Kort nyt

 • Repræsentationsbureau får to nye Florida-kunder

  Klik for større format. Kissimmee i Florida kalder sig blandt andet for ”Vacation Home Capital of the World.”

  (01-06-23 – 12:50) GSA- og repræsentationsbureauet Aviareps har landet to nye destinationsorganisationer fra Florida.

  Aviareps skal fremover promovere Visit Orlando gennem ”strategiske salgsaktiviteter” i blandt andet Europa, herunder Norden, oplyses det i en pressemeddelelse, hvor Danmark og Sverige kaldes ”sekundære markeder.”

  Aviareps skal blandt andet forsyne Visit Orlando med research og markedsintelligens samt MICE-tjenester. Visit Orlando er den officielle destinationsorganisation for Orlando, der er kendt for sine mange forlystelsesparker. Byen er hjemsted for Walt Disney World og Universal Studios ligesom byen huser mange konferencer.

  Tyske Aviareps har også fået turistorganisationen Experience Kissimmee som ny kunde; Kissimmee ligger små 40 kilometer syd for Orlando. Aviareps skal hjælpe Experience Kissimmee med at øge organisationens tilstedeværelse i det nordlige Europa, oplyses det.

 • Club La Santa fik kongelig omtale

  Klik for større format. Kronprins Frederik taler med pressen efter han havde gennemført Royal Run-løbet i København/Frederiksberg. Screendump: TV 2.

  (30-05-23 – 12:40) I  går, mandag, var der for femte gang Royal Run – i år med over 93.000 tilmeldte løbere og gående i Herning, København/Frederiksberg, Nyborg, Nykøbing Falster og Aabenraa.

  Efter han var kommet i mål i København/Frederiksberg, blev kronprins Frederik af pressen spurgt, hvor stolt han var af sine egen familie, der også deltog i løbene. Han sagde blandt andet:

  ”Jeg er stolt over dem og glad for at de deltager, uden at vi skal pace dem. Der er masser af positive forældre der siger, at vi er sportsfamilier og vi skal bare derudad og vi skal på La Santa først og så skal vi løbe et løb.”

  Club La Santa oplyser til Standby.dk, at man er glad for at kronprinsen kender det danske sportsresort på Lanzarote, hvor han dog aldrig, så vidt vides, har været.

 • Island atter vært for fagmesse for rejsebranchen

  Klik for større format. Reykjavik bliver årets vært for fagmessen Vestnorden, der tiltrækker rejsebranchen. PR-foto: Vestnorden.com

  (26-05-23 – 12:08) Den 17. og 18. oktober er den islandske hovedstad vært for den årlige fagmesse for rejsebranchen, Vestnorden.com

  Vestnorden arrangeres på skift af turistrådene i Island, Færøerne og Grønland – Island er vært i ulige år, Færøerne og Grønland deles om de lige år.

  På Vestnorden kan rejsebureauagenter fra hele verden møde leverandører af turismeydelser fra de tre vestnordiske destinationer.

 • Hotelkædes navneskifte belastede hjemmeside

  Klik for stort format. Fejring af navneskiftet fra Nordic Choice Hotels til Strawberry. PR-foto.

  (24-05-23 – 12:12) Petter Stordalens hotelkæde Nordic Choice Hotels skiftede i denne uge navn til Strawberry, der udover hoteller i Danmark, Norge og Sverige også omfatter restauranter, spa, træningscentre og meget mere.

  Navneskiftet og interessen for denne påvirkede koncernens hjemmesider så meget, at den i perioder var nede.

  I perioder var belastningen af hjemmesiderne op til 10 gange over det normale efter navneskiftet fra Nordic Choice Hotels til Strawberry, skriver Reiseliv1.

  Læs mere om Nordic Choice Hotels og navneskiftet til Strawberry her på Standby.dk

 • PATA Danmark og sponsorer inviterer til sommerevent

  (22-05-23 – 14:34) Med British Airways, Emirates, Singapore Airlines, Thai Airways og Webbeds som sponsorer, indbyder PATA Danmark den 15. juni til ”sommerhygge-arrangement” i København – kun for PATA-medlemmer.

  ”Konceptet er enkelt. Alle deltagere opdeles i hold, der hos vores sponsorer skal dyste i forskellige konkurrencer,” hedder der i indbydelsen.

  PATA lover at tænde sommergrillen og sammen med sponsorerne sørge for mad og drikke.

  Arrangementet er kun for PATA-medlemmer og der er et begrænset antal deltagere pr. bureau, oplyses det og tilføjes: ”Ved tilmelding bekræfter du, at billeder taget af dig under arrangementet må offentliggøres på PATA´s hjemmeside, Facebook og LinkedIn side samt i PATA’s nyhedsbreve.”

 • Åbner i Georgien – nu har Danmark 68 ambassader

  Klik for større format. Danmarks nyeste ambassade ligger i Georgiens hovedstad, Tiblisi. Foto: Udenrigsministeriet.

  (19-05-23 – 16:46) Med åbningen mandag i denne uge af den nye danske ambassade i Tbilisi, hovedstaden i Georgien (en selvstændig stat i Kaukasus med grænser til Rusland, Tyrkiet, Armenien og Aserbajdsjan), har Danmark nu 68 ambassader verden over, oplyser Udenrigsministeriet til Standby.dk – hertil kommer 16 generalkonsulater.

  Anne Toft Sørensen er dansk ambassadør i Georgien som udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte i forbindelse med åbningen af den nye ambassade.

  ”Som nabo til Rusland er der grund til at bekymre sig over, hvilke konsekvenser krigen i Ukraine kan få for Georgien. Rusland kontrollerer to udbryderrepublikker i Georgien (Abkhasien og Sydossetien) ligesom Rusland modarbejder Georgiens uafhængighed og europæiske orientering,” siger udenrigsministeren i en pressemeddelelse og tilføjer:

  ”Med åbningen af ambassaden sender Danmark et signal til Georgien om, at vi støtter deres uafhængighed. Samtidig viser vi, at vi fra dansk side vil hjælpe dem med de rette reformer, så de kan indfri deres drømme om at blive en del af EU. Georgien har i sin forfatning indskrevet et mål om at blive en del af EU og NATO.”

 • Driftsdirektør i rejsebureau bliver direktør

  Klik for større format. Martin Aadal under Danish Travel Awards sidste år, hvor Danski vandt den nye DTA som bedste skirejsebureau. Foto: Michael Stub.

  (17-05-23 – 16:04) Martin Aadal, der de sidste tre år har været driftsdirektør for Primo Tours-ejede Skinetworks, har fået ny titel: ”Managing Director hos Skinetworks – en del af Primo Family”

  Skinetworks, der er Danmarks største skirejsekoncern med rejsebureauerne Nortlander, Danski og Slopetrotter Skitours, har stadig Bjarke Hansen, ejeren af Primo Tours gruppen som administrerende direktør.

  Til Standby.dk siger Martin Aadal, der blandt andet har en MBA (Master of Business Administration) fra Coventry University, om sin nye titel: “Det er business as usual.”

 • Dansk incomingchef i Dubai ny CFO i biotekvirksomhed

  Klik for større format: Steen Jakobsen, arkivfoto: Dubai Business Events.

  (16-05-23 – 18:04) Steen Jakobsen stoppede i 2013 som kongreschef i Wonderful Copenhagen for at blive Assistant Vice President of Dubai Business Events. DBE er Dubais officielle møde og kongresbureau under selve Dubai Tourism.

  Han meddelte tidligere i år at han stoppede hos DBE, men ville ikke sige, hvad han skulle. Nu skriver 52-årige Steen Jakobsen, at han er blevet økonomidirektør, CFO, og indtræder i direktionen i den danske biotekvirksomhed Tetra Pharm Technologies.

  I en pressemeddelelse skriver Tetra, at Steen Jakobsen, der er cand.merc.jur. fra Copenhagen Business School, kommer med solid erfaring inden for strategi, finansiering og ledelse, og at han får ansvaret for den samlede økonomifunktion hos Tetra Pharm Technologies.

  Standby.dk havde i øvrigt dette interview med Steen Jakobsen i 2020, under pandemien.

 • Orlando: Vi er USA’s største turistattraktion

  Klik for større format. Lidt udenfor Orlando. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

  (15-05-23 – 18:04) Med 74 millioner besøgende var Orlando i Florida sidste år USA’s største turistattraktion, lyder meldingen fra turistrådet Visit Orlando.

  De 74 millioner var en stigning på 25 procent i forhold til 2021 og 98 procent af ankomsttallet fra 2019, året før pandemien. 61 af de 74 millioner var leisureturister til Orlando, der blandt andet er hjemsted en lang række forlystelsesparker, herunder Disneyworld.

  Rejsende fra udlandet udgjorde 4,9 millioner af turisterne sidste år, de fem største markeder var Canada med knap 861.000, Storbritannien (809.000), Brasilien (575.000), Mexico (394.000) og Colombia (287.000).

 • Håber ikke flyvelederkonflikt ”ødelægger sommerferie”

  Klik for større format. Thomas Woldbye, administrerende direktør for Københavns Lufthavn. PR-foto: CPH.

  (12-05-23 – 18:34) ”Vi håber i den grad, at Naviair og deres flyveledere kan enes om en løsning, så man ikke ødelægger sommerferien for danskerne. Vi har fra Københavns Lufthavn gjort det klart, at det er en alvorlig situation, især hvis den får lov at fortsætte.”

  Det sagde Thomas Woldbye, Københavns Lufthavns administrerende direktør, forleden til Standby.dk

  Naviair er den statslige virksomhed, der blandt andet via sine flyveledere varetager flyveledelsen i danske luftrum og for eksempel også til og fra Københavns Lufthavn.

  ”Jeg håber parterne besinder sig og finder en løsning. Problemet koster os penge, og det er ikke småpenge – men det koster navnlig luftfartsselskaberne penge, for eksempel til hoteller, bagageeftersendelse,” sagde Thomas Woldbye og tilføjede: ”Naviair er et separat selskab, der er drevet af staten, og som vi er forpligtet til at bruge.”

  Læs også denne baggrundsartikel om Naviair og flyvelederne på Check-in.dk

 • 40.000 kan løbe på Øresundsbroen i 2025

  Klik for større format: Pressefoto for Øresundsbron: Drago Prvulovic.

  (11-05-23 – 12:12) Øresundsbron fejrer om to år, i 2025, 25-året for sin åbning ved at invitere 40.000 løbere til Broløbet 2025. Tilmeldingen til løbet åbner i starten af januar 2024. D etskriver Øresundsbron i en pressemeddelelse.

  Løbet bliver søndag den 15. juni 2025 med et halvmaraton over og under vand – mellem Danmark og Sverige via Øresundsbron. Øresundsbron er vært for Broløbet, mens arrangørerne er idrætsforeningerne MAI i Malmø og Sparta i København.

  Løberne starter i Tårnby på den danske side og tilbagelægger Øresundsforbindelsens 16 kilometer, inden løbet afsluttes på den svenske side med mål i Malmø.

  Trods løbet vil der fortsat være for eksempel vej- og togtrafik over broen på dagen.

  Øresundsbrons første broløb var i år 2000 med cirka 80.000 deltagere. Det blev afviklet over hele broforbindelsen, der dengang endnu ikke åben for trafik.

 • Pia Lind retur fra pensionistlivet: projektchef for Etihad

  Pia Lind er blevet projektchef forud for Etihad Airways intro på ruten fra Abu Dhabi til København. Arkivfoto.

  (10-05-23 – 18:50) Efter over 40 år i rejsebranchen, de seneste ti som kommerciel- og landechef for Qatar Airways i Danmark, takkede i dag 71-årige Pia Lind af i 2020.

  Men nu er hun igen på banen, som projektchef hos GSA-bureauet Aviareps, i forbindelse med at Etihad Airways fra Abu Dhabi til oktober åbner med fire Boeing B787 Dreamliner-flyvninger til København.

  Inden Pia Lind kom til Qatar Airways, havde hun blandt andet været hos Lufthansa, men for mange i rejsebranchen er hun kendt for sine 22 år hos det daværende Swissair, der blev til Swiss, og hvor Pia Lind var områdechef i syv år. Herfra kom hun til Avis Biludlejning, hvor hun i to år var salgschef, inden skiftet i 2010 til Qatar Airways.

  Læs også denne Standby.dk-artikel: Rejsebureauer glade for kommende Abu Dhabi-rute

 • Krydstogtskib havde friske forsyninger til grønlandsk by

  Klik for større format. Friske varer aflæsses i Tasiilaq. Foto: Kaagaaq Uitsatikitseq, Royal Arctic Line.

  (09-05-23 – 19:29) Tasiilaq, den ene af kun to byer på den 3.000 kilometer lange grønlandske østkyst, har netop haft besøg af årets første krydstogtskib.

  ”Le Commandant Charcot” fra franske Ponant Cruises var ikke kun lastet med turister. 10 paller med frisk frugt, mejeriprodukter og andre friske varer var med skibet til byens Pilersuisoq (kæde af dagligvarebutikker i Grønland) og kiosk, skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

  Forsyningerne til Tasiilaq var et samarbejde mellem Royal Arctic Line og KNI (Kalaallit Niuerfiat, “Grønlands Handel”), der ejes af Grønlands Selvstyre og forsyner hele Grønland med dagligvarer, forbrugsgoder og brændstof.

  Idemanden bag samarbejdet, Justus Hansen, siger: ”På samme tid sidste år anløb skibet, altså langt før Royal Arctic Lines fragtskib havde mulighed til at anløbe på grund af isen. Siden er et samarbejde blevet til mellem rederiet, KNI og RAL. Jeg er glad og stolt over, at det er lykkedes i år, og at det er med til at forsyne byen med friske varer,” siger Justus Hansen til Sermitsiaq.

  ”Tak til Ponant for dette fantastiske samarbejde, og for at give et utroligt eksempel på, hvordan turisme også kan bidrage direkte til vores lokale trivsel,” skriver RAL på sin Facebook-side.

 • PR-bureau får chef for saudiske-input til rejsebranchen

  Jan Anderstedt er blevet ansat i det danske repræsentationsbureau United Spirit Nordic som ”Head of Trade” for en af bureauets kunder, Saudi Tourism Authority.

  (08-05-23 – 19:29) Svenske Jan Anderstedt, kendt for sine 14 år hos British Airways i Norden og herefter mere end syv år som salgschef for Air Berlin, der krakkede i 2017, skal fremover skaffe flere nordiske turister til Saudi-Arabien.

  Han er nemlig blevet ansat i det danske repræsentationsbureau United Spirit Nordic som ”Head of Trade” for en af bureauets kunder, Saudi Tourism Authority, STA, oplyser han på Linkedin.

  I mellemtiden har Jan Anderstedt blandt andet været skandinavisk salgschef for krydstogtrederiet Costa Cruises.

 • Kendt tidligere biludlejningsdirektør på museum

  Kasper Østervig har udskiftet direktørstilling i biludlejningsbranchen med job som museumsdirektør. Arkivfoto: Michael Stub.

  (04-05-23 – 13:55) Efter han sidste år stoppede som direktør for Hertz Biludlejning i Danmark, er Kasper Østervig, der er uddannet jurist, netop blevet direktør for Østsjællands Museum.

  ”Jeg kom frem til, at jeg gerne ville en helt anden branche,” siger han til Turisme24.dk

  Østsjællands Museum, der har hovedkontor i Faxe, står blandt andet bag Geomuseum Faxe, Koldkrigsmuseum Stevnsfort og Kulturmuseum Øst samt formidler Stevns Klint, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

   

 • USA dropper krav til turister om færdigvaccinering

  (03-05-23 – 16:50) Fra 12. maj kræver USA ikke mere at udenlandske tilrejsende, herunder turister, er corona-vaccineret. Det skriver Det hvide Hus i en pressemeddelelse.

  De nordlige naboer i Canada droppede allerede i oktober sidste år kravet om færdigvaccinering for at komme ind.

  I en kommentar siger direktøren for US Travel Association, Geoff Freeman: ”At hæve kravet om færdigvaccinering fjerner en adgangsbarriere til USA for mange rejsende fra hele verden.

  Nu må USA’s regering sørge for, at vores lufthavne og andre steder, hvor man kommer ind i USA (landegrænser etc., red.) er tilstrækkeligt bemandet af Customs and Border Protection-betjente til at håndtere den forventede stigende mængde ankomster,” lyder det fra Geoff Freeman.

  Læs også denne Standby.dk-artikel: Tror dansk ankomsttal til USA genoprettes i år

 • Ankenævn til rejsebureauer: Husk ”varigt medium”

  (02-05-23 – 16:55) I Pakkerejse-Ankenævnets årsberetning for 2022, der kom forleden, skriver PAN blandt andet, at rejsekunder der klager, ofte ikke har de nødvendige dokumenter eller ikke kan skaffe dem.

  Det skriver Danmarks Rejsebureau Forening i sit nyhedsbrev og fortsætter:

  ”Som PAN selv nævner, kan dette have mange årsager, men i nogle tilfælde skyldes det, at klager aldrig har modtaget oplysningerne fra rejsebureauet på et varigt medium. I stedet er der måske henvist med links til hjemmesider, som kan være lavet om, og som hverken PAN eller klager kan benytte i oplysningen af sagen.”

  Det besværliggør PAN’ arbejde. Ankenævnet har derfor besluttet, at rejsebureauerne i større omfang end før skal medvirke til sagens oplysning. Nævnet har derfor udarbejdet en vejledning med anbefalinger til, hvordan man som rejsebureau mest hensigtsmæssigt håndterer og besvarer klagesager, der er kommet i Pakkerejse-Ankenævnet, lyder det fra DRF.

  DRF-medlemmer kan få vejledningen ved at kontakte DRF’s sekretariat.

  Det klagede kunderne over til Pakkerejse-Ankenævn

 • Forventer igen 25.000 danske rejsende til USA

  (01-05-23 – 18:18) FDM Travel, Danmarks største rejsebureau når det gælder USA, forventer igen i år at sende 25.000 danskere til USA – samme tal som før pandemien.

  Det siger Jesper Ewald, FDM Travels salgs- og indkøbschef, til Standby.dk

  I 2019, året før pandemien, var der 314.000 danske ankomster – turister, erhvervsrejsende, studerende og så videre – til USA.

 • Travel managers fra hele verden mødes i København

  (27-04-23 – 20:15) Mellem 4. og 6. november næste år bliver København vært for den store årlige GBTA (Global Business Travel Association) Conference 2024, hvor anslået over 1.000 travel managers fra hele verden mødes i Bella Center.

  De fire nordiske BTA’er, business travel association, i Danmark er det Danish Business Travel Association, er medvært for det store event, oplyser DBTA’s formand, Bjørk Skieller.

 • Berømt dansk kok kritiserer SAS’ flymad

  Klik for større format. Fra Adam Prices opslag på Instagram med en del af SAS-menuen: ”en muffin i opløsning.”

  (26-04-23 – 19:50) Den danske kok Adam Price kritiserer i et langt opslag på Instagram maden på en flyvning med SAS på turistklasse fra Washington til Københavns Lufthavn. Det skriver B.T.

  ”Jeg kan sgu ærligt sige, at jeg aldrig har oplevet noget lignende,” lød det blandt andet. Adam Price omtaler blandt andet ”smagsløse kødstykker, gul-brun broccoli, skamkogt gulerod, grynet cheesecake og en muffin i opløsning.”

  Til B.T. skriver pressechef for SAS i Danmark, Alexandra Lindgren Kaoukji: ”Service ombord og maden er naturligvis en vigtig del af rejseoplevelsen. Hvis en kunde har en dårlig oplevelse, er det noget, vi tager alvorligt.

  Men uanset hvad, så har det, som blev serveret, ikke opfyldt den kvalitet, som SAS står for og skal levere til vores kunder. Det er noget, vi straks vil følge op på.”