Kort nyt

 • Klar med direktør til kommende dansk hotel

  (05-08-22 – 18:18) Vibeke Wonsbeck Filsø er fra 15. august hotel manager for det kommende nybyggede Zleep Hotel Vejle/Kirk Stay, der åbner til november på Havneøen i Vejle.

  Det skriver hun på Linkedin. Vibeke Wonsbeck Filsø kommer senest fra job som administrerende direktør for Vejrø Gruppen, der blandt andet har Stella Maris Hotel de Luxe i Svendborg.

  Hotellet i Vejle får 124 værelser, herunder de såkaldte Zleep Living-værelser med køkkenfaciliteter til længerevarende ophold. Herudover vil hotellet indeholde 15 hotellejligheder/suiter, der også er tiltænkt som et long stay-koncept.

  Hotellets bygherre er Kirk Property, ejet af Kirk Kapital som familien Kirk Johansen, efterkommere af LEGO’s grundlægger, Ole Kirk Christiansen, står bag.

  STANDBY.DK bragte i oktober sidste år denne artikel om det kommende nye hotel i Vejle.

 • Green Key til Horisont Hotel og Konference

  (04-08-22 – 18:38) Horisont Hotel og Konference ved Aarhus har fået miljømærket Green Key. Det skriver Green Key, der har sekretariat hos HORESTA, på sin hjemmeside.

  Horisont, der i forvejen har Det Økologisk Spisemærke i bronze, hører under Landbrug & Fødevare. Centret, der har 65 hotelværelser samt konferencefaciliteter, har Casper Bock som hotelchef.

  I Danmark er der tildelt Green Key til omkring 150 hoteller, vandrehjem, konference- og kursussteder. Desuden er der søstermærkninger for campingpladser, restauranter, turistorganisationer og idrætsanlæg med kriterier justeret til hver virksomhedstype.

 • Guide med hjælp til ansættelse af ukrainere

  (03-08-22 – 16:47) Styrelsen for International Rekruttering og Integration har samlet materiale til virksomheder, der ansætter eller har ansat ukrainere, skriver HORESTA’s nyhedsbrev.

  Der er blandt andet gode råd om muligheder for mentorer, sprogvanskeligheder, opholdstilladelse og meget mere.

  HORESTA har sammen med erhvervsskolen Rybners og en række andre samarbejdspartnere lavet et forløb for ukrainere, hvor de bliver opkvalificeret og bedre rustet til at tage et job i hotel- og restauranterhvervet.

 • København får ny musikfestival

  (02-08-22 – 15:47) AiaSound er navnet på en ny københavnsk musikfestival, der afvikles første gang 11-13. august på det udendørs koncertvenue Tiøren på Amager. Der er dagligt plads til 20.000 gæster.

  I alt vil der være 24 artister fra ind- og udland på festivalens to scener. Blandt andet kommer afdøde Prince’s band, The New Power Generation, til Tiøren, hvor de i 2011 gav koncert med Prince.

  Arrangørerne skriver i en pressemeddelelse: ”AiaSound Festival tager den pulserende energi fra de københavnske gader og lader den udfolde sig på det naturskønne koncertvenue på Tiøren.”

 • Tivoli klar med artister i august

  Klik for større format. Clara Toft Simonsen er blandt artister i Tivoli i august. PR-foto: Tivoli.

  (01-08-22 – 16:50) I august forsætter både Fredagsrock og Havefest i Tivoli.

  Programmet byder blandt andet på Clara Toft Simonsen, Kellemensch og Johnson til Havefest, mens rocken og rappen ruller med blandt andet L.O.C, Dizzy Mizz Lizzy og Malk De Kojn til Fredagsrock.

  I en pressemeddelelse siger Tivolis programchef, Thor Feilberg:

  ”Vi har i løbet af sommeren skabt en god symbiose mellem Havefest og Fredagsrock, hvor de to koncepter supporterer hinanden. Havefest gør det muligt at starte weekenden med chill-stemning og en tidlig koncert klokken 19, mens Fredagsrock giver vores gæster chancen for at se store danske og internationale stjerner i København.”

 • HORESTA: ”Sabatår er ikke spildte”

  (29-07-22 – 11:56) Mange unge udskyder en videregående uddannelse for at prøve kræfter med arbejdsmarkedet, rejse eller noget helt tredje i deres sabatår.

  For turisme- og oplevelseserhvervet er det en unik mulighed for at vise sig frem for unge, skriver HORESTA på sin hjemmeside.

  HORESTA’s politiske direktør, Kristian Nørgaard, mener det er misforstået at kalde sabatår spildt tid, siger han til Radio 4.

  ”Det er vigtigt ikke at tale ”sabatårene” ned. De unge holder jo de her år for at finde ud af, hvad de vil, mens de tjener penge. I vores erhverv får vi vist branchen frem til unge, og håbet er, at vi den vej kan være med til at tiltrække nogle til studieretningerne på vores erhvervsskoler,” siger Kristian Nørgaard.

 • Dansk hotelejer involveret i italiensk dødsulykke

  (28-07-22 – 16:44) Den 58-årige sønderjyske byggematador Per Horup, der blandt andet ejer Hotel Østersø i Aabenraa, efterforskes for uagtsomt manddrab efter en alvorlig bådulykke i havet udfor den italienske vestkyst i lørdags.

  En italiensk mand omkom og en italiensk kvinde savnes, efter deres sejlbåd blev ramt af en motorbåd med fire danskere ombord.

  JydskeVestkysten og andre medier har modtaget en mail fra Horup Byg. Her står blandt andet, at “Per Horup og andre er blevet kontaktet af en del medier i forbindelse med ovenstående ulykke… Det kan bekræftes, at Per Horup og 3 familiemedlemmer har været involveret i en alvorlig bådulykke i Italien.”

 • Bagageforsinkelser er stor opgave for alarmcentral

  Klik for større format. Medarbejdere på Goudas alarmcentral. PR-foto.

  (27-07-22 – 14:59) Gouda Rejseforsikrings alarmcentral har travlt her i sommerens højsæson.

  Nanna Lind, fagchef i Vores Alarm, siger i Linkedin-opslag fra Gjensidige Forsikring, der ejer Gouda: “Vi tager imod henvendelser fra Gjensidiges rejsekunder i Danmark, Norge og Sverige. Vi kan godt mærke, at sommerferie i udlandet er populært i år.

  I år er der dog én slags henvendelser, vi ikke har set i så høj grad før, og det er bagageforsinkelser og bortkommet bagage, som nu ligger i top-3, der toppes af spørgsmål om infektioner (mave, ører, hals m.m.), Covid19 og altså bagageforsinkelser,” siger Nanna Lind.

  På listen over andre kundehenvendelser til alarmcentralen er der også udover medicinsk-relaterede, en del om flyforsinkelser og flyaflysninger.

 • Tivoli har plads til 25.000 til Tour de France-fejring

  Klik for større format. Fra holdpræsentationen i Tivoli af Tour de France-holdene onsdag den 27. juni, to dage før touren startede i Danmark. Pressefoto for Tivoli: Keld Navntof)/Tivoli.

  (26-07-22 – 12:58) I morgen, onsdag, flyves Jonas Vingegaard i privatfly fra Holland til København – med F16-eskorte i dansk luftrum.

  Først skal Tour de France-vinderen modtages på Københavns Rådhus, hvor han forventes klar på balkonen ud til Rådhuspladsen klokken 13.45.

  Klokken 16 er Jonas Vingegaard og flere af de i alt ti danske cykelryttere fra årets Tour de France på scenen ved Plænen i Tivoli sammen med blandt andet Tivoli-Garden, musikere og TV-værter.

  Tivoli opfordrer til at komme i god tid, der er plads til cirka 25.000 gæster. Herefter lukker indgangene, oplyser Tivoli. Der skal betales normal entré, 145 kroner, hvis man ikke har et Tivoli-kort. Har halvdelen af de besøgende til Tour de France-hyldesten ikke et Tivoli-kort, men skal betale normal entre, giver det Tivoli en indtægt på 1,8 millioner kroner.

 • Slotsejer taber millioner på jysk hotel

  Klik for større format. Jørgensens Hotel i Horsens genåbnede i 2020. Foto: Renoverprisen 2021.

  (25-07-22 – 13:03) Mads Hylleholt Bøttger, medejer af nordsjællandske Dragsholm Slot, og forpagter af Jørgensens Hotel med 59 værelser i Horsens, fik i 2021 og 2020 underskud på henholdsvis 5,7 og ni millioner kroner fra driften af det jyske hotel. Tabet dækkes af Dragsholm Hotel.

  Det skriver Ejendomswatch.dk

  Hotelselskabet af 8. februar 2018 driver Jørgensens Hotel, som ejes af M+ Ejendomme. Hotellet i det centrale Horsens genåbnede i 2020 – midt under coronakrisen – efter en omfattende renovering.

 • 26-årig bliver hoteldirektør i København

  (25-07-22 – 12:00) 26-årige Mikkel Sørensen forlader sin stilling som restaurantchef hos NV Tasting, gourmetrestauranten på herregårdshotellet Nørre Vosborg ved Holstebro. Fremover skal han være chef for Best Western-hotellet Hotel Astoria i København, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern ifølge HORESTA’s nyhedsbrev.

  Astoria-hotellet ved Hovedbanegården i København drives af norske CIC Hospitality, der er ved at opføre sit andet danske hotel i Gødstrup, tæt på både det nye regionalhospital og Herning

  ”Jeg skal bo på et af Astorias 94 værelser. Dels fordi det er nemmere at søge lejlighed, når man er på stedet, dels fordi det er rart at være tæt på hotellet og dets daglige drift i opstartsfasen,” siger Mikkel Sørensen.

 • HORESTA’s administrerende direktør fylder 50 år

  Jannick Nytoft, administrerende direktør i HORESTA. Arkivfoto: HORESTA.

  (22-07-22 – 13:27) HORESTA’s administrerende direktør, cand.scient.pol. Jannick Nytoft, fylder 50 år den 31. juli.

  Jobbet som frontfigur i HORESTA, erhvervsorganisationen har cirka 2.000 medlemmer i turisme- og oplevelseserhvervets, sætter ham i spidsen, når branchens vilkår skal sikres på Christiansborg, erhvervet skal italesættes i pressen og ved de forestående overenskomstforhandlinger.

  Jannick Nytoft startede i HORESTA ved årsskiftet, efter fire år som direktør i EjendomDanmark. Han har en lang karriere bag sig med ledende stillinger i organisationer, der arbejder med politisk interessevaretagelse og medlemsrådgivning.

  Jannick Nytoft elsker at rejse med familien, nyde gode hotel- og restaurantoplevelser, at læse bøger, at følge politik samt følge samfundsforhold.

  Der forventes en reception for Jannick Nytoft efter sommerferien.

 • Rejsejournalist runder de 80 år

  Aage Krogsdam er blandt andet kendt for sine 16 år i bestyrelsen hos Danske Rejsejournalister. Arkivfoto.

  (22-07-22 – 13:20) Journalist, kommunikationsrådgiver, globetrotter og forfatter Aage Krogsdam, fylder mandag den 1. august 80 år.

  Selvom alderen er til en pensionisttilværelse, så er det fjernt for ham at blive fuldtidspensionist. Han skal hele tiden beskæftige sig med det han allerbedst kan lide, at skive, formidle, rejse og så videre.

  Aage Krogsdam blev journalistelev på Frederiksborg Amts Avis i Hillerød. Siden har han for eksempel arbejdet i informationsafdelingen på Andelsslagteriernes Fælleskontor, været viceinformationschef ved de Forenede Bryggerier og pressechef i DLG.

  Siden 1999 har Aage Krogsdam været freelancer med eget bureau , Krogsdam Info. Gennem årene har han rejst verden rundt, ikke mindst i 15 år som rejseleder hos Gislev Rejser og Vitus Rejser.

  De seneste 16 har han været i bestyrelsen for Danske Rejsejournalister, hvor han er kasserer og sekretariatschef.

  Fødselsdagen fejres på adressen Egebregnen 13, Kyndeløse ved Kirke Hyllinge.

 • Albatros-krydstogtskib slået læk ved Svalbard

  Klik for større format. Ocean Atlantic sejler for det danske rejseselskab Albatros Travel i København. PR-foto: Albatros Expeditions.

  (21-07-22 – 12:22) Albatros Expeditions krydstogtskib Ocean Atlantic blev i sidste uge slået læk under vandlinjen, efter det ramte et klippeskær eller et isbjerg ved Svalbard.

  Det lykkedes at stoppe vandindtrængningen, men de norske myndigheder blev ikke informeret om hændelsen, skriver hjemmesiden Maritimedanmark.dk

  ”Vi fik en henvendelse om vandindtrængning på skibet efter en skrogskade. Dette er ikke blevet indberettet til os, hvorfor vi har valgt at tilbageholde skibet”, siger Dag Inge Aarhus, kommunikationsdirektør i Sjøfartsdirektoratet, til Svalbardposten. Direktoratet ser med stor alvor på, at så alvorlig en hændelse ikke straks blev indberettet.

  Sjøfartsdirektoratet sendte kystvagtskibet Andenes til krydstogtskibet, for at eskortere det til Longyearbyen, hvor det nu befinder sig. Ocean Atlantic har en besætning på 140 og plads til 198 passagerer.

 • BCD Travel bliver erhvervsrejsebureau for Airbus

  (20-07-22 – 16:01) BCD Travel har indgået partnerskab med Airbus om at betjene flykoncernen på fire europæiske markeder, skriver det hollandske erhvervsrejsebureau i en pressemeddelelse.

  Det drejer sig om Frankrig, Tyskland, Spanien og Storbritannien, hvor der er fabrikker der leverer dele til Airbus-flyene. I alt har Airbus 110.000 medarbejdere i de fire lande.

  BCD har allerede en tilsvarende aftale med Airbus i Canada, Kina, Indien og USA.

 • Nu viser Tripadvisor officielle hotelstjerner

  (19-07-22 – 16:55) Tripadvisor, en af verdens største rejseplatforme, vil som noget nyt vise overnatningsstedernes officielle europæiske hotelstjerner fra Hotelstars Union.

  Hotelstars Union er overnatningsstedernes stærkeste værktøj til en klar og gennemsigtig kommunikation til både gæster og potentielle besøgende, skriver HORESTA’s nyhedsbrev.

  Samarbejdet med Tripadvisor betyder, at stjerner fra over 22.000 overnatningssteder i 18 europæiske lande, herunder Danmark, vil være at finde på platformen.

 • Dårligt nyt for ferierejsende til USA

  (18-07-22 – 15:15) Dollaren har for første gang i 20 år indhentet euroen. Det er dårligt nyt for danske turister til USA, men godt nyt for danske eksportører.

  Det skriver Dansk Industri i sit nyhedsbrev.

  For første gang i 20 år har dollar og euroen været lige meget værd – og dermed er dollarens værdi overfor den danske krone også steget betragteligt.

  ”For lidt over et år siden var dollarkursen tæt på seks kroner, men er siden steget til cirka 7,4 kroner,” siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

  Udviklingen skyldes, at den amerikanske centralbank har strammet pengepolitikken betydeligt, mens den europæiske centralbank ECB har været meget mere afventende. Det har presset prisen på dollars i vejret, fortæller DI’s cheføkonom.

 • Tivoli Friheden vil nedrive rutsjebane

  (15-07-22 – 15:25) Rutsjebanen Cobra i Tivoli Friheden i Aarhus, hvor en 14-årig pige torsdag omkom ved en ulykke, skal rives ned.

  Tivoli Friheden ejes af en række lokale erhvervsfolk i Aarhus. Hans N. Hansen, der er medlem af bestyrelsen og en del af ejerkredsen, siger til Aarhus Stiftstidende, at der er fuld enighed i bestyrelsen om at rive forlystelsen ned.

  ”Der er ingen tvivl om, at den forlystelse bliver lukket og revet ned. Vi skrotter cobraen,” siger han. Cora-rutsjebanen var en investering for Tivoli Friheden på 33 millioner kroner, skriver avisen.

 • Forlystelsesparker dybt berørte over dødsulykke

  (15-07-22 – 13:57) ”Vi er dybt berørte over hændelsen, alle vores tanker er hos de implicerede og pårørende, ikke mindst til den 14-årige pige.”

  Det siger Foreningen af Forlystelsesparker oven på den tragiske ulykke torsdag i Tivoli Friheden i Aarhus, som kostede en 14-årig pige livet i rutsjebanen Cobra.

  ”Ulykker er uhyre sjældne i vores forlystelsesparker,” siger Kristian Nørgaard. Han er sekretariatschef for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD), der har sekretariat i HORESTA, hvor han primært er politisk direktør.

  Der er omfattende sikkerhedsprocedurer for landets forlystelsesparker, siger Kristian Nørgaard og tilføjer: ”Hvad der er sket i det konkrete tilfælde, ved vi endnu ikke.”

  I 2008 skete der en anden alvorlig ulykke i den samme rutsjebane, Cobra. Dengang blev forlystelsen taget ud af drift i flere måneder, oplyser Kristian Nørgaard.

 • Dødsulykke i Tivoli Friheden i Aarhus

  (14-07-22 – 15:25) En 14-årig pige fra København er torsdag eftermiddag omkommet efter en ulykke i Tivoli Friheden i Aarhus. Det oplyser Østjyllands Politi, ifølge blandt andet TV 2 Østjylland.

  Ulykken skete i forlystelsen Cobraen. ”Den bagerste del af vogntoget er på en måde knækket af, så det hænger under resten,” siger Henrik Olesen, direktør for Tivoli Friheden. Den nærmere årsag til ulykken skal nu undersøges via blandt andet tekniske undersøgelser.

  Tivoli Friheden lukkede efter ulykken og holder også lukket fredag.