Stjernerne blev i februar sidste år uddelt ved et arrangement i Trondheim. (Foto: Michelin)

Michelin Guiden klar til at uddele nordiske stjerner

Mandag den 13. september bliver det i norske Stavanger afsløret, om Danmark beholder sine 35 Michelin-stjerner, der er fordelt på 26 restauranter.

Normalt er det i februar, det bliver offentliggjort, hvem der får årets nordiske Michelin-stjerner. Men ikke ret meget har været normalt i over et år, og derfor blev præsentationen af Michelin Guide Nordic Countries 2021 i foråret flyttet til september.

Helt præcist er det mandag den 13. september kl. 20.00 i koncerthuset i Stavanger, at det bliver afsløret, om Danmark beholder sine 35 stjerner, og om det er de samme som sidste år, der får dem.

Danmark har én trestjernet restaurant, syv med to stjerner, og 18 med en enkelt stjerne, som bidrager til den stigende gastroturisme.

Årets præsentation kan følges på sociale medier, eksempelvis på Michelin Guidens YouTube-kanal, og via mediesamarbejder med norske VG og svenske Aftonbladet. Samtidig bliver uddelingen af Michelin-stjernerne i år for første gang transmitteret på TV via Matkanalen (Norge) og Godare (Sverige).

Kokkene har igen fået travlt
”Vi oplever, at tingene bedres i fødevarebranchen. Kokkene har igen fået travlt, og madelskere er begyndt at vende tilbage til restauranterne. Derfor er vi glade for, at vi nu kan invitere alle med til præsentationen af den nye årgang af Michelin Guide Nordic Countries,” siger Gwendal Poullennec, international direktør for Michelin Guide.

”Vores inspektører og alle bag årets præsentation har fulgt restauranterne i det tempo, de har kunnet genåbne. Og vi har gjort alt for at opretholde den grundighed og konsistens, der altid har været i vores metodik og tilgang. Når Stavanger den 13. september er et gastronomisk fyrtårn for en aften, hylder vi det talent, den kreativitet og den udholdenhed, som en hel branche har præsteret, og som imponerer os alle dybt,” tilføjer han.

TV-transmissionen fra årets arrangement har den norske skuespiller Line Verndal som vært og vil præsentere alle de nye stjernerestauranter, ligesom branchens indsats på bæredygtighed hyldes med uddelingen af Michelins grønne stjerner.

Pris til kokketalenter
Endelig uddeles den særlige Michelin Award til nye, lysende kokketalenter og personer, der formår at præge den gastronomiske udvikling i Norden.

2021-udgaven af Michelin Guide Nordic Countries udkommer i år alene digitalt. Det sker på guidemichelin.com og via den nye Michelin Guide App, der kan hentes gratis til iOS- og Androidtelefoner.

Michelin er en af verdens førende dækproducenter, men virksomheden tilbyder også digitale tjenester, vejkort og guides, der hjælper med til at gøre rejsen bedre.

 

Relaterede artikler:

Dansk hotelrestaurant glad for 2. Michelin-stjerne

Danmark har stadig 35 Michelin-stjerner

Millioner skal skaffe Danmark flere mad-turister