28 Limfjordsfortællinger hver uge

sjægt_hjarbæk1Den 1. juli starter Limfjordsfortællingernes niende sommersæson. Dygtige fortællere vil berette om Limfjordens natur, historie og kultur en eller flere gange om ugen 28 steder i Limfjordslandet.

Limfjordsfortællingerne er opdelt i tre temaer: ’Den grønne Limfjord’, ’Den gyldne Limfjord’ og ’Den blå Limfjord’.

Fortællingerne spænder vidt, både geografisk og indholdsmæssigt – lige fra nogle af vore første forfædre i Jættestuen Lundehøj i Sydthy og Stenaldercentret i Ertebølle over Danmarks mindste kirke på Venø til det velbevarede middelalderkloster Ørslev Kloster ved Skive. Men der er også mulighed for at aflægge besøg på Thise Mejeri i Salling, Thisted Bryghus og Staarup Håndbryg for at smage på nogle af Limfjordslandets produkter. Fælles er imidlertid, at der er tale om en engageret og vidende fortæller, som hellere end gerne øser af sin viden

Limfjordsfortællingerne kom til verden i 2005 som det første eksempel i Danmark på ’storytelling’ i større skala. I år er der kommet ni nye fortællinger i programmet.

Det drejer sig om den barske natur på Bulbjerg, en byvandring i Holstebro, Thit Jensens Mindestue i Farsø, en rundtur til Struers skulpturer, et besøg på Testcenter Østerild samt fortællingen om sjægtene i Hjarbæk. Hertil kommer, at man får mulighed for at høre, se og smage på Struer Håndbryg, og endelig er der i år to fortællinger om maleren Jens Søndergaard med udgangspunkt i henholdsvis Heltborg Museum og Det gamle Rådhus i Thisted.

”I 2013 var der omkring 5.500 til Limfjordsfortællingerne. Gæsterne er begejstrede for at møde rigtige mennesker, som ved, hvad de taler om”, siger turistchef Alice Bank Danielsen, Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, der er koordinator af Limfjordsfortællingerne.

Mere på www.visitlimfjorden.com.