Ny adm. direktør i Cimber Sterling

Cimber Sterling Group har udpeget Jan Palmer (foto) til ny koncernchef CEO. Han afløser Jacob Krogsgaard, som bliver CCO og viceadministrerende direktør. Direktionen bliver derved udvidet fra to til tre medlemmer som et vigtigt led i styrkelsen af selskabet.

 

Ledelsen i Cimber Sterling Group styrkes 1. oktober ved ansættelsen af Jan Palmer som administrerende direktør, samtidig med at den hidtidige direktør fortsætter som viceadministrerende direktør og CCO, kommerciel direktør.

 

Jan Palmer (født 1950 i Sverige) har over 20 års erfaring fra luftfartsindustrien, senest som adm. direktør for luftfragtfirmaet Amapola Flyg, og før som adm. direktør for Skyways og Skyways-koncernen i over 13 år.
Skyways har i dag samme ukrainske ejer som Cimber Sterling.

 

Jan Palmer har desuden et indgående branchekendskab fra tillidshvervene i European Regions Airlines Association (ERA) og Swedish Aviation Association, oplyser Cimber Sterling.

 

Under Jan Palmers ledelse blev Skyways’ omsætning mangedoblet fra 170 mio. svenske kr. i 1993 til 1,2 mia. svenske kr. i 2006 – en periode, hvor Jan Palmer stod i spidsen for adskillige strategiske forandringsprojekter. Jan Palmer har ligeledes været primus motor for en række samarbejdsaftaler på tværs af svensk indenrigsflyvning, hedder det i pressemeddelelsen.

 

”Valget af Jan Palmer er helt naturligt, og vi ser frem til at drage fordel af hans omfattende ledelseserfaring fra luftfartsindustrien og store indsigt i Skyways, som jo også er en del af Mansvells luftfartseksponering. Jan Palmer har den svenske ekspertise og Jacob Krogsgaard den danske, hvilket i min øjne er et perfekt match i forhold til de forestående forandringsprocesser, som selskabet skal igennem i den kommende tid for igen at blive en rentabel og attraktiv investering for alle Cimber Sterlings aktionærer. Nu er Cimber Sterlings ledelse blevet styrket, og når der er fundet en permanent løsning til CFO-posten, vil ledelsesstrukturen være genetableret,” siger Cimber Sterlings nye bestyrelsesformand, Gregory Gurtovoy.

 

”Jeg glæder mig til at starte på et nyt, spændende kapitel i nordisk luftfart. Luftfartsindustrien er stadig præget af overkapacitet, hvor forretningsmodellen skal tilpasses den skærpede konkurrence, men under overfladen er der et grundlæggende behov for effektiv luftfart. Cimber Sterlings passagervækst har aldrig været større, så nu ser jeg frem til samarbejdet med Jacob Krogsgaard og til at bruge mine erfaringer fra Skyways i den forestående proces,” siger Jan Palmer i pressemeddelelsen.

 

Cimber Sterlings direktion vil følgelig bestå af tre medlemmer:
Jan Palmer, CEO
Jacob Saaby Krogsgaard, CCO og viceadministrerende direktør
Steen Neuchs, COO, Executive Vice President

Skrevet af