Kort nyt

 • Dansk luksushotel på fin liste

  Klik for større format. Villa Copenhagen er Københavns nyeste luksushotel. PR-foto.

  (28-07-21 – 18:36) Selv om der et gået over et år siden åbningen af Villa Copenhagen, så er Københavns nyeste luksushotel kommet med på 2021-listen over verdens 11 smukkeste nye hoteller hos det amerikanske livstilsmagasin Elle Decor.

  Her skrives magasinet blandt andet, at Villa Copenhagen med sine 390 værelser og suiter ligger tæt på Tivoli, ”og besøger man Skandinavien for første gang, så ville det grandiose hotel give den besøgende et varigt indtryk.”

  Hele 2021-listen med de 11 udvalgte hoteller kan ses via dette link.

 • Zleep skal have endnu et hotel i Schweiz

  (27-07-21 – 16:36) Tidligere danskejede Zleep Hotels, der i dag hører under Deutsche Hospitality, er klar til nyt hotelprojekt i Schweiz. Zleep Hotel Lausanne kommer til at åbne i 2023, oplyser Zleep i en pressemeddelelse. Hotellet i Lausanne, der ligger ud til Genevesøen, får 120 værelser og bliver del af et område med 300 studielejligheder, 30 boliger, detailforretninger, kontorer og parkeringspladser.

  Også i 2023 åbner Zleep Hotel Zurich Kloten i 2023 med 90 værelser. Kloten er området ved Zürich, hvor Schweiz’ største lufthavn ligger.

  Zleep består i dag af 13 hoteller i Danmark og et i Sverige, og ni nye hotelprojekter på vej i og uden for Danmark. Målet er 40 Zleep-hoteller i 2025. Udover Zleep Hotels omfatter Deutsche Hospitality varemærkerne Steigenberger Hotels and Resorts, Maxx by Steigenberger, Jaz in the City og IntercityHotel.

 • PATA Danmark får besøg af kendt TV-journalist

  (26-07-21 – 18:05) PATA Danmark byder 6. september på et kun-for-medlemmer arrangement i form af et foredrag fra TV 2’s korrespondent i USA, Jesper Steinmetz, der denne dag er i København.

  Arrangementet foregår i København, men vil blive sendt live på PATA Danmarks specielle Facebookside fra kl. 17.30. Til dette kræves der også tilmelding.

 • Klager får turistchef til at stoppe med at anbefale campingplads

  (23-07-21 – 13:28) Manglende rengøring, dobbeltbookinger, manglende brandsikkerhed og intet personale. Listen er lang med klagepunkter fra gæster på Ærøskøbing Camping. Det skriver Fyens Amts Avis ifølge HORESTA’s nyhedsbrev.

  Derfor er Ærø Turist og Erhverv stoppet med at henvise feriegæster til campingpladsen på grund af de mange klager og ingen handling fra ejeren, Carsten Lehrskov-Schmidt.

  ”Der er blandt andet klager over dårlig og manglende rengøring, oprydning og ringe service. Det er gentagne og mange klager over længere tid, det kan vi ikke lægge navn til,” siger turist- og erhvervschef Chris Hammeken.

  Fyns Amts Avis har været i kontakt med Carsten Lehrskov-Schmidt for at foreholde ham klagerne over forholdene på Ærøskøbing Camping, men han ønsker ikke at tale med avisen.

  Da han sidste år købte campingpladsen, sagde han blandt andet til Fyens Amts Avis: “Jeg vil gerne højne standarden og opgradere den fra en tre-stjernet til en fire-stjernet campingplads.”

 • Krydstogtfald i Danmark på 93 procent

  (23-07-21 – 13:18) Hverken København eller andre danske havne modtog sidste år eller i år krydstogtanløb af betydning.

  ”Vi forventer blot 37 krydstogtanløb til danske havne i år, det svarer til et fald på 93 procent i forhold til 2019,” siger Claus Bødker, direktør for Cruise Copenhagen, til Jyllands-Posten ifølge HORESTA’s nyhedsbrev og tilføjer:

  ”Vi mister to højsæsoner for krydstogter i Danmark. Krydstogtindustrien skaber hvert år i Danmark en omsætning på knap 1,3 milliarder kroner og sikrer 2.400 fuldtidsjob på hoteller, restauranter, attraktioner samt i taxa- og busbranchen. Den omsætning er stort set væk.”

  Danmark havde i fjor udsigt til et rekordår med over 540 anløb og i alt 1,2 million krydstogtgæster. 2021 bliver ikke meget bedre.

 • Schackenborg Fonden overtager drift af slotskro

  (23-07-21 – 13:12) Schackenborg Slotskro, der kan datere sin historie tilbage til 1687, gennemgår netop nu en større renovering. Den vil efterfølgende have 23 værelser og suiter, restaurant og selskabslokaler samt mødelokaler hos den nærmeste nabo, Schackenborg Slot.

  Schackenborg Fonden, der ejer Schackenborg Slot og driver slottet sammen med Schackenborg Slotskro, overtager driften af kroen fra 1. oktober, oplyses det.

  Fonden blev stiftet i 2014 af Prins Joachim, Bitten og Mads Clausens Fond, ECCO Holding og Ole Kirks Fond.

 • Coronasmittet flypassager forklædte sig som konen

  (21-07-21 – 18:18) En coronasmittet mand ville med et fly fra Indonesiens hovedstad, Jakarta, selv om han var testet positiv for corona.

  I stedet for at isolere sig, iførte han sig sin hustrus niqab og medbragte hendes ID og negative coronatest til lufthavnen. Og godt tildækket af hendes niqab – sløret, der dækker ansigt på nær øjnene – lykkedes det ham at komme ombord på flyet, skriver Ekstra Bladet, der citerer CNN.

  Mandens ulovlige forehavende blev opdaget på den godt fire timer lange indenrigsflyvning til øen Ternate. For her så en stewardesse manden gå på toilet iført niqab – blot for at returnere iført herretøj. Så da flyet nåede frem til Ternate, ventede politiet, manden blev manden tilbageholdt og igen testet positiv for coronavirus.

  Han kan dog se frem til at blive retsforfulgt, når han er rask igen, oplyses det.

 • Ny cykelrute binder Grænselandet sammen

  (20-07-21 – 17:32) Ambitionerne i Sønderjylland om at blive en af Danmarks bedste cykeldestinationer er store og nu kommer endnu en cykelrute, Flensburg Fjord Route. Det skriver Destination Sønderjylland i en pressemeddelelse.

  Det er en ny grænseoverskridende cykelrute på 307 kilometer langs den danske og tyske østkyst – forbi landskabet omkring Flensburg, Glücksburg, Gråsten, Aabenraa, Sønderborg og Nordborg. Undervejs passerer ruten attraktioner for både børn og voksne, såsom slotte, blomsterrige haver, Dybbøl Mølle, Universe Science Park ogs så videre.

  Der er også cykelbogen ”Flensburg Fjord Route” på fire sprog; dansk, tysk, engelsk og hollandsk. Den kan hentes på turistbureauerne i Aabenraa, Sønderborg eller Flensburg. En onlineversion kan hentes på visitsonderjylland.dk

 • HORESTA kræver indgreb mod Airbnb

  (20-07-21 – 18:48) HORESTA skriver, at tal fra Airbnb viser, at platformen i første kvartal på verdensplan havde en vækst på 52 procent sammenlignet med samme periode i 2020.

  Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA, siger på HORESTA’s hjemmeside: ”I dag kan private lovligt udleje deres bolig 70 dage om året, og der er intet loft for værelsesudlejning. Den massive udlejning af private boliger beskattes meget lempeligt eller slet ikke – i modsætning til de danske overnatningsvirksomheder, der betaler EU’s højeste moms på 25 procent.”

  HORESTAs bud på en løsning lyder blandt andet: ”At bundfradraget på 24.000 kroner for udlejning af privat bolig fjernes, at antal dage, det er tilladt at udleje sin private bolig, sænkes til maksimalt 35 og at der indføres pligt for private udlejere til at lade sig registrere og indberette oplysninger om antal udlejningsdage og indtægt.”

 • Fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Litauen

  (19-07-21 – 15:42) Udenrigsministeriet ændrede mandag eftermiddag sin rejsevejledning for Litauen fra grøn til skraveret orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser på grund af betydelige indrejserestriktioner).

  Udenrigsministeriets rejsevejledninger opererer med fire primære farvelægninger af lande: Grøn: Vær opmærksom, Gul: Vær ekstra forsigtig, Orange: Unødvendige rejser frarådes og Rød: Alle rejser frarådes.

 • Ny rejsevejledning åbner Irland

  (19-07-21 – 07:36) Udenrigsministeriet ændrede natten til mandag rejsevejledningen for Irland. Farvelægningen er nu ændret fra skraveret orange (fraråder alle ikke-nødvendige rejser grundet betydelige indrejserestriktioner) til gul (vær ekstra forsigtig). Dermed kan danske turister atter rejse til Irland. Hele Storbritannien, undtagen Wales, er i øjeblikket rød i de danske rejsevejledninger – alle rejser frarådes.

  Ligeledes er den danske rejsevejledning for Norge igen ændret fra grøn til skraveret orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser som følge af betydelige indrejserestriktioner).

  Norge er stadig grøn for færdigvaccinerede eller tidligere coronosmittede (indenfor de seneste seks måneder) danske turister, eller hvis de har bopæl i Region Syddanmark.

 • Norge strammer indrejsekrav for ikke-vaccinerede

  (18-07-21 – 13:16) Danske turister, der er færdigvaccineret eller har haft corona de sidste seks måneder, og kan dokumentere det med et gyldigt coronapas, er undtaget for de nye norske indrejserestriktioner, der træder i kraft mandag.

  Fra mandag er nemlig kun danskere med bopæl i Region Syddanmark undtaget for de nye norske indrejserestriktioner, skriver DR.dk og citerer den norske regerings hjemmeside.

  Mandag går Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Sjælland fra grøn til orange, mens Region Hovedstaden skifter fra orange til rød.

  Ændringerne – for ikke-færdigvaccinerede danske turister – betyder blandt andet, at man tidligst tre døgn før indrejse i Norge skal udfylde et registreringsskema. Samtidig er der krav om en negativ test, der er taget senest 24 timer før indrejse, at man skal lade sig teste ved ankomst og bagefter skal i indrejsekarantæne.

  Som en konsekvens af de norske ændringer er den danske rejsevejledning for Norge ændret fra grøn til skraveret orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser som følge af betydelige indrejserestriktioner).

 • Turister kan stresse sæler

  (18-07-21 – 13:12) Flere steder i Danmark, for eksempel ved Vadehavet, i Limfjorden og på Lolland, tilbydes sælsafari, men nu skal forskere fra Aarhus Universitet finde ud af, hvor meget – eller om – sælsafari stresser de fredede sæler. Det skriver DR.dk

  Vadehavscentret i Ribe har sælsafari til fods omkring Mandø, men ikke om sommeren, hvor sælerne yngler. Her er frygten, at man forstyrrer sælerne.

  ”Ungerne får mælk af moren, der ligger på sandbankerne. Forstyrrer man dem for meget, hopper de i vandet, og så får ungerne ikke modermælken. Vores frygt er, at flere unger dør, hvis man forstyrrer dem for meget. Men sandheden er, at vi ikke ved det,” siger Thomas Brændgaard, naturvejleder og biolog på Vadehavscentret.

  Biolog i Dyrenes Beskyttelse, Michael Carlsen, siger om projektet: ”Det er vigtigt med den viden, vi kan få om sælerne og deres adfærd i forhold til mennesker, hvis vi skal lære at sætte nogle grænser for os selv.”

 • Canada: Mulig genåbning fra starten af september

  Klik for større format. Arkivpressefoto fra Destination Canada med landets største by, Toronto, i baggrunden.

  (17-07-21 – 16:38) Går alt godt med de canadiske vaccineudrulninger, forventer Canada at genåbne grænserne for færdigvaccinerede udenlandske turister, herunder EU-landene.

  Det sagde landets premierminister, Justin Trudeau, torsdag under telekonference med lederne af de canadiske delstater og provinser. Det fremgår af udskrift fra telemødet fra premierministerens kontor, skriver blandt andet USA’s store public service-radiostation, NPR.

  Ifølge de canadiske sundhedsmyndigheder har foreløbig 80 procent af de voksne canadiere, der ønsker det, fået første vaccineindsprøjtning, mens over 50 procent allerede er fuldt vaccineret. Det har fået antallet af indlagte coronapatienter til at falde.

 • Færøsk hotel har Dronning Margrethe som gæst

  (17-07-21 – 16:35) Motorproblemer forhindrede kongeskibet Dannebrog i at komme til Færøerne i forbindelse med Dronning Margrethes besøg, der slutter mandag.

  Dronningen overnatter i stedet, oplyses det til STANDBY.DK, på Færøernes største hotel, det lige over 200 værelser store Hotel Føroyar lidt udenfor Torshavn og med en storslået udsigt mod blandt andet den færøske hovedstad.

  Ved indgangen til 2020 havde Torshavn kun lidt over 300 hotelværelser på seks hoteller. I løbet af sidste år kom der kommet yderligere 345 værelser. Blandt andet åbnede firestjernede Hilton Garden Inn Faroe Islands med 130 værelser og med færøske Atlantic Airways som initiativtager. Torshavns andet nye hotel, også firestjernet, er Hotel Brandan, med 124 værelser – bag det står rederiet Smyril Line, der blandt andet sejler mellem Hirtshals og Torshavn.

 • Bornholm skal have ny lufthavnschef

  Christina Dideriksen stopper som chef for Bornholms Lufthavn. PR-foto.

  (16-07-21 – 09:20) Efter syv år som chef for Bornholms Lufthavn, takker Christina Dideriksen af den 16. august. Hun skal i stedet være produktionsdirektør for Unicon, Danmarks førende producent og leverandør af færdigblandet beton, hedder det i pressemeddelelse.

  ”Det har været syv fantastiske og spændende år, der har været mange store forandringer, og det har kun kunne lade sig gøre med de mange fantastiske medarbejdere i Bornholms Lufthavn,” siger Christina Dideriksen.

  Trafikstyrelsen, der driver lufthavnen, går nu i gang med at rekruttere ny lufthavnschef. Indtil da er Jimmi Holm Hansen, lufthavnens sikkerhedschef, konstitueret lufthavnschef.

 • Vækstfonden: Vi er klar til at investere i dansk turisme

  (15-07-21 – 20:39) Under overskriften “Derfor skal vi investere i turismeindustrien,” skriver Rolf Kjærgaard, administrerende direktør i den statslige Vækstfond, i debatindlæg i Avisendanmark.dk blandt andet:

  ”Det seneste år har vi (Vækstfonden) været med til at yde en lang række finansieringer til turisme- og oplevelsesindustrien. Vi har været med til at hjælpe mere end 150 turismevirksomheder med finansiering. Og vi er klar til at sætte ind over for endnu flere. Sammen skal vi sørge for, at særligt hårdt ramte brancher som turismeindustrien også har risikovillig kapital til nye investeringer.”

  Rolf Kjærgaard fortsætter: “Med Vækstfondens covid-19-finansiering kan vi række hånden ud til virksomheder, der fortsat er ramt af coronakrisen. Vi kan også være med til at genstarte virksomhederne med en række egenkapitals-lignende produkter via Genstartsfonden.

  Uanset hvilken type kapital, virksomhederne har behov for, står vi klar i Vækstfonden. Så virksomheder, der er sunde, også er her om et, to og tre år.”

 • 14 år i træk med underskud

  (14-07-21 – 14:16) Den sydsjællandske forlystelsespark BonBon-land fik sidste år et underskud på 13,3 millioner kroner, skriver DR.dk

  Det var 14. år i træk med minus. I år håbes på et bedre resultat, da mange danskere ventes at holde ferie hjemme.

 • Porsche med i ny hotelkæde

  Klik for større forma. Marcus Bernhardt, til venstre, koncernchef for Deutsche Hospitality, underskriver aftalen med Jan Becker, koncernchef for Porsche Design Group. PR-foto.

  (13-07-21 – 18:04) “Steigenberger Porsche Design Hotels” bliver navnet på en kommende ny hotelkæde som etableres af to tyske varemærker, Steigenberger Hotels og Porsche Design Group. Det oplyser duoen i en pressemeddelelse.

  Der er ingen information om, hvor mange hoteller der forventes under det nye varemærke, eller hvornår det første hotel åbner. Presseafdelingen hos Steigenberger Hotels oplyser til STANDBY.DK, at de mere konkrete planer forventes præsenteret til september.

  Pressemeddelelsen oplyser, at Steigenberger Porsche Design Hotels vil komme i udvalgte internationale metropoler og være indenfor luksus livsstils-segmentet.

  Kinesiskejede Deutsche Hospitality har i alt 160 hoteller, udover Steigenberger også hotelbrands som IntercityHotel, Jaz in the City, Maxx by Steigenberger og tidligere danskejede Zleep Hotels.

 • Fra Bella Center-gruppen til teatret

  (12-07-21 – 17:50) Efter 16 år i Bella Center bliver Malina Lebrecht Hye fra næste måned ny kommunikations- og publikumschef på Østerbro Teater med Østre Gasværk Teater, Teater Republique og Revolver.

  Gennem årene i Bella Center-gruppen, der sluttede i februar i år, har Malina Lebrecht Hye været udviklingsdirektør i næsten syv år, før det har visitkortet fra Bella Center blandt andet sagt arrangementschef, chef for gruppesalg og projektchef.