Kort nyt

 • Trafikstyrelsen ændrer praksis for flykompensation

  (13-07-20 – 14.50) Fremover kan flypassagerer søge kompensation for en hændelse på en omlagt flyrejse, når omlægningen er sket som følge af en aflysning eller boardingafvisning, og begge rejser var planlagt gennemført af samme flyselskab.

  Det skriver Trafikstyrelsen i en pressemeddelelse og henviser denne praksisændring til en ny dom fra EU-Domstolen.

  Passagerer, der tidligere har fået deres krav om kompensation ved en omlagt flyrejse afvist af Trafikstyrelsen, kan henvende sig til styrelsen med henblik på at få behandlet deres krav på ny. Der må dog højst være gået tre år siden, styrelsen afviste det oprindelige krav.

 • Horesta: Book direkte – udenom portalerne

  (13-07-20 – 12.52) Horesta har sat gang i kampagnen ”Book Direkte” for at få forbrugerne til at gå uden om portalerne, så al omsætning tilfalder hotellerne og ikke de internationale bookingportaler, oplyser Horesta.

  I tilknytning til kampagnen har Horesta udviklet nyt materiale til hotellernes markedsføring. Materialet kan hentes gratis af Horesta-medlemmer på foreningens hjemmeside.

  Den europæiske hotelorganisation, HOTREC, har udarbejdet den internationale kampagne.

 • Overfyldt safaripark betaler pengene tilbage

  (12-07-20 – 21.12) Knuthenborg Safaripark har i flere tilfælde været overfyldt. Og nu lover attraktionens presseafdeling at gæster i parken tirsdag den 7. juli eller torsdag d. 9 juli kan få entreprisen igen. De skal blot maile billetten Knuthenborg, skriver B.T. og tilføjer, at Parken nu sætter grænse for antal besøgende på samme tid.

 • Dobbelt så mange destinationer fra Københavns Lufthavn

  (12-07-20 – 20.50) Flyselskaberne betjener her i juli flyve 85 destinationer fra Københavns Lufthavn. Det er cirka halvt så mange som i juli sidste år, men næsten en fordobling i forhold til sidste måned.

  Københavns Lufthavn havde sidste måned 151.000 passagerer, et fald på 95 procent i forhold til juni sidste år, skriver CHECK-IN.dk

 • Ministre holder ferie – “en hån mod hotelbranchen”

  (11-07-20 – 16.41) Danske hoteller og øvrige dele af turisterhvervet er hårdt udfordret af regeringens seksdagesregel, som ingen andre EU-lande har. Den regel har blandt andre Venstre i Folketinget ønsket at ændre. Formand for erhvervsudvalget, Anni Matthiesen, har spurgt justitsminister Nick Hækkerup, hvad der skal til, før kravet fjernes.

  Men i det officielle svar fra ministeren, der er kommet i dag, lyder det: ”På grund af sommerferie (må) spørgsmålet forventes besvaret i løbet af august.”

  Venstres fungerende politiske ordfører, Martin Geertsen, siger til DR.dk: ”Jeg under regeringen al den ferie, den kan få. Men hotelbranchen og turistbranchen er i en kæmpe krise lige nu. Derfor er der behov for, at der er en minister med nogle stjerner på skulderen, der kommer tilbage og får håndteret den her krise.”

  Brancheorganisationen Dansk Erhverv kalder det ifølge Ritzau for “en lille hån” mod hotelbranchen, at regeringen holder ferie og lader reglen blive.

 • Arp-Hansens ejer: Op til fem år før hoteller har normal drift

  (10-07-20 – 12.12) ”Der går tre til fem år, før hotellerne generelt igen har en form for normal drift.”

  Det forudser en af Danmarks rigeste hotelprofiler, Henning Arp-Hansen, bestyrelsesformand i Arp-Hansen Hotel Group, forud for sin 70 års fødselsdag på mandag. Det sker i et interview med Finans.dk

 • Dansk hotel skifter igen direktør

  (10-07-20 – 11.00) Bandholm Hotel på Lolland har igen fået ny hotelchef. Ny i spidsen er nu Karim El Husseiny, der kommer med mange års erfaring fra hoteller i blandt andet Arp Hansen Hotel Group, senest fra Gentofte Hotel, skriver Bandholm Hotel på sin Facebook-siden.

  Karim El Husseiny afløser Birgit Holm, der ved årsskiftet blev direktør på hotellet, men som opsagde sin stilling i marts.

 • Nu kan danskerne igen rejse til Storbritannien

  (10-07-20 – 10.04)  Udenrigsministeriet har fredag formiddag ændret rejsevejledningen for Storbritannien ((England, Skotland, Wales og Nordirland)

  Det er sket med en ændring af sikkerhedsniveauet for hele landet, som sænkes fra orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser) til gul (vær ekstra forsigtig). Årsagen er, at danske statsborgere ikke længere skal i karantæne ved indrejse i Storbritannien, oplyser Udenrigsministeriet.

 • PATA sætter fokus på Kina

  (10-07-20 – 08.59) Ved et lukket medlemsarrangement 8. september i København stiller PATA (Pacific Asia Travel Association) Danmark skarpt på Kina og tiden efter corona.

  Det sker blandt andet med indlæg fra Christina Boutrup, tidligere Asien-korrespondent for Berlingske og i dag Kina-analytiker hos TV2 og med i ThinkChina.dk, en tænketank hos Københavns Universitet. Bagefter giver Peter Lisbygd, direktør for China Experience & Nordic Experience de seneste rejsetrends om Kina.

 • Hotelbranchen på pinebænken

  (09-07-20 – 18.58) Horesta kritiserede onsdag i flere medier, at der ikke er en afklaring på, hvilke virksomheder der fortsat kan få kompensation for faste udgifter.

  Den hidtidige og generelle hjælpepakke udløb onsdag, men der er politisk indgået aftale om, at dele af erhvervslivet kan få forlænget støtteperioden til udgangen af august, hvis de lever op til en række endnu ikke fastlagte kriterier.

  Socialdemokratiets erhvervsordfører, Orla Hav, siger til DR.dk, at regeringen forventer en afklaring inden udgangen af juli. Lige nu afventes svar fra EU på, om oplægget til en forlængelse af hjælpepakken kan godkendes.

  Horestas politiske direktør, Kirsten Munch, siger til brancheorganisationens nyhedsbrev, at hun er rystet over, at man sætter et helt erhverv på pinebænken så længe.

 • Grønt lys til Skåne, Luxembourg er igen orange

  (09-07-20 – 15.32) Udenrigsministeriet ændrede torsdag eftermiddag rejsevejledningerne for Sverige og Luxembourg.

  Rejsevejledningen for Sverige er opdateret 9. juli med en ændring af sikkerhedsniveauet for regionen Skåne, som sænkes fra orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser) til gul (vær ekstra forsigtig), fordi regionen sammen med regionerne Blekinge, Kronoberg og Västerbotten opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande,” skriver ministeriet og tilføjer:

  ”Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser (orange) til resten af Sverige (med undtagelse af ophold i egen ødegård eller lignende og transitrejser).”

  Ifølge Horesta skal borgere fra Skåne ikke opfylde den danske seksdagesregel.

  Også rejsevejledningen for Luxembourg er opdateret i dag, torsdag, med en ændring af sikkerhedsniveauet for hele landet, som hæves fra gul (vær ekstra forsigtig) til orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser). Sikkerhedsniveauet hæves for hele landet, fordi landet ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande, skriver Udenrigsministeriet.

 • Tivoli-restaurant får kritik af Fødevarekontrollen

  (08-07-20 – 20.37) Fødevarekontrollen har ifølge Ekstra Bladet fundet en række kritisable forhold om dårlig hygiejne i restaurant Nimb Gemyse i Tivoli. Det blev til to sanktioner for henholdsvis dårlig vedligeholdelse og dårlig rengøring.

  Restauranten deler navn med Tivolis fornemme Nimb-hotel, men ligger ikke i samme bygning.

  Tivolis pressechef, Torben Plank, skriver i en mail til Ekstra Bladet blandt andet: ‘Vi ser altid med stor alvor på små og større anmærkninger. Vi er i fuld gang med at følge op på samtlige anmærkninger i kontrolrapporten.”

 • Diskoteker betaler 150.000 kroner i ”dummebøder”

  (08-07-20 – 14.36) Diskotekerne Mona i Maribo, TemaBar i Viborg og The Gap i Aalborg har alle på Facebook reklameret for arrangementer med alkohol rettet mod unge under 18 år. Det koster dem nu bøder på henholdsvis 10.000, 10.000 og 130.000 kroner, sidstnævnte til The Gap i Aalborg.

  Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

  Her siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen: ”Markedsføringsloven er meget klar. Enhver omtale af alkohol er forbudt, når målgruppen er unge under 18 år. De må ikke opfordres til at feste med alkohol via Facebook eller andre sociale medier.”

 • Indbyder rejsebranchen til fagmesse

  Island var sidst vært for fagmessen Vestnorden for to år siden. Klik for stort format. Foto: Vestnorden.com

  (08-07-20 – 14.17) Turistrådene i Island, Færøerne og Grønland holder årligt deres fagmesse for rejsebranchen, Vestnorden. Hvert andet år i Island og hvert andet år på henholdsvis Færøerne og i Grønland.

  Arrangørerne har netop udsendt indbydelser til årets Vestnorden, der i år holdes 6-8. oktober i Reykjanes ved den islandske hovedstad, Reykjavik.

 • Digitalt coronapas til danskerne

  (08-07-20 – 14.00) Det er flere steder i verden nødvendigt at kunne fremvise en negativ coronatest ved indrejse. Derfor kommer Danmark nu med et digitalt coronapas, oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  Det betyder, at danskere, der skal til lande, hvor en negativ coronatest er nødvendig, kan få foretaget en test inden afrejsen. Er den negativ, kan der downloades eller printes bevis for det, så det kan dokumenteres, når der rejses, skriver TV2.dk

 • Air Greenland vil bygge luksus-hytteby til 60 millioner kr.

  (08-07-20 – 09.43) World of Greenland står bag planerne om Nuuk Icefjord Lodge med 50 hytter og stor restaurant/reception nær bygden Kapisillit, cirka 75 kilometer fra den grønlandske hovedstad. En investering på op til 60 millioner kroner og forventet åbning i slutningen af 2023.

  World of Greenland, der ejes ligeligt af Topas Explorer Group og Grønlands Rejsebureau, der er ejet af Air Greenland, har i forvejen hyttebyer nær Ilulissat, på Diskoøen og i Sydgrønland, skriver den store grønlandske avis Sermitsiaq.

  Målgruppen for gæsterne i Nuuk Icefjord Lodge er købestærke udenlandske turister.

 • Legoland dropper krav om forhåndstilmelding

  (07-07-20 – 13.15) Siden Legoland i Billund åbnede sidste måned har det været et krav, at gæsterne på forhånd har købt adgangsbillet – dette for at sikre, at der ikke er flere i parken end det er forsvarligt i denne coronatid.

  Men fordi besøgstallene ikke kommer op i den høje ende, er dette krav nu frafaldet. Så nu kan alle som normalt møde op og købe adgangsbilletten ved indgangen.

 • Også grønt lys til Rumænien

  (07-07-20 – 11.05) Udenrigsministeriet har tirsdag formiddag ændret rejsevejledningen for Rumænien fra orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser) til gul (vær ekstra forsigtig)

 • Tre charterflyvninger fra Billund til Bulgarien

  (06-07-20 – 18.14) Det bulgarske rejsebureau Balkan Holidays sendte mandag det første af tre charterfly med 130 gæster fra Billund Lufthavn til Burgas i Bulgarien. Ruten flyves med en Airbus A320 fra Balkan Holidays Airlines, oplyser Khaled Jemili, nytiltrådt direktør hos Balkan Holidays og tidligere kendt fra blandt andet Rezidor Hotel Group.

  Normalt er sommersæsonen fra juni til september høksæson, men på grund af coronakrisen forventer Balkan Holidays kun at sende tre fly afsted i år. Rejsebureauet, der har eksisteret i 36 år, har egne hoteller i Sunny Beach og Bansko. På et normalt år har Balkan Holidays over 2.000 gæster.

 • Tivolis bypark bliver større – ny hotelplan sat i bero

  (06-07-20 – 14:53) Tivoli og Københavns Kommune arbejder videre med planerne om en bypark ved Tivoli, der kan stå klar i 2023, men først skal finansieringen på plads.

  Projektet indebærer en bilfri bypark på strækningen af Vesterbrogade mellem Rådhuspladsen og Bernstorffsgade. Nu er kunstneren Olafur Eliasson blevet tilknyttet projektet, der bliver større end først planlagt ved også at skulle omfatte Axel Torv, oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

  Tivoli-projektet var todelt og omfattede også et H.C. Andersen-hotel i et tårn i Tivoli, men dette er er indtil videre sat i bero på grund af coronakrisen.