Fransk Accor og britiske IHG vil måske slå sig sammen, skriver flere medier. IHG har på verdensplan tæt på 6.000 hoteller, dog kun ét i Danmark, Crowne Plaza i Ørestad. Accor findes ikke på det danske marked. Arkivpressefoto: BC Hospitality Group.

Sammenlægning vil give verdens største hotelgruppe

Den franske hotelkoncern Accor arbejder ifølge flere medier på sammenlægning med britiske IHG, InterContinental Hotels Group. Sammen vil de have 11.000 hoteller, foreløbig er der kun ét i Danmark.

Det er den sædvanligvis velunderrettede franske avis Le Figaro der skriver om den mulige sammenlægning, der ikke er bekræftet. Historien citeres blandt andet af nyhedsbureauerne Reuters og Bloomberg. Accor siger i en udtalelse, at man “ikke kommenterer markedsrygter.”

Også Accor og IHG er i problemer som følge af et faldende antal rejsende på grund af coronakrisen, derfor kan en mulig sammenlægning mellem de to store varemærker også være et fornuftsægteskab.

Accors aktiekurs er siden coronakrisen begyndte faldet 40 procent, mens IHG’s aktie har tabt 20 procent af sin værdi. Accors to største aktionærer er i øvrigt Qatar Investment Authority med 12 procent af aktierne, men det kinesiske konglomerat Jinjiang International har 11 procent.

Accor er navnlig store i Europa og Asien, mens IHG er store på det nordamerikanske marked.

Bliver sammensmeltningen af Accor og IHG en realitet vil det blive verdens største hotelkoncern med 11.000 hoteller fordelt over 50 varemærker. Titlen som verdens største hotelgruppe indehaves i dag af amerikanske Marriott International med over 7.400 hoteller og 30 varemærker i 135 lande og territorier verden over.

Accor har ike været i Danmark i over ti år, men sidste år meddelte den globale franske hotelkoncern, at den i 2022 vender tilbage til Danmark med varemærket Ibis. Hotellet med 186 værelser kommer i Nest45, et kombineret hotel- og kontorprojekt ved Bella Center i Ørestad. Byggeriet opføres af entreprenørkoncernen Skanska.

Kun ét hotel i Danmark
Accor er ikke særlig kendt i Danmark, men koncernen har foruden varemærker som selve Accor og Ibis også brands som Mövenpick, Sofitel og Raffles.

Omvendt har IHG mere kendte varemærker som Crowne Plaza, Holiday Inn, InterContinental og Kimpton.

IHG’s eneste hotel i Danmark i dag er firestjernede Crowne Plaza Copenhagen Towers med 365 værelser i Ørestad ved København. Crowne Plaza-hotellet i Ørestad drives på franchisebasis af BC (Bella Center) Hospitality Group, der også har to københavnske Marriott-hoteller, selve Marriott-hotellet i ved Københavns Havn og Bella Sky-hotellet ved Bella Center.

Bella Sky-hotellet, der har været lukket siden udbruddet af coronakrisen i marts, er Danmarks største hotel med 811 værelser og suiter.

Relaterede artikler:

International hotelkæde tilbage til København

“Hård kamp om hver eneste gæst når grænserne åbner”

Accor Hotels bliver stærkere på livsstilssegmentet