I en coronatid er der meget at være opmærksom på før afrejse på for eksempel årets skiferie. Det har mange forsikringsselskaber og banker gode råd om. Stockfoto fra Unplash via Spar Nord.

Vigtigt med styr på coronaregler før udlandsrejse

Med høje smittetal i ind- og udland, er det vigtigt at være godt forberedt før afrejse. ”Kun smitte og nationale restriktioner står i vejen for at få opfyldt feriedrømmene,” siger Spar Nords cheføkonom.

Mange forbrugerorganisationer, forsikringsselskaber og banker har i denne tid gode råd om udlandsrejser i en coronatid. Således også Spar Nord-banken. Herfra siger cheføkonom Jens Nyholm i en pressemeddelelse:

”Den rejseglade danske befolkning længes efter at opleve noget andet end den hverdag, de har været underlagt de sidste to år. Det er yderligere forstærket af, at de danske husholdninger i flere årtier næppe har haft et bedre økonomisk fundament end nu, hvor vi ser den ene rekordbeskæftigelse efter den anden,” siger Jens Nyholm og tilføjer:

”I kombination med stigende realløn, et relativt lavt forbrug samt stigende opsparing og formuer, er der få økonomiske begrænsninger – og det er således kun smitte og de nationale restriktioner, der kan stå i vejen for at få opfyldt drømmene.”

Selvom flere lande har lempet på restriktionerne, er indrejseregler såsom test- og vaccinekrav fortsat en kendsgerning på mange rejsedestinationer i vinterferien, påpeger Spar Nord.

Fire gode råd
Spar Nord har flere gode råd til, hvilke ting, man skal være særligt opmærksom på op til vinterferien i år:

Hold øje med corona-restriktionerne på feriedestinationen og ved gennemrejse, for eksempel hvis man kører gennem Tyskland på vej til Østrig, eller mellemlander i et land på vej mod det endelige rejsemål.

Der kan ske ændringer fra dag til dag, testkrav og andre coronatiltag kan blive både lempet og strammet med kort varsel som eksempelvis i Østrig.

Det næste punkt på tjeklisten inden afrejse er ifølge Jens Nyholm at læse betingelserne i sin rejse- og afbestillingsforsikring grundigt, da forsikringer kan dække vidt forskelligt, i tilfælde af at man får corona før eller under rejsen:

”Selvom det kan virke besværligt at sætte sig ind i forsikringers dækning ved corona, så er det tiden og besværet værd. Det kan hurtigt komme til at blive en meget dyrere ferie, hvis man testes positiv på ferien og skal i isolation på et andet hotel end resten af familien, hvilket rejseforsikringen ikke nødvendigvis dækker, siger Jens Nyholm og tilføjer:

”Er man i tvivl om, hvordan ens forsikringer dækker, så skal man kontakte forsikringsselskabet for at få afklaring, end at tage noget for givet.”

Spar Nord råder også til, at rejsekunden læser det med småt i bookingvilkårene; er det muligt at ombooke eller få pengene retur fra flyselskabet, hvis man bliver smittet, og hvor lang tid før ankomst et hotelværelse, ferielejlighed eller skihytte skal afbestilles for refundering af hele eller dele af beløbet.

Der kan også være udfordringer med ændringer og aflysninger af flyafgange. Både en lavere efterspørgsel på flybilletter samt sygemeldt flypersonale som følge af corona, betyder nemlig, at der oftere sker ændringer,

Med over 440.000 kunder, cirka 1.630 medarbejdere og 62 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt Danmarks største banker. I 2020 leverede Spar Nord, der ejes af cirka 93.500 aktionærer, et resultat efter skat på 737 millioner kroner.

Relaterede artikler:

”At selv lave rejser i øjeblikket er helt idiotisk”

”Lande ændrer rejseregler fra dag til dag”

Raskmeldte er for hurtige til at booke ny ferie

Guide med rejsendes rettigheder under coronakrisen

Alarmcentral advarer skiturister i bil om coronabump

Coronarestriktioner giver usikkerhed om rejser