Stena Nautica. (Foto: Niklas Nolte | Stena Line | PR)

Har kurs mod bedre dansk højsæson end i 2022

Flere danske kunder end i 2022 har i år booket billet til en overfart på en af Stena Lines to færgeruter mellem Danmark og Sverige i højsæsonen. Årets booking-niveau er generelt højere.

Stena Line oplever lige nu en stigende popularitet i forhold til sidste år på rederiets to færgeruter mellem Danmark og Sverige, da danske kunder til højsæsonen i juli har reserveret flere billetter på de to overfarter, end tilfældet var i 2022.

Stigningen er på 29 procent på færgeruterne mellem henholdsvis Frederikshavn og Gøteborg samt Grenå og Halmstad. Rederiet mener selv, at den øgede interesse kan tilskrives den svenske kronekurs, der i øjeblikket er lavere end den danske.

66 danske kroner svarer i skrivende stund til 100 svenske kroner, og dermed række pengene længere i nabolandet. Det stiller danske turister i en fordelagtig situation, hvilket kan medvirke til at øge den danske efterspørgsel på holde ferie eller tage på besøg i Sverige.

”Den nuværende økonomiske situation og lave kronekurs påvirker danskernes rejsemønstre, så flere søger mod Sverige, hvor man lige nu kan få meget for pengene som dansk gæst,” udtaler Christina Bromander, der er handelsdirektør for de danske aktiviteter hos Stena Line.

Oplever stigende interesse
Det er dog ikke kun i højsæsonen, at rederiet har registreret en større interesse end normalt for at tage færgen mellem de to skandinaviske lande. Det er – ifølge handelsdirektøren – en tendens, som man har oplevet i løbet af årets første fem måneder.

”Hele 2023 har vi oplevet en stor interesse for vores ruter over Kattegat, og på vores foreløbige bookingtal for sommeren tyder alt på, at interessen forsætter ind over sommerferien.”

På ruten Frederikshavn-Gøteborg fortæller Stena Line, at der sammenlignet med sidste år indtil videre en samlet stigning på 24 procent i antallet af rejsende, der er gået ombord på en af de tre færger Stena Danica, Stena Jutlandica eller Stena Vinga, der forestår overfarterne.

Det er færgen Stena Nautica, der sejler mellem Grenå og Halmstad, og denne rute har også trukket flere danskere til end sidste år, oplyses det. Rederiet har i år noteret sig en samlet stigning i rejsende på 37 procent i forhold til 2022.


Relaterede artikler:

Danskere køber flere rejser til Sverige end før krisen

Stort rederi køber endnu et rejsebureau

Skrothandlers færgerederi fejrer 60 år på havet