Godt resultat for Øresundsbron

Arial view of the bridge with Sweden in backgroundFragt- og fritidstrafikken steg i 2013. Det førte til højere indtægter, som sammen med lave renter gav et resultat på 597 millioner kroner før værdiregulering.

Vejtrafikindtægterne blev 1.143 millioner kroner, hvilket er en stigning på 49 millioner i forhold til 2012. Renteudgifterne blev 502 millioner kroner, hvilket svarer til et fald på 173 millioner. Og resultatet blev et overskud på 597 millioner kroner – en forbedring på 226 millioner sammenlignet med 2012.

Øresundsbro Konsortiets satsning på fritidskunder med BroPas gav en stigning i BroPas-trafikken på 6,0%. I oktober, 15 måneder før ventet, rundedes 300.000 BroPas-kunder.

Lastbiltrafikken steg med 6,5% og Øresundsbrons andel af lastbiltrafikken over Øresund steg til 53%.
I pendlingstrafikken ses samme mønster som de senere år, altså en fortsat nedgang. Bilpendlingen faldt med 7,1% og bidrog til et samlet fald i trafikken på 1,2%.

”Bilpendlingen er faldet gennem flere år. Vi håber, at udviklingen vender, når økonomien forbedres, og regionen får flere attraktive jobmuligheder. Bilpendlingen afhænger på kort sigt af konjunkturerne i begge lande, siger adm. direktør for Øresundsbron Caroline Ullman-Hammer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.