Godt resultat for Øresundsbron

Arial view of the bridge with Sweden in backgroundFragt- og fritidstrafikken steg i 2013. Det førte til højere indtægter, som sammen med lave renter gav et resultat på 597 millioner kroner før værdiregulering.

Vejtrafikindtægterne blev 1.143 millioner kroner, hvilket er en stigning på 49 millioner i forhold til 2012. Renteudgifterne blev 502 millioner kroner, hvilket svarer til et fald på 173 millioner. Og resultatet blev et overskud på 597 millioner kroner – en forbedring på 226 millioner sammenlignet med 2012.

Øresundsbro Konsortiets satsning på fritidskunder med BroPas gav en stigning i BroPas-trafikken på 6,0%. I oktober, 15 måneder før ventet, rundedes 300.000 BroPas-kunder.

Lastbiltrafikken steg med 6,5% og Øresundsbrons andel af lastbiltrafikken over Øresund steg til 53%.
I pendlingstrafikken ses samme mønster som de senere år, altså en fortsat nedgang. Bilpendlingen faldt med 7,1% og bidrog til et samlet fald i trafikken på 1,2%.

”Bilpendlingen er faldet gennem flere år. Vi håber, at udviklingen vender, når økonomien forbedres, og regionen får flere attraktive jobmuligheder. Bilpendlingen afhænger på kort sigt af konjunkturerne i begge lande, siger adm. direktør for Øresundsbron Caroline Ullman-Hammer.

x

Læs Også

Atter flyvninger til Bali

TURISME: Efter to dages lukning på grund af truende vulkanudbrud blev flytrafikken i går genoptaget. Skønsmæssigt 20.000 danskerne besøger årligt den indonesiske ø, blandt andet som led i asiatisk rundrejse.

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.