Passagerrekord i Berlin

Berlin Tegel havde nedgang i antallet af passagerer i 2017, men Berlin Schönefeld fik derimod stor vækst, og det er nok til samlet passagerrekord for de to tyske hovedstadslufthavne.

33,3 millioner passagerer.

Så mange rejste gennem Berlins to lufthavne, Tegel og Schönefeld, i 2017, og det er ny passagerrekord.

Passagerantallet i de to lufthavne er samlet set steget med 1,3 procent i forhold til året før, men udviklingen har langt fra været den samme i begge lufthavne.

Fald i Tegel
Schönefeld havde en passagervækst på 10,4 procent med samlet set 12,9 millioner rejsende. Lufthavnen overhalede dermed lufthavnen i Køln-Bonn. Anderledes er det gået i Tegel, hvor passagerantallet er faldet med 3,7 procent til i alt 20,5 millioner rejsende i 2017.

”2017 var et turbulent år. Vi havde måneder med tocifret vækst, men også et samlet sammenbrud i marts som følge af blandt andet strejkerne. Efter airberlin ophørte med at flyve, var der massivt fald i operationer i Tegel,” siger Engelbert Lütke Daldrup, der er administrerende direktør for Berlin Airports.

Han er på trods af vanskelighederne glad for, at man har oplevet samlet vækst, og at det hænger sammen med stort engagement fra personalet og attraktiviteten af Berlin/Brandenburg.

Flyselskaber retur
De to lufthavne i Berlin kunne tilbyde i alt 195 destinationer i 2017. Højdepunkterne i det berlinske flyveår var Air Canadas jomfruflyvning til Toronto og tilbagekomsten af Delta Air Lines med ruten til New York. Herudover vendte LOT tilbage med Warszawa-ruten og Icelandair startede en rute til Reykjavik.

Højdepunkterne i 2018 bliver udvidelsen af easyJets base i Tegel samt den nye forbindelse til Singapore fra juni 2018, som lavprisflyselskabet Scoot vil betjene.

 

Relaterede artikler:

Berlin beholder Tegel-lufthavnen

Ny Berlin-lufthavn atter forsinket

EU godkender statsstøtte til Berlins Lufthavn