Dyrere flybilletter i vente

En ny undersøgelse fra American Express Business Travel forudser, at priserne på flyrejser vil stige i 2008 på grund af for få pladser i forhold til udbuddet.

Undersøgelsen vurderer også, at priserne på flyrejser og følgeprodukter som hotelophold og billeje vil ligge 5-15 pct. højere i 2008 i forhold til i år. Bureauet mener, at virksomhederne skal forberede deres rejseplanlægning og bruge flere ressourcer på at overvåge kapaciteten i rejsebranchen for at mindske effekterne af prisændringerne.
”Fuldt overblik over det globale rejsemarked, strategiske aftaler med alle de store aktører på rejsemarkedet, herunder de store flyselskaber og hotelkæder – og effektive bookingsystemer, bliver afgørende parametre i kampen om det bedste plaser og priser,” mener Kaved Atrak, der er leder af American Express Business Travel i Norden.

Priserne på businessclass-billetter vil ifølge undersøgelsen stige 5-8 pct. på globalt plan, mens analysen spår et løft i Europa på 6-10 pct. Priserne for værelser, kurser, konferencer og lignende forventes at stige med 11-14 pct.

(Børsen, d. 13. november, 2007)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.