Kort nyt

 • HORESTA klar til erhvervstopmøde

  (08-03-21 – 11:30) På torsdag, den 11. marts, er det årsdagen for Danmarks nedlukning under coronakrisen. I den forbindelse inviterer erhvervsalliancen De Fem Styrker, der består af Dansk Energi, Landbrug & Fødevarer, Danske Rederier, Lægemiddelindustriforeningen og HORESTA, til erhvervstopmøde.

  Overskriften for onlinemødet er: Hvordan genåbner vi Danmarks økonomi?

  Det skriver HORESTA på sin hjemmeside.

  Åbningstalen holdes af finansminister Nicolai Wammen. Der er også tale af Michael Svarer, tidligere overvismand og professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet. Herefter følger en politisk debat mellem erhvervsordførere fra Folketinget: Orla Hav fra Socialdemokratiet, Mona Juul fra Det Konservative Folkeparti, Torsten Schack Pedersen fra Venstre og Katrine Robsøe fra Radikale Venstre.

 • Automatisk fartkontrol på vej til Storebælt og Øresund

  (08-03-21 – 11:28) Alt for mange bilister kører for stærkt, også når de skal over Storebæltsbroen eller Øresundsforbindelsen. Mange gør det endda så eftertrykkeligt, at det bliver til vanvidskørsel.

  Derfor har transportminister Benny Engelbrecht og justitsminister Nick Hækkerup arbejdet for at få hastighedskameraer til at fartfotografere bilister, der kører for stærkt på de to strækninger, hedder det i en pressemeddelelse.

  Det er forventningen, at de nye kameraer på Storebæltsbroen og Øresundsforbindelsen er klar fra næste år.

 • Coronakrisen flytter Nordens største rejsemesse

  (08-03-21 – 11:26) Matka Nordic Travel Fair er blevet flyttet fra maj i år til 19-23. januar næste år, oplyser arrangørerne i Helsinki. De gennemfører stadig 20. maj i år den planlagte Matka Workshop Day Digital for ansatte i rejsebranchen.

  Forlængelsen skyldes den fortsatte coronakrise og blandt andet de finske myndigheders restriktioner.

 • Stena Line vil fordoble antallet af kvindelige chefer

  Et eksempel på en kvindelig chef hos Stena Line er Elisabeth Lönne, der i november sidste år blev ny Trade Director for Stena Line i Danmark. PR-foto.

  (08-03-21 – 11:24) Svenske Stena Line vil være verdens mest ligestillede rederi, oplyser Stena i dag, på kvindernes internationale kampdag, den 8. marts.

  Et eksempel på en kvindelig chef hos Stena er svenske Elisabeth Lönne, der i november sidste år blev ny Trade Director for Stena Line i Danmark. Hun har en Master of Science i Business and Administration fra Lunds Universitet og har blandt andet arbejdet i Scandlines ligesom hun i en årrække har haft lederstillinger i Stena Line.

  Stena Line har på fem år øget antallet af kvindelige chefer 42 procent, og allerede i 2022 skal 30 procent af rederiets ledere på alle niveauer være kvinder, oplyser Stena Line, der samtidig lancerer en global kampagne for at tiltrække flere kvinder til skibsfarten.

  Stena Line er ifølge egne oplysninger verdens største privatejede færgerederi med 17 færgeruter i Nordeuropa. I Danmark sejler Stena Line på Frederikshavn-Göteborg og Grenaa-Halmstad. Stena Line er en del af Stena AB, der har omkring 16.000 medarbejdere og en årlig omsætning på 37 milliarder svenske kroner.

 • Rejsebureauforening rykker generalforsamling

  (05-03-21 – 16:47) Danmarks Rejsebureau Forening har som følge af det nuværende forsamlingsforbud under coronakrisen rykket sit årsmøde og generalforsamling fra 15. april og to måneder frem til 15. juni.

  ”Det er vores håb, at vi til den tid kan holde mødet fysisk,” skriver DRF’s nyhedsbrev. Mødet den 15. juni holdes et centralt sted i København, hvor vides endnu ikke.

 • Tivoli-restaurant i samlesæt hejses på plads med kran

  Klik for større format. Den nye færgekro hejses på plads i Tivoli. Privatfoto.

  (05-03-21 – 16:46) Lørdag og søndag i denne weekend vender restauranten Færgekroen tilbage til Tivoli-Søen – som samlesæt.

  ”Der bliver årets største logistik opgave i Tivoli, og helt sikkert et spektakulært skue, når Færgekroen som samlesæt i 34 tonstunge dele af en kran løftes ind over hegnet til Tivoli-Søen,” fortæller Tivolis pressechef, Torben Plank.

  Arbejdet begynder ifølge Tivoli klokken 06 lørdag morgen og varer til man er færdig, formentlig på søndag.

  Tivoli genåbner før påske, den 27. marts, og Færgekroen forventes åbnet i starten af sommersæsonen.

 • Nordmænd håber at kunne rejse igen fra sidst i maj

  (04-03-21 – 12:28) ”Hvornår kan vi igen rejse til udlandet?” I Norge får befolkningen nu stillet en ende på udrejserestriktionerne i udsigt, skriver Ekstra Bladet. ”Det kan ske i slutningen af maj, uden at jeg kan være helt sikker,” siger Geir Bukholm, sundhedsdirektør i Folkehelseinstituttet, til VG.

  Ifølge ham kan Norge hæve sine grænsebomme og komme tilbage til ”normal turisttrafik”, så snart de sidste risikogrupper har fået deres vacciner. Her tænker han på alle over 45 år, der ifølge Norges vaccinationsplaner skal stikkes i løbet af maj.

  I Danmark gælder de nuværende rejsevejledninger, der farver hele verden rød, frem til foreløbig 5. april. Til den tid vil omkring én million danskere være færdigvaccineret, men Udenrigsministeriet oplyser til Ekstra Bladet: ”Vi følger nøje situationen i andre lande og vurderer på den baggrund eventuelle justeringer af rejsevejledningerne.”

 • Dansk hotel fuldt booket de næste tre år

  (03-03-21 – 16:30) Helt yderst på det sydlige Lolland lever lavprishotellet Stop’n’sleep en stille tilværelse, hvor det er svært at lave sorte tal. Richard Nyborg, daglig leder af hotellet, siger til DR.dk, at der de sidste par måneder er vendt op og ned på hotellets virkelighed, og nu er der masser af liv.

  Faktisk er alt booket de næste tre år, hvilket har betydet, at hotellet har fordoblet antallet af værelser og ansat ti nye medarbejdere.

  Forklaringen er, at byggeriet af Femern Bælt-tunnellen, der skal forbinde Danmark og Tyskland, er gået i gang. Byggeriet forventes at vare til 2029. Det betyder, at en masse arbejdskraft skal indkvarteres, og gerne tæt på byggepladsen.

  ”I dag er vi det mest attraktive sted på Lolland, udlejningsmæssigt,” siger Richard Nyborg.

 • Hårde tider for overnatningsbranchen i Vejle Kommune

  (03-03-21 – 16:25) Hotellerne i Vejle Kommune blev hårdt ramt af COVID-19 restriktioner sidste år. Kombinationen af manglende udenlandske turister og begrænsninger på afvikling af møder og konferencer var en hård cocktail. De netop offentliggjorte tal viser et fald i hotelovernatninger på 165.000 fra rekordåret i 2019 – svarende til 45 procent. De udenlandske overnatninger faldt næsten 75 procent.

  Nu er status for hele 2020 gjort op og resultatet for Vejle blev et overnatningstal på 538.000 – et fald på godt 30 procent. For andelen af danske turister faldt 14, mens der var 61 færre internationale turister, oplyser erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune, Morten Damgaard, i en pressemeddelelse og tilføjer:

  ”Når udviklingen har været særlig hård ved Vejle, skyldes det sammensætningen af turismen i kommunen. To store grupper dominerer billedet: Konferencemarkedet har været meget hårdt ramt af forsamlingsrestriktioner, og børnefamilieturismen med udgangspunkt i området omkring Legoland har været ramt af rejserestriktioner.”

 • Optimisme hos koncernchef for stor rejsekoncern

  (03-03-21 – 16:20) “Vi forbereder os grundigt på den kommende sommersæson. TUI er i tæt kontakt med myndighederne i Cypern, Grækenland, Spanien og flere andre rejselande i den østlige og vestlige del af Middelhavet,” siger TUI’s koncernchef, Fritz Joussen, i opslag på Linkedin.

  Han tilføjer, at efterspørgslen navnlig er steget efter den britiske regering forleden kom med indikation af, at der måske allerede fra midten af maj kunne åbnes for turistrejser til udlandet, afhængig af antallet af færdigvaccinerede i Storbritannien. Også på TUI’s tyske hjemmemarked arbejdes der med planer om en forsigtig genstart af rejser til udlandet, oplyser TUI’s koncernchef og tilføjer, at ”et fælles europæisk vaccinepas vil være et stort skridt fremad.”

 • Aarhus roses for at tiltrække internationale kongresser

  (02-03-21 – 17:35) Aarhus’ indsats for at tiltrække videnskonferencer og kongresser har båret frugt. Det viser en evaluering af erhvervsturismeprojektet, ERVITU, for VisitAarhus. De sidste to års arbejde med ERVITU har blandt andet resulteret i 27 internationale konferencer til Aarhus.

  ”Jeg er stolt af, at vores erhvervsturismeindsats og tætte samarbejde med Aarhus Universitet har båret frugt. De vundne kongresser giver Aarhus en turismeomsætning på cirka 175 millioner kroner. Vi har med succes afprøvet hybridmøder og webinarer for at teste nye formater for erhvervsturisme i en COVID-19 tid,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

 • ”Københavns hoteller har brug for genstart – ikke benspænd”

  (02-03-21 – 13:18) ”Vi skal have regeringens plan for en genåbning af erhvervslivet nu,” skriver integrations- og beskæftigelsesborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, og HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, i en fælles blog på HORESTA’s hjemmeside.

  Her står blandt andet: ”Nu skal vi have København tilbage som en international turist-, konference- og kongreshovedstad. Vi må ikke gentage fejlen med seksdagesreglen.

  For det første skal vi markedsføre vores hovedstad, så turisterne vælger vores by, når de rejser ud igen. Her er ideen om at gøre København til europæisk julehovedstad et glimrende eksempel på markedsføring af vores by. For det andet skal vi styrke kongresturismen, så det bliver København og ikke Stockholm, der vinder de næste års store kongresser,” hedder det blandt andet.

 • Dansk hotelkæde vinder EU’s Miljøpris 2020

  Claus Nielsen, hoteldirektør på Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference, med EU’s miljøpris til de seks medlemmer af kæden. PR-foto.

  (02-03-21 – 13:15) Sinatur Hotel & Konference, ejet af Danmarks Lærerforening, har modtaget EU’s miljøpris i kategorien Miljømanagement for sin omfattende bæredygtighedsstrategi, skriver Sinatur i pressemeddelelse.

  Der uddeles en pris i tre kategorier: Bæredygtige processer, Miljømanagement samt Bæredygtige produkter og services.

  ”Vi er stolte af, at vi som virksomhed er frontløbere på den grønne rejse, som mange først for nylig har taget hul på. Naturen er en vigtig del af den oplevelse, vi tilbyder. Derfor ligger det os meget på sinde at drive vores hoteller på naturens præmisser,” siger  Claus Nielsen, hoteldirektør på Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference.

 • Statsminister vil bruge to uger på at forhandle genåbning

  (01-03-21 – 17:28) Statsminister Mette Frederiksen og regeringen begyndte mandag på møder de næste to uger med Folketingets partiledere om den danske genåbning. Målet er en mere langsigtet plan for, hvordan Danmark skal genåbnes, skriver TV 2.

  Mette Frederiksen afviser, at det er lang tid at vente på forhandlingerne om genåbningerne. Hun peger på, at det hele tiden har været planen, at de nuværende restriktioner kan lempes yderligere fra 15. marts – hvis smittetallet tillader det, skriver TV 2.

 • DFDS sejler tidligst fra København til Oslo den 6. april

  (01-03-21 – 11:25) DFDS har i forbindelse med den seneste opdatering af de danske rejsevejledninger indstillet sine sejladser mellem København – Frederikshavn – Oslo til og med 5. april. Næste mulige sejlads forventes i øjeblikket at blive 6. april, skriver rederiet på sin hjemmeside.

  DFDS har året ud Rejsegaranti med blandt andet gratis ombooking senest 24 timer før afrejse frem til 31. marts 2022. Rejsegarantien gælder kun transport og MiniCruise-produkter og skal foretages via DFDS’ kundeservice.

 • Scandic får ny hoteldirektør i Aarhus

  Mette Mecklenburg von Undall er fra 1. april ny direktør for Scandic Aarhus Vest. Privatfoto.

  (01-03-21 – 10:59) Mette Mecklenburg von Undall skifter 1. april sin stilling som leder i Scandics salgsafdeling ud med at blive ny direktør for Scandic Aarhus Vest, der har 151 værelser.

  Hun afløser Ole Olsen, der sidste måned blev ny direktør for Lübker Golf Resort, tæt på Djurs Sommerland.

  Mette Mecklenburg von Undall begyndte i 1997 sin hotelkarriere som receptionist på The Balmoral Hotel Edinburgh. Siden har hun været på The Dalmahoy Marriott Hotel and Country Club, projekt- og marketingchef for Turbinehallen i Aarhus og salgschef for VisitAarhus.

  Hun kom til Scandic, Danmarks største hotelkæde med foreløbig 27 hoteller, i 2017 som salgschef og har siden 2019 været direktør for firmasalg samt gennemført Scandics nordiske talentprogram.

 • Ny færgerute fra Sverige til Tyskland

  (28-02-21 – 15:15) Rederiet AB Gotland planlægger senere i år at åbne en ny færgerute fra Nynäshamn, 60 kilometer syd for Stockholm, til nordtyske Rostock.

  Den planlagte rute har arbejdstitlen Hansalinjen, oplyser rederiet i en pressemeddelelse og tilføjer, at der kan blive stop undervejs i Visby, hovedhavnen på Gotland, Sveriges største ø.

 • Eksperter tror på udlandsrejser til sommer

  (26-02-21 – 12:52) ”Hvornår kan vi igen rejse til udlandet?,” spørger TV 2, der i en længere artikel har fået bud fra syv eksperter. Fire af dem tror, at det i ét eller andet omfang kan lade sig gøre allerede til sommer – hvis alt går vel. Alle eksperterne understreger, at det er svært at give et præcist svar. Virusmutationer er den store joker.

  Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi, siger: ”Jeg ville ikke bestille en sommerferie på nuværende tidspunkt, medmindre jeg havde en meget god afbudsforsikring.”

  Omvendt forventer Nina Weis, professor på Københavns Universitet og overlæge på Hvidovre Hospitals Infektionsmedicinsk afdeling, at man formentlig vil kunne holde sommerferie i nogle europæiske lande. Men kun hvis man kan fremvise et vaccinepas og en negativ test fra umiddelbart inden afrejse, siger hun til TV 2.

 • Statsministeren: Vi er langt med udvikling af coronapas

  (26-02-21 – 12:35) ”Det er den her vej, det går,” siger statsminister Mette Frederiksen til DR.dk til spørgsmålet om et såkaldt coronapas, der skal sikre rejser internt i EU. På EU-topmødet torsdag hørte statsministeren ”større og større opbakning” til idéen.

  ”Med de mutationer, vi kender i dag, og risikoen for, at der kommer flere, så er rejse jo en potentiel risiko, vi skal til at leve med. Og hvis ikke vi griber det rigtig an, vil det underminere vores epidemikontrol,” siger Mette Frederiksen og tilføjer, at Danmark er ret langt med udviklingen af en potentiel digital platform for et coronapas.

 • Seks nye flyruter til Billund Lufthavn

  (26-02-21 – 08:57) Danmarks næststørste lufthavn har de seneste to uger oplyst om seks nye flyruter, der åbner i juni og juli.

  Swiss får fra begyndelsen af juli rute fra Zürich til Billund to gange om ugen. Spanske Vueling åbner på Billund to gange om ugen fra juni fra Barcelona, Málaga og Mallorca. Ryanair får også rute fra den catalanske hovedstad til Billund med to fly om ugen fra juli, mens Turkish Airlines fra midten af juni vil flyve en gang om ugen fra Gazipasa til Billund.

  Læs mere på CHECK-IN.DK via dette link.