TAP fløj 70 procent under strejke

0

tap air portugal airbus A321PILOTKONFLIKT: Det gjorde ondt på portugisiske TAP med en 10 dage lang strejke, som sluttede i søndags. Tab af over en halv mio. kr., men mange passagerer blev advaret på forhånd.

Strejke af flyselskabernes piloter i Europa er desværre ikke nogen sjældenhed. Nogle er mere langvarige end andre, men dog overskuelige, hvis de offentliggøres i tide og med nøjagtig længde.

Det skete for TAP i Portugal, hvor piloterne ligesom i flere andre selskaber, valgte at nedlægge arbejdet i protest mod en kommende privatisering. De 10 første dage i maj, og strejkende sluttede søndag aften.

Det foreløbige tab i TAP er opgjort til ca. 530 mio. kroner, og så kunne det være gået meget værre. Nu viste det sig at flere piloter mødte op og fløj på trods af deres fagforbunds strejke.

”Takket være det og stor villighed fra alle i selskabet lykkedes det os at gennemføre 70 procent af alle flyvninger først og fremmest på de europæiske ruter. Mange af vore kunder valgte heldigvis at ændre deres rejser til en anden periode fri af strejker. Det skete ikke mindst på langruter,” siger Isabel Palma fra TAP.

TAP måtte i 2014 notere et underskud på ca. 350 mio. kr. efter fem år med overskud.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz