Kort nyt

 • Forbrugerombudsmanden politianmelder diskoteker og barer

  (27-09-20 – 13:45) Forbrugerombudsmanden har politianmeldt natklubben Kalas Club i Nykøbing Falster for reklamer sidste år med alkohol rettet mod unge.

  Forbrugerombudsmanden skriver i en pressemeddelelse, at tre tidligere politianmeldte diskoteker og barer har accepteret bøder for samme lovovertrædelse på 60.000, 30.000 og 50.000 kroner. De tre er Crazy Daisy i Haderslev for seks forhold, Laki Dance i Fredericia for tre forhold og TemaBar i Vejle for fem forhold.

  Ifølge markedsføringsloven er enhver form for omtale af alkohol forbudt i en reklame, hvis den retter sig mod unge under 18 år.

  Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, siger i pressemeddelelsen: ”Når diskoteker og barer skriver på Facebook, at deres arrangementer retter sig mod gymnasieelever eller at aldersgrænsen er 16+, så overtræder de markedsføringsloven, hvis de samtidig frister med shots, drinks, bobler eller anden alkohol.”

 • PATA Danmark skænkede 25.000 kroner til Verdensnaturfonden

  Verdensnaturfondens generalsekretær i Danmark, Bo Øksnebjerg, til venstre, får overrakt støttechecken af Brian Holm Otte fra PATA Danmarks sekretariat. I sine unge dage cyklede Brian Holm Otte en del af jorden rundt til fordel for netop WWF. Foto: PATA Danmark.

  (27-09-20 – 12:48) PATA (Pacific Asia Travel Association) Danmark uddeler årligt et pænt beløb til velgørenhed; sidste efterår blev Verdensnaturfonden, WWF, betænkt som modtager af 25.000 kroner.

  ”Takketalen” skulle være holdt tidligere, men måtte udskydes på grund af coronakrisen. Men forleden lykkedes det ved en sammenkomst, meget passende, i Zoologisk Have. 100 PATA-medlemmer, iført mundbind og med brug af håndsprit, var mødt frem for at høre takketalen fra Verdensnaturfondens generalsekretær i Danmark, Bo Øksnebjerg.

  Han talte om emner som regnskovsfældning, krybskytteri, forurening, truede dyrearter, oprydning i verdenshavene, gendannelse af koralrev, plantning af træer og meget mere.

 • Krakket rejsebureau vildledte om registrering i Rejsegarantifonden

  (25-09-20 – 14:25) Yaneeda Travel fra København med speciale i oversøiske rejser blev erklæret konkurs i starten af denne måned, skrev STANDBY.dk forleden. Rejsebureauet, der havde Hasse Daniel Hunskjær som stifter og direktør, stod på listen over konkurstruede hos Dansk Brancheanalyse.

  Nu skriver Berlingske, at flere danske kunder i adskillige måneder har kæmpet for at få pengene tilbage for aflyste pakkerejser hos Yaneeda Travel. De havde blandt andet købt rejserne hos Yaneeda, fordi rejsebureauet skrev, at det var medlem af Rejsegarantifonden. Men Yaneeda meldte sig i december sidste år ud af Rejsegarantifonden, så nu føler flere kunder sig snydt af Yaneeda.

  Ifølge Hasse Daniel Hunskjær var det ”en fejl,” at hans rejsebureau fortsat skrev, at man var i Rejsegarantifonden.

 • Robot hjælper dansk hotel med rengøring

  (25-09-20 – 14:20) Clarion-hotellet ved Københavns Lufthavn får som angiveligt første hotel i Danmark hjælp til rengøringen fra en robot fra UVD Robots. Hotellet tester robotten, der for eksempel kan desinficere mødelokaler og fællesområder på hospitalsniveau.

  Det skriver hotellet i opslag på Linkedin og tilføjer, at robotten bliver et supplement til medarbejderne, der stadig sørger for en grundig rengøring.

 • Københavnere midlertidigt uønskede i Tyskland

  (24-09-20 – 08:30) De danske smittetal er for høje. Derfor indfører Tyskland fra i dag, torsdag, klokken 19 krav om 14 dages karantæne for danskere med bopæl i Region Hovedstaden, hvis de vil rejse ind i Tyskland.

  Alle rejsende (både turist- og erhvervsrejsende) kan dog indtil 1. oktober undtages fra karantænekravet ved at fremvise en negativ COVID-19 test ved indrejse til Tyskland, den må maksimalt være 48 timer gammel, skriver Udenrigsministeriet i sin opdaterede rejsevejledning for Tyskland.

 • Bakken skal have ny direktør

  Niels-Erik Winther stopper ved årets udgang som administrerende direktør for Dyrehavsbakken. Nu skal hans afløser findes. PR-foto: A/S Dyrehavsbakken.

  (24-09-20 – 08:26) Danmarks næststørste turistattraktion, Dyrehavsbakken nord for København, med cirka 2,2 millioner anslåede besøgende sidste år, skal have ny administrerende direktør.

  Efter 12 sæsoner udløber Nils-Erik Winthers kontrakt med A/S Dyrehavsbakken ved årsskiftet, skriver Bakken i en pressemeddelelse.

  ”Det har været spændende at være direktør for verdens ældste forlystelsespark med al den kultur og traditioner, der ligger i det og samtidig have fokus på at være en moderne familieforlystelsesattraktion,” siger Nils-Erik Winther, der runder de 60 år på lørdag.

  Nils-Erik Winther, der har haft tre år som professionel håndboldspiller i udlandet og nåede 40 landskampe, var fra 2000 til skiftet til Bakken i 2009 direktør for Fisketorvet Shopping Center i København.

  Også Danmarks største turistattraktion har i år skiftet administrerende direktør, da Susanne Mørch Koch sidste måned afløste Lars Liebst i Tivoli.

 • Dansk hotelmand udnævnt til honorær konsul for Finland

  Den nyudnævnte nordjyske konsul for Finland, Peter Christian Bühlmann Jensen, flankeret af den finske ambassadør i Danmark, Vasara Vesa, til venstre, og Finlands generalkonsul i Danmark, Fritz Schur.

  (24-09-20 – 08:22) Peter Christian Bühlmann Jensen, kendt for blandt andet sine ti år som direktør for Ruths Hotel i Gammel Skagen og et langt virke som luftkaptajn i Maersk Air, Cimber Sterling og Jet Time, er udnævnt som honorær konsul for Finland med sekretariat hos Great Dane i Aalborg Lufthavn.

  Udnævnelsen af Peter Christian Bühlmann Jensen til nordjysk honorær konsul for Finland skete i mandags på Hotel Scheelsminde i selskab med den finske ambassadør i Danmark, Vasara Vesa, og Finlands generalkonsul i Danmark, erhvervsmanden Fritz Schur, der tidligere har været formand for bestyrelsen i SAS.

  STANDBY.dk skrev forleden om Peter Christian Bühlmann Jensens kommende nye virke som hotelvært på Villa Provence-hotellet i Aarhus.

 • Færøerne glæder sig til James Bond-premiere

  (24-09-20 – 08:16) Premieren på No Time to Die, den 25. film om Agent 007, imødeses med særlig spænding på Færøerne, hvor nogle af scenerne er optaget. Dog uden at Daniel Craig, der vist nok for sidste gang spiller James Bond, besøgte øgruppen.

  Håbet er naturligvis, at biografgængere verden over vil blive så interesseret i Færøerne, at de en dag kommer for at se, hvor noget af Bond-filmen blev optaget.

  Verdenspremieren af den nye Bond-film blev på grund af coronakrisen udskudt fra foråret, men nu sker der; filmen vises første gang på Færøerne den 12. november i Havnar Bio for indbudte. Det skriver hjemmesiden GuideToFaraoIslands.fo, der også har den nyeste trailer for filmen – her er der to korte klip fra øen Kalsoy.

  Den nye Bond-film er optaget i Italien, Jamaica, London, Norge og Skotland – samt altså på Færøerne.

  STANDBY.dk skrev i december sidste år om den nye Bond-film, klik her.

 • Dødsfald: Krydstogtpioneren Knut Kloster

  (22-09-20 – 18:22) Norske Knut Kloster er død i en alder af 91 år. Han regnes som en af krydstogtbranchens største pionerer og blev medgrundlægger af det nuværende Norwegian Cruise Line

  ”Vi er utroligt kede af tabet af visionæren, der ikke kun formede vores virksomhed, men også vores branche,” siger Norwegian Cruise Line Holdings’ koncernchef, Frank Del Rio, og tilføjer:

  ”Knut var en pioner i vores branche og forud for sin tid og udforskede enhver mulighed for at være i front og bryde grænser. Hans lidenskab gik ud over krydstogter med bidrag til sociale, kulturelle, humanitære og miljømæssige initiativer over hele verden.”

  Knut Klosters indflydelse på virksomheden og branchen er dybdegående. Fra 1966 udnyttede han Amerikas voksende efterspørgsel efter internationale rejser ved at tilbyde rundturskrydstogter fra Miami for 550 passagerer på M/S Sunward. I processen opstod den moderne krydstogtsindustri, vi kender i dag.

  Læs en større nekrolog via dette link.

 • USA-rejsemesser flyttes et halvt år

  (21-09-20 – 18:38) De to årlige USA-rejsemesser i Danmark, USA Travel Show og FDM Travel Show, er begge rykket fra marts næste år til september eller oktober 2021.

  Det oplyser Discover America Nordic og tilføjer, at medlemskab af de nordiske Discover America-komiteer vil være gratis i det nye år.

 • Højhastighedstog skal sammenlægges

  (20-09-20 – 14:18) To af Europas største operatører af højhastighedstog, Eurostar og Thalys, sammenlægges næste år. Begge er stærkt udfordret af coronakrisen, skriver den franske finansavis La Tribune.

  Eurostar og Thalys kører i dag højhastighedstog i Belgien, Frankrig, Holland, Storbritannien og Tyskland.

 • Stop for druk på busser

  (18-09-20 – 18:39) Mange mennesker på begrænset plads og indtagelse af alkohol giver risiko for smittespredning. Derfor indfører regeringen nu midlertidigt forbud mod indtagelse af alkohol i busser, der kører med tilladelse efter buskørselsloven, for eksempel busser mellem landsdelene.

  ”Vi har set en del eksempler på vilde fester i busser. Der er ikke ret meget plads i en bus, der er ofte mange mennesker, og når man samtidig har drukket ved vi, at opmærksomheden på at overholde de gode anbefalinger for at undgå smittespredning falder. Derfor siger vi nu, at alkohol ikke må indtages i busser,” siger transportminister Benny Engelbrecht i pressemeddelelse.

  Forbuddet gælder fra lørdag den 19. september og foreløbig til 4. oktober.

  Det er de ansvarlige for buskørslen, der skal håndhæve forbuddet på samme måde, som de i dag skal håndhæve kravet om mundbind, oplyser Trafikministeriet.

 • Incomingbranchen: Vi blev atter ”glemt”

  (17-09-20 – 15:09) Da regeringens otte genstartteams, herunder et for turisme og oplevelsesøkonomi, onsdag præsenterede sine forslag, var der ikke mange ord, hvis nogen, om den danske incomingbranche.

  Det ærgrer ejer af et af de største danske incomingbureauer, Jens Elers, fra DMC. Han skriver i opslag på Linkedin blandt andet:

  ”Er den indkommende turistbranche forsvundet i politikernes bevidsthed?

  Nu er der atter fokus på oplevelsesbranchen og nedlukning af barer og restauranter, som – helt naturligt – beklager sig om mistet omsætning og nedgang på 70-80 procent i salg i år og faren for deres overlevelse. Jeg tænker på, hvad vi kunne have gjort med bare 20- 30 procent af vores normale omsætning i år.

  Derfor vil jeg endnu en gang repetere, at den indkommende turistbranche har haft en 100 procent omsætningsnedgang siden marts. Vi behøver hjælp til at komme igennem for at beholde arbejdspladserne i danske virksomheder,” skriver Jens Elers blandt andet.

 • Hurtigruten udskyder ekspeditionskrydstogter

  (17-09-20 – 12:45) Norske Hurtigruten har udskudt alle ekspeditionskrydstogter resten af året. Årsagen er et stigende antal coronasmittede i Europa samt Nord- og Sydamerika – samt at nærmest ingen lande i denne tid tillader anløb af krydstogtskibe.

 • Kursuslex rykker MICE-messe til næste år

  (17-09-20 – 12:40) 20. november skulle Kursuslex have holdt sin årlige Meeting Live Vest 2020 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Aarhus. Messen er netop rykket til næste år, der er endnu ikke sat dato på.

  ”Den forværrede Corona-situation gør, at vi finder det rigtigst at udskyde arrangementet til 2021,” oplyser Kursuslex og tilføjer: ”Vi er overbevist om, at vi kunne have afviklet en sikker messe, men vi tror, at alt for mange gæster og udstillere alligevel ville føle sig usikre og blive væk.”

 • Polarbog fra rejsebureaudirektør oversat til kinesisk

  Søren Rasmussen med den danske og den netop udkomne kinesiske version af hans “Polarhåndbogen.” Privatfoto.

  (16-09-20 – 19:07) Kina er blandt de stormagter, der viser stigende interesse for blandt andet Grønland. Nu kan kineserne blive lidt klogere på denne del af verden.

  Søren Rasmussen, grundlægger og medejer af Albatros Travel, er cand.scient. i molekylærbiologi og har gennem årene udgivet en række bøger. Udover at passe sit store rejsebureau.

  En af disse er en naturguide til klodens polare egne, “Polarhåndbogen,” på engelsk “The Polar Handbook.” Og den er nu blevet oversat til kinesisk, ”bestemt ikke af mig,” skriver Søren Rasmussen på Linkedin.

 • Wonderful Copenhagen ind i Dansk Erhverv

  Klik for stort format. Fra velkomsten i Dansk Erhverv til WoCo, fra venstre Peter Højland, formand for WoCo, hvor Mikkel Aarø-Hansen er direktør, Brian Mikkelsen og forrest til højre, Lars Ramme Nielsen, Dansk Erhvervs chef for turisme og oplevelsesøkonomi. Foto: Dansk Erhverv.

  (15-09-20 – 15:45) Wonderful Copenhagen har meldt sig ind i Dansk Erhverv.

  ”Oplevelsesøkonomien i København er i en meget kritisk situation. Tomme flysæder, manglende internationale turister og tomme hotelsenge er ikke blot en katastrofe for København, men for hele Danmark,” skriver Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, i opslag på Linkedin og tilføjer:

  “Derfor skal turismen i København have massiv politisk opmærksomhed fra Christiansborg.”

 • ”Regeringens seksdagesregel har totalsmadret turismen i København”

  (14-09-20 – 13:51) Der er hårde ord fra Dorte Krak, koncernchef for Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen Hotel Group, i Berlingske.

  ”Seksdagesreglen har totalsmadret vores sommer og turismen i København, og medført, at der er et væld af mennesker er blevet afskediget. Ikke kun hos mig, men i hele branchen,” siger Dorte Krak og tilføjer:

  ”Vores 2020-resultat bliver blodrødt. Vi er heldigvis en velkonsolideret virksomhed, så derfor er vi her også i morgen. Vi kigger ind i en ny verden, hvor vi må indstille os på, at vores forretning er på et andet niveau.”

 • Svensk region vil være mere synlig i Danmark

  (14-09-20 – 13:50) Tourism in Skåne vil fremover have vist flaget på PR-området i Danmark via det danske PR-bureau, Atlantic Link.

  ”Vi glæder os til at positionere Skåne, Småland, Halland og Blekinge som destination for danske rejsende,” siger administrerende direktør og ejer af Atlantic Link, Karin Gert Nielsen.

 • Nyt specialistnetværk i hotel- og oplevelsesbranchen

  (14-09-20 – 13:48) 17 partnere udgør tilsammen The O Choice, et nyt netværk til at rådgive danske virksomheder i hotel-, restaurant- og oplevelsesbranchen med at udvikle deres forretning.

  Idemand Kim Nielsen har brugt det seneste halvandet år på at sammensætte et hold af specialister inden for økonomistyring, jura, ejendomme, administration, IT, rekruttering og personale samt markedsføring og konceptudvikling.