IAGs overtagelse af NIKI er i fare

Flyselskabet NIKI, som indgav konkursbegæring den 13. december og stoppede sine operationer, venter stadig på godkendelse af at bliver overtaget af International Airlines Group, IAG, men nu er der problemer.

Konkursbehandlingen af NIKI skete ved retten i Berlin, og her blev det østrigske selskab solgt til IAG for 20 millioner Euro, men nu er der opstået problemer om, hvorvidt sagsbehandlingen var, som den skulle være.

Landsretten i Berlin har netop afgjort, at konkursbehandlingen skulle være holdt i Østrigs regionale ret i Korneuburg ved Wien, snarere end i Tyskland, og det kan bringe hele overtagelsen i fare.

Baggrunden for, at sagen blev gennemført i Berlin var, at størstedelen af NIKIs omsætning blev genereret i Tyskland, men det ændrer ikke ved, at virksomhedens regnskaber, analyser og øvrige administrative gøremål skete i hovedkvarteret i Wien.

Imidlertid indgav NIKI også konkursbegæring i Østrig den 11. januar, hvilket kunne have ført til parallel konkursbehandling i begge landene.

Ansøgningen om, at sagen blev ført ved retten i Østrig kommer fra den tyske administrator af konkurssager Lucas Flöther. Der bliver tale om en såkaldt sekundær procedure, som dommerne i Korneuburg bekræfter.

De østrigske luftfartsmyndigheder, Austrocontrol, har i samme anledning forlænget NIKIs østrigske air operator’s certificate (AOC) med tre måneder, så flyselskabet ikke går hen og mister sine slots.

IAG er indstillet på at samarbejde med alle parter for at sikre, at transaktionen bliver gennemført.

Relaterede artikler:

Dansk skirejsearrangør ramt af NIKI-konkurs

FlyNiki lukker 14 ruter

FlyNiki’s 49,8% salg styrker airberlins økonomi

 

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.