I disse lande skal man ikke blive syg på ferien

Det er forbundet med en vis risiko at blive syg på ferier i særligt Mexico, Polen og Estland, melder en britisk forsikringsvirksomhed.

Den travle sommerferiesæson er så småt overstået. Mange tusinde danskere har rejst på ferie i ind- og udland og har fået ladet batterierne op med sol og afslapning.

Men selv om ferien skal være en god oplevelse, slår sygdom ind i mellem også ned og ødelægger den ellers gode feriestemning.

Den britiske sundhedsforsikringsvirksomhed Get Going Travel Insurance har udarbejdet en oversigt over, hvilke lande man helst ikke skal blive syg i – og hvilke lande der er ’bedst’ at blive syg i. Der er taget højde for faktorer som prisen på sundhedsforsikring til de enkelte lande, risiko for infektionssygdom, tilgængelighed af rent vand og vaccinationsanbefalinger.

Get Going Travel Insurance dækker omkostninger ved besøg i OECD-lande, og virksomgeden har derfor lavet listerne på baggrund af disse lande. OECD er en international organisation, der står for Organisation for Economic Co-operation and Development.

Urent vand
De to mest risikable OECD-lande i Europa at blive syg i på ferien er Polen og Estland. I Polen er der en mellemstor risiko for smitsomme sygdomme, ligesom der ikke er 100 procent rent vand. Landet har dog 108 sundhedsansatte pr. 10.000 indbyggere, hvilket er et pænt antal. I Estland er der også en mellemstor risiko for smitsomme sygdomme, og landet anbefaler en række vaccinationer inden indrejse. Stivkrampevaccinen er et ufravigeligt krav.

Ferier i Mexico er forbundet med en vis risiko ved sygdom. Landet har stor mangel på rent vand, og der er risiko for større infektionssygdomme, hvilket placerer den øverst på listen over de værste OECD-lande at blive syg i. De gennemsnitlige omkostninger ved sygdom er på 962 engelske pund (7.990 kroner, red.), og landet har kun 46 sundhedsansatte pr. 10.000 indbyggere – et af de laveste tal.

Lave omkostninger i Finland
De lande, hvor der er mindst risiko ved sygdom, er Belgien, Israel og Finland. I Belgien koster det gennemsnitligt 255,86 pund at blive syg (2.125 kroner, red.), mens landet har hele 128 sundhedsansatte pr. 10.000 indbyggere. Israael er med gennemsnitligt 281,66 pund (2.340 kroner, red.) i omkostninger det dyreste af de tre bedste lande at blive syg i, mens der er meget lav risiko for større sygdomme.

Finland er det billigste land at blive syg i. Her koster det kun 118,63 pund (985 kroner, red.). Landet har med 175 sundhedsansatte pr. 10.000 indbyggere det tredjehøjeste tal på dette parameter.

Japan er højdespringer på niveauet for omkostninger ved sygdom. I dette land koster det i gennemsnit 1.984,46 pund (16.490 kroner, red.) at blive syg – og det er 17 gange så dyrt som i Finland.

 

Relaterede artikler:

Risiko for turistmave og tropesygdomme

Unge danskere undlader ferieforsikring

Gouda: Hver tredje får ødelagt ferien af syge børn

Klar med dansk læge i udlandet

Det blå kort er en fiasko