Den danske kok Mads Refslund på luksusresort Soneva Fushi på Maldiverne. Pressefoto fra: The Maldives Marketing & Public Relations Corporation (MMPRC)

Dansk Michelin-kok laver mad på Maldiverne

Den danske kok Mads Refslund – kendt fra Michelin-restauranten Noma i København – står frem til efteråret i køkkenet på luksusresort på Maldiverne, der har åbnet en pop-up restaurant.

Maldiverne er sammen med Mauritius og Seychellerne blandt de mest kendte luksuriøse rejsemål i Det indiske Ocean.

Og på luksusresortet Soneva Fushi på Maldiverne skal Mads Refslund under resortets restaurantkoncept ”Fresh in the Garden” kokkerere til resortets gæster.

Det skriver Maldivernes nationale turistråd, Maldives Marketing & Public Relations Corporation (MMPRC), i en pressemeddelelse.

Omdrejningspunktet for pop-up restauranten er, oplyses det, hvordan man bedst kan arbejde med naturens egne ingredienser. Af højdepunkter på menuen kan nævnes spiret kokos og kaviar, grillet blæksprutte med urter og braiseret tang og hele fisk ristet i kokosskaller.

Sundhedsuger
Nyt fra øgruppen er også, at det femstjernede Mövenpick Resort Kuredhivaru Maldives nu lancerer såkaldte sundhedsuger for rejsende, der ønsker at være aktive på ferien. Det syv dage lange wellness-program kaldet Go Healthy &Fit omfatter sundhedskonsultationer og kostvejledning med fokus på sunde måltider baseret på hotellets Go Healthy-menu.

Der tilbydes også et varieret træningsprogram og skræddersyede spa-behandlinger, hvor en personlig træner hjælper gæsterne.

Mövenpick-pakken indeholder blandt andet seks spa-behandlinger, seks private sundhedskonsultationer, adgang til træningskurser, nærende morgenmad og kostvejledning, drikkevarer i form af grøntsagsshots, juice og smoothies.

Nyt miljølaboratorium genanvender plastik
Turistrådet fortæller også, at de fleste af Maldivernes resort-øer har egne marinebiologer, og generelt arbejder øgruppen med bæredygtighed og miljøhensyn for at bevare øernes undervandsmiljø samt det unikke plante- og dyreliv.

Blandt de seneste bæredygtighedsprojekter på øerne er et nyt miljølaboratorium, der genanvender plastik: Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi har lanceret et laboratorium, som netop skal fjerne plast i havet og naturen.

Alt indsamlet plastik genbruges og får nyt liv i form af souvenirs og bagagemærker samt linealer, skriveplader og andre redskaber til de lokale skoler. Laboratoriet er det første af sin art på Maldiverne, og målet er også at få andre hoteller til at levere deres plastikaffald til laboratoriet for yderligere at øge den cirkulære produktion, hedder det i pressemeddelelsen.

Relaterede artikler:

Michelin-restaurant til Grønland

Noma og Geranium er verdens bedste restauranter

Milliardær åbner unikt overnatningssted i København

Nu har tre danske hoteller fire Michelinstjerner