Kort nyt

 • Tivoli lukker for sommeren – snart kommer halloween

  Klik for større format. Denne weekend kulminerer Tivolis farvel til sommersæsonen på søndag klokken 21.45 med et stort fyrværkeri. Pressefoto: Tivoli.

  (21-09-22 – 14:52) På søndag lukker Tivolis sommersæson.

  Weekenden lægger ud med Fredagsrock-koncert, når poprock-bandet Jung indtager Plænen fredag. Lørdag og søndag er der blandt andet Tivoli-Gardens parade.

  Når Tivoli lukker for sommersæsonen, lukker den 1-stjernede islandske Michelin-restaurant Dill også sin pop-up i Det japanske Tårn.

  Tivoli åbner atter portene 13. oktober, hvor der i 25 dage frem til 6. november er hallohviiin, mens der er i 43 dage er Jul i Tivoli fra 18. november til 31. december.

  I august opdaterede Tivoli for tredje gang i år forventningerne til årets resultat.

 • Jysk bordel bliver til bed & breakfast

  (20-09-22 – 13:56) Hvis væggene kunne tale… Et af Viborgs mest omtalte huse træder ind i en ny epoke. Holstebrovej 15 har tidligere huset et bordel, men skal efter en istandsættelse i fremtiden have bed & breakfast-gæster.

  I alt er der tre værelser i stueetagen skal sammen med et fælles køkken og bad bruges til B&B, skriver Viborg Folkeblad.

  Fra på fredag, den 23. september, åbner huset som et bed & breakfast under navnet ”Ole Lukøje” og med I viborgensiske Nikolaj Andersen som ejer. Han har tidligere haft bed & breakfast tæt på Viborg Domkirke.

 • Premiere på klimafestival i Universe Science Park

  (19-09-22 – 14:14) Klimaforandringer og de medfølgende udfordringer, er rammen om en ny klimafestival for hele familien, der holdes første gang på lørdag, den 24. september, i Universe Science Park på Nordals, mellem klokken 10 og 17.

  Udstillere fra kendte bilmærker, naturvejledere og universiteter byder gæster indenfor, så gæsterne kan blive klogere på, hvad man som en almindelig familie kan gøre for klimaet i hverdagen, hedder det i pressemeddelelse.

  Universe Science Park er en naturvidenskabelig oplevelsespark på Als med årligt over 141.000 gæster.

 • Dødsfald: Tidligere pressechef i SAS, Preben Kjær

  Preben Kjær, tidligere koncerninformationschef i SAS, blev 81 år. Foto: Preben Pathuel.

  (18-09-22 – 12:21) Preben Kjær, koncerninformationschef i SAS fra 1982 til 1991 og formand for Danske Flyvejournalister mellem 2014-15, sov i onsdags stille ind i en alder af 81 år efter lang tids sygdom.

  Bisættelsen foregår på fredag, den 23. september, klokken 14 fra Sankt Katharinas Kirke i Store Heddinge.

 • Destinationsselskab får ny formand og direktør

  Klik for større format. Jane Andersen, hotelchef i HimmerLand Resort, er ny bestyrelsesformand for Destination Himmerland. PR-foto.

  (16-09-22 – 16:16) Destination Himmerland, der dækker kommunerne Mariagerfjord og Vesthimmerland og som er et af de 19 danske destinationsselskaber, har fået ny bestyrelsesformand.

  Jane Andersen, hotelchef i HimmerLand Resort, der ejes af Lars Larsen Group, er ny bestyrelsesformand for destinationsselskabet. Hun blev i januar nyvalgt til bestyrelsen, hvor hun startede som næstformand.

  Men nu har hun byttet plads med den hidtidige formand, Peter Hansen, direktør for Hotel Amerika i Hobro. Pressemeddelelsen fra Destination Himmerland oplyser ikke årsagen til formandsskiftet.

  Destination Himmerland har også netop fået ny direktør i form af 43-årige Johanne Bugge. Hun afløser Jimmi Stæhr-Petersen, der efter fem år som turistdirektør fratrådte i november sidste år for at blive forretningsudvikler i VisitOdense.

 • Mange sagde til lykke til HORESTA’s direktør

  Klik for større format. Katia Knipschildt Østergaard Neumann med sin afløser hos HORESTA, Jannick Nytoft. Foto: Henrik Baumgarten.

  (15-09-22 – 10:50) Jannick Nytoft, HORESTA’s administrerende direktør, markerede i går, onsdag, sin 50-års fødselsdag med en velbesøgt reception på restaurant Brdr. Price i København.

  HORESTA har 2.000 medlemsvirksomheder i hotel-, restaurations- og turismebranchen.

  Jannick Nytoft er cand.scient.pol. (statskundskab) og havde inden skiftet til HORESTA i fire år været administrerende direktør i EjendomDanmark, ejendomsbranchens erhvervsorganisation.

  Blandt de mange gratulanter ved receptionen var Jannick Nytofts forgænger, Katia Knipschildt Østergaard Neumann, der sidste forår valgte at stoppe efter 11 år som administrerende direktør i HORESTA. I dag arbejder hun blandt andet med bestyrelsesposter. I turisme- og rejsebranchen er hun i bestyrelserne for Dyrehavsbakken, Hotel Koldingfjord og vinfirmaet Kjær & Sommerfeldt.

 • Møde- og eventcenter får ny direktør og Green Key

  Klik for større format. Pia Schultz er ny administrerende direktør for møde- og eventcentret Huone tæt på Københavns Lufthavn. PR-foto.

  (14-09-22 – 12:16) Møde- og eventcentret Huone på Amager Strandvej tæt på Københavns Lufthavn, blev i juli Green Key-certificeret (markering af, at man arbejder på at bidrage til bæredygtighed).

  Og 1. september skiftede Huone direktør. Ny i spidsen for Huone, der siden åbningen i 2019 har dannet rammen om 1.300 arrangementer, er nu Pia Schultz.

  Hun kommer med over 20 års erfaring fra hotel -og mødebranchen, blandt andet fra ledende stillinger hos Scandic Hotels ligesom hun var med til at åbne Arp-Hansen-hotellet Tivoli Hotel & Congress Center.

  Den hidtidige Huone-direktør, Louise Adolph, stoppede for at blive direktør for kommende københavnerhotel.

 • Zleep sætter navn på direktør for kommende hotel

  Vibeke Wonsbeck Filsø bliver direktør for Zleep-hotellet, der åbner i november i Vejle. PR-foto.

  (13-09-22 – 13:16) Til november åbner Zleep Hotels sit nyeste hotel i Danmark, på Havneøen i Vejle. Det skal ledes af Vibeke Wonsbeck Filsø, fortalte hun selv sidste måned på Linkedin. I dag kom nyheden som en pressemeddelelse fra Zleep.

  Vibeke Wonsbeck Filsø kommer fra job som administrerende direktør for Vejrø Gruppen, der blandt omfatter Stella Maris Hotel i Svendborg. Hun har tidligere været både salgschef og direktør for hotellet.

  Zleep i Vejle får 124 værelser, herunder de såkaldte Zleep Living-værelser med køkkenfaciliteter til længerevarende ophold. Herudover vil hotellet indeholde 15 hotellejligheder/suiter, der også er tiltænkt som et long stay-koncept under navnet Kirk Stay.

  Kirk-navnet skyldes bygherren bag Zleep-hotellet i Vejle, Kirk Property, ejet af Kirk Kapital. Ejerne af Kirk Kapital er familien Kirk Johansen, efterkommere af LEGO’s grundlægger, Ole Kirk Christiansen. Kirk Johansen-delen af LEGO-familien tæller blandt andet Anders Kirk Johansen, der står bag Villa Canada, Danmarks vist nok dyreste overnatningssted på Østerbro i København.

 • Hotel d’Angleterre dropper årets julebelysning

  Klik for større format. Julebelysning på Hotel d’Angleterre. Arkivfoto for Hotel d’Angleterre: Krestine Havemann.

  (12-09-22 – 12:16) Som konsekvens af energikrisen aflyser femstjernede Hotel d’Angleterre i København den årlige julebelysning på hotellets facade. Det skriver blandt andet Ekstra Bladet.

  ”Det er den rigtige beslutning i den situation, Danmark er i. Alle må spare på energien under den verserende energikrise,” siger Signe Thorup, PR-manager hos d’Angleterre, og tilføjer:

  ”Der er kun det ene formål med d’Angleterres julefacade, at den skal skabe glæde og hygge på Kongens Nytorv. Hele pointen fortaber sig fuldstændig, hvis den bliver en belastning for samfundet.”

 • Dansk rejsebureaukoryfæ takkede af

  Klik for større format. Ingrid Emonds ved sin afskedsreception sammen med Andrzej Maruszewicz, ejer af Vindrose Rejser. Foto: Vindrose Rejser.

  (09-09-22 – 18:22) 75-årige Ingrid Emonds, kendt gennem årene fra blandt andet DSB Rejsebureau, Bennett, Marco Polo Tours, Brandstrup Travel og senest Vindrose Rejser, havde i dag, fredag, afskedsreception.

  Det foregik hos københavnske Vindrose Rejser, der de seneste syv år har været hendes arbejdsgiver, hvor Ingrid Emonds, der også havde en årrække i bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening, havde titel af senior rejserådgiver.

  Vindrose Rejser, der sælger pakkerejser samt skræddersyede rejser til grupper og individuelle, åbnede i 1977 og har siden solgt rejser til hele verden med fokus på blandt andet Italien, Tyskland og Østeuropa.

  Standby.dk skrev i januar i år dette portræt af Ingrid Emonds.

 • Sender hotelbranchen på studietur til London

  (08-09-22 – 12:12) Rådgivningshuset Telling & Nesager har sammen med Dansk Erhverv arrangeret en Puls-studietur til London for ledere i hotelbranchen mellem 23. og 25. oktober.

  Studieturen, der skal bidrage med viden samt inspiration til fortsat udvikling og nye koncepter til danske hoteller, deles i to: en hotelgruppe og en F&B-gruppe. Deltagerne i begge grupper flyver sammen og bor på samme hotel – The Mayfair Townhouse fra Iconic Luxury Hotels – men dagsprogrammerne vil være forskellige med hvert deres fokus, oplyses det.

  London er blandt andet valgt, fordi byen er den metropol i Europa med mest ny hotelkapacitet på vej. ”London er toneangivende for nye tendenser i både hotelbranchen og på restaurantscenen,” hedder det i indbydelsen fra Telling & Nesager.

 • Dansk søfartsmuseum har særudstilling om Venedig

  (07-09-22 – 16:28) Mellem 29. september og 26. februar næste år viser M/S Museet for Søfart i Helsingør særudstillingen ”Venedig – Havets magt.”

  Venedig er bygget på 117 øer, hvor transport af alt fra mad til mennesker foregår i både på de ikoniske kanaler. Venedigs tætte forbindelse med havet har gennem tiden givet byen stor rigdom, betydning og magt, men også udfordringer som krig, oversvømmelse og masseturisme, hedder det i en pressemeddelelse.

  Særudstillingen i Helsingør viser over hundrede malerier og pragtgenstande fra Venedigs storhedstid lånt fra venetianske museer.

  “I dag er Venedig også et laboratorium for bæredygtig byplanlægning, der skal forholde sig til nutidens havstigninger og klimaforandringer,” siger udstillingschef på M/S, Sarah Giersing.

  I udstillingsperioden inviterer M/S til debatter og arrangementer med udgangspunkt i Venedig – herunder som et eventyrligt rejsemål.

 • Kendt brancheprofil ny kommunikationschef hos Sixt

  Klik for større format. Karen Østerbye er fra 15. september ny kommunikationschef for Sixt Biludlejning i Danmark. PR-foto.

  (06-09-22 – 15:38) I november sidste år opsagde Bellagroup med blandt andet Bella Center pressechef Karen T. Østerbye, der fik over tre år på posten. Tidligere havde hun været 17 år hos Icelandair.

  Nu er Karen Østerbye tilbage i rejsebranchen, som kommunikationschef hos Sixt Biludlejning. På Linkedin skriver den store globale tyske biludlejningskoncern, at man styrker sin kommercielle afdeling i Danmark.

  Den 15. september starter Karen Østerbye som content-marketingchef med overordnet ansvar for PR og ekstern/intern kommunikation, indhold på de digitale platforme, SoMe, nyhedsbreve, kundemails og så videre.

  Og 3. oktober får hun følgeskab af Nathalie Belmark som digital marketingchef med ansvar for digitale platforme, marketingkampagner, SoMe (fra kampagneperspektiv) samt off line markedsføring. Nathalie Belmark har arbejdet med alle aspekter af marketing i over ti år med fokus på digitale platforme, online markedsføring og SoMe platforme, oplyses det.

 • Akvarium frygter dobbelt så stor elregning

  (05-09-22 – 15:25) Danmarks akvarium, Den Blå Planet i Kastrup, rammes også af de stigende elpriser. Det forventes at elregningen i år lander på 12 millioner kroner, hvor den for to år siden var på 7,2 millioner kroner.

  Det oplyser Dansk Erhverv til Standby.dk

  Dansk Erhverv skriver i en ny analyse, at den samlede elregning for danske virksomheder kan lande på 20 milliarder kroner i andet halvår af i år, hvis elpriserne holder det nuværende niveau.

  Sker det, vil være tæt på en seksdobling siden 2019. Priserne er allerede nu en stor udfordring for overnatnings- og besøgssteder, som for eksempel hoteller, Den Blå Planet og Zoologisk Have, lyder det fra Ulrich Bang, markedschef for klima, energi og miljø i Dansk Erhverv.

  ”Vores analyser viser at virksomhedernes elregning vokser fra 3,5 til 20 milliarder, når man sammenligner andet halvår af 2019 med andet halvår af i år,” siger Ulrich Bang.

 • Lufthavnshoteller får ny personalechef og marketingchef

  Klik for større format. Sugasini Sooriyakumaran er ny HR-manager for de 330 medarbejdere på de to lufthavnshoteller, Clarion og Comfort Hotel Copenhagen Airport. PR-foto.

  (02-09-22 – 13:09) Sugasini Sooriyakumaran er ny HR-manager for de 330 medarbejdere på de to lufthavnshoteller, Clarion Hotel Copenhagen Airport og Comfort Hotel Copenhagen Airport.

  Hun kommer senest fra stilling som HR-konsulent og har også været rekrutteringskonsulent hos Københavns Kommune.

  Mest kendt i rejsebranchen er Sugasini Sooriyakumaran for sine 12 år hos Bellagroup (tidligere BC Hospitality Group), hvor hun blandt andet arbejdede med PR og kommunikation.

  Sugasini har blandt andet en master i Corporate Communication fra Aarhus School of Business, Aarhus University.

  De to lufthavnshoteller har i øvrigt udnævnt kommunikationschef Anitta Petersen til også at være marketingschef. Hun træder i stedet for Cecilie Thomsen, der i juli fik nyt job som marketingmanager for shoppingcentret Fields i københavnske Ørestad.

 • Paneldebat om rejsebranchens grønne omstilling

  (02-09-22 – 12:59) Bæredygtighed og ansvarlighed optager forbrugere og virksomheder. Men hvad gør vi ved det, spørger Travel Insights, der 20. september på Comwell Portside-hotellet i København har paneldebat.

  Under halvdagsarrangementet kigges der også nærmere på Sustainable Brand Index, Europas angiveligt største brandundersøgelse.

  Hvad skal der til for at brænde igennem med en troværdig bæredygtighedskommunikation, lyder et andet emne. Her er der debat mellem Mette Gert Boldt, partner i forandringsbureauet Märk, og Michael Hansen, kommerciel direktør i Comwell.

  Arrangementet slutter med en paneldebat med overskriften: ”Hvor skal de næste store spadestik tages for rejsebranchens grønne omstilling?”

  I den deltager Erik Elvingsson Héden, direktør for SB Insight, Klaus Boe Østergaard, vicedirektør i Unitas Rejser, Mikkel Wismann, bestyrelsesmedlem i DBTA og direktør for CIBTvisas samt forbrugerekspert Eva Steensig.

  Travel Insights er udviklet af Atlantic Link og holdes i samarbejde med Danish Business Travel Association.

 • Spies blandt 10 mest anbefalelsesværdige varemærker

  (01-09-22 – 09:09) Mercedes-Benz er det varemærke i Danmark, flest vil anbefale til venner og familie – Spies er nummer 10 på listen fra analyseinstituttet YouGov BrandIndex’ Recommend Ranking 2022.

  Pressemeddelelsen fra YouGov nævner kun Top-10 listen, der i Danmark i 2022-opgørelsen er: Mercedes-Benz, Lærerstandens Brandforsikring, Audi, Toyota, CBB Mobil, Volkswagen, KIA, Oister, Skoda og rejsebureauet Spies.

  Spies har en score på 724 procent sammenlignet med 2021-opgørelsen, oplyser YouGov.

  I Danmark sammenligner BrandIndex over 450 varemærker. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger om deres holdninger til forskellige varemærker, oplyses det.

  Recommend-scoren findes ved at spørge respondenter, hvilke mærker de vil anbefale venner, familie eller kolleger.

  Data for 2022-opgørelsen er et samlet gennemsnit for alle interviews med kunder af de enkelte varemærker i perioden 1. juni sidste år til og med 31. maj i år.

 • Dansk destinationsselskab klar med ny direktør

  Klik for større format. Et lille år efter den tidligere direktør stoppede, har Destination Himmerland ansat Johanne Bugge som ny direktør. PR-foto.

  (31-08-22 – 12:30) Destination Himmerland, der dækker kommunerne Mariagerfjord og Vesthimmerland og som er et af Danmarks 19 destinationsselskaber, har fået ny direktør i form af 43-årige Johanne Bugge. Hun er cand.scient.adm. fra Aalborg Universitet og har en bachelor i engelsk og internationale studier.

  Hun afløser Jimmi Stæhr-Petersen, der efter fem år som turistdirektør fratrådte i november sidste år for at blive forretningsudvikler i VisitOdense.

  ”Himmerland har et kæmpe potentiale når det gælder en dejlig ferie i Danmark,” siger Johanne Bugge, der i mange år har været selvstændig konsulent samt seniorkonsulent hos COWI i udvikling af turismeerhvervet og oplevelsesøkonomien.

 • Stockholm får landstrøm til krydstogtskibe

  (29-08-22 – 11:45) Stockholms Hamnar er næste år og i 2024 klar med Sveriges første anlæg til landstrøm til krydstogtskibe, hvilket vil formindske udledningen af kuldioxid, drivhusgasser og luftforurening fra skibene, oplyser Stockholms Hamnar.

  Landstrømmen til krydstogtskibene i Stockholm sker i samarbejde med tre andre havne i regionen, Aarhus, København og Helsinki.

  Stockholms Hamnar havde i 2019, året før coronakrisen, 656.000 krydstogtpassagerer og 240.000 besætningsmedlemmer. Samlet brugte de 600 millioner svenske kroner på hotelovernatninger, mad, sightseeing, shopping og så videre. Ydermere betalte krydstogtskibene i 2019 samlet 270 millioner kroner i blandt andet havneafgifter, oplyser havnemyndighederne i den svenske hovedstad.

 • Tidligere minister i direktionen hos Dansk Erhverv

  Klik for større format. Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, til venstre med erhvervsorganisationens to nyerhvervelser, Gitte Lillelund Bech og Casper Klynge. Foto: Dansk Erhverv.

  (29-08-22 – 10:30) Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv ansætter fra 1. september Gitte Lillelund Bech som direktør for markeder samt Casper Klynge i nyoprettet stilling som vicedirektør med ansvar for blandt andet det digitale område.

  Gitte Lillelund Bech, der var medlem af Folketinget for Venstre mellem 1999 og 2013 og forsvarsminister fra 2010-2011, kommer senest fra stilling som direktør og partner i kommunikationsbureauet Advice.

  Direktionen i Dansk Erhverv består herefter af administrerende direktør Brian Mikkelsen, viceadministrerende direktør Laurits Rønn, Morten Langager, direktør for Politik, Analyse, International, Kommunikation og Event samt Gitte Lillelund Bech, der afløser Betina Hagerup.

  Vicedirektør Mette Feifer er fortsat chef for de ni markedschefer i Dansk Erhverv, herunder Turisme, Oplevelse og Kultur.