Foto: CabShare

Ny taxa-app til samkørsel

En ny dansk app giver brugerne mulighed for at finde andre passagerer, der skal samme vej og deles om regningen.

Deleøkonomi er kommet for at blive, og nu er en ny danskudviklet taxa-app blevet lanceret. I første omgang lanceres den i Storkøbenhavn, men ambitionen er, at den skal videre til andre større i byer i Danmark og lidt længere ude i fremtiden også til de europæiske hovedstæder.

Den nye app hedder CabShare og er, som navnet indikerer, tænkt som en mulighed for passagerer, der gerne vil spare lidt på taxaregningen og ikke har noget imod at dele turen med nogle, de ikke kender i forvejen.

”Det sker alt for ofte, at taxaerne kører lange ture fra lufthavnen eller Indre By i København med kun én enkelt passager i bilen. Det kørselsmønster vil CabShare gerne ændre og samtidig bidrage til at reducere trafiktrængslen i Storkøbenhavn og andre større danske byer,” siger CabShare’s direktør, Henrik Paltoft i en pressemeddelelse.

 Men ikke nok med at appen viser, hvem der er i nærheden og skal samme vej, så regner den også på forhånd ud, hvor meget der kan spares på at tage turen sammen. CabShare anslår, at den samlede besparelse kan løbe op i 30-60 pct. For den enkelte passager afhængig af, hvor mange der er i bilen.

Vælg hvem du vil køre sammen med
Når brugeren accepterer appens ruteforslag og den kalkulerede besparelse betales et gebyr på 10 kr. for servicen. I appen er der på forhånd defineret nogle opsamlingssteder, men andre kan etableres mellem brugerne via en chatfunktion.

Der er desuden mulighed for at vælge, om man fortrækker at køre med mænd, kvinder eller en bestemt aldersgruppe. Appen er heller ikke knyttet til et bestemt taxaselskab.

”Vi er i en meget positiv dialog med hoteller, spillesteder, virksomheder og andre aktører, som vil bruge appen og være virtuelt mødested. Deres gæster og medarbejdere sparer penge og oplever et højere serviceniveau og bidrager samtidig til at reducere miljøbelastningen og trafiktætheden,” siger Henrik Paltoft.

Relaterede artikler:

Måske letter støvet nu i taxiselskabernes verden

Forbedret forhold mellem taxier og Københavns Lufthavn

Politisk forlig om Airbnb i Danmark