Godt resultat for Øresundsbron

Arial view of the bridge with Sweden in backgroundFragt- og fritidstrafikken steg i 2013. Det førte til højere indtægter, som sammen med lave renter gav et resultat på 597 millioner kroner før værdiregulering.

Vejtrafikindtægterne blev 1.143 millioner kroner, hvilket er en stigning på 49 millioner i forhold til 2012. Renteudgifterne blev 502 millioner kroner, hvilket svarer til et fald på 173 millioner. Og resultatet blev et overskud på 597 millioner kroner – en forbedring på 226 millioner sammenlignet med 2012.

Øresundsbro Konsortiets satsning på fritidskunder med BroPas gav en stigning i BroPas-trafikken på 6,0%. I oktober, 15 måneder før ventet, rundedes 300.000 BroPas-kunder.

Lastbiltrafikken steg med 6,5% og Øresundsbrons andel af lastbiltrafikken over Øresund steg til 53%.
I pendlingstrafikken ses samme mønster som de senere år, altså en fortsat nedgang. Bilpendlingen faldt med 7,1% og bidrog til et samlet fald i trafikken på 1,2%.

”Bilpendlingen er faldet gennem flere år. Vi håber, at udviklingen vender, når økonomien forbedres, og regionen får flere attraktive jobmuligheder. Bilpendlingen afhænger på kort sigt af konjunkturerne i begge lande, siger adm. direktør for Øresundsbron Caroline Ullman-Hammer.

x

Læs Også

Schæffergården en del af Best Western

Velrenommerede Schæffergården Hotel & Konferencecenter i Gentofte bliver 2. januar 2018 medlem af Best Western Hotels & Resorts. Hotellet bliver en del af et af kædens nye varemærker; Sure Hotel by Best Western.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.