Mols-Linien skuffet over danske politikere

mols-linen-færge-skib.jpgTURISME: Rederiet Mols-Linien havde i går besøg af politikere fra Folketingets Transportudvalg. Politikerne blev vist rundt på færgen KatExpress 2 og oplevede, hvor hurtig rejsen fra København til Odden Færgehavn er blevet efter udvidelsen af Rute 21.

Folketinget bevilgede i 2009 penge til opgradering af Rute 21 mellem Holbæk og Vig, og adm. direktør hos Mols-Linien, Søren Jespersen, er glad for politikernes interesse.

”Politikerne er virkelig optaget af gode transportkorridorer mellem Øst- og Vestdanmark. Mange af de politikere, der var på besøg i dag (onsdag, Red), var overraskede over, hvor tidsbesparende køreturen mellem København og Odden Færgehavn er blevet efter opgraderingen,” siger Søren Jespersen.

Trods tilfredshed med den nye vej er Søren Jespersen skuffet over, at Transportministeriet ikke anerkender Mols-Linien, som en væsentlig del af infrastrukturen i Danmark. Mols-Linien figurerer nemlig ikke som mulighed i Transportministeriets tabel over rejsetider mellem landsdelene. Tabellen bliver brugt til at sammenligne rejsetider mellem Øst- og Vestdanmark.

”Med et passagertal på over 2,5 millioner er Mols-Linien en af hovedfærdselsårerne i trafikken mellem Jylland og Sjælland. Derfor er det ubegribeligt, at vi ikke figurerer i Transportministeriets beregninger,” siger Søren Jespersen.