Kort nyt

 • HORESTA: Kontantkravet er forældet

  (20-05-22 – 16:26) HORESTA vil have afskaffet reglen om, at virksomheder er forpligtede til at tage imod kontanter.

  Jannick Nytoft, HORESTA’s administrerende direktør, siger til HORESTA’s nyhedsbrev:

  ”Kontantkravet er forældet. Jeg tror, at mange virksomheder stadigvæk vil tage imod kontanter, selv om kontantkravet forvinder. Men hvis man som virksomhed foretrækker en ren digital løsning, så må og skal det være en mulighed.”

 • Her er corona-restriktionerne i ti primære rejselande

  (19-05-22 – 09:44) Selvom mundbind efterhånden hører fortiden til i Danmark, er de stadig obligatoriske andre steder i verden – og danske rejsende, der ikke er opmærksomme på diverse corona-regler, kan ende i en corona-klemme, siger Udenrigsministeriet til TV 2.

  TV 2 har artikel med gældende indrejseregler for ti populære sommerferierejsemål. De nyeste indrejseregler for de enkelte lande kan som altid ses på Udenrigsministeriets hjemmeside med rejsevejledninger.

  Det ti lande på TV 2-listen er, nævnt alfabetisk: Frankrig, Grækenland, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Thailand, Tyskland og USA.

 • Israels statslige turistbureau har igen nordisk PR-chef

  Klik for større format. Vendela Carlén er ny PR-manager for det statslige israelske turistbureau i Norden. PR-foto.

  (18-05-22 – 16:26) Det statslige israelske turistbureau i Norden har igen en PR-manager.

  Det er Vendela Carlén, der tidligere har arbejdet for SpoilConcept Communication samt GSA-bureauet Related. Hun har en BA i kommunikation fra Örebro Universitet, oplyses det fra turistbureauets nordiske kontor i Stockholm.

  Vendela Carlén afløser Erika Samuelsson, der stoppede i september sidste år, efter 12 år på posten. Hun skulle i stedet arbejde for familievirksomheden Realisera, der importerer møbler til restauranter, event- og konference-venues, oplyste hun til STANDBY.DK.

  Det statslige israelske turistbureau hører under Israel Government Tourist Office.

 • Hoteldirektør udskifter Zleep med berømt hotel

  Klik for større format. Brøndums Hotel i Skagen får 1. juni ny direktør. PR-foto.

  (17-05-22 – 14:22) Fra 1. juni er Emil Hauge ny direktør for det berømte Brøndums Hotel med 45 værelser i Skagen, skriver Skagens Avis.

  ”Jeg glæder mig til at være en del af dette historiske hotel, der i den grad er en central del af Danmarks og Skagens lange historie indenfor turisme, gastronomi, kunst og kultur,” skriver Emil Hauge, der siden 2018 har været hotel manager for Zleep Hotel i Aalborg, på Linkedin.

  På Brøndums Hotel, der regnes som Skagens ægte og oprindeligt kunstner-hotel, afløser Emil Hauge direktøren gennem syv år, Thomas Luca Andreasen, der sidste måned på Linkedin meddelte, at har opsagt sin stilling.

  ”Jeg har behov for andre og gerne større udfordringer. Hvad fremtiden bringer, ved jeg ikke endnu,” skrev han.

  Brøndums Hotel har i 45 år været ejet af den i dag 92-årige revisor Bendt Fredberg Jensen.

 • DE-direktør i bestyrelsen for destinationsselskab

  Klik for større format. Mette Feifer, markedsdirektør for Oplevelse & Velfærd i Dansk Erhverv. PR-foto.

  (17-05-22 – 14:14) Mette Feifer, markedsdirektør for Oplevelse & Velfærd i Dansk Erhverv, er kommet i bestyrelsen for destinationsselskabet Destination SydkystDanmark, der dækker kommunerne Faxe, Næstved, Stevns og Vordingborg – og som markedsfører turisme på Sydsjælland, Stevns og Møn.

  ”Rent privat er det en stor fornøjelse at gå på opdagelse i en – for mig – ny del af Danmark med fantastisk natur og topattraktioner, kun en god times kørsel fra København,” skriver Mette Feifer på Linkedi og tilføjer:

  ”Professionelt er det inspirerende at opleve, hvordan borgmestre og de stærke private aktører i området samarbejder om at styrke turismen med et stærkt og nytænkende sekretariat i ryggen med Martin HH Bender i spidsen.”

 • Udenrigsministeriet: Her bør kvinder ikke rejse alene

  (16-05-22 – 11:28) I flere af Udenrigsministeriets rejsevejledninger fremgår det, at kvinder er særligt udsatte i en række lande, når det kommer til risikoen for overgreb og overfald, især hvis de rejser alene.

  Ekstra Bladets gennemgang af Udenrigsministeriets rejsevejledninger viser, at det blandt andet gør sig gældende i lande som Bulgarien, Algeriet, Indien, Polen, Brasilien, Thailand og Egypten. UM skriver i en mail til Ekstra Bladet, at kvinders sikkerhed er et at de parametre, som der altid tages højde for, når der udarbejdes en rejsevejledning.

  Irina Hoffmann, der har rejsebloggen ”Travel Love Magic,” har rejst alene til adskillige lande. Og ikke en eneste gang har hun følt sig utryg som kvindelig turist.

  Hun siger blandt andet til Ekstra Bladet: ”Man har et medansvar for sin egen sikkerhed. Man skal være moden nok til at rejse alene, til at passe på sig selv og medbringe sin sunde fornuft. Jeg vil ikke anbefale at rejse til et land, hvor kvinder er meget undertrykte.”

 • VM-hoteller i Qatar afviser homoseksuelle gæster

  (12-05-22 – 13:54) Tre af de 69 hoteller i Qatar, som det Internationale Fodboldforbund (FIFA) anbefaler i forbindelse med VM-slutrunden i november og december i år, vil ikke indkvartere homoseksuelle. Over en fjerdedel af hotellerne anbefaler gæster at skjule homoseksualitet.

  Det skriver DR.dk – DR har sammen med DR’s modsvarigheder i Norge, NRK, og i Sverige, SVT, kontaktet FIFA-hotellerne i Qatar og oplyst, at man gerne vil købe ophold under VM-slutrunden til nygift mandligt par fra Sverige.

  Det afviste tre af VM-hotellerne – The Torch Doha, Magnum Hotel & Suites Westbay og Wyndham Grand Regency.

  Homoseksualitet er ulovligt i Qatar og kan give op til syv års fængsel, skriver DR.

  STANDBY.DK kunne sidste måned oplyse, at Dansk Boldspil-Union boykotter officielle fanrejser til VM-slutrunden i Qatar.

 • Fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Sri Lanka

  Klik for større format.  Sri Lanka er et fantastisk rejseland – men landet er desværre også præget af voldelige, politiske uroligheder. Arkivfoto.

  (11-05-22 – 12:54) Udenrigsministeriet har opdateret rejsevejledningen for Sri Lanka. Nu frarådes alle ikke-nødvendige rejser til hele landet (orange) på grund af en ustabil og uforudsigelig sikkerhedssituation.

  Der er indført undtagelsestilstand i Sri Lanka og der kan være udgangsforbud. Der er voldelige sammenstød i blandt andet hovedstaden Colombo.

  Der afgår regelmæssigt kommercielle fly. Man kan benytte sin flybillet som dokumentation for at komme til lufthavnen. Hvis man er i Sri Lanka, er det ens egen vurdering, om man ønsker at fortsætte sin rejse i den nuværende situation, skriver Udenrigsministeriet.

 • Internationale vovehalse springer ud i København

  Klik for større format. Fra en tidligere Red Bull Cliff Diving World Series-konkurrence i København. Pressefoto via Wonderful Copenhagen: Romina Amato.

  (11-05-22 – 12:51) Red Bull Cliff Diving World Series vender i år tilbage til København, hvor der den 16. juli er udspring i Københavns Havn.

  De 24 mandlige og kvindelige udspringere hopper i havnen fra cirka 27 meters højde. Springet taget blot tre sekunder, undervejs udfører de tre saltoer, inden de rammer vandet med cirka 85 kilometer i timen.

  Red Bull Cliff Diving World Series gennemføres i år også i Boston, Paris, Oslo, Mostar i Bosnien-Hercegovina, Sisikon i Schweiz, Polignano a Mare i Italien samt australske Sydney.

 • Verdensmester bliver gudmor til nyt krydstogtskib

  Klik for større format. Det amerikanske gymnastfænomen Simone Biles bliver gudmor for krydstogtskibet Celebrity Beyond. PR-foto via Celebrity Cruises.

  (11-05-22 – 12:50) Den amerikanske elitegymnast Simone Biles, 19-dobbelt verdensmester og syv-dobbelt olympisk mester, bliver gudmor for krydstogtskibet Celebrity Beyond når det officielt navngives 4. november i Fort Lauderdale.

  Beyond er det nyeste og mest moderne luksusskib i Celebrity Cruises’ flåde – og det tredje fartøj i den såkaldte Edge-klasse.

  Celebrity Cruises med foreløbig 14 krydstogtskibe er et af de fem sejlende varemærker under Royal Caribbean Group. De øvrige er Royal Caribbean International, det største og mest kendte varemærke i gruppen, samt highend-rederiet Silversea Cruises. RCG ejer også 50 procent af TUI Cruises og Hapag-Lloyd Cruises.

  STANDBY.DK besøgte sidste måned Celebrity Beyond og skrev blandt andet denne artikel.

 • Grøn omstilling i nordjysk feriecenter

  Klik for større format. Skagen Strand, 12 kilometer syd for Skagen, har blandt andet 142 feriehuse samt fællesbygninger. PR-foto.

  (09-05-22 – 17:51) Fremtidens udfordringer kræver at virksomheder investerer i nye energibesparende tiltag. Også valg af feriested bidrager til den grønne omstilling.

  Denne problemstilling har det nordjyske feriecenter Skagen Strand i Hulsig, 12 kilometer syd for Skagen, taget fat i. Med sine 142 feriehuse samt fællesbygninger, har det været et prioriteret område at finde effektive løsninger således, at energiforbruget kunne blive mere intelligent og effektivt.

  Feriecenteret har derfor arbejdet på et stort projekt for bæredygtig energi ved at installere intelligent varmestyring i feriehusene.

  ”Udover et forbedret indeklima, giver løsningen store besparelser på elregningen,” siger Peter Wallenskog, direktør på Skagen Strand.

  Skagen Strand er allerede Green Key-certificeret.

 • Krydstogtrederi øger salget i Norden

  Klik for større format. Italienske MSC Cruises er et de største krydstogtrederier på det nordiske marked. PR-foto.

  (06-05-22 – 13:59) Det italienske krydstogtrederi MSC Cruises melder om en kraftig stigning i salget på det nordiske marked. Det var i april 26 procent højere end samme måned i 2019.

  I en pressemeddelelse siger Claes Tamm, nordisk direktør for MSC Cruises, blandt andet:

  “Vi er meget bekymret over de forfærdelige begivenheder, der finder sted i Ukraine, som blandt andet har resulteret i, at vi har omrokeret hele vores Baltikum-program og helt udelukker russiske St. Petersborg som et havneanløb.”

  Claes Tamm fortsætter; ”Vi kan også fra et rederiperspektiv bekræfte samme analyse som de store rejsearrangører, at vi ser et tydeligt skift i forbrugerens bookingmønster og betalingsvilje. Kunderne booker deres krydstogt tættere på afgang, og prisen på krydstogtet er højere i forhold til 2019, hvilket navnlig skyldes, at mange kunderne køber en mere eksklusiv kahyt.”

 • Falske mails efter hacker-angreb på dansk hotel

  (05-05-22 – 15:51) Et hacker-angreb mod Jørgensens Hotel i Horsens har resulteret i, at der er udsendt et større antal falske mails i hotellets navn. Disse mails er afsendt fra info@jorgensens-hotel.dk

  Det skriver Jørgensens Hotel i en meddelelse torsdag eftermiddag til sine kunder.

  ”Sagen er naturligvis overdraget til myndighederne, som er ved at undersøge angrebet, så vi kan få misbruget stoppet. Vi vil derfor bede jer være opmærksomme på ægtheden af de mails I har modtaget fra os det seneste døgn,” lyder det fra hotellet.

 • Istanbul får sin egen Michelin-guide

  (05-05-22 – 14:34) Tyrkiets største by bliver 38. destination med sin egen Michelin-guide. Hvor mange stjerner og hvilke restauranter der får dem, afsløres den 11. oktober, skriver Michelin i en pressemeddelelse.

 • Affaldskonsulenter besøger københavnske hoteller

  (04-05-22 – 16:26) Flere hoteller i Københavns Kommune får snart besøg af affaldskonsulenter, der skal føre tilsyn og se, hvordan hotellerne sorterer affald, skriver HORESTA’s nyhedsbrev.

  Det er et lovkrav, at alle virksomheder sorterer genanvendeligt affald, som for eksempel madaffald og plast.

  “Der er ikke længere er bagatelgrænser i forhold til mængden af madaffald, så selvom et hotel kun har madrester fra morgenmad, så skal der være en ordning til madaffald,” siger HORESTA’s miljøchef, Mikal Holt Jensen.

 • Nyt storhotel har medarbejdere fra 37 lande

  Klik for større format. 110 nye medarbejder på det kommende Scandic Spectrum, der åbner sidst i juni. PR-foto: Scandic Hotels.

  (03-05-22 – 15:33) Åbningen af hele Scandic-koncernens største hotel, Scandic Spectrum i København med 632 værelser, er igen blevet rykket. Nu sigtes der efter sidst i juni.

  Men kæmpehotellet mellem Tivoli og Københavns havnefront har netop budt velkommen til 110 nye medarbejdere, eller team members, som det hedder hos Scandic.

  Det skete med masser af flag, livemusik, rød løber, bobler og så videre, skriver Scandic på Linkedin. De 110 ansatte udgøres af 37 nationaliteter.

 • Tivoli frygter ny ballade og aflyser Fredagsrock

  Klik for større format. Arkivfoto fra Tivoli af koncertgæster.

  (03-05-22 – 11:50) Tivoli aflyser Fredagsrock fredag i denne uge, den 6. maj.

  I en pressemeddelelse skriver Tivoli: ”Fredagsrock med Aqua forleden blev en rigtig Tivolioplevelse med god stemning. Tivolis nye reservationssystem fungerede. Men Tivoli har dog til to Fredagsrock-koncerter i år oplevet, at særligt nogle unge koncertgængere udviste en adfærd, som ikke kendetegner Tivoli.

  Derfor aflyses koncerten på fredag, 6. maj, med Cheff Records, da deres populære navne her i Tivoli forventes at tiltrække mange unge, som potentielt kan give unødvendige udfordringer,” hedder det.

  Sammen med pladsreservation er yderligere tiltag som øget spot-tjek af gæster i indgangene, konfiskering af medbragt alkohol og flere kontrollører redskaber mod uønsket adfærd blandt et mindretal af publikum. Den samlede løsning skal nu videreudvikles og give større træfsikkerhed i forhold til sommerens koncertprogram, oplyser Tivoli.

  Der er mindst 10.000 pladser til Fredagsrock-koncerterne. Før coronakrisen tiltrak Fredagsrock årligt op mod 450.000 gæstebesøg til Tivoli.

 • Bodil Jørgensen guider turister i Randers

  Klik for større format. Skuespiller Bodil Jørgensen under lydoptagelserne til ”Hemmeligheden om Randers.” Fotograf Jakob Carlsen for Randers Kommune.

  (02-05-22 – 13:16) Den 18. juni er der premiere på en gratis smartphone-app, ”Hemmeligheden om Randers.”

  Det er en kunstnerisk lydvandring med skuespiller Bodil Jørgensen som fortællerstemmen til glæde for blandt andet Randers’ borgere og turister.

  Randers Bibliotek, Randers Teater og Randers kommune er gået sammen om at skabe et usynligt teaterstykke, hvor publikums undervejs på en fire kilometer vandretur møder tre af datidens betydningsfulde forfattere i Randers, nemlig Henrik Pontoppidan, Karin Michaëlis og Steen Stensen Blicher.

  ”Hemmeligheden om Randers” er støttet af Nordea-fonden, Stibo Fonden, Spar Nord Fonden,

 • Hoteldirektør skifter job efter et år

  Klik for større format. Nikolaj Tamakloe bliver chef for Soho House Copenhagen. Foto for HORESTA: Sandra Samuelsen.

  (01-05-22 – 16:45) Et år efter den hollandske hotelkæde Zoku i maj sidste år åbnede Zoku Copenhagen med 160 værelser, stopper hotellets direktør, Nikolaj Tamakloe.

  Han skal fremover være general manager for den globale medlemsklub Soho House, der til juli åbner i Custom House eller Toldkammerbygningen i Havnegade i det centrale København, bekræfter han i dag på Linkedin.

  Nikolaj Tamakloe, der længe har været rygtet til det kommende Soho House Copenhagen, er blandt andet kendt for at have været direktør for det københavnske boutiquehotel Hotel Sanders under Kølpin Hotels. Han blev direktør fra Sanders-hotellet, der åbnede i 2017.

 • Malaysia lemper indrejseregler

  (01-05-22 – 16:42) Fuldt-vaccinerede indrejsende til Malaysia skal ikke længere møde op i afrejselufthavnen med en frisk RT-PCR-test eller have taget en sådan ved ankomst til Malaysia.

  Det samme gælder rejsende, der de seneste 60 dage har været smittet med coronavirus. Der er stadig test- og karantænekrav for ikke fuldt-vaccinerede, oplyser landets turistmyndigheder, Tourism Malaysia, tourism.gov.my, i en pressemeddelelse.