Ny færge skal skaffe flere nationalpark-gæster

kanalenGennem 40 år har lokalfærgen ‘Kanalen’ sejlet frem og tilbage mellem Thyborøn og Agger ved indsejlingen til Limfjorden helt ude ved vestkysten. Turen varer knap 10 minutter, men giver de rejsende mulighed for at følge den lige vej op langs Jyllands vestkyst.

2017 skal færgegangen forbedres, mener bestyrelsen for Thyborøn Agger Færgefart, som har besluttet at få en ny færge til 40 millioner kroner og investere i nye færgelejer, skriver politiken.dk.

Den gamle færge har stigende udgifter til vedligeholdelse og en kapacitet, der ikke altid slår til. Der er plads til 15 personbiler, hvilket om sommeren giver kø på havnen. Den nye færge kan rumme 22 biler.

Færgen giver let adgang til Nationalpark Thy, som på sine 244 kvadratkilometer byder på et landskab af heder, klitter, kyst, moser og søer.

Søren Kragelund, formand for Videnscenter for Kystturisme, og direktør i Fårup Sommerland, mener, at investeringen i en ny færge er yderst prisværdig: ”Det er vigtigt, at vi bruger ressourcer på at udvikle infrastrukturen, så tilgængeligheden til vores nationalparker bliver bedre, og der kommer flere gæster”.

Ud over den nye færge har Nationalpark Thy ambitioner om at anlægge en firestjernet cykelrute af international klasse gennem parken som en del af en rute, der skal gå fra den tyske grænse og op til Skagen.