‘Travel ban’ vil koste USA 18 milliarder dollars

Retorikken omkring præsident Donald Trumps indrejseforbud har skadet USA’s brand som turistland, lyder det fra amerikanske eksperter.

En analyse vurderer, at indrejseforbuddet vil medføre en nedgang i antallet af turister på omkring 10,6 millioner på årsbasis. Analysen er gennemført af Tourism Economics, som forudser, at nedgangen, der svarer til ca. 7% af de forventede besøgende, vil koste den amerikanske økonomi et tab i størrelsesordenen 18 milliarder dollars og 107.000 jobs.

Over halvdelen af det forventede tab stammer fra færre besøgende fra Mexico og Canada, men Tourism Economics eksperter er også bekymrede over besøgstallene fra Vesteuropa.

“Indrejseforbuddet, som det ser ud i dag, ville kun påvirke antallet af tilrejsende med under 0,1%”, forklarer Adam Sacks, præsident for Tourism Economics. “Men hele retorikken omkring indrejseforbuddet har skadet UDAs brand som turistdestination. Det er et meget følsomt marked, hvor der kun skal lidt til for at ændre rejseplaner”.

Ifølge Adam Sacks indikerer alle bookinger og interviews, at de rejsende er i fuld gang med at justere deres planer”.

Samtidig beretter CNN, at en undersøgelse fra Global Business Travel Association viser, at næsten halvdelen af ’business travel managers’ forventer færre møder og konferencer i USA det kommende år.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.