Thai Airways i gang med sparekniven

2019/08/defaultmain.jpgthai-airways-B747-lufthavnLUFTFART: Lukker rute til Sydafrika, og den ny præsident er i gang med at udforme en spareplan, som skal skære 6.000 jobs væk over de næste fire år. – Skandinavien havde fremgang med turistbesøg til Thailand i årets første otte måneder.

Thai Airways ny præsident Siwakiat Jayema, den tredje på et halvt år, er i gang med at gennemføre første del af en spareplan på 126 mio. dollars. På længere sigt, nærmere betegnet fire år, skal personalestaben skæres ned med ca. 6.000 ansatte.

Foreløbigt ser det ud til at 2. kvartal i år har givet Thai et underskud på ca. 1,5 milliarder kr. Det har sat ekstra gang i spareprogrammet, som bl.a. betyder, at ruten fra Bangkok til Johannesburg lukker.

Det er især det faldende turisttal, som får skylden for flyselskabets tab. Ikke mindst trafikken på Kina har svigtet på grund af de politiske uroligheder.

Det ser imidlertid ikke ud til, at trafikken mellem Skandinavien og Thailand er berørt. I går kom det officielle skandinaviske besøgstal i perioden fra januar til august i år, og det er faktisk gået frem med 2,1 procent.

I alt 25 ugentlige afgange fra København, Stockholm og Oslo hele vinteren taler sit eget tydelige sprog. Fra 12. dec. starter den direkte rute fra København til Phuket to gange om ugen.

Til standby.dk siger man fra Thais skandinaviske ledelse, at bookingerne til den kommende højsæson lever helt op til det forventede.