Albatros genoptager rejser til Kenya





“Da de politiske rivaler nu er forsonede gennem en aftale om regeringsmagten, forventer vi, at alle rejseadvarsler ophæves inden for få timer eller dage. Situationen har været temmelig stabil den sidste måned, forretningslivet og dagligdagen virker ganske normal. De få turister, der har trodset rejseadvarslerne, nyder freden,” lyder det fra Albatros Travels’ adm. direktør, Søren Rasmussen, som fortsætter:



“Albatros har gennem hele perioden holdt sin Karen Blixen Camp i Masai Mara åben til glæde for mange lokale turister, der har benyttet lejligheden til at holde en eksklusiv ferie til nedsat pris. Vi har haft bryllupper, konferencer og en ganske god portion danske udsendte på besøg.



Udenrigsministeriet lempede fredag eftermiddag sin rejsevejledning til Kenya fra et helt rødt kort til nu at skrive dette:



På grund af en meget spændt og trusselspræget stemning må den største agtpågivenhed udvises ved besøg til følgende områder:

Provinserne Western og Nyanza;

Hele Rift Valley Provinsen undtagen Kajiado og Narok. Særlig agtpågivenhed bør udvises ved besøg til byerne Nakuru og Naivasha, inkl. nationalparkerne ved Lake Nakuru og Lake Naivasha;

De mest udsatte dele af Nairobi, herunder slumområderne og Uhuru Park;

Herudover frarådes alle rejser til grænseområderne til Somalia. Der er risiko for, at lokale stridigheder kan udvikle sig til uro i områderne mod grænserne til Uganda, Sudan, Etiopien og Somalia.



I resten af landet rådes danskere til at udvise stor agtpågivenhed og til at undgå steder med større menneskemængder, ligesom man bør udvise stor forsigtighed under lokale rejser i Kenya,” hedder det fra ministeriet.



I sin pressemeddelelse fredag gennemgik Albatros Travels adm. direktør, Søren Rasmussen, begivenhederne i Kenya, som udløste det nu reducerede røde kort mod rejser til landet fra Udenrigsministeriet. Han skrev:



“Ved det seneste præsidentvalg var der nærmest dødt løb mellem Præsident Kibaki og hans rival Raila Odinga. Valgsvindel er muligvis også forekommer, men det flytter ikke ved billedet af et meget tæt løb. Kibaki kommer fra Kenyas største og mest dominerende stamme, Kikuyo, og Odinga fra den næststørste stamme, Luo, der siden selvstændigheden har stået meget i skyggen af Kikuyo, der gennemgående har siddet på forretningslivet og alle væsentlige regeringsposter.



De overraskende mange stemmer til Odinga, skal nærmest ses som utilfredshed med Kibakis manglende evne til at omfordele magten og udrydde korruptionen end egentlig støtte til personen Odinga.



De fleste demonstrationer i kølevandet på valget ebbede ud, uden de store voldshandlinger og man har såmænd dagligt kunne se de sædvanlige bilkøer på vejene ind til Nairobi, som om intet var hændt. Voldshandlingerne foregik i slumkvartererne blandt de fattigste, som ikke havde meget at miste,” skriver Søren Rasmussen.


Skrevet af