Jylland laver egen forening for meget rejsende firmaer

Omkring tyve af Vestdanmarks største og mest rejseaktive virksomheder etablerer til februar en forening, der skal styrke dialogen med flyselskaber og lufthavne samt repræsentere virksomhedernes interesser omkring forretningsrejser i forhold til lufthavne, flyselskaber og myndigheder.



Foreningen vil også deltage i den offentlige debat om udviklingen af luftfarten i Vestdanmark, og vil gennemføre aktiviteter omkring vidensdeling og netværksudvikling for medlemmerne.



Blandt de mange virksomheder, der indtil videre bakker op om den nye forening, er Arla Foods, Bang & Olufsen, Danish Crown, ECCO, Grundfos og Siemens Wind Power.



Tilsammen har virksomhederne bag initiativet en estimeret årlig volumen i rejseindkøb på omkring 1 mia. kr., hvilket giver forventning om, at lufthavne og flyselskaber er lydhøre overfor foreningens synspunkter.



I første omgang er Vestdanmarks internationale lufthavn i Billund udset som partner til en tæt dialog, men også lufthavnene i Aalborg og Aarhus har virksomhedernes opmærksomhed samt naturligvis de flyselskaber, der har Vestdanmark som nuværende eller fremtidig markedsområde.



”Antallet af udbudte udenrigsflyrejser fra Billund tilpasset erhvervslivets behov har kun haft en svag udvikling de seneste fire år, siden Maersk Air blev overtaget af det nu konkursramte Sterling. I mellemtiden er virksomhedernes rejseaktiviteter vokset op imod 30 %.

Det er afgørende for vestdansk erhvervslivs konkurrenceevne, at udenrigsflyruterne fastholdes og udvikles i samme takt som virksomhederne øger rejseaktiviteterne,” siger direktør Ole Kirchert Christensen, Travelbroker Nordic på vegne af arbejdsgruppen bag den nye forening.



Til Take Off siger Ole Kirchert Christensen: ”Danish Business Travel Association fungerer i dag som en ren netværksforening, hvor man bl.a. har leverandører som B-medlemmer. Det giver mindre skarphed i leverandørdialogen om bl.a. behovet for flere udenrigsruter. Samtidig har vi bemærket, at DBTA har et tæt samarbejde med deres svenske søsterorganisation og at mange DBTA-arrangementer er henlagt til København og Malmø.



Vi ønsker ingen konflikt med DBTA, som vi gerne vil have et tæt samarbejde med. Og de jyske medlemmer af DBTA kan selvfølgelig selv afgøre, om de vil have dobbeltmedlemskab.



Vores jyske forening, som endnu ikke har fået sit navn, får ikke leverandører som medlemmer, herunder erhvervsrejsebureauer.”



Stiftende generalforsamling holdes 4. februar, hvorefter det forventes at foreningen etableres med sekretariat hos mægler- og rådgivningsvirksomheden Travelbroker Nordic i Hobro.



HB


Skrevet af