IAGs overtagelse af NIKI er i fare

Flyselskabet NIKI, som indgav konkursbegæring den 13. december og stoppede sine operationer, venter stadig på godkendelse af at bliver overtaget af International Airlines Group, IAG, men nu er der problemer.

Konkursbehandlingen af NIKI skete ved retten i Berlin, og her blev det østrigske selskab solgt til IAG for 20 millioner Euro, men nu er der opstået problemer om, hvorvidt sagsbehandlingen var, som den skulle være.

Landsretten i Berlin har netop afgjort, at konkursbehandlingen skulle være holdt i Østrigs regionale ret i Korneuburg ved Wien, snarere end i Tyskland, og det kan bringe hele overtagelsen i fare.

Baggrunden for, at sagen blev gennemført i Berlin var, at størstedelen af NIKIs omsætning blev genereret i Tyskland, men det ændrer ikke ved, at virksomhedens regnskaber, analyser og øvrige administrative gøremål skete i hovedkvarteret i Wien.

Imidlertid indgav NIKI også konkursbegæring i Østrig den 11. januar, hvilket kunne have ført til parallel konkursbehandling i begge landene.

Ansøgningen om, at sagen blev ført ved retten i Østrig kommer fra den tyske administrator af konkurssager Lucas Flöther. Der bliver tale om en såkaldt sekundær procedure, som dommerne i Korneuburg bekræfter.

De østrigske luftfartsmyndigheder, Austrocontrol, har i samme anledning forlænget NIKIs østrigske air operator’s certificate (AOC) med tre måneder, så flyselskabet ikke går hen og mister sine slots.

IAG er indstillet på at samarbejde med alle parter for at sikre, at transaktionen bliver gennemført.

Relaterede artikler:

Dansk skirejsearrangør ramt af NIKI-konkurs

FlyNiki lukker 14 ruter

FlyNiki’s 49,8% salg styrker airberlins økonomi

 

x

Læs Også

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

Ryanair var også sidste år den største leverandør af nye ruter, mens USA var landet hvor der blev åbnet flest.

To millioner passagerer med SAS i december

I december valgte to millioner passagerer at flyve med SAS, hvilket er lidt færre end sidste år.

Faste ryglæn på British Airways fly

Det britiske flyselskab har valgt at spare på komforten i de fly, der benyttes på kortere distancer. Det sker ved at afskaffe ryglæn, der kan lænes tilbage.

8.000 nye medarbejdere til flyselskab i 2018

Lufthansa skal have yderligere 2.500 kabineansatte i indeværende år, og den tyske luftfartskoncern har planer om at ansætte i alt 8.000 nye medarbejdere.

Passagerrekord i Berlin

Berlin Tegel havde nedgang i antallet af passagerer i 2017, men Berlin Schönefeld fik derimod stor vækst, og det er nok til samlet passagerrekord for de to tyske hovedstadslufthavne.

Airbus præsenterer A321neo ACF

Airbus har samlet det første eksemplar af den nye A321 version - A321neo ACF (Airbus Cabin Flex) i Hamburg. Efter testflyvning skal første eksemplar leveres i sommerens løb.