Darwin Airline i betalingsstandsning

Det Lugano baserede regionale flyselskab er gået i gang med en reorganisering under Schweiz’ regler om insolvens blot fire måneder efter, selskabet fik nye ejere.

Fra 2014 til 20. juli i år, var Darwin 33,3% ejet af Abu Dhabis Etihad Airways og fløj under navnet Etihad Regional. Den Luxembourg-baserede private investeringsfond 4K Invest, der ejer Sloveniens Adria Airways, overtog flyselskabet i juli – herunder også Etihads andel, og startede en omstrukturering af selskabet, som driver seks Saab 2000 og fire ATR 72-500 turboprop.

Trods en ’lovende’ start på processen har Darwin ’konstateret flere negative markedsforhold’, som førte til beslutningen om konkursbeskyttelse, oplyser Darwins ledelse.

Darwin er blandt andet ramt af opsigelse af alle kontrakter med Alitalia, som blev erklæret insolvent i maj 2017. Yderligere har airberlins insolvens i august 2017 haft betydelig negativ indflydelse. Både Darwin, Alitalia og airberlin var delvist ejet af Etihad Airways, som trak sig fra alle selskaberne på grund af store underskud.

Darwin vil redde så mange jobs som muligt og fortsat flyve under sit eksisterende Air Operator’s Certificate og tilbyde wet-lease til andre flyselskaber og desuden tilbyde vedligehold.

Endeligt OK til køb af flyselskab

Etihad Regional lukker fire ruter

Schweiz vil have kontrol med Darwin Airline