Kort nyt

 • Finansloven holder Danmarks Akvarium oven vande

  Pressefoto: Den Blå Planet.

  (06-12-21 – 18:35) Efter 21 måneder lysner det for Den Blå Planet, Danmarks Akvarium på Amager. Finansministeriet har mandag offentliggjort et ekstraordinært tilskud på 11,5 millioner kroner på næste års finanslov til Den Blå Planet.

  Attraktionen har været lukningstruet, da de udenlandske turister, som udgør over halvdelen af alle gæster, er blevet væk grundet COVID-19.

  Den Blå Planet skriver i en pressemeddelelse, at man selv har skaffet 60 millioner kroner fra fonde, private donationer og øgede entreindtægter fra danske gæster, men at man manglede 10-20 millioner kroner årligt over de næste tre år – alt afhængigt af, hvornår turisterne vender tilbage.

 • Coronafrygt aflyser hver femte julefrokost

  (03-12-21 – 17:10) Selv om sundhedsmyndighederne ikke fraråder julefrokoster, blot man husker gode sundhedsmanerer, aflyser stadig flere virksomheder deres julefrokost, skriver TV 2.

  I en ny Megafon-måling for TV 2 og Politiken svarer 19 procent, at deres firmajulefrokost er aflyst på grund af epidemien. Seks procent svarer, at de selv har meldt afbud.

  Brancheforeningen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, HORESTA, mener ikke, at der er grund til at aflyse. En undersøgelse fra HORESTA viser, at over 60 procent af foreningens cirka 2.000 medlemmer har oplevet en form for konsekvenser ved de stigende smittetal.

  Politisk direktør Kristian Nørgaard fra HORESTA siger, at heldigvis holder stadig forholdsvis mange virksomheder deres julefrokost.

 • Tidligere hoteldirektør lander nyt topjob

  Klik for større format. Christen Bagger, kendt fra den danske rejse- og hotelbranche, er ny administrerende direktør for DEKRA Danmark. PR-foto.

  (02-12-21 – 14:15) Christen Bagger, der for to år siden måtte stoppe som Senior Vice President for Clarion-hotelvaremærket i Nordic Choice Hotels, er klart med nyt job.

  Han skal være administrerende direktør i Danmark for DEKRA, en af Danmarks største private uddannelsesvirksomheder på transportområdet med AMU-centre og erhvervsuddannelser lige som man driver 51 synshaller. DEKRA skriver i en pressemeddelelse, at Christen Bagger afløser Peter Laursen, der er blevet direktør for DEKRA i 13 lande i Nord- og Vesteuropa.

  ”Jeg skal sikre, at DEKRA fortsat vokser, gennem organisk vækst og via opkøb af virksomheder. DEKRA skal være større i de brancher, hvor vi er, men også indtage nye brancher, så flere danskere uden for transportsektoren lærer DEKRA-navnet at kende og får glæde af vores kvaliteter,” siger Christen Bagger i pressemeddelelsen.

  Han har en MBA samt en SBCA (Service Management) fra Copenhagen Business School. Inden Nordic Choice havde han blandt andet seks år hos sprogrejsebureauet EF Education First, først som landechef i Danmark og afslutningsvis som vicepræsident på hovedkontoret i Zürich.

 • Koncerndirektør og helikopterpilot til tops hos FDM

  Stina Glavind, bjergbestiger og helikopterpilot, bliver ny administrerende direktør for FDM. PR-foto.

  (01-12-21 – 16:45) Fra årsskiftet er 46-årige Stina Glavind ny administrerende direktør for FDM, der med 260.000 medlemmer angiveligt er Danmarks største forbruger- og interesseorganisation. Det skriver FDM i en pressemeddelelse. FDM har blandt andet også rejsebureaukæden FDM Travel.

  Stina Glavind, der kommer fra stilling som koncerndirektør i Coop, afløser FDM’s nuværende administrerende direktør, Thomas Møller Thomsen, der har stået i spidsen for FDM siden 2003. Han meddelte tidligere i år, at han ønskede at overlade direktørstolen i FDM til næste generation.

  Stina Glavind er cand.merc. i international business fra Copenhagen Business School. Hun havde i mange år forskellige chefjobs hos Carlsberg, inden hun i 2011 skiftede til Coop, hvor hun var kommerciel direktør for Kvickly og kædedirektør for Fakta inden hun blev koncerndirektør for Coop.

  I pressemeddelelsen oplyses det også, at Stina Glavind som den eneste danske kvinde har besteget verdens syv højeste bjerge samt at hun har licens til at flyve helikopter.

 • HORESTA: Nye isolationsregler får store konsekvenser

  (01-12-21 – 13:02) Med omikron-mutationen skal både nære kontakter og nære kontakters nære kontakter lade sig isolere uagtet deres vaccinestatus eller hidtidig smitte.

  HORESTA ønsker, at der meldes klart ud om kompensation til berørte virksomheder. Det skriver brancheforeningen i sit nyhedsbrev.

  Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA, siger:

  ”Vi skal undgå nedlukning og restriktioner, og vi tager derfor sundhedsmyndighedernes anbefaling til efterretning. Når det er sagt, så vil disse retningslinjer formentlig få enorme konsekvenser for virksomhederne – og særlig brancher som turisme- og oplevelseserhvervet, hvor de ansatte ikke kan arbejde hjemmefra. Derfor er man nødt til at overveje, hvordan man holder hånden under branchen, når man iværksætter isolationskrav for personer i tredje led. Anbefalinger og det økonomiske sikkerhedsnet skal gå hånd i hånd.”

 • Codan udvider afbestillingsforsikring

  (30-11-21 – 15:25) Omikron-varianten har fået bekymrede kunder i forsikringsselskabet Codan Danmark til at henvende sig med spørgsmål om, hvordan de er stillet, hvis de på rejsen til deres destination pludselig underlægges restriktioner, skriver Codan i en pressemeddelelse.

  ”Vi oplever, at kunder, der har bestilt en rejse i god tro, kommer uforskyldt i klemme, fordi de ikke kan afbestille rejsen, da det pågældende land har indført restriktioner med kort varsel,” siger Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan Danmark.

  For at hjælpe kunderne har Codan nu udvidet afbestillingsforsikringen i Codan Danmark samt Privatsikring til årets udgang. For at opnå dækning via afbestillingsforsikringen er det et krav, at der ikke var de pågældende restriktioner ved bestilling af rejsen, samt at Udenrigsministeriet ikke frarådede indrejse, da rejsen blev bestilt.

 • Skrappe foranstaltninger ved mistanke om omikron-smitte

  (29-11-21 – 15:55) Sundhedsstyrelsen skriver i pressemeddelelse mandag om skærpede retningslinjer for smitteopsporing ved smitte eller mistanke om smitte med den nye virusvariant, omikron.

  ”Ved bekræftet eller mistanke om smitte med omikron-varianten sættes der nu gang i en mere omfattende smitteopsporing for at bremse smitten med den nye virusvariant, skriver styrelsen og fortsætter:

  Her anbefales nu både de nære kontakter samt de nære kontakters nære kontakter, uanset vaccinations- eller tidligere smittestatus, at gå i selvisolation og blive PCR-testet på dag 1, 4 og 6. De kan ophæve deres selvisolation igen efter negativt svar på den sidste test på dag 6.” hedder det blandt andet.”

  Hele pressemeddelelsen kan ses via dette link.

 • Turistforening forsøger sig med julekalender

  Forsiden af onlinejulekalenderen fra Toppen af Danmark, PR-foto.

  (29-11-21 – 15:05) I forbindelse med at den medlemsejede turistforening Toppen af Danmark (tidligere Turisthus Nord) har lanceret en ny bookingportal, kommer nu en online julekalender med daglige gaver. For at deltage, skal brugerne af julekalenderen dog oplyse deres e-mail.

  Foreningen har købt domænet toppenafdanmark.dk, der bliver en bookingportal med artikler, der beskriver områderne Skagen, Frederikshavn og Sæby.

  I en pressemeddelelse siger René Zeeberg, direktør for Toppen af Danmark:

  ”Vi tilbyder en ny platform med e-mail marketing, turistguider og on- og offline annoncering på flere sprog. Vores mål med Toppen af Danmark er at udvide sæsonen og dermed understøtte erhvervet med salg og markedsføring, som leder til direkte salg og meromsætning. Med dette ønsker vi at beholde pengene i området, hvor de kommer alle til gavn gennem markedsføring og events – der igen tiltrækker flere gæster.”

 • Schweiz kræver 10 dages isolation for danske rejsende

  (29-11-21 – 13:28) Som følge af at Danmark har bekræftet mindst to tilfælde af den nye omikron-variant, har Schweiz indført nye indrejsekrav for danskere, oplyser Udenrigsministeriet.

  Personer, der indrejser fra Danmark til Schweiz, skal nu have en negativ test (kviktest 48 timer eller PCR-maksimalt 72 timer gammel), udfylde indrejseregistrering og gå direkte i 10 dages isolation ved ankomst.

  Der er ingen undtagelser for vaccinerede eller tidligere smittede. Børn under 16 er undtaget test- men ikke isolationskravet.

  Grænsegængere, transitrejsende uden stop undervejs i Schweiz samt erhvervsmæssig transport er undtaget test- og isolationskravet.

 • 10 dages isolation ved hjemkomst fra det sydlige Afrika

  (26-11-21 – 15:19) Danmark indfører fra midnat krav om ti dages isolation ved ankomst fra Sydafrika og de seks lande, der har grænser til Sydafrika. Det er Botswana, Eswatini (Swaziland), Lesotho, Mozambique, Namibia og Zimbabwe.

  Baggrunden er den nye smitsomme coronavariant B.1.1.529, der nu også er konstateret det første tilfælde af i Europa, i Belgien.

  Tyra Grove Krause, konstitueret faglig direktør hos Statens Serum Institut, sagde på pressemøde fredag eftermiddag, at man ved hjemkomst til Danmark fra det sydlige Afrika skal isoleres i ti dage. Og har man været i et af de syv sydafrikanske lande de seneste ti dage, opfordres man til at lade sig PCR-teste.

  Læs mere i denne pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet, klik her.

 • Tyske turister gav dansk feriehusrekord

  (25-11-21 – 19:14) Oktober med efterårsferien satte ny rekord for antal overnatninger i udlejede feriehuse med 2,9 millioner overnatninger. Det er en stigning på 11 procent i forhold til den hidtidige rekord for oktober, der blev sat sidste år, skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

  Årets oktober-rekord blev skabt med 2,3 millioner tyske overnatninger, en stigning på 14 procent i forhold til sidste år. Ser man på de danske overnatninger, var der 558.800 overnatninger i oktober, en nedgang på otte procent i forhold til sidste år, oplyser DS.

  I årets første ti måneder var der i alt 20 millioner målbare overnatninger i danske feriehuse, hvilket er det højeste nogensinde i denne periode. Den hidtidige rekord var fra 2019 med 19,3 millioner overnatninger.

  Hele opgørelsen kan ses via dette link.

 • Tivoli sætter fokus på usynlige handicap

  Tivoli har tilsluttet sig Solsikkeprogrammet. Pressefoto: Tivoli.

  (24-11-21 – 17:37) Tivoli har tilsluttet sig Solsikkeprogrammet, hvor gæster med usynlige handicap kan signalere, at de kan have brug for mere tid, tålmodighed og hjælp fra forlystelseshavens ansatte.

  For personer med usynlige handicap som autisme, Alzheimers, hjerneskade, ADHD, angst, og PTSD kan det være stressende at besøge forlystelseshaver.

  Derfor kan inkluderende virksomheder tilslutte sig Solsikkeprogrammet, hvor gæster med usynligt handicap kan bære en såkaldt Solsikkesnor. Den giver ingen fordele, men fungerer blot som et signal til medarbejderne om, at der her er en person, der kan få brug for ekstra hensyn.

  Havedirektør i Tivoli, Kasper Schumacher: ”Inden vi åbnede til Jul i Tivoli, havde vi trænet vores medarbejdere, så de ved hvad et usynligt handicap kan være, hvad Solsikken betyder og hvordan de bedst skaber en god oplevelse for personer, der har valgt at bære Solsikken.”

 • Verdens nordligste Marriott-hotel åbner i 2023

  Klik for større format. Illustration fra interiøret i det 11 etager høje kommende Moxy-hotel i Tromsø. Illustration: Core Hospitality.

  (24-11-21 – 17:27) Det kommende Moxy-hotel i nordnorske Tromsø skulle være åbnet i år, men coronakrisen har rykket tidspunktet til første halvdel af 2023. Det oplyser Core Hospitality, det danske hoteldriftsselskab, bag det bæredygtige hotel med over 200 værelser ved lufthavnen i Tromsø.

  Moxy er et af Marriott-koncernens 30 varemærker. Core står foreløbig for driften af Moxy Bergen og Moxy Copenhagen, Best Western Plus ved Københavns Lufthavn samt de kommende Fairfield Copenhagen og Residence Inn Copenhagen, også to Marriott-varemærker.

  Ved åbningen forventes af Moxy Tromsø at blive verdens nordligste Marriott-hotel, lige nu indehaves den titel af Springhill Suites Fairbanks i Alaska.

  Det norske investeringsselskab Daimyo ejer ejendommen i Tromsø, og udvikler Moxy-hotellet i samarbejde med Core Hospitality, der ejes af Zleep Hotels-grundlæggeren Peter Haaber og hans familie.

 • USA fraråder ikke-færdigvaccinerede at rejse til Danmark

  USA fraråder ikke-færdigvaccinerede at rejse til Danmark. Arkivfoto Daniel Rasmussen for WoCo.

  (23-11-21 – 12:52) De amerikanske sundhedsmyndigheder, CDC, Centers for Disease Control and Prevention, har netop rykket Danmark og Tyskland op i sin højeste rejsevejledningskategori, Level 4: COVID-19 Very High.

  Dermed er Danmark og Tyskland nu blandt de cirka 75 lande verden over, hvortil CDC fraråder rejser, hvis man ikke er færdigvaccineret. Med i kategori fire er blandt andet også Belgien, Holland, Norge og Østrig. Sverige er i kategori tre sammen med blandt andet Frankrig og Spanien.

  Om kategori fire skriver CDC på sin hjemmeside: ”Undgå rejser til disse destinationer. Hvis du skal rejse til, så vær sikker på, at du er færdigvaccineret inden du rejser.”

  CDC har disse fem coronakategorier: Level 4: COVID-19 Very High, Level 3: COVID-19 High, Level 2: COVID-19 Moderate, Level 1: COVID-19 Low og Level Unknown: COVID-19 Unknown.

 • Villa Copenhagen vandt award for bedste gæsteværelser

  Villa Copenhagen har blandt andet en stor opvarmet pool på sin tagterrasse. PR-foto.

  (22-11-21 – 12:43) Ved uddelingen af Ahead-priserne, som er 16 awards inden for hospitality-segmentet, landede Villa Copenhagen førstepladsen i kategorien Guestrooms.

  Luksushotellet med 390 værelser og suiter åbnede sidste år, det var også blandt de nominerede i kategorierne Event Spaces, Hotel Conversions og Restaurants.

 • ”Coronapas med kun negativ test skal gælde i kortere tid”

  (19-11-21 – 18:15) I næste uge vil Folketinget efter al forventning vedtage en lov, der giver virksomheder mulighed for at kræve, at deres medarbejdere har et gyldigt coronapas, når de møder på arbejde. Men den virkelighed skal også gælde statsligt ansatte, hvis det står til regeringen, skriver DR.dk

  På et pressemøde fredag sagde sundhedsminister Magnus Heunicke også:

  ”Jeg vil anmode Epidemikommissionen om at undersøge, hvorvidt et coronapas fra en negativ test skal gælde i kortere tid, fordi man jo kan få sygdommen og smitte videre i en periode, hvor passet fortsat er gældende.”

 • München aflyser også i år sit store julemarked

  (18-11-21 – 18:47) Også Tyskland slås med stigende coronasmittetal, og det får nu byens borgmester, Dieter Reiter, til at aflyse årets kæmpestore julemarked, skriver CNN. Coronakrisen betød også, at julemarkedet på Marienplatz i Bayerns hovedstad måtte aflyses sidste år.

  Julemarkedet i München er blandt Tysklands største, det tiltrækker under normale år omkring tre millioner besøgende. Blandt de andre største tyske julemarkeder er Nürnbergs Christkindlesmarkt og Berlins Gendarmenmarkt.

  I alt har Tyskland under normale omstændigheder omkring 2.500 julemarkeder, skriver CNN.

 • Stor turistvækst på Lolland-Falster

  (17-11-21 – 17:55) Nye tal fra Visit Denmark viser, at der i september var 169.876 målbare turismeovernatninger på Lolland-Falster. Det svarer til en vækst på 42 procent i forhold til september 2019. Dermed kan de sydsjællandske øer glæde sig over den største procentvise stigning i Danmark. Det skriver Folketidende.dk.

  ”Normalt falder overnatningstallene ret markant fra august til september for så igen at stige i oktober, hvor folk holder efterårsferie. Men i år er september-tallene gået den modsatte vej, nemlig op. Det er helt nyt,” siger Brian Lindorf Hansen, destinationschef hos Visit Lolland-Falster.

 • Højskole bliver til jysk hotel med 90 værelser

  (16-11-21 – 12:21) ”HH Højhuset” er navnet på et kommende boutiquehotel i Herning med 90 værelser, det åbner i slutningen af næste år, fremgår det af hotellets hjemmeside.

  ”Vi har købt en tom højskole fra 1961. Det her bliver en social hoteloplevelse, hvor gæsten tjekker ind i et fællesskab,” siger Maja Raabye Füchsel, direktør i Højhuset, til HORESTA’s nyhedsbrev.

  Hun tilføjer, at planen er at skabe en kombination af højskoleliv og lækkert hotel.

 • Skifter fra hotelchef på Fyn til salgschef i Jylland

  Klik for større format. Helle Kristine Hedekær (tidligere Gleerup) tiltræder fra årsskiftet nyoprettet stilling som salgschef for hotel- og konferencecenteret Skanderborg Park. Arkivfoto.

  (15-11-21 – 13:50) Helle Kristine Hedekær (tidligere Gleerup) stopper ved årsskiftet som hotelchef for kursus- og konferencecenter Gl. Brydegaard ved sydvestfynske Assens med 37 værelser samt fire kursuslokaler.

  Fra det nye år er hun hentet til nyoprettet stilling som salgschef for hotel- og konferencecenteret Skanderborg Park. Det har 71 værelser og ti mødelokaler, og ejes af Finanssektorens Uddannelsescenter.

  STANDBY.DK skrev denne artikel om Helle Kristine Hedekær, da hun i januar i år skiftede fra Alsik Hotel & Spa i Sønderborg til Gl. Brydegaard.