Problem med Sterling-bemaling

Vågne luftfartsfunktionærer i fremmede lufthavne har i to tilfælde afvist at fylde flyenes brændstoftanke, fordi den tidligere ejer havde ubetalt gæld hos brændstofleverandørerne, skriver epn.dk.

 

De seks fly, som Cimber Sterling overtog af det konkursramte Sterling Airlines, fortsætter alle – på nær et – i den tidligere bemaling, og det har betydet tilbageholdelse på startbanen.

 

Kommunikationschef i Cimber Sterling, Signe Thorup, beretter, at man naturligvis har kunnet dokumentere det fornyede ejerskab og dermed har fået brændstof fyldt på, men med forsinkelse til irritation for de rejsende.

Cimber Sterling var godt klar over, at navnet kunne give problemer på grund af ’ridser i lakken’ hos forbrugere og samarbejdspartnere, men på den anden side er brand’et så kendt, at man valgte at koble det med navnet Cimber, som bedre var kendt som et erhvervsrejse-brand, forklarer Signe Thorup.

Valget af at flyve med den gamle bemaling hænger sammen med en presset økonomi. Det ville koste millioner at tage flyene ud af drift med det formål at få dem malet om, mens en ny bemaling i forbindelse med de store periodiske sýn, når flyene alligevel er ude af drift, kan klares for omkring 600.000 kr. pr. fly.

 

Lige nu er Cimber Sterling ude efter nye investorer, der vil tilføre selskabet mellem 50 og 100 mio. kr. til driften og den fortsatte vækst.

Skrevet af Flemming Juul