Hvor fa’en ligger Herning?

2

herning-motorvejenMANDAGSKLUMME: Titlen på TV-serien har fået ekstra aktualitet med en ny motorvej fra Aarhus via Silkeborg til Herning. Det hele synes at ske i Herning, hvorfor må vi så ikke vide, hvordan vi finder byen – og hvorfor skal Silkeborg ud på sidelinjen? Der kommer dog langt de fleste turister.

Venstre holdt sit landsmøde i weekenden i Herning. Billetsalget til Årets Grand Prix er startet. Det afvikles i Herning. Den ny politiskole skal bygges i Herning, svor Søren Pind i weekenden, hvad enten han snart er fortid som justitsminister eller ej. Det nye kæmpehospital i Gødstrup er under opførelse. Herning påstår, at Gødstrup ikke er Herning, men med de seneste udbygninger rører Gødstrup på det nærmeste indkørslen til byen.

Hvorfor må vi så ikke vide, hvor byen ligger?

Det må I også gerne,” siger Vejdirektoratet, og nu er Herning kommet på motorvejskiltet i Aarhus. Hidtil har det nærmeste været et skilt i Vejle til Nr. Snede, og først nu kom skiltet til Herning.

Den ny motorvej, som går via Silkeborg, viser nu til Herning. Men så er der heller ikke plads til Silkeborg (hvad vi tydeligt kan se, at der er). Silkeborgs borgmester er vred, og han siger til DR, at han regner med, at Vejdirektoratet bøjer sig inden for en måned eller to.

Hvorfor skulle vi så også vide hvor Silkeborg ligger? De har aldrig haft Melodi Grand Prix, de har ingen multihal. Hvis de skal på et rigtigt hospital i fremtiden, skal de til Aarhus eller til Herning. De har ikke en halv snes gange været danske mestre i ishockey. De ligger i nederste halvdel, som nr. 11 i Superligaen i fodbold, mens Herning (FCM) er nr. tre.

Javel, de har Grauballemanden, Gudenåen og Himmelbjerget. De har ikke som i Herning kunnet følge Bjarne Riis, Claus Elming og Helge Sanders opvækst. De har Hjejlen og Regattafestival – og langt de fleste turister. Det skulle vel være nok til et vejskilt.

Lad os efter denne begivenhedsrige weekend i Herning med statsministerens nyhedsbombe mindes den gode, gamle læresætning:

”Hvad skal vi med de store problemer, så længe vi har nok af de små.”

Skriv en kommentar

2 Comments on "Hvor fa’en ligger Herning?"

Notify of
avatar
Bent Bernardi Sørensen
Riis er født i Herning og var medlem af en cykelklub i S-bjerg, da han blev professionel i Luxemborg. Jeg boede i Silkeborg de første tyve år af mit voksenliv og kommer der tit – osse i morgen. Silkeborg har udviklet sig pinligt, siden de borgerlige fik magten. Mest pinlige oplvelse var i sidste uge, da borgmester Vindum ved rejsningsgildet på det kommende fodboldstadion forsøgte at håne Herning. Ejvind, du vrøvler, når du skriver, at Silkeborg har flere tursiter end Herning. Du regner ikke erhvervsturisterne med, og alle udlændinge på en 100 kilometer strækning på Vesterhavet kører til Herning, når… Read more »
Jørn Henrik Jørgensen
Jørn Henrik Jørgensen

Tillad mig et kompromis; som det fremgår er der tydeligvis plads til et “underskilt” under bynavnet Herning på motorvejsskiltningen. Synes det vil være rimeligt at sætte et “brunt” seværdighedsskilt under Herning med skriften HJEJLEN. Så ved vi alle, at vi er i Silkeborg.

wpDiscuz