Kort nyt

 • Dansk Erhverv: Bekymrende med mangel på arbejdskraft

  (19-04-21 – 18:50) Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, STAR, er netop kommet nye med tal for virksomhedernes rekrutteringssituation. Antallet af forgæves rekrutteringer er nu over niveauet før coronakrisen, hvilket vækker bekymring hos Dansk Erhverv. De nye tal fra STAR viser, at antallet af forgæves rekrutteringer det seneste halve år er 74.700.

  ”Det er selvfølgelig en indikator på, at visse brancher er ved at komme op i gear igen. Det var ventet, at antallet af forgæves rekrutteringer ville begynde at stige igen, men ikke at det ville ske så hurtigt,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv.

  STAR’s tal viser blandt andet, at transport, rengøring og handel har svært ved at få ledige jobs besat.

 • Hotel har udsolgt til unik intimkoncert

  (19-04-21 – 18:49) Den 29. april er det fine Arp-Hansen-hotel Phoenix Copenhagen vært på sin terrasse for en unik intimkoncert med duoen Sko/Torp (Søren Sko og Palle Torp).

  De 30 værelser, der vender ud mod terrassen, er sat til salg, og de forventede 60 personer i værelserne kan høre koncerten på terrassen. Alle værelser er solgt, udover koncerten giver bookingen også en middag og morgenmad næste dag. Arp-Hansen anslår, at koncerten næppe vil give over- eller underskud.

 • Allan Agerholm bliver bestyrelsesformand for FCK

  Allan Agerholm forventes at blive ny bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment. Arkivfoto.

  (16-04-21 – 12:46) Bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment, selskabet bag blandt andet fodboldklubben FC København og Lalandia, har indstillet Allan Agerholm som nyt medlem af bestyrelsen. Det sker med henblik på at gøre Allan Agerholm til ny bestyrelsesformand, oplyser FCK’s hjemmeside.

  Der er ordinær generalforsamling i Parken 19. april, hvor Allan Agerholm skal vælges ind i bestyrelsen.

  Allan Agerholm er i rejsebranchen kendt for sine mange år som bestyrelsesformand i blandt andet VisitDenmark og koncernchef for BC (Bella Center) Hospitality Group med blandt andet de tre hoteller, AC Bella Sky Hotel, Marriott Copenhagen Hotel og Crowne Plaza Copenhagen Towers.

  Da Allan Agerholm i december sidste år stoppede som koncernchef i BCHG, ”efter gensidig aftale,” bragte STANDBY.DK denne artikel, klik her.

 • Krigsmuseet genåbner

  Klik for større format. Krigsmuseet genåbner 24. april. Pressefoto: Ard Jongsma.

  (15-04-21 – 17:52) Krigsmuseet under Nationalmuseet i København genåbner lørdag 24. april med nedsat åbningstid i april, men med normale åbningstider fra maj. Når museet åbner igen, bliver det med nye sommerferieaktiviteter for hele familien på plakaten.

  Krigsmuseet hed tidligere Tøjhusmuseet, da det ligger i Christian IV’s gamle tøjhus (våbenkammer). Museet har, som navnet antyder, fokus på Danmarks krigshistorie.

  Krigsmuseet fortæller blandt andet historierne om 21 danske krige de sidste 500 år og har også et skatkammer med ”enestående krigsklenodier fra hele verden,” oplyser museet.

 • Grækenland genåbner for udenlandske turister

  (13-04-21 – 18:16) På fredag genåbner Grækenland for turister fra en række lande, deriblandt Danmark. Det siger den græske turistminister, Harry Theocharis, til TV 2.

  ”Fra 16. april kan danskere, der er færdigvaccinerede eller har en negativ PCR-test, rejse til Grækenland uden karantæne,” siger ministeren.

  Der er stadig kun røde danske rejsevejledninger. Først 26. juni forventes det, at et fælles coronapas mellem EU-lande vil gøre det muligt for danskere at holde sommerferie i resten af Europa.

  ”I øjeblikket er det jo meget sikrere at tage til Spanien eller Grækenland, end det er at være i Storkøbenhavn. Så vi håber det allerede før 26. juni bliver sådan, at det er okay at rejse til lande indenfor EU, der har et smittetryk på niveau eller mindre end Danmark,” siger Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies Rejser.

 • Rotterdam vil vise turismeflaget i Skandinavien

  (13-04-21 – 18:14) Det danske repræsentationsbureau United Spirit Nordic har fået kontrakt med Rotterdam Tourism Board & Convention Bureau om  at markedsføre den store hollandske havneby på det skandinaviske marked.

  Eveline van der Pluijm, marketingchef for Rotterdam Tourism Board & Convention Bureau, siger i en pressemeddelelse: ”Det skandinaviske marked er af stor interesse for os, fordi der er store ligheder i kultur og smag. Vores by tilbyder den slags kvalitet og moderne atmosfære med en bæredygtighedstankegang, som den skandinaviske rejsende værdsætter.”

 • Vagabond klar med landsdækkende rejsebureaukampagne

  (12-04-21 – 18:16) Fra 2. maj og henover sommeren indrykker rejsemagasinet Vagabond helsidesannoncer i Politiken, Jyllands-Posten, Jysk Fynske Medier, Berlingske Tidende og Dagbladet Børsen. Kampagnen kører også på sociale medier.

  I annonceteksten står blandt andet: ”Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvor du står som forbruger, når du skal købe en rejse. Nu gør vi det lettere for dig at bestille din næste rejse med fortrydelsesret og tryghedsgaranti. Det betyder, at du kan få dine penge retur eller booke til et andet afrejsetidspunkt uden omkostningsgebyrer, hvis rejsen skulle blive udsat grundet rejserestriktioner.

  Vi har samlet en liste over rejsebureauer som tilbyder tryghedsgaranti og fortrydelsesret, når du bestiller din næste rejse. Bestiller du din pakkerejse hos en dansk rejsearrangør, er du omfattet af lov om Rejsegarantifonden. Det eneste du skal gøre, er at kontakte rejsebureauet,” står der i annoncen.

  Vagabond oplyser, at for at projektet kan hænge sammen, skal mindst 25 rejsebureauer tilslutte sig kampagnen.

 • Comwell genåbner gratis co-work områder

  (12-04-21 – 18:08) Torsdag den 6. maj genåbner danske Comwell Hotels alle sine Co-Work områder som kvit og frit kan benyttes som arbejdsstationer. Der er fri internet, økologisk kaffe/te og isvand.

  ”Siden vi som første hotelkæde i Danmark introducerede de gratis Co-Work områder, har flere tusind lagt vejen forbi vores hoteller. Derfor er det også med stor glæde, at vi igen kan imødekomme den store efterspørgsel der har været på vores arbejdsstationer – fra både forretningsgæster og selvstændige ildsjæle,” oplyser Comwell.

 • 500 millioner kroner til restaurantbesøg

  (09-04-21 – 17:32) Dansk Erhverv gør opmærksom på, at regeringen og en række forligspartier har afsat 500 millioner kroner til oplevelser målrettet ensomme, socialt udsatte og ældre. Pengene skal samtidig understøtte oplevelseserhvervene og kan for eksempel bruges gennem målrettede arrangementer, gavekort til oplevelser og så videre.

  For at informere nærmere om dette har Dansk Erhverv et infomøde om adgang til midlerne den 29. april.

  I aftaleteksten på Socialministeriets hjemmeside står blandt andet, at de 500 millioner kroner ”skal gå direkte til at give socialt udsatte grupper, herunder ældre og mennesker med handicap, adgang til oplevelser som for eksempel koncerter, teaterforestillinger og restaurantbesøg.”

 • Statsminister får coronabøde på 20.000 kroner

  (09-04-21 – 12:14) Norges statsminister, Erna Solberg, har fået en bøde på 20.000 norske kroner for at bryde coronarestriktioner. Det oplyste norsk politi på et pressemøde fredag, skriver Ritzau ifølge Politiken.

  Solberg har brudt reglerne i forbindelse med familiens fejring af statsministerens 60-års fødselsdag i det norske skiområde Geilo. Hendes familie spiste sammen to aftener i træk. Første aften deltog statsministeren dog ikke. Næste aften deltog hun i middagen, der foregik i en lejet lejlighed.

  De norske konstruktioner, der skal forhindre coronasmitte, forbyder, at selskaber på mere end 10 mødes på restauranter.

  Solberg har tidligere beklaget, at hun og familien brød restriktionerne.

 • København er mest efterspurgt hos Hotels.com

  (08-04-21 – 18:14) København, Aarhus, Skagen, Odense og Aalborg var sidste måned de fem mest efterspurgte danske destinationer blandt danskerne hos Hotels.com, oplyser søgemaskinen.

  Herefter fulgte Bornholm, Svendborg, Allinge, Sønderborg og Vejle. Hotels.com skriver til STANDBY.DK, at bookingmaskinen ikke oplyser, hvilke rejsemål danskerne gennem marts søgte mest efter i udlandet. ”Vi ønsker på nuværende tidspunkt ikke at opmuntre til udlandsrejser,” skriver Hotels.com med henvisning til de røde danske rejsevejledninger.

 • Club La Santa-direktør i bestyrelse for erhvervsbureau

  (07-04-21 – 12:17) Michael Rygaard Jensen, salgsdirektør for Club La Santa på Lanzarote, er med i den nyoprettede bestyrelse for erhvervsrejsebureauet Holstebro Rejsecenter.

  Bestyrelsen tæller også ejer af og administrerende direktør for Holstebro Rejsecenter, Peter Kjærgaard Jensen, samt Bjarne Sørensen, viser opdatering på CVR.dk, Erhvervsstyrelses register.

 • Wyndham fortsætter hotelvæksten

  (07-04-21 – 08:08) Amerikanske Wyndham Hotels & Resorts, der præsenterer sig som verdens største indenfor hotelfranchising med over 8.900 hoteller fordelt på 20 varemærker i 95 lande, fortsætter med at styrke sig i blandt andet Europa.

  Sidste år kom der 38 nye familiemedlemmer i EMEA-regionen, Europa, Mellemøsten og Afrika. I Europa blev der for eksempel åbnet i Madrid, Valencia, Leeds og Budapest ligesom der var europæisk debut til varemærket Super 8 by Wyndham i Tyskland.

  Wyndham skriver også i pressemeddelelsen, at væksten fortsætter her i 2021, hvor dets Dolce-varemærke kom på det nye Comwell-hotel Portside i Københavns Nordhavn. Gennem dette år forventer Wyndham 20 nye hoteller med i alt 16.000 værelser i EMEA-landene. Der bliver europæiske hotelåbninger på Cypern, Bruxelles, Budapest Düsseldorf samt i Rumænien.

  Loyalitetsprogrammet Wyndham Rewards har i øvrigt 86 millioner medlemmer, oplyses det.

 • Scandic genåbner alle danske hoteller

  (06-04-21 – 17:59) 17 af Scandics 27 danske hoteller har været helt eller delvist lukket under dele af coronakrisen. Men fra 19. april er alle atter i drift.

  ”Regeringens genåbningsplan er landet, og selv om vi mangler svar på spørgsmål om grænseåbning, coronapas og hævning af forsamlingsforbuddet, så vil vi ikke vente længere. Vi er ikke ude af pandemien, men vi kan nu se en ende på nedlukningen inden sommer,” lyder det fra Danmarks største hotelkæde under samme navn.

 • Dødsfald: Brynja Birgisdottir Helsinghoff

  Brynja Birgisdottir, kendt fra Icelandair og en række rejsebureauer og GSA-firmaer, er død i en alder af 68 år.

  (05-04-21 – 17:27) Brynja Birgisdottir Helsinghoff, gennem mange år et kendt ansigt i den danske rejsebranche, er død i en alder af 68 år efter lang tids svær sygdom i forbindelse med lungekræft.

  ”Brynja var en god kollega, en værdsat kammerat, som altid var klar til at hjælpe med private- som firma-problemer,” skriver Stand Bys tidligere ejer og chefredaktør, Carsten Elsted.

  Islandsfødte Brynja Birgisdottir startede hos Icelandair i Reykjavik i 1971 og kom til Danmark i 1973, med sin daværende islandske mand. Efter giftermålet med danske Jan Helsinghof var hendes fulde navn Brynja Birgisdottir Helsinghof.

  Hun var reservationsagent hos Icelandair i København frem til 1977, hvor hun blev reservationschef og siden sælger for flyselskabet. Hun stoppede i 1991, hvor hun med Preben Gustavssen i to år drev NonStop Travel. Herefter var hun direktør for Penta Travel mellem 1993-1996 og skiftede i 1997 til Dania Travel, som chef for rejsebureauets IATA-afdeling frem til 2005. Karrieren fortsatte hos GSA-bureauet APG Nordic/Gateways, hvor hun var salgschef, men stoppede da Josh Wald afviklede sit firma.

  Hun stod senest i spidsen for Nordic Airline & Destination Partner.

  Brynja Birgisdottir bliver bisat i stilhed.

 • Konferencecenter får nyt bestyrerpar

  Klik for større format Lone Hejlskov og Palle Jensen er det nye værtspar på Kystvejens Konferencecenter ved Grenaa. PR-foto.

  (05-04-21 – 17:20) 4-stjernede Kystvejens Konferencecenter med 160 værelser ved Grenaa har fået nyt direktørpar, 50-årige Lone Hejlskov og 53-årige Palle Jensen.

  Det oplyser hotellets ejer og bestyrelsesformand, Annie Stæhr Thomsen, i en pressemeddelelse.

  Palle Jensen har 30-års erfaring indenfor drift, service og ledelse fra nordjyske Fårup Sommerland, og har desuden været direktør i Skulpturparken og Kulturhuset Blokhus. Lone Hejlskov, har også en fortid i Fårup Sommerland og er desuden uddannet kontorassistent og journalist. Hun har 18 års erfaring som reporter og studievært hos Nordjyske Medier og hos DK4. Hun arbejder netop nu som kommunikationsansvarlig hos Sol og Strand Feriehusudlejning, et job hun forlader til fordel for jobbet i Grenaa.

 • Ny udviklingsplan for turisme i Nationalpark Mols Bjerge

  (05-04-21 – 17:15) I Nationalpark Mols Bjerge skal en ny strategisk-fysisk plan skabe sammenhæng i den eksisterende turismeinfrastruktur. Der er behov for nytænkning, der sikrer plads til outdoor-turisterne og samtidig tager hensyn til naturen, hedder det i pressemeddelelse.

  Et sådant udviklingsarbejde har Nationalpark Mols Bjerge taget hul på i samarbejde med Syddjurs Kommune, Visit Aarhusregionen og Dansk Kyst- og Naturturisme. Den strategisk-fysiske udviklingsplan er en del af projektet ”Outdoor-hotspots i Nationalpark Mols Bjerge.”

 • DAT åbner helikopterrute mellem Bornholm og Christiansø

  Klik for større format. Jesper Rungholm, pressefoto fra DAT.

  (01-04-21 – 14:55) DAT (Danish Air Transport), der allerede flyver ruteflyvning til Rønne fra navnlig Københavns Lufthavn, udvider forretningen med helikopterflyvning mellem Bornholm og Christiansø, der ligger cirka 20 kilometer nordøst for Bornholm, skriver DAT i en pressemeddelelse i dag, den 1. april!

  DAT’s medejer og administrerende direktør, Jesper Rungholm, der faktisk har en Bell 206-helikopter og pilotcertifikat til den, siger i pressemeddelelsen:

  ”Vi har haft stor efterspørgsel på en forbindelse mellem Bornholm og Christiansø. Den nye rute mellem Bornholm og Christiansø vil blive betjent af Bell 206 helikopter med plads til fire passagerer. Flytiden er blot otte minutter.”

 • Mundbind til Tivolis grundlægger

  Klik for større format. Statuen af Georg Carstensen, Tivolis grundlægger, med mundbind. Foto: Susanne Mørch Koch.

  (01-04-21 – 14:35) Tivolis har naturligvis en statue af Georg Carstensen, der grundlagde forlystelsesparken tilbage i 1843. Og i disse triste coronatider er også statuen iført mundbind.

  Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, skrev forleden på Linkedin: ”Man vender ryggen til Haven og front til Teams et øjeblik, og straks er der nye påfund. Her er det gartnerne, der synes, at Tivolis grundlægger, Georg Carstensen, skal pyntes til åbningen. Jeg passerer staturen dagligt og mit stille spørgsmål til ham er: ”Er det godt nok?”

  Tivolis sommersæson begyndte i år 27. marts og varer til 26. september. STANDBY.DK havde forud for årets Tivoli-åbning denne artikel, klik her.

 • Jensens Bøfhus klager over minister

  (31-03-21 – 12:55) Erhvervsminister Simon Kollerup indførte sidste forår en regel om, at virksomheder med medarbejdere omfattet af en arbejdskonflikt ikke kan få lønkompensation.

  Nu kritiserer Jensens Bøfhus i klage til Folketingets Ombudsmand, at erhvervsministeren egenrådigt fastsatte reglen – frem for at vende den med Folketinget. Det skriver Berlingske.dk

  ”Allerede af den grund er det min (Jensens Bøfhus’ advokat, red.) opfattelse, at neutralitetsprincippet er ulovhjemlet,” skriver advokatfirmaet Kromann Reumert blandt andet i klagen.

  Juraprofessor på Syddansk Universitet, Frederik Waage, bakker op. ”Lovgrundlaget i forhold til, at staten ikke blander sig i arbejdskonflikter, har ikke været tilstrækkeligt gennemarbejdet,” siger han til avisen.