To kvinder omkom i weekenden efter hajangreb med korte mellemrum udfor samme strand ved egyptiske Hurghada. Arkivfoto via Wikipedia: Joshf Drake.

Egypten lukker strande efter dødelige hajangreb

Med få timers mellemrum omkom to kvinder fredag efter hajangreb ved det populære egyptiske feriested Hurghada ved Det røde Hav. Flere strande ved Hurghada er efterfølgende blevet lukket.

En østrigsk kvinde på 68 år og en rumænsk kvinde i 40’erne omkom i fredags efter hajangreb med korte tidsintervaller udfor samme strand ved det egyptiske ferieresort Hurghada, der ligger ud til Det røde Hav.

Begge kvinder overlevede i første omgang hajangrebene, men døde efterfølgende på hospitalet. Den østrigske kvinde havde boet i Egypten i fem år med sin egyptiske mand.

Angrebene skete i vandet ud for Premiere Le Reve og Tropitel Sahl Hasheesh i Sahl Hasheesh, der ligger syd for Hurghada.

Det har nu fået de egyptiske myndigheder til at lukke strandene omkring Hurghada de kommende dage, mens årsagen til hajangrebene undersøges, skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge avisen The Guardian.

Det egyptiske turistministerium oplyser, at man har nedsat en arbejdsgruppe, der skal kigge på årsagen til de to hajangreb. Ligeledes har guvernøren for denne del af Egypten beordret stop for en lang række aktiviteter i havet ved Hurghada, oplyses det.

Hajangreb på mennesker er meget sjældne i Det røde Hav, skriver medierne. Der går år imellem hajangreb i området.

Vigtig for egyptisk turisme
Området omkring Hurghada og Sharm el-Sheikh har ifølge Reuters cirka 65 procent af de udenlandske turister, der årligt besøger Egypten.

En af de danske charterarrangører med flest gæster til Egypten er norskejede Amisol Travel. Herfra siger Lis Vogelius, administrerende direktør for Amisol Travel i Danmark, til STANDBY.DK:

”Vi har i øjeblikket ingen gæster i Hurghada. Vores højsæson kommer først til vinter, hvor vi forventer at sende mellem 10.000 og 15.000 gæster til blandt andet Hurghada.”

Relaterede artikler:

Har ikke gæster til millioner af ledige hotelværelser

Hvaljagt skader Islands turisme

Rejsebureau forventer dobbelt så mange gæster i år

Færøerne i shitstorm efter massedrab på delfiner