orange: Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til flere sydøstlige provinser og rød: ”Vi fraråder alle rejser til områder inden for 10 kilometer fra grænsen til Syrien og Irak på grund af betydelige sikkerhedsrisici.”

 • Michelin har dato for Nordic Countries Guide 2023

  (27-01-23 – 16:36) Det bliver 12. juni i finske Turku, at 2023-udgaven af Michelin Guide Nordic Countries 2023 præsenteres, oplyser Michelin.

  Efter uddelingen af stjernerne ved Michelin Guide Nordic Countries 2022 sidste år kom Danmark op på 41 stjerner på 29 restauranter. Alle danske Michelin-restauranter beholdt deres stjerner – se hele listen her.

 • Portugal får sin egen Michelin-guide

  PR-foto: Turismo de Portugal.

  (26-01-23 – 12:34) Hidtil har Portugal indgået i Michelin-guiden for Spanien. I den nye guide er der 37 Michelin-restauranter i Portugal samt tre med grøn stjerne og 38 Bib Gourmand-restauranter.

  Men nu får Portugal sin helt egen Michelin-guide, oplyser Portugals turistråd, Turismo de Portugal, i pressemeddelelse.

 • Brødre deles om at være kaptajn på nyt krydstogtskib

  PR-foto: Celebrity Cruises.

  (25-01-23 – 18:28) De græske brødre Dimitrios og Tasos Kafetzis kommer til at deles om at være kaptajn på Celebrity Cruises’ nye krydstogtskib, Celebrity Ascent, der sættes i trafik senere på året. Skibet bliver det fjerde i den såkaldte Edge-klasse.

  Det oplyser rederiet, der er en del af Royal Caribbean Group.

  ”Brødrene er et maritimt dream team,” skriver rederiet. De to brødre, hvoraf den ene allerede har haft 30 års jubilæum hos Celebrity, skal på skift have vagten i tre måneder som kaptajn på Celebrity Ascent.

 • Rejsebureauansatte får bonus

  Corendon forventer i år at sende 50.000 gæster fra Danmark til rejsemål ved Middelhavet. Her er det Tyrkiet. PR-foto: Corendon.

  (24-01-23 – 18:12) Medarbejderne i hele Corendon Group-koncernen, der har hovedkontor i Holland, får hver en bonus på 3.000 euro efter et godt 2022. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

  Charterrejsebureauet Corendon åbnede i Danmark i 2021 og havde sidste år 40.000 gæster – 60 procent til Tyrkiet resten ligeligt fordelt mellem Grækenland og Spanien. Halvdelen fløj fra Københavns Lufthavn, de øvrige fra Billund og Aalborg.

  I år forventer Corendons salgsdirektør i Danmark, Deniz Jensen, at rejsearrangøren med nu 18 ansatte i Danmark, sender 50.000 danske gæster sydpå. Alanya, Mallorca og Østkreta er rejsebureauets mest populære destinationer, oplyses det.

 • Udenrigsministeriet advarer danske rejsende i Peru

  Demonstrationer i Perus hovedstad, Lima. Wkipediafoto: Mayimbú

  (23-01-23 – 10:47) Det danske udenrigsministerium har ingen rejsevejledning for Peru, men derfor har UM alligevel skrevet en omtale på sin hjemmeside på grund af de nuværende uroligheder i det sydamerikanske land.

  Her konstaterer Udenrigsministeriet, at den peruvianske regering har forlænget undtagelsestilstanden yderligere 30 dage i Puno, Cusco, Lima, Tacna samt flere regioner.

  ”Demonstrationer og voldelige sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker er taget til,” skriver Udenrigsministeriet og tilføjer:

  ”Udgangsforbud kan blive indført flere steder med kort varsel. Lufthavnen i Juliaca er p.t. lukket. Arequipa Lufthavn har midlertidig suspenderet sine operationer. Lufthavnene i Lima og Cusco er åbne. Køb din flybillet på forhånd. Der er kun adgang til lufthavnene, hvis du har en flybillet. Togforbindelserne i det sydlige Peru er mange steder indstillet.”

 • Museum digitaliserer dansk kolonihistorie

  Klik for større format. Udsnit af maleri fra Skt. Thomas i den tidligere danske koloni i Caribien, det indtil nu har været på et magasin. Foto: M/S Museet for Søfart.

  (18-01-23 – 17:47) For første gang er der adgang til Museet for Søfart i Helsingørs kolonihistoriske samling. Her er knap 700 malerier, tegninger, akvarelskitser og tryk med motiver fra tidligere danske kolonier i Caribien, Grønland, Indien og Afrika.

  Mange af billederne er for skrøbelige til at blive vist frem, men gennem et stort digitaliseringsprojekt er samlingen nu offentliggjort online i museets billedarkiv, skriver museet i en pressemeddelelse.

  Museets programchef, Sarah Giersing, siger: “Samlingen rummer enestående tegninger og malerier, der giver indtryk af dagligdagen og forholdene i de tidligere danske kolonier.

  Motiverne i afspejler naturligvis verdensbilledet hos de mennesker, der har fremstillet billederne, så de fortæller ikke nødvendigvis sandheden,” siger hun.

  Museets kolonihistoriske samling viser blandt andet hvordan de slavegjorte og deres efterkommere på de tidligere Vestindiske Øer i Caribien har boet og levet. Der er også billeder af grønlændernes boliger i kolonitiden og tegninger fra tidligere danske kolonier i Afrika, Caribien og Indien.

 • Erfaren rejsebureauprofil lander nyt job

  Per Markussen er blevet managing partner i den norske techvirksomhed Broadstone Network.

  (17-01-23 – 18:18) Per Markussen, kendt i rejsebranchen fra direktørstillinger hos Enterprise Rent a Car og erhvervsrejsebureauerne BCD Travel og Amex, er blevet managing partner i den norske techvirksomhed Broadstone Network. Broadstone leverer skræddersyede løsninger til interaktivt salg i rejsebranchen, oplyses det.

  I sit nye job skal Per Markussen ansvaret etablere og udvikle Broadstone Network i Danmark. Virksomheden startede i 2021 i Norge og er i lande som Finland, Island og Storbritannien. Kundeporteføljen tæller en række hoteller, destinationsselskaber og restauranter.

  Broadstone leverer en kombination af visuel teknologi, industrividen og skræddersyede løsninger, til interaktivt salg. Målgruppen er alle udbydere i rejse- og oplevelsesindustrien, siger Per Markussen.

 • Erhvervsminister melder afbud til Dansk Erhverv

  Kulturminister Jakob Engel-Schmidt, PR-foto: Steen Brogaard for Kulturministeriet.

  (16-01-23 – 13:06) Erhvervsminister Morten Bødskov har måtte melde fra som taler ved Dansk Erhvervs årsdag om turisme på torsdag.

  Regeringen er dog stadig repræsenteret til den udsolgte årsdag med 300 deltagere, nemlig i form af kulturminister Jakob Engel-Schmidt, der også har sæde i regeringens vigtige koordinationsudvalg.

  Læs mere om turisme-årsdagen hos Dansk Erhverv hér.

 • Anders And fejrer København som Arkitekturhovedstad

  Andersine og Anders And ved Københavns Rådhus. Illustration: Story House Egmont.

  (16-01-23 – 13:03) København er i år Verdens Arkitekturhovedstad 2023. Det markeres i denne uges Anders And-blad, der udkommer på torsdag. Her sætter Anders And & Co. fokus på Danmarks mange ekstraordinære arkitektoniske bygninger, hedder det i en pressemeddelelse.

  I hovedhistorien fræser Anders And og Andersine blandt andet rundt i København og inviterer børn og unge til at kigge nærmere på den store indflydelse, arkitekturen har haft og fortsat har for opbygningen af det danske samfund.

  Redaktionen på bladet har samarbejdet med Dansk Arkitektur Center, som har udviklet og bidraget til flere elementer i bladet.

  I historien optræder blandt andet Storebæltsbroen, ARoS Kunstmuseum og Utzon Center. I København ses bygninger som Axel Towers, BLOX, Børsbygningen, Cirkusbygningen, Den Sorte Diamant, Københavns Rådhus og Nationalbanken.

  Læs mere om Anders And i Danmark via dette link.

   

 • Konkurrencemyndigheder giver OK til køb af færgerederi

  ForSea har fem færger mellem Helsingør og Helsingborg. PR-foto.

  (13-01-23 – 16:36) De danske og svenske konkurrencemyndigheder har netop godkendt Molslinjens køb af rederiet ForSea, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg.

  Det skriver Molslinjen og dets ejer, den svenske kapitalfond EQT Infrastructure, i en pressemeddelelse. Molslinjen driver forvejen ni danske færgeruter

  ForSea kommer ind under EQT’s nyoprettede Nordic Ferry Infrastructure, NFI. NFI, er et holdingselskab som også ejer Molslinjen og det norske færgerederi Torghatten.

 • CabInn vil åbne nyt hotel i Esbjerg

  Det kommende CabInn-hotel i Esbjerg. Visualisering: Arkitektfirmaet Rudolf Lolk A/S.

  (13-01-23 – 16:16) Til foråret 2024 forventer den danske CabInn-kæde at åbne sit andet hotel i Esbjerg. Det bliver i ni etager og får 260 værelser på hver omkring 20 kvadratmeter, skriver JydskeVestkysten.

  Byggegrunden, som i over 20 år har ligget hen som en byggetomt, blev købt af CabInns grundlægger og administrerende direktør, Niels Fennet, for knap 26 millioner kroner, skriver avisen.

 • UM opdaterer rejsevejledning for Kina

  (13-01-23 – 14:41) Udenrigsministeriet opdaterede fredag sin rejsevejledning for Kina efter Kinas lempelse af de nationale COVID-19 restriktioner den 8. januar.

  Der er ikke længere krav om karantæne ved indrejse i Kina, men fortsat krav om negativ PCR test 48 timer forud for afrejse til Kina, oplyser Udenrigsministeriet og tilføjer: ”Sundhedsvæsenet er under stort pres på grund af udbredt COVID-19 smitte. Hold dig løbende orienteret om situationen via troværdige medier.”

  Flere lande har testkrav før indrejse fra Kina. Der kan ligeledes gælde testkrav før indrejse fra Kina til Danmark, skriver Udenrigsministeriet.

 • Mulig feriepark ved Storkøbenhavn med 400 ferieboliger

  (12-01-23 – 17:17) Der kan være en feriepark med cirka 400 ferieboliger på vej til Høje-Taastrup. I hvert fald har kommunen indgået en udviklingsaftale med projektudviklingsvirksomheden Pantheon, skriver SN.dk

  Tanken er at udvikle et område på 325.000 kvadratmeter, som man håber kan tiltrække 250.000 gæster årligt og skabe en omsætning på op mod 350 millioner kroner, oplyses det.

  Flemming Therkelsen, direktør i Pantheon, fortæller, at man er meget tidligt i processen. ”Det er voldsomt interessant, hvis vi kan bygge den første feriepark i Storkøbenhavn,” siger han.

  ”Hvis vi får realiseret ferieparken, bliver det et stort aktiv, der giver turister til kommunen og stor omsætning i lokalområdet,” siger fungerende borgmester Kurt Scheelsbeck.

 • Opretter ny stilling som salgschef hos feriehusudlejer

  Jonas Lassen begynder i nyoprettet stilling som salgschef hos Feriepartner Løkken. PR-foto.

  (11-01-23 – 18:04) 36-årige Jonas Lassen er fra 1. februar salgschef i nyoprettet stilling hos Feriepartner Løkken. Han er uddannet i bankverden, men har de seneste 10 år været ejendomsmægler hos EDC i Blokhus, oplyses det.

  Feriepartner Løkken har store vækstplaner for i år, et vigtigt skridt er ansættelsen af Jonas Lassen i den nyoprettede stilling som salgschef. Hans primære fokus bliver at få flere feriehuse ombord hos udlejningsbureauet.

  ”Jeg glæder mig til at komme i gang med jobbet, hvor jeg kan trække på mit kendskab til markedet og området. Jeg ser frem til at bidrage til at vækste Feriepartner Løkken og til en ledende rolle i bureauet,” siger Jonas Lassen.

  Feriepartner Løkken, der råder over knap 400 sommerhuse til udlejning, har Mikkel Jørgensen som bureauleder.

 • Fjord Line-aflysninger rammer 36.000 passagerer

  Danske Brian Thorsted Hansen er direktør for det norske rederi Fjord Line. PR-foto.

  (10-01-23 – 14:41) ”Hvis vi tager til Norge på skiferie næste år, kommer vi ikke til at kigge på Fjord Line. Det er simpelthen for utrygt,” siger Pia Holmsgaard Nielsen til B.T.

  Hun er en af 36.000 rejsende, der med kort varsel fik aflyst deres færgetur, fordi det norske rederi tager to færger mellem Hirtshals og Bergen, Stavanger og Langesund ud af drift de kommende måneder.

  Det skyldes de eksploderende priser på flydende naturgas, som MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord benytter – de skal ombygges til også at kunne bruge diesel.

  Fjord Lines administrerende direktør, danske Brian Thorsted Hansen, siger: ”Vi kommer – som altid – til at følge de direktiver, der er om passagerrettigheder og refusionsrettigheder. Jeg har fuld forståelse for folks frustrationer, og ikke mindst dem, der fik meget kort varsel.”

 • Sophie Hulgard rykker længere op hos Accor

  Sophie Hulgard har nu titel af Senior Vice President of Global Sales hos den franske hotelmastodont Accor. PR-foto.

  (06-01-23 – 16:16) Sophie Hulgard, der mellem 2008 og 2015 var administrerende direktør for det store erhvervsrejsebureau CWT i Danmark, forlod Danmark i 2015 – for at rykke højere op i CWT.

  Hun stoppede hos CWT i 2019 – efter samlet 11 år i koncernen – med titel af Vice President Global Account Management.

  Næste stop for franske Sophie Hulgard, der også taler flydende dansk, var den store globale franske hotelkæde Accor.

  Her startede hun i 2020 som chef for Accors salg i Nordeuropa. Og nu meddeler Sophie Hulgard på Linkedin, at hun her fra årsskiftet er blevet rykket op, denne gang er titlen: Senior Vice President of Global Sales.

 • HORESTA-direktion mødtes med ny erhvervsminister

  Klik for større format. Fra torsdagens møde i Erhvervsministeriet, minister Morten Bødskov flankeret af HORESTA’s tomandsdirektion, administrerende direktør Pia Voss og kommerciel direktør Jeppe Møller-Herskind. Foto: HORESTA.

  (06-01-23 – 13:45) Erhvervsminister Morten Bødskov mødtes torsdag med HORESTA’s tomandsdirektion bestående af administrerende direktør Pia Voss og kommerciel direktør Jeppe Møller-Herskind.

  På mødet fortalte HORESTA-duoen ministeren, hvorfor turismen er en vigtig vækstmotor for dansk økonomi, skriver HORESTA’s nyhedsbrev.

  Morten Bødskov sendte et klar budskab om, at der er behov for mere fokus på turismens vækstpotentiale, oplyses det.