MSC Meravigllia vil besøge Københavns Havn 22 gange i 2019. (PRNewsFoto/MSC Cruises USA)

Snublende tæt på en million krydstogtpassagerer i København

Inden der er helt lukket for flere skibe i Københavns Havn i 2019, ligner det med 975.000 passagerer om bord på 347 skibe endnu en rekord.

Næste år går passagerdirektøren i Københavns Havn, Arnt Møller Pedersen, på pension. Han havde håbet, at den rekord, der ville have medført én million krydstogtpassagerer til København, var blevet hans afskedsgave efter en serie år med rekorder og konstant vækst.

Nu må han ”nøjes” med 975.000, som er det seneste dugfriske tal for 2019 baseret på 347 anmeldte skibsbesøg i 2019. Det skal ses i forhold til 868.000 passagerer i den sæson, som netop er afsluttet i dette efterår.

På landsplan er millionen allerede rundet, når de danske provinshavne tælles med. Hans forgænger, Per Schmidt, fik i den forløbne uge Horestas MARIA-pris for sin indsats med Copenhagen Cruise Network og udbredelsen af en stor turistsucces til hele Danmark – ikke blot København.

Største krydstogtdag næste år
”Vi kommer tæt på millionen og kan teoretisk nå det, men der er heller ikke plads til ret mange flere skibe. Nogle af de mest efterspurgte dage har vi været nødt til at sende enkelte anløb til Malmø, ” siger Arnt Møller Pedersen til STANDBY.dk.

”Den helt store krydstogtdag i København bliver 6. juli næste år med otte skibe og 18.500 passagerer. Største skib bliver Meraviglia fra MSC, som kommer ikke færre end 22 gange med 5.000 passagerer om bord. Et krydstogtskib har næsten altid udsolgt. Det er endnu en rekord,” fortsætter han. 

Premiere med 16 skibe
Næste år bliver på alle måder en travl sæson. For første gang når havnen op på 16 skibe, som aldrig før har været i København. Mest værdifulde anløb er de såkaldte turn around, hvis passagerer normalt har nogle dages ophold i København før eller efter krydstogtet. Dem er der 158 af.

170 skibe ved Langelinie
I 2020 skal den fjerde terminal efter planen stå færdig. Næste år kommer 143 skibe til Oceankaj, som allerede har tre store terminaler. 170 lægger til ved Langelinie, 33 ved Nordre Toldbod og en enkelt i Frihavnen.

I alt har Københavns Havn allerede investeret 1,3 milliarder kroner i krydstogtområdet de senere år, og satsningerne er ikke forbi. Nu skal de foreløbigt 36 rederier ønskes velkommen næste år.

 

Relaterede artikler:

Travleste krydstogtweekend i Københavns Havn

Årets største krydstogtskib i Københavns Havn

100.000 stk. bagage hjemløs i København