‘Travel ban’ vil koste USA 18 milliarder dollars

Retorikken omkring præsident Donald Trumps indrejseforbud har skadet USA’s brand som turistland, lyder det fra amerikanske eksperter.

En analyse vurderer, at indrejseforbuddet vil medføre en nedgang i antallet af turister på omkring 10,6 millioner på årsbasis. Analysen er gennemført af Tourism Economics, som forudser, at nedgangen, der svarer til ca. 7% af de forventede besøgende, vil koste den amerikanske økonomi et tab i størrelsesordenen 18 milliarder dollars og 107.000 jobs.

Over halvdelen af det forventede tab stammer fra færre besøgende fra Mexico og Canada, men Tourism Economics eksperter er også bekymrede over besøgstallene fra Vesteuropa.

“Indrejseforbuddet, som det ser ud i dag, ville kun påvirke antallet af tilrejsende med under 0,1%”, forklarer Adam Sacks, præsident for Tourism Economics. “Men hele retorikken omkring indrejseforbuddet har skadet UDAs brand som turistdestination. Det er et meget følsomt marked, hvor der kun skal lidt til for at ændre rejseplaner”.

Ifølge Adam Sacks indikerer alle bookinger og interviews, at de rejsende er i fuld gang med at justere deres planer”.

Samtidig beretter CNN, at en undersøgelse fra Global Business Travel Association viser, at næsten halvdelen af ’business travel managers’ forventer færre møder og konferencer i USA det kommende år.