Reykjavik Konsulat Hotel er et af Islands nye luksushoteller. Foto: Reykjavik Konsulat Hotel

To nye hoteller i Reykjavik

Den islandske hovedstad, Reykjavik, har fået to helt nye luksushoteller, der samlet set øger byens kapacitet med over 150 hotelværelser.

Udvalget af hoteller i Reykjavik er blevet endnu større.

To nye upscale-hoteller har nemlig slået dørene op midt i byens centrum, så landets stigende antal turister har endnu flere overnatningssteder at vælge imellem, når ferien skal planlægges. Og hotellerne har hver især fokus på kvalitet og luksusoplevelser.

Det ene af de nye hoteller er Reykjavik Konsulat Hotel, der er bygget på Hafnarstræti. Hotellet er en del af Hiltons Curio Collection, som er et eksklusivt hotelbrand inden for Hiltons mangfoldige hotelportefølje. Hotellet er det tredje islandske Hilton-hotel.

Reykjavik Konsulat Hotel byder på 50 værelser. Designet og interiøret hylder den tidligere konsul Thomsen, der var en fremtrædende mand i det islandske erhvervsliv i begyndelsen af forrige århundrede. Værelserne er indrettet med antikke møbler og gamle sort-hvide billeder.

”Vi er begejstrede for at introducere Reykjavik Konsulat Hotel til vores voksende Curio Collection, og dette hotel er vores første Curio Collection-ejendom og vores tredje Hilton-ejendom i den fantastiske by Reykjavik,” siger Mark Nogal, global chef for Hiltons Curio Collection, ifølge det islandske rejsemedie Túristi.

Usædvanligt projekt
Det andet nye kvalitetshotel i centrum af Reykjavik er Exeter Hotel beliggende på Tryggvagata, og det er ejet af det islandske hotelbrand Keahotels.

Exeter Hotel ligger ved siden af Reykjaviks gamle havn. Hotellet er opført med 106 værelser, og man kan blandt andet bestille ophold i den 51 kvadratmeter store suite, hvorfra der er udsigt over havnen og Faxaflói-bugten. Hotellets gæster kan desuden hygge sig med street-food, en bager samt en bar i stueetagen.

“Det har været et udsædvanligt spændende projekt, og folk har udtrykt stor interesse for hotellet,” siger Páll L. Sigurjónsson, administrerende direktør for Keahotels.

Hotelboom i Island
Island har de senere år oplevet et sandt hotelboom. Radisson åbnede i 2015 et hotel fem kilometer fra Keflavik-lufthavnen, hvor der er 77 værelser og suiter samt gode faciliteter til møder og events med moderne konferenceteknologi. Herudover også restaurant og et wellness-område.

I 2016 åbnede den danske boutiquehotel-kæde Guldsmeden Hotels et franchise-hotel i Reykjavik med cirka 65 værelser. Og i år åbner den verdensomspændende hotelkæde Marriott et stort hotel med cirka 250 værelser fra sit Edition-varemærke. Hotellet får placering ved Reykjaviks kongrescenter og bliver Islands førte femstjernede hotel.

Det samlede antal hotelværelser i Reykjavik forventes at ramme cirka 4.000 inden udgangen af 2018.

 

Relaterede artikler:

Dansk firma tager pulsen på Islands turisme

Dansk hotelkæde til Island

Island får nyt hotel

First Hotels i Island

Island får første 5-stjernet hotel