Ny lang strejke truer TAP

1

tap air portugal airbus A321PRIVATISERING: Fra 1. til 10. maj vil selskabets piloter protestere mod den tiltagende privatisering, mens flyselskabet nu med underskud kæmper for at forhindre et beregnet tab på over 500 mio. kr. på endnu en pilotaktion.

Fra 1. maj vil piloterne i portugisiske TAP nedlægge arbejdet i protest mod en tiltagende privatisering (udlicitering) af flyselskabet, som kom med et minus på ca. 500 mio. kr. sidste år mod et tilsvarende plus året før. Netop på grund af ”industrielle aktioner”, som det hedder.

”Vi gør alt, hvad vi kan for at forhindre strejken, men vi er allerede nu fri ret til at ændre billetkøb til en periode uden for de ti første dage i maj,” meddeler selskabet.

Til portugisisk presse siger adm. direktør Fernando Pinto: ”Vore flyvninger er længere end andre europæiske selskabers, fordi vi ligger hvor vi gør i Europa. De fleste af vore ruter er over to timer.

Samtidig er vi i gang med et besparelsesprogram på 1,5 mia. kr. Vi er i et marked, hvor vi ikke bare kan sætte priserne op.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Ny lang strejke truer TAP"

Notify of
avatar
Jørn Henrik Jørgensen
Jørn Henrik Jørgensen

Risikoen for strejker har jo aldrig gjort godt på belægningsprocenten. Udsagnet Take Another Plane (TAP) hænger jo i forvejen til selskabet.

wpDiscuz