Darwin Airline i betalingsstandsning

Det Lugano baserede regionale flyselskab er gået i gang med en reorganisering under Schweiz’ regler om insolvens blot fire måneder efter, selskabet fik nye ejere.

Fra 2014 til 20. juli i år, var Darwin 33,3% ejet af Abu Dhabis Etihad Airways og fløj under navnet Etihad Regional. Den Luxembourg-baserede private investeringsfond 4K Invest, der ejer Sloveniens Adria Airways, overtog flyselskabet i juli – herunder også Etihads andel, og startede en omstrukturering af selskabet, som driver seks Saab 2000 og fire ATR 72-500 turboprop.

Trods en ’lovende’ start på processen har Darwin ’konstateret flere negative markedsforhold’, som førte til beslutningen om konkursbeskyttelse, oplyser Darwins ledelse.

Darwin er blandt andet ramt af opsigelse af alle kontrakter med Alitalia, som blev erklæret insolvent i maj 2017. Yderligere har airberlins insolvens i august 2017 haft betydelig negativ indflydelse. Både Darwin, Alitalia og airberlin var delvist ejet af Etihad Airways, som trak sig fra alle selskaberne på grund af store underskud.

Darwin vil redde så mange jobs som muligt og fortsat flyve under sit eksisterende Air Operator’s Certificate og tilbyde wet-lease til andre flyselskaber og desuden tilbyde vedligehold.

Endeligt OK til køb af flyselskab

Etihad Regional lukker fire ruter

Schweiz vil have kontrol med Darwin Airline

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.