Skuffe-plan for ferie i Grækenland

0

Rhodos grækenland ferieMANDAGSKLUMME: Naturligvis har de danske rejsearrangører og flyselskaber en plan for, hvad de vil gøre, hvis banker og pengeautomater lukker og hotellerne ikke får strøm og løber tør for varer. Eller har de?

Af Ejvind Olesen

Jeg tænker på mine 35 dejlige ferier på Rhodos. Jeg tænker på de tusindvis af danskere, som enten allerede er på græske feriedestinationer eller snart er på vej. Alt imens strammes skruen om grækerne mere og mere.

Mandag aften er der endnu et vigtigt EU-møde og inden udgangen af måneden skal første meget store afdrag falde, ellers risikerer vi et græsk kollaps og muligvis over natten en tilbagevenden til Drachmer.

Sker det sidste, bliver det virkeligt billigt at være gæst i landet. Blot med et spørgsmål om, hvor mange hoteller, der vil krakke midt i højsæsonen. Det vil nok de fleste.

Når vi spørger turoperatører og flyselskaber lyder svaret, at det er man forberedt på, men det kommer næppe til at ske. Er det sidste en realistisk betragtning, eller er det mon bare et håb?

Det kunne jo også være, at den græske regering begynder at implementere nogle af de reformer, som EU-långiverne kræver. Et af dem er en kraftig forhøjelse af momsen.

Det vil give et prissmæk til turisterne. Jeg ved ikke, om turoperatørerne har forbehold for noget sådant. Men priserne vil med det samme stige med 10-15 procent og sætte Grækenland tilbage i konkurrencen med Tyrkiet, når det gælder turisterne.

Jeg tror faktisk, den græske regering håber på Obama. Ganske vist flirter de lidt med Putin, men han har ikke rigtigt penge til at spille den rige onkel. Til gengæld kan USA simpelthen ikke tåle, at et strategisk vigtigt NATO land som Grækenland går ud af Euroen og måske af EU. Her får både Tyskland og Bruxelles et vink med en vognstang om at finde en løsning, inden det er for sent.

Den regering, Grækenland har nu, kan ikke blive ved med at køre frihjul og lade andre klare ærterne for sig. Det er for sølle.

Men 30. juni – om ikke ret længe – skal der være en løsning. I modsat fald kan græsk turisme løbe ind i uoverskuelige problemer.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz