Hotellet 71 Nyhavn er blevet opgraderet for mange millioner kroner til at være et af Københavns high-end hoteller. Foto: Arp-Hansen Hotel Group.

Millioninvestering giver hotel nye kunder

I kampen om gæster på high end-hoteller, har Københavns største hotelgruppe brugt millioner på at forædle hotellet 71 Nyhavn. Det har gjort high end-hotellet til gruppens dyreste i værelsespriser.

“Vi har ikke foretaget investeringen på 71 Nyhavn for at forsvare os mod andre high end-hoteller, nye som eksisterende – men fordi vi prioriterer vores produktportefølje og ønskede at forædle hotellet.”

Det siger koncerndirektør for salg og marketing, Birthe Becker, fra Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen, til STANDBY.dk

71 Nyhavn blev det andet hotel i gruppen, der i dag tæller 11 hoteller og har over hvert femte hotelværelse i hovedstaden. Og så er 71 Nyhavn sammen med hotellet Phoenix Copenhagen, som der også er brugt mange millioner på at forbedre, de nok fineste hos Arp-Hansen.

Der kommer mange nye hoteller og dermed hotelværelser på det københavnske marked i disse år. I alt bliver det til cirka 8.500 nye værelser frem mod 2021 – en stigning på over 40 procent i forhold til det nuværende antal.

Omkring 1.000 af Københavns i dag over 21.000 hotelværelser er i hoteller i den dyre high end-kategori. Disse er udover 71 Nyhavn og Phoenix blandt andre klassikerne d’Angleterre og Royal, Marriott, Nimb og Skt. Petri samt Herman K, Nobis og Sanders, de sidste tre er åbnet det seneste år.

High end-hotellerne tiltrækker delvist sit eget publikum, der har råd til at betale de høje priser for kvalitet og som ikke vil bo på et “metervare-hotel.” Et værelse på 71 Nyhavn koster, afhængig af tidspunkt på ugen og året, omkring 3.000 kroner.

Et pristrin nede kommer blandt andet boutique-hotellerne, som København også har fået mange gode af de seneste år.

Ud med 20 værelser
71 Nyhavn udgøres af to ombyggede pakhuse. Det røde pakhus er i forbindelse med opgraderingen gået fra 84 til 64 større værelser, mens det gule pakhus i nabobygningen fortsat har 66. Af 71 Nyhavns nu 130 værelser og suiter er seks af dem i to etager. Direktør for hotellet har de seneste ti år været Signe Larsen Vazquez

Opgraderingen af 71 Nyhavn var tiltrængt, medgiver Birthe Becker. ”Vi har brugt et tocifret millionbeløb på denne perle. Turnarounden har været meget gennemgribende, vi har næsten haft fat i hver eneste mursten i de to fredede bygninger. Kvaliteten har fået et løft. Hotellet trængte til dette, men vi kunne have undladt det – der er ikke noget, gæsterne har bedt om,” siger Birthe Becker.

Højere værelsespriser
”Markedet i København har bestemt efterspørgsel på high end-hoteller. Vores priser på 71 Nyhavn er efter ændringerne steget over 15 procent, en markant prisstigning og 71 er nu prismæssigt vores dyreste hotel,” siger Birthe Becker og tilføjer:

”De højere værelsespriser har blandt andet betydet to ting. Nogle gæster synes priserne nu er over deres budget, men vi har omvendt set tilgang af gæster, vi måske ikke før kunne tiltrække – gæster som vil bo på et næsten femstjernet, superlækkert hotel med store værelser uden at hotellet behøver være super flashy.”

Halvdelen af gæsterne på 71 Nyhavn, der har en gennemsnitlig belægning på 75 procent, kommer fra udlandet med USA, Storbritannien og Tyskland som de største internationale grupper. Gæsterne er en blanding af privatpersoner, i sommerhalvåret for eksempel krydstogtgæster, samt virksomhedskunder,

Relaterede artikler:

Nyt rekordår for Københavns største hotelgruppe

Ny koncerndirektør i Københavns største hotelgruppe

Hotelkæde solgte en million hotelværelser