Kritik af Cimbers grønne kampagne

Cimber Sterling har ifølge Forbrugerombudsmanden vildledt forbrugerne, da man i sin ‘Flyv Grønt’ kampagne ikke nævnte, at tog belaster med mindre CO2 end fly, skriver ekstrabladet.dk.

Cimber Sterling brugte et nyhedsbrev fra Energistyrelsen om ny CO2-beregner til at fremhæve selskabets  propelfly for at udlede mindre CO2 end jetfly og at de var fuldt konkurrencedygtige med andre transportformer.

Udgangspunktet var strækningen mellem Aalborg og København, men her ’glemte’ Cimber at fortælle, at IC3-tog udleder endnu mindre CO2 end fly i det hele taget.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe skriver, at der ikke er givet en loyal og balanceret beskrivelse i Cimber Sterlings annoncer. Det har flyselskabet taget til efterretning og indretter sig herefter.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.