Kort nyt

 • Dansk salgschef rykker til Europcar i USA

  Klik for større format. Rasmus Borup Dahl rykker til chefstilling hos Europcar i USA. Arkivfoto.

  (02-10-23 – 16:56) Rasmus Borup Dahl skifter efter fem år som nordisk salgschef for internationalt salg hos Europcar Mobility Group til biludlejningsselskabets filial i USA. Her får han titel af Director US Business Development. Det skriver han på Linkedin, hvor han også oplyser, at hans nordiske stilling overtages af Helle Hvelplund Krogh.

  Rasmus Borup Dahl er navnlig kendt for sine over 10 år for dengang store Hertz Biludlejning på det nordiske marked, hvor han blandt andet var nordisk salgsdirektør for leisuremarkedet.

 • Danmark åbner nyt ambassadekontor i Ukraine

  Klik for større format. 28-årige Franciska Kirkegaard Flugt skal lede Danmarks nye ambassadekontor i Mykolajiv. Foto: Udenrigsministeriet.

  (02-10-23 – 16:50) 28-årige Franciska Kirkegaard Flugt skal lede Danmarks nye ambassadekontor i den ukrainske havneby Mykolajiv. Kontoret vil sortere under den danske ambassade i Kyiv, Danmark har i alt 68 ambassader verden over.

  Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen siger: ”Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at støtte Ukraine, og vi kan ikke vente til krigen er slut med at genopbygge landet. Det gør en kæmpe forskel, at vi har øjne og ører på jorden, når Danmark skal hjælpe byen med at komme på fode. Ambassadekontoret er et vigtigt symbol på det meget tætte partnerskab, der har udviklet sig mellem Danmark og Mykolaiv.”

  Mykolaiv husede inden Ruslands ulovlige angrebskrig 500.000 mennesker. Russernes vedvarende angreb har fået adskillige borgere til at forlade byen, så der nu er cirka 230.000 tilbage, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

 • Dansk rejsebureau fejrer 75-års jubilæum

  Morten Lysdal Damgaard er administrerende direktør for 75-års jubilaren Unitas Rejser, der ejes 100 procent af KFUM & KFUK Danmark. Arkivfoto.

  (27-09-23 – 17:07) Unitas Rejser, der er 100 procent ejet af KFUM & KFUK i Danmark, fylder 75 år. Det markerer rejsebureauet med en ”faglig fejring” i København den 9. november eller ugen efter på hovedkontoret i Silkeborg.

  Rejsebureauet, der har over 25 medarbejdere i Danmark, har specialer der udover erhvervsrejser for blandt andet humanitære organisationer som Folkekirkens Nødhjælp og Røde Kors, også omfatter grupperejser i og udenfor Europa, herunder storbyrejser og skirejser, for skoler, gymnasier, efterskoler, spejdergrupper og så videre.

  I øvrigt er Unitas Rejsers administrerende direktør siden 2012, Morten Lysdal Damgaard, nyslået bestyrelsesformand for Danmarks Rejsebureau Forening.

 • Dansk hotelkæde klar med afløser for fyret koncerndirektør

  Klik for større format. Casper Puggaard ved Danish Travel Awards sidste år, hvor DFDS vandt prisen som bedste færgerederi med trafik til og fra Danmark. Foto: Michael Stub.

  (26-09-23 – 16:20) Casper Puggaard, kendt for sine mange år i blandt andet SAS, Scandic Hotels og senest som global salgsdirektør hos DFDS, bliver ny Chief Commercial Officer hos Arp-Hansen Hotel Group. Københavns største hotelkæde opsagde i juni sin daværende CCO.

  Læs hele artiklen på Turisme24.dk

 • Klar til åbning af Gøteborgs hidtil højeste hotel

  Klik for større format. Clarion Hotel Draken der åbner næste måned som Gøteborgs højeste hotelbygning. PR-foto: Happy Visuals.

  (26-09-23 – 13:20) 1. oktober åbner Clarion Hotel Draken, der med sine 104 meter med 34 etager og 474 værelser bliver Gøteborgs højeste hotelbygning, skriver turistrådet, Göteborg & Co., i en pressemeddelelse.

  I den står der blandt andet også, at danske overnatninger i Gøteborg i år er steget 33 procent i perioden januar til juli sammenlignet med samme periode sidste år – og sammenlignet med 2019, året før pandemien, er stigningen 27 procent.

  Mens der i første halvår af 2019 blev registreret 58.804 danske overnatninger i Gøteborg, var tallet i de første seks måneder af i år 74.761, oplyses det.

  Stigningen forklares af Göteborg & Co. med valutafordelen mellem den danske og den svenske kronekurs.

 • Slovenien får første restaurant med 3 Michelin-stjerner

  2023-udgaven af Michelin-guide for Slovenien omtaler blandt andet landets første restaurant med tre Michelin-stjerner.

  (25-09-23 – 17:27) Ikke kun Danmark prøver at tiltrække gastro-turister med de danske Michelin-restauranter.

  Det er også tilfældet for Balkan-landet Slovenien, hvor det nationale turistråd, Slovenian Tourist Board, i pressemeddelelse glæder sig over, at landet nu kan servere sin første restaurant med tre Michelin-stjerner.

  Restauranten med de tre Michelin-stjerner, Hiša Franko, ligger i den lille by Kobarid i det nordvestlige Slovenien tæt på grænsen til Italien.

  Én slovensk restaurant har to Michelin-stjerner, mens syv har én Michelin-stjerne. Hertil kommer en lang række restauranter med en Bib Gourmand (høj kvalitet) eller grønne Michelin-stjerner for deres bæredygtighed. I alt 59 slovenske restauranter er omtalt i den nye udgave for 2023 af Guide Michelin for Slovenien.

 • Brancheprofil i bestyrelsen for dansk incomingkoncern

  Klik for større format. Svenske Katarina Romell; tidligere MICE-direktør hos Visit Sweden, er ny i bestyrelsen for den danske incomingkoncern DMC Nordic. PR-foto.

  (22-09-23 – 16:36) Den store og ekspanderende danske incomingkoncern DMC Nordic, der navnlig arbejder med MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events) og krydstogter på det nordiske og baltiske marked, havde fået nyt medlem af bestyrelsen.

  Det er svenske Katarina Romell; der tidligere har været MICE-direktør hos Visit Sweden, haft direktørstillinger i hotelkæderne Scandic og Radisson ligesom hun blandt andet er i bestyrelsen for Visita, den svenske arbejdsgiverforening for turistbranchen.

  Jens Elers, der for 40 år siden grundlagde DMC Nordic som han er eneejer af og bestyrelsesformand for, siger til Standby.dk:

  ”Fordi vi er en nordisk virksomhed, ønskede vi en svensker i bestyrelsen; Katarina er i øvrigt den første ikke-dansker i vores bestyrelse. Hun blev også valgt på grund af hendes omfattende MICE-kendskab, som vi dermed får yderligere styrket i bestyrelsen.”

  Læs mere om DMC Nordic via dette link til artikel på Turisme24.dk

 • Svensk skisportssted får stort nyt hotel

  Klik for større format. Det nye hotel Stöten Ski Lodge Soltorget, der åbner i midten af december. PR-illustration: Stöten i Sälen.

  (21-09-23 – 18:44) Stöten – det nordligste skisportssted i nordsvenske Sälen – får midt i december nyt overnatningssted.

  Hotellet, Stöten Ski Lodge Soltorget, har ifølge en pressemeddelelse kostet en kvart milliard svenske kroner. Det indeholder 344 sengepladser fordelt på 49 lejligheder i størrelser fra 47 til 110 kvadratmeter og med mellem seks og 10 senge pr. lejlighed.

  Skisportshotellet har blandt andet også restaurant og Sauna, oplyses det.

  Stöten ligger i Dalarna, 15 minutter fra Scandinavian Mountains Airport. Området byder på 23 skilifte og 50 pister.

 • Norsk prinsesse holder bryllupsfest på hotel

  Klik for større format: Geiranger Hotel Union, foto for Visit Norway: Tone Molnes.

  (20-09-23 – 17:17) Den norske prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek skal giftes i august næste år, og de har valgt at bryllupsfesten skal stå på det firestjernede Hotel Union i den norske by Geiranger, der ligger sådan cirka mellem Trondheim og Bergen.

  “Vi er utrolig glade for at kunne fejre vores kærlighed i Geirangers smukke omgivelser. Det betyder meget for os at kunne samle vores nærmeste et sted som er så rigt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted at omfavne vores kærlighed,” siger de i en meddelelse fra det norske kongehus.

  Billed-Bladet skriver, at Geirangerfjorden står på UNESCOs verdensarvliste. Hotel Union blev bygget i 1891, oprindeligt som en træbygning i schweizerstil. Nu til dags er der 197 værelser, heriblandt 13 suiter.

 • Stort nordisk incomingbureau skifter nordisk direktør

  Klik for større format. Brasilianske Thais K. Machado er ny direktør før Tour Partner Group Nordics. PR-foto: Tour Partner Group.

  (19-09-23 – 17:37) Det dengang næststørste danske incomingbureau, Trans Nordic Tours, blev i 2017 solgt til britiske Tour Partner Group, der har ambitioner om at blive Europas største incoming-koncern.

  Og nu meddeler Tour Partner Group Nordics, at brasilianske Thais Machado er blevet ansat som ny direktør for Norden. Hun afløser Christian Nissen, der stopper efter seks år som nordisk direktør for Tour Partner Group.

  Thais Machado har ifølge en pressemeddelelse arbejdet 17 år i rejsebranchen i blandt andet Europa, USA og Asien med såvel incoming som MICE. Hun har blandt andet været nordisk direktør for Kuoni Tumlare og senest salgsdirektør for Bella Group, oplyses det.

 • Vil have endnu en toglinje til Heathrow

  Klik for større format. London Heathrows store Terminal 5, som muligvis skal have endnu en togforbindelse. Foto: Anthony Charlton for Heathrow Airport.

  (18-09-23 – 16:30) Planerne om yderligere en togforbindelse til London Heathrow er atter taget frem. Denne gang skal det være en togrute fra det sydlige London til Heathrow, der ligger vest for London, skriver RailTech.

  Den primære toglinje, Heathrow Express, kører fra kæmpelufthavnen mod nord til Paddington-stationen i det centrale London.

  Det mulige ”Southern Rail Link” til Heathrow vil være til gavn for såvel passagerer og ansatte i lufthavnen, der skal fra det sydlige London til Heathrow, lyder et af argumenterne.

  Storlufthavnen fik endnu en togforbindelse, da den nye Elizabeth Line blev koblet til Heathrow, men den forbinder heller ikke lufthavnen med det sydlige London.

  Der er stadig ingen konkrete planer om den sydlige jernbane til Heathrow.

 • Norges regering: Turisme blandt største eksporterhverv

  Norsk turisme skal tjene endnu flere penge til den norske økonomi. Arkivfoto: Charlotte Beder.

  (15-09-23 – 18:07) ”Dette er en meget glædelig nyhed og en meget vigtig anerkendelse af rejsebranchens værdi og vækstpotentiale.”

  Det siger Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i den norske arbejdsgiverorganisation NHO Reiseliv.

  Baggrunden for hendes glæde er den norske regerings nye handlingsplan: ”Hele Norge eksporterer,” hvor målet er, at eksporten fra Norge, udover olie og gas, skal øges 50 procent inden 2030. Til at opnå dette, har regeringen udpeget en række en række eksporterhverv, som man navnlig vil satse på fremover.

  ”Rejsebranchen er Norges femtestørste eksporterhverv. Der er stigende efterspørgsel efter bæredygtige rejsemål og autentiske oplevelser – Norge kan blive verdensførende når det gælder bæredygtig turisme,” siger NHO-direktøren.

  Ifølge Statistisk Sentralbyrå, SSB, Norges pendant til Danmarks Statistik, er rejsebranchen Norges femtestørste eksporterhverv. Ifølge SSB’s satellitregnskab for turisme var det samlede turismeforbrug i Norge i 2019 på 194 milliarder norske kroner. Dette rakte til femtepladsen, skriver NHO.

  Der er mere om handlingsplanen ”Hele Norge eksporterer” på NHO’s hjemmeside.

 • Grundstødt krydstogtskib trukket fri i Grønland

  Klik for større format. Mens krydstogtskibet Ocean Explorer stadig var grundstødt i Østgrønland. Foto: Arktisk Kommando.

  (14-09-23 – 18:48) Det grundstødte krydstogtskib Ocean Explorer, der mandag af endnu ukendte årsager gik på grund i nationalparken ved Alpefjorden i det nordøstlige Grønland, blev torsdag trukket fri af Naturinstituttets forskningsskib Tarajoq, oplyser Arktisk Kommando.

  Ocean Explorer med 206 passagerer og besætningsmedlemmer skal nu sejle til en af Søfartsstyrelsen udpeget havn for undersøgelse med dykkere, formentlig i Island, der er det tætteste land med store havne. Herfra bliver passagererne transporteret til en lufthavn, så de kan flyve hjem, skriver KNR, Grønlands Radio.

  Ocean Explorer ejes af det danske rederi Sunstone og var chartret af det australske turistselskab Aurora Expeditions.

  Grønlands miljøminister, Kalistat Lund, siger til Sermitsiaq, at det er for nemt at kalde sig ekspeditionsskib:

  ”Jeg er dybt bekymret for, at vi kommer til at opleve flere af disse grundstødninger, hvis vi fortsætter med de lempelige regler for, hvem der får tilladelse til at sejle rundt i nationalparken. Det skal være slut med at kalde sig ekspeditionsskib, når der i virkeligheden er tale om almindelig krydstogtsturisme,” siger han.

 • Norsk færgerute får ny skandinavisk B2B-salgschef

  Klik for større format. Irene Gundersen. Foto Nicolas Tourrenc.

  (13-09-23 – 16:56) Norske Havila Kystruten, der sejler med passagerer og turister mellem Bergen og Kirkenes med fire nybyggede skibe under kontrakt med det norske transportministerium, har ansat Irene Gundersen som ny Key Account Manager med ansvar for blandt andet B2B-salget i Skandinavien

  ”Irene skal gøre vores produkt endnu mere kendt i vores prioriterede markeder,” siger salgsdirektør Johanna Hanslid fra Havila Kystruten, der konkurrerer med Hurtigruten.

  Irene Gundersen har tidligere været Key Account Manager hos DFDS og arbejdet med salg både for Rica Hotels og Scandic Hotels samt som Head of Sales & Tourism for Oslo Fashion Outlet, oplyses det.

 • Transportminister: Vi venter på Norge om nattog til Oslo

  Klik for større format. DSB vil gerne køre nattog fra København til Oslo, men venter på grønt samarbejdslys fra Norge. Arkivpressefoto fra DSB: Jens Hasse, Chili Foto.

  (12-09-23 – 16:16) ”De norske myndigheder har endnu ikke tilkendegivet, om de vil arbejde for etableringen af en nattogsrute mellem København og Oslo.”

  Det skriver transportminister Thomas Danielsen (V) blandt andet i et svar til folketingsmedlem Sofie Lippert (SF), der havde stillet ministeren følgende spørgsmål:

  ”Vil ministeren tage initiativer til at få virkeliggjort den politiske beslutning om nattog fra København til Oslo, så eksterne parter vil have et mere konkret beslutningsgrundlag at forholde sig til?”

  I sit svar skriver transportministeren blandt andet: ”Jeg er positiv over for en nattogsrute mellem København og Oslo. Derfor er der med finanslovsforslaget for 2024 også lagt op til at videreføre midlerne, der skal fremme indkøb af nattogtrafik. De norske myndigheder har imidlertid endnu ikke tilkendegivet, om de konkret vil arbejde for etableringen af en nattogsrute.”

  Aske Mastrup Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB, oplyste tidligere i år til Standby.dk, at et projekt, DSB arbejder med til lancering i 2026, er et samarbejde med de svenske statsbaner, SJ, om en rute fra Oslo via Gøteborg til København med flere daglige afgange.

 • Fem Smålands-hoteller i samarbejde

  Klik for større format. Asa Herregård fra 1700-tallet er et af de fem hoteller i samarbejde under navnet: The Forest Hotels of Småland. PR-foto: Wahlgren.

  (11-09-23 – 17:47) Et nyt samarbejde under navnet The Forest Hotels of Småland skal tiltrække opmærksomheden mod fem hoteller i skovrige områder i den sydsvenske region Småland, oplyses det i en pressemeddelelse.

  De fem hoteller og gæstgiverier er, nævnt alfabetisk: Asa Herregård, Bauergården, Stufvenäs Gästgifveri, Trakt Forest Hotel og Wallby Säteri.

 • Tidligere TV2-nyhedsvært bliver rejseleder

  Klik for større format. Jens Gaardbo debuterer som rejseleder. Privatfoto.

  (10-09-23 – 15:40) Jens Gaardbo, tidligere nyhedsvært og nyhedschef på TV 2, bliver næste måned rejseleder på en rejse til det nordlige Spanien for Williams Rejser i Helsingør.

  Der flyves fra København til Barcelona og rejsedagene byder blandt andet på vingårde, klostre og oliven. På rejsen deler Jens Gaardbo sin begejstring for det spanske køkken og vin, lyder det.

  Til Ekstra Bladet fortæller Jens Gaardbo, at han håber, at det kan blive til mere efter hans kommende jomfrurejse: ”Jeg skal lige lære det. Men jeg tror godt, at jeg kan finde ud af det. Jeg kan godt lide at møde mennesker og formidle til dem.

  Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg gerne vil arbejde mere lystbetonet. Journalistfaget er skønt, men der går også meget hamsterhjul i det,” siger han.

 • Globalt erhvervsrejsebureau skifter MICE-direktør

  Scott Graf stopper efter 26 år i BCD Travel, herunder erhvervsrejsebureauets forgænger. PR-foto.

  (08-09-23 – 17:07) Det globale erhvervsrejsebureau BCD Travel, der blandt andet også er på det danske marked, skifter øverste chef for sit forretningsområde BCD Meetings & Events.

  Scott Graf stopper efter 26 år i koncernen, han afløses af vicedirektøren for forretningsområdet, Bruce Morgan, oplyses det i en pressemeddelelse.

  Scott Graf arbejder året ud for M&E-området hos BCD, herefter holder han fri til april næste år, hvor han skal indgå i et nyt partnerskab med den hollandske grundlægger af hele BCD Travel, John Fentener van Vlissingen, hvor de skal arbejde med van Vlissingen-familiens private investeringsselskab, Boron, oplyses det.

 • Nyt krydstogtskib fik vand under kølen

  Klik for større format. Krydstogtskibet Explora II får for første gang vand under kølen. Skibet kommer i drift næste sommer. PR-foto: Explora Journeys.

  (07-09-23 – 14:14) Den 1. august sejlede Explora I, det første skib i MSC Cruises nye highend-krydstogtrederi Explora Journeys’ første krydstogt med betalende gæster – med premiere i Københavns Havn.

  Explora I, der har kostet 3,7 milliarder kroner og som har plads til 922 passagerer med to i hver af de 461 kahytter og suiter, får næste år det første af mindst fire søsterskibe.

  Ved ceremoni på det norditalienske skibsværft Fincantieri fik nybyggeriet Explora II i denne uge for første gang vand under kølen – samtidig gik værftet officielt i gang med byggeriet af Explora III, hvilket sker på Fincantieri-værftet i Napoli.

  Explora II indsættes i passagertrafik næste sommer, mens Explora III forventes at debutere i midten af 2026 og efter planen begynder Explora IV at sejle krydstogter i starten af 2027.

 • Klar med datoer for USA Travel Show 2024 i Danmark

  Klik for større format. USA er danskernes mest besøgte oversøiske rejseland. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

  (06-09-23 – 19:39) Den danske Discover America-komite har offentliggjort datoerne for næste års USA Travel Show Scandinavia.

  Den 12. udgave af det store event bliver næste år den 29. februar og 1. marts, igen på Radisson Blu Scandinavia-hotellet i København.

  Ved USA Travel Show Scandinavia mødes blandt andet rejsebureauagenter med speciale i USA med en lang række leverandører, blandt andet amerikanske destinationer, hotelkæder og flyselskaber med ruter til USA.