Flere flyselskaber har kurs mod Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn tabte sidste år flere flyvninger, men nye er på vej.

Blandt de nye er ukendte Air Sweden, som angiveligt i år vil åbne fire ruter fra Københavns Lufthavn:

Fra 28. februar vil Air Sweden flyve to gange om ugen til Skopje og dagligt til sin hjemmebase i nordsvenske Umeå. Fra starten af marts får selskabet ugentlige fly fra København til hhv. Amman og Beirut – alle med Airbus A320.

Københavns Lufthavn har allerede ”lovning” i år på 17 nye ruter. Dertil kommer ni nye selskaber på eksisterende ruter og opgradering af syv eksisterende ruter, deriblandt til SAS til New York og Singapore Airlines forøgelse til fem ugentlige fly mellem København og Singapore.

”2012 var et turbulent år, hvor Københavns Lufthavn bl.a. mistede Malev, Spanair og ikke mindst Cimber, men det meste er jo erstattet af andre selskaber. Derudover var der United samt Flybe, der både åbnede og lukkede på Stockholm Bromma i 2012,” siger ekspert til standby.dk

I øvrigt betyder SAS’ opgradering på Newark med 3-4 aftenafgange fra april, at Københavns Lufthavn stort set ikke mister kapacitet på New York i højsæsonen,” siger eksperten.

Svenske Flyglinjen åbner på søndag med to daglige flyvninger til Jönköping

Græske Minoan Air står officielt til at åbne mellem København og Oxford med fem ugentlige fly fra juni med gamle Fokker 50-propelfly, men der er tvivl om, hvornår ruten åbner.

Norwegian åbner ruter til tre nye destinationer fra København – i april til Liverpool tre gange om ugen og fra juni til hhv. Korfu og Montpelier med et par fly om ugen.

Udskældte Transavia vender i år tilbage på Københavns Lufthavn med rute fra hollandske Eindhoven 13. april tre gange om ugen.

Også Royal Air Maroc vender sidst i marts tilbage til Københavns Lufthavn med tre ugentlige fly til Casablanca.

Spanske Vueling flyver fra sidst i marts sin første rute udenfor Spanien til København – fra italienske Firenze til Københavns Lufthavn tre gange om ugen.

SAS åbner i år helårs- og sæsonruter til bl.a. Alanya, Biarritz, Budapest, Cagliari, Newcastle, Palermo, Pula og San Francisco og Thessaloniki.

På eksisterende ruter kommer italienske Air One tilbage til København med rute fra juni tre gange om ugen til Venedig.

Også Alitalia vender tilbage til Københavns Lufthavn med to ugentlige fly fra Rom fra 25. marts.

Easyjet starter fra marts på Edinburgh og måneden efter på Rom.

Norwegian kommer ind på ruterne til Lissabon, Sarajevo og Madrid

Nye selskaber på eksisterende ruter omfatter bl.a. spanske Vueling, det åbner til juni endnu en rute på Københavns Lufthavn, denne gang til Alicante.