Verdens største flyselskab på vej i november

us-americanLUFTFART: I hvert fald hvis det lykkes American Airlines og US Airways ved en retssag 12. nov. at få den tilladelse til fusion igennem, som de fleste forventer, og som både aktionærer og EU har nikket ja til.

Den længe ventede fusion mellem et rekonstrueret American Airlines og USA Airways, som de fleste har ventet meget længe, men som fik et foreløbigt afslag fra de amerikanske myndigheder, ser alligevel ud til at blive en realitet inden årets udgang.

Frygten for, at den amerikanske indenrigstrafik, ikke mindst til og fra Washington, vil få færre ruter og dyrere priser mener flyselskaberne at kunne afvise i en retssag 4. nov. som helt ubegrundet.

De to selskaber har allerede fået grønt lys fra EU og fra aktionærerne. ”VI tror helt og fast på, at vi kan bevise, det bliver til en fordel for forbrugerne,” siger præsident Tom Horton fra American Airlines.

”Vi er meget opsat på at vise, hvilke fordele en fusion vil få for både vore kunder og de ansatte,” tilføjer adm. direktør for US Airways, Doug Parker.