Kort nyt

 • Bravo Tours-konkurs koster 541 millioner kroner

  (23-11-20 – 18:20) Sidste måneds konkurs i islandske Travelco Nordic, der blandt andet var moderselskab for Bravo Tours, efterlader en gæld til kreditorerne på 541,5 millioner kroner. Det viser en redegørelse fra advokatfirmaerne Bech-Bruun og Plesner, der er kuratorer for konkursboet, skriver Finans.dk

  Kuratorerne vil nu have undersøgt, om der er sket strafbare eller omstødelige forhold op til konkursen. Rejsegarantifonden er blandt de største kreditorer, og fonden forventer et tab på konkursen på op mod 150 millioner kroner.

  Travelco blev 23. oktober erklæret konkurs ved Skifteretten i Herning. Ugen efter blev Bravo Tours købt ud af konkursboet. Køberne var blandt andet den islandske bank Arion Bank, der også ejede TravelCo, samt Peder Hornshøj, der var administrerende direktør i det krakkede selskab.

  Som et kuriosum kan nævnes, at selskabet havde en bankboks i Sydbanks afdeling i Herning. Den er dog ikke blevet tømt, da nøglen er bortkommet. Derfor er indholdet medtaget til en værdi på én krone, skriver Finans.dk

 • Per Markussen går på pension

  Per Markussen er stoppet som salgsdirektør for Enterprise biludlejning. Arkivfoto.

  (23-11-20 – 17:50) Per Markussen, salgsdirektør hos Enterprise rent-a-car i Skandinavien, er stoppet i biludlejningsfirmaet. Det oplyser han på Linkedin.

  Per Markussen, der i 2015 var med til at søsætte Enterprise i Danmark som salgsdirektør, er nok mest kendt for sine mange år i spidsen for erhvervsrejsebureauet BCD Travel i Danmark. Han har også haft topposter hos American Express Global Business Travel og et andet erhvervsrejsebureau, HRG.

  ”Efter fire spændende år har jeg etableret en god kundekontakt til blandt andet nogle af Danmarks største virksomheder. Men under coronakrisen er den globale rejseaktivitet blev markant reduceret. Jeg har derfor besluttet at gå på pension,” skriver 64-årige Per Markussen og fortsætter:

  “Selv om fremtidens krige ikke kan vindes med fortidens våben, har jeg over 40 års erfaring indenfor forretningsrejser. Disse erfaringer vil jeg gerne dele med interesserede, så tag fat i mig.”

 • US Virgin Islands atter på banen i Norden

  (23-11-20 – 16:10) Det tidligere Dansk Vestindien, US Virgin Islands, er igen klar til at få vist flaget i Danmark og resten af Norden. Øernes turistråd har indgået en ny kontrakt med det danske GSA-firma Atlantic Link.

  Atlantic Link skal igen fremover samarbejde med rejseagenter og medier for at promovere US Virgin Islands på det nordiske marked.

 • HORESTA frygter flere fyringer og konkurser

  (22-11-20 – 19:01) 40 procent af hotel- og restauranterhvervets virksomheder frygter at skulle fyre flere ansatte. Og 22 procent af HORESTAs medlemmer siger, at det er ”stor” eller ”meget stor” sandsynlighed for, at de indenfor de kommende måneder må lukke som følge af coronakrisen.

  Det viser nye tal fra en undersøgelse blandt HORESTAs medlemmer. Hotel- og restaurationserhvervet beskæftiger på nuværende tidspunkt 35.000 færre end samme tid sidste år.

  ”Mange virksomheder kan ikke se lys for enden af tunnelen med den nuværende efterspørgsel og de eksisterende hjælpepakker,” siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, og tilføjer:

  ”Lukkede grænser, restriktioner og manglende udbetaling af hjælpepakker gør, at likviditeten er udfordret i mange af erhvervets virksomheder. Efterspørgslen og omsætningen kan ikke dække de basale udgifter i den nuværende situation, og derfor ser vi mange virksomheder, der må nedbringe udgifterne gennem nye fyringsrunder.”

 • Stena Line genåbner passagertrafik til Frederikshavn

  Stena Danica tager igen fra i dag passagerer med på ruten mellem Gøteborg og Frederikshavn. Pressefoto fra Stena Line.

  (20-11-20 – 12:18) Efter de danske myndigheder torsdag lempede flere restriktioner, der blev indført 9. november i syv nordjyske kommuner, genoptager Stena Line fra i dag passagertrafikken mellem Frederikshavn og Gøteborg.

  ”Vi følger myndighedernes anbefalinger og åbner igen for passagertrafikken mellem Frederikshavn og Gøteborg. Vi fortsætter naturligvis med de ekstra sikkerhedsforanstaltninger, vi har ombord, og vi har fortsat reduceret antallet af passagerer for at sikre social afstand,” siger Elisabeth Lönne, ansvarlig for Stena Lines danske ruter, i en pressemeddelelse.

  Stena Line har i alt cirka 50 afgange om ugen på ruten mellem Frederikshavn og Göteborg og yderligere cirka 20 afgange om ugen mellem Grenaa og Halmstad.

  Svenske Stena Line råder over 36 fartøjer på 18 færgeruter i Nordeuropa. Rederiet er en del af Stena AB, der har omkring 16.000 medarbejdere og en årlig omsætning på 37 milliarder svenske kroner.

 • Dansk Arkitektur Center opretter ny stilling som salgs- og partneransvarlig

  Susanne Jönsson tiltræder nyoprettet stilling som salgs- og partneransvarlig i Dansk Arkitektur Center. Foto: Hanne Fuglebjerg.

  (20-11-20 – 08:32) Dansk Arkitektur Center, DAC, ved Københavns Havn har ansat Susanne Jönsson i en nyoprettet stilling som salgs- og partneransvarlig.

  I sit nye job skal hun være med til at sælge events, møder og konferencer i DAC. Ansættelsen sker med et ønske om, at DAC skal være synlig og i bevidstheden hos kunder og samarbejdspartnere.

  Susanne Jönsson har tidligere været konferencerådgiver i Wonderful Copenhagen, event manager for Royal Copenhagen og Holmegaard Glasværk. Hun kommer senest fra stilling som B2B-ansvarlig i designhuset Rosendahl Design Group.

  I pressemeddelelsen fra DAC siger Mia Heil Rasmussen, salg-, marketing- og kommunikationschef, at selvom de store selskaber og konferencer er udeblevet siden marts, har DAC næsten fastholdt antallet af bookninger sammenlignet med året før.

 • Danskere blev ikke smittet på corona-krydstogt

  (19-11-20 – 17:50) Medierne, også STANDBY.DK, har omtalt norske SeaDream Yacht Clubs desværre mislykkede forsøg på at vise, at man godt kunne sejle krydstogter med mindre skibe under coronakrisen.

  Mindst ni af de 53 passagerer og 66 besætningsmedlemmer blev smittet, dog ikke de tre danske passagerer. SeaDream 1-skibet havde sejlet fra Europa til Barbados, men på den planlagte en uges sejlads ud af Barbados gik det galt med smitten på grund af en større amerikansk gruppe.

  De tre danskere på SeaDream 1 rejste med Peacock Travel. De steg ombord i Oslo den 15. oktober og var med på SeaDream 1’s tur over Atlanten. Den danske trio blev alle testet negative og rejste planlagt hjem den 14. november og ankom til Danmark i søndags.

  “Vi var i daglig kontakt med dem og alt forløb stille og roligt,” oplyser Peacock Travel til STANDBY.DK

 • To mindre rejsebureauer konkurs

  (18-11-20 – 17:42) To mindre rejsebureau er erklæret konkurs, skriver Rejsegarantifonden på sin hjemmeside.

  Travel to 1000 A/S (tidligere SportConcept International A/S) med adresse i Horsens blev erklæret konkurs den 26. oktober. Selskabet har været registreret i Rejsegarantifonden siden 2018.

  Og den 5. oktober blev IVS’et, Iværksætterselskabet, Flow Fit Mallorca IVS med adresse i Bramming erklæret konkurs. Selskabet havde binavnene Flow Fit Holidays IVS og Flow Fit Triathlon IVS. Selskabet har været registreret i Rejsegarantifonden fra 2016.

 • Ny marketingschef vil larme mere for Fyn

  Sofia Wulff bliver chef for markedsføring, kommunikation og PR hos Destination Fyn. PR-foto: Anders Kjærbye/Scanpix

  (17-11-20 – 10:15) Fra 1. december har Destination Fyn ansat Sofia Wulff som chef for markedsføring, kommunikation og PR. Den hidtidige chef, Mads Asbild, skal fremover bruge sin tid på destinationsselskabets udviklingsprojekter.

  Sofia Wulff kommer senest fra tilsvarende job hos Clarion Hotels, en del af Petter Stordalens hotelkæde Nordic Choice Hotels.

  “Jeg ser store muligheder for Destination Fyn. Øen har alt: kultur, historie, natur, hav, oplevelser og de skønneste overnatningsmuligheder. Mit mål er, at Destination Fyn skal ”larme” mere og være mere synlig på relevante platforme, der løfter Fyn som brand og produkt. Det gælder både nationalt og internationalt,” siger Sofia Wulff i pressemeddelelse fra destinationsselskabet Destination Fyn.

  Sofia Wulff har tidligere været marketingdirektør hos Comwell ligesom hun har været kommerciel chef på Metronome og PR & marketingchef for Garmin i Danmark.

 • Flyttedag for italiensk rejsemesse

  (17-11-20 – 09:00) BIT, den største årlige italienske fagrejsemesse, flyttes på grund af coronakrisen fra februar næste år til 9-11. maj, stadig i Milano, oplyser arrangørerne.

 • Café på lille fynsk ø vandt Landdistriktsprisen

  (16-11-20 – 15:36) Landdistriktsprisen blev i år uddelt til Gitte Loftlund og café SommerSild på sydfynske Skarø.

  Prisen er en hyldest til de, der spiller en ekstraordinær rolle i udviklingen af de danske landdistrikter. De, der i det daglige er med til at gøre landsbyer og lokalsamfund til attraktive steder at bo, arbejde og leve. En af dem er Gitte Loftlund, der med sin familie skaber sjove rammer og stærke oplevelser, som får danskerne ud på den lille ø i det sydfynske øhav.

  I en pressemeddelelse fra erhvervsministeriet siger erhvervsminister Simon Kollerup: ”Det er mennesker som Gitte Loftlund, der gør små lokalsamfund robuste. Når kriser rammer, er de mindre lokalsamfund også mere udsatte. Derfor er det helt afgørende, at vi har ildsjæle, som skaber liv og virkelyst. Det er café SommerSild et godt eksempel på.”

  Landdistriktsprisen blev overrakt med en check på 15.000 kroner til Gitte Loftlund. Andenpladsen gik til Sæd-Ubjerg Lokalråd, der var indstillet for at skabe gode økonomiske rammer for udviklingen af lokalområdet. Tredjepladsen gik til Gul Stue – Klyngen for deres arbejde med at give unge en stærkere tilknytning til lokalområdet.

 • Endnu et Bravo Tours-selskab konkurs

  (16-11-20 – 13:03) Skifteretten i Herning tog onsdag i sidste uge Bravo Air Brokers under konkursbehandling efter begæring modtaget den 9. november, skriver Statstidende.

  ”Bravo Air Brokers var det selskab, vi købte vores flysæder igennem. Jeg ved ikke, om vi skal have et tilsvarende selskab i det nye Bravo Tours,” oplyser Bravo Tours’ administrerende direktør, Peder Hornshøj, til STANDBY.DK

 • København får verdens længste skateboardbane

  (16-11-20 – 12:18) Høje Taastrup udenfor København bliver næste år centrum for verdens angiveligt længste skatepark. Den kommer til at spænde en kilometer fra Høje Taastrup Station og løbe langs med shoppingcentret City 2.

  Skateparkens dybe betonbassiner skal også fungere som et klimatilpasningsanlæg, der skal lede vandet væk i tilfælde af skybrud, skriver Dagens Byggeri.

 • Rejsende fra Færøerne er velkomne i Norge

  (14-11-20 – 11:50) Færøerne har så lavt et smittetryk fra coronavirussen, at Norge nu har meddelt, at rejsende fra Færøerne ikke længere er underlagt karantæne ved indrejse til Norge. Det skriver Udenrigsministeriet i en opdateret rejsevejledning for og Norge og tilføjer:

  ”Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Norge, fordi der er karantæne for rejsende fra Danmark.”

  Tidligere i denne uge skrev Det færøske Nyhedsbureau, at de færøske myndigheder fraråder unødvendige rejser ud af Færøerne, og at indrejsende bør medbringe en frisk negativprøve, der er mindre end tre døgn gammel. En test ved ankomsten til Færøerne er i forvejen påkrævet ved lov.

  Det krav udvides med en anbefaling om at blive testet seks dage efter ankomsten, og at man er påpasselig frem til resultat af sjettedagsprøven.

  Aktuelt er der fire smittede personer på Færøerne, der har cirka 50.000 indbyggere. Der er taget i alt 158.000 prøver, hvilket er mere end tre per indbygger. Til sammenligning har Danmark netop rundet én prøve per indbygger i gennemsnit, skrev Det færøske Nyhedsbureau.

 • Charterarrangørforening kræver tiltag mod nye kæmpekonkurser

  (13-11-20 – 10:20) RID, Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening, debatterede på sit medlemsmøde torsdag konkursen i Bravo Tours’ moderselskab, TravelCo Nordic, der kommer til at koste Rejsegarantifonden mellem 100 og 150 millioner kroner.

  I artikel på STANDBY.DK fortæller RID’s formand, Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies, om medlemsmødet, herunder holdningen til at optage det nye Bravo Tours af 1998 i RID.

  Torsdag aften sendte RID denne udtalelse til STANDBY.DK:

  ”Rejsearrangører i Danmark (RID) har på sit medlemsmøde torsdag den 12. november 2020 drøftet forløbet omkring Bravo Tours/TravelCo Nordics konkurs herunder de dispositioner, der blev foretaget i forbindelse med salget af boets aktiver efter konkursen var indtruffet, og som umiddelbart fremstår som konkurrenceforvridende.

  Da forløbet op til konkursen samtidig har skabt tvivl hos RID’s medlemsvirksomheder om, hvorvidt de garantier, som lov om Rejsegarantifonden paragraf 19 kræver, også var stillet og effektueret i nødvendigt omfang, hilser RID den annoncerede kammeradvokatundersøgelse velkommen.

  Konkursen vil med det forventede tab for Rejsegarantifonden være en væsentlig udgift for de danske skatteydere, da tabet angiveligt vil belaste den polstring, som Folketinget har tilført fonden i flere hjælpepakker. RID finder det derfor nødvendigt, at det sikres, at en lignende situation ikke fremadrettet vil kunne gentage sig.

  RID ser det, som følge heraf, som af stor betydning, at undersøgelseskommissoriet sikres tilstrækkelig bredde, så alle relevante sten bliver vendt i bestræbelserne på at komme til bunds i forløbet og derved fremadrettet, hvor påkrævet, kunne korrigere for fejl i nuværende lovgivning, bekendtgørelser mv. og procedurer for at undgå lignende situationer i fremtiden,” hedder det i udtalelsen fra RID.

 • Danskere blandt passagerer på coronasmittet krydstogt

  (13-11-20 – 10:04) Luksuskrydstogtskibet SeaDream I fra det norske rederi SeaDream Yacht Club har afbrudt et af de første krydstogter i Caribien efter coronaudbruddet i foråret og er returneret til Barbados. Det sker efter først én og nu mindst seks af de ombordværende er testet positiv for coronavirussen. De seks smittede er alle fra USA og rejste sammen.

  Det skriver blandt andet avisen USA Today. Skibet havde 53 passagerer og 66 besætningsmedlemmer. Passagererne er fra Danmark, Storbritannien, Sverige, Tyskland, USA og Østrig. Der er ikke yderligere oplysninger om den eller de danske passagerer.

  SeaDream I var sejlet fra Barbados i lørdags og havde allerede haft stop ved St. Vincent, Canouan, Tobago og Union Island. Her kunne passagerer komme i land på øde strande uden kontakt med øernes lokalbefolkninger.

  Passagererne skulle senest 72 timer inden krydstogtet tage en coronatest, der naturligvis skulle være negativ for at de kunne komme ombord.

  Formålet med krydstogtet var også at vise indbudte journalister, hvor meget SeaDream Yacht Club havde styr på at håndtere krydstogter med mindre skibe under coronakrisen. Nu har de i stedet fået noget andet, at skrive om.

 • Nyhavn Rejser skifter teknologileverandør

  Pressefoto fra Nyhavn Rejser.

  (12-11-20 – 19:06) Aller Leisure har valgt det britiske rejseteknologifirma Inspiretec som leverandør af en ny teknologisk platform for et af sine danske rejsebureauer, Nyhavn Rejser.

  Efter en udbudsrunde valgte Aller Leisure løsningen fra Inspiretec’s Reservations og CRM (Customer Relationship Management) platforme til at levere blandt andet ny software til en række af rejsebureauets opgaver, skriver Inspiretec i en pressemeddelelse. Inspiretec vil også snart levere en ny software til Nyhavn Rejsers salg af krydstogter.

  Bureauchef i Nyhavn Rejser, Michael Aller, siger i pressemeddelelsen: “Dette er et stort projekt og vi ønskede derfor en leverandør der både havde de produkter, vi havde brug for, samt den nødvendige service, så vi fik mest muligt for vores investering.”

 • Færøerne strammer coronaregler for rejsende

  (11-11-20 – 18:28) Det færøske landsstyre vil være på forkant med studerende og andre, som kommer hjem til Færøerne resten af året til jul og nytår. Derfor bebuder landsstyret strammere rejserestriktioner for at undgå, at covid-19 slæbes ind i landet, skriver Det færøske Nyhedsbureau.

  Unødvendige rejser ud af Færøerne frarådes, og indrejsende bør medbringe en frisk negativprøve, der er mindre end tre døgn gammel. En test ved ankomsten til Færøerne er i forvejen påkrævet ved lov. Det krav udvides med en anbefaling om at blive testet seks dage efter ankomsten, og at man er påpasselig frem til resultat af sjettedagsprøven.

  Aktuelt er der fire smittede personer på Færøerne, der har cirka 50.000 indbyggere. Der er taget i alt 158.000 prøver, hvilket er mere end tre per indbygger. Til sammenligning har Danmark netop rundet én prøve per indbygger i gennemsnit.

 • Nyt online spil skal øge kendskab til kollegerne

  (11-11-20 – 18:26) Den danske start-up-virksomhed Knowie har lanceret et online spil, også kaldet Knowie. Det præsenteres som et digitalt værktøj, der blandt andet kan anvendes i forbindelse med opstartsprogrammer for nye medarbejdere i virksomheden, til at styrke sammenholdet på kontoret eller som optakt til et møde eller en konference.

  Spillet giver de ansatte hos alle typer virksomheder øget viden om og kendskab til deres kolleger. Det kan spilles på kontoret eller fra hjemmearbejdspladsen, oplyses det.

 • Coronakrisen flytter rejsemesse

  (10-11-20 – 17:05) Nordic MICE Summit 2020 er blevet flyttet fra marts næste år til 4-6. november næste år, stadig i København, oplyser arrangøren, danske CCMG – Congress Consulting Management Group.

  Nordic MICE Summit plejer at samle cirka 50 MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events, red) leverandører, der mødes med omkring 50 nordiske købere af MICE-ydelser.