Halvdelen af verden er ikke velkommen i Danmark









”De danske visumregler er så stramme, at halvdelen af verdens befolkning er udelukket fra at komme til Danmark som turister. De er fra lande, som Danmark meget nødigt giver turistvisum,” sagde den radikale udlændingeordfører Morten Østergaard i går til Ritzau.



Udtalelsen kom samme dag, hvor regeringen fremlagde sin turistpolitiske redegørelse.

Også i går sagde integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, at Danmark står til kritik for at være for sløv med visumbehandling. Hendes udtalelse faldt på et møde i folketingets Europaudvalg, som onsdag diskuterede en harmoniseret visumprocedure i en ny forordning for Schengen-landene.



Der var også onsdag kritik fra Turisterhvervets Samarbejdsforum mod regeringen, for ikke at gribe chancen for at skabe vækst i dansk turisme.

Formand for Turisterhvervets Samarbejdsforums, Jan Laursen, sagde i går om regeringens redegørelse for dansk turisme.



“Internationalt er turismen en økonomi i vækst, men Danmark har de senere år slet ikke fået del i væksten. I stedet har vi mistet markedsandele, og hver ottende udenlandske overnatning er forsvundet. Ved at satse anderledes, kan vi vinde tabt land tilbage og tilmed udnytte muligheden for at bruge turismen til at skabe fornyet vækst i dansk økonomi,” siger Jan Laursen.



I landene omkring Danmark har man de senere år arbejdet på at opbygge nye destinationer, og der bruges flere og flere penge på markedsføring. Samtidig har turisterhvervet i nabolandene nogle økonomisk bedre vilkår at konkurrere på. Det er en væsentlig del af forklaringen på, at Danmark har mistet markedsandele.



“Vi skal have sat gang i udviklingen af destinationer i Danmark, som kan tiltrække de højtforbrugende turister. Det handler ikke om at få mange turister hertil, men om at få de rigtige. For at få udviklet nye destinationer, kræver det en langsigtet planlægning og nogle visioner. Ellers tiltrækker vi ikke de internationale investorer. De skal på forhånd kunne se muligheden for et fornuftigt afkast”, siger Jan Laursen.


Skrevet af