Danmark et dyrt camping-land

campingLandet er med sine høje afgifter og moms blandt de dyreste europæiske lande at campere i, viser en ny undersøgelse. For danskerne er det dog stadig langt billigere at campere i Danmark frem for at køre sydpå.

Tyskland er et af de billigste lande, mens Schweiz og Italien er de dyreste, fremgår det af en undersøgelse, som FDMs tyske søsterorganisation, ADAC, har lavet.

ADAC har undersøgt, hvad det koster for to voksne med et barn at overnatte i campingvogn eller autocamper i 12 europæiske lande. Danmark er det 3. dyreste land med en gennemsnitspris på 283 kroner. Kroatien følger med 255 kroner, hvor imod er Tyskland det 3. billigste land at campere i med en pris på 208 kroner. Billigst er Polen og Ungarn med omkring 170 kroner.

For Danmark er det en ulige kamp at kæmpe. Her er momsen på overnatninger 25%.  I Tyskland er den sat ned fra 18 til 7%. Samtidig er danske afgifter på el, olie m.m. langt højere end i de øvrige europæiske lande.

”Hvis vi får ens vilkår, vil vi opleve en markant fremgang i turisterhvervet. Det ville samtidig skabe flere arbejdspladser. De høje priser skyldes ikke, at campingpladserne tjener fedt. Tvært imod. Det, der gør forskellen, er moms og afgifter,” siger Preben Christensen, landsformand for DK-CAMP, Danmarks største sammenslutning af privatejede campingpladser.

”De høje afgifter er med til at holde udenlandske turister væk. Alene inden for de seneste to år er andelen af udenlandske overnatninger faldet med 4,4%. Hvis vi alene ser på tyske turister, er deres andel faldet med 16%”, siger Preben Christensen.

Campingpladserne i Danmark er mest populære blandt danske gæster, som normalt står for 3 ud af 4 overnatninger. Tyske gæster kommer på en andenplads, mens gæster fra Holland, Norge og Sverige kommer ind på de følgende pladser.