Ny politisag mod Mols-Linien

mols-linienTURISME: Politiet vil rejse straffesag mod fem kaptajner fra Mols-Linien for at sejle dobbelt så hurtigt som tilladt ved indsejling til Aarhus Havn. I år fik rederiet bøde for det samme ved Sjællands Odde.

Mols-Linien, der i år har 50 års jubilæum, forbinder Sjælland og Jylland via Aarhus-Odden og Ebeltoft-Odden.

Men nu bliver rederiet og fem af dets kaptajner tiltalt for i 16 tilfælde at have overtrådt søsikkerhedsloven. Østjyllands Politis efterforskning viser, at Mols-Liniens færger under indsejling til Aarhus Havn skød over 30 knob på en position, hvor hastigheden højst måtte være 14, skriver Århus Stiftstidende, der har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Avisen har efter en episode i lørdags, hvor en familie anmeldte Mols-Linien til politiet efter to børn var ved at blive trukket med ud af fire-fem store bølger, bedt læsere henvende sig, hvis de har oplevet noget lignende. Det gav en række henvendelser med billede og video.

Søfartsstyrelsen anmeldte i 2014 Mols-Linien til politiet efter lignende sag. Her blev bl.a. strandgæster ved Sjællands Odde overrasket af kæmpebølger fra rederiets hurtigfærger. Retten i Holbæk idømte i maj i år Mols-Linien og en af kaptajnerne bøder på 30.000 og 7.500 kr., efter en af rederiets hurtigfærger i juli 2014 sejlede med alt for høj fart.

Til TV2 Øst har kvinden fortalt, at hun opholdt sig på stranden ved Sjællands Odde, da en enorm bølge kom. I vandkanten havde hun og hendes mand en lille træbåd, og da bølgen skyllede over land, tog den båden med sig, som ramte knæet på kvinden, der brækkede benet.

Kort forinden var en af Mols-Liniens hurtigfærger sejlet forbi, og retten slog fast, at skibsføreren var ansvarlig for bølgen.

Ifølge Retten i Holbæk sejlede færgen også over 30 knob, hvor den måtte sejle 14 knob.

Mols-Linien vil ikke udtale sig om den nye sag, da den er pågående.