Ø-færger sætter rekorder

Rederiet Færgen har haft rekordmange biler til Bornholm, Samsø og Fanø sidste år, viser rederiets trafiktal for 2016, som for de tre færgeruter er rekordhøje.

Det skyldes ikke mindst det øgede tilskud til færgedriften til danske øer, som er led i regeringens vækstudspil, som trådte i kraft 1. september og har medført rabatter på flere afgange, skriver dr.dk.

Størst var væksten på ruten mellem Kalundborg og Samsø, hvor antallet af personbiler steg med 13,6% i forhold til 2015, der også var rekordår.

Mellem Esbjerg og Fanø var trafikvæksten 5,5%. Fra 1. september til 30. november – hvor billetpriserne var særligt lave – lød stigningen på 20,3%. Endelig blev der sat rekord på ruten mellem Rønne og Ystad, som 326.818 biler benyttede sig af i 2016 – en stigning på 4,5% i forhold til året før.

Også Færgens øvrige ruter – Køge-Rønne, Sassnitz-Rønne, Bøjden-Fynshav og Spodsbjerg-Tårs har sejlet med flere biler end året før, uden dog at sætte rekorder.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.