Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Verdens i flere år bedste restaurant, danske Noma, er efter et års pause rykket ud og har genåbnet i et nedlagt depot på Refshaleøen i København. Det gav forleden karakter op til syv uofficielle stjerner i Berlingske, og nu følger internationale medier med en omtale i bladet.

”Man smager ting, som man aldrig har drømt om at skulle smage, ” skriver Los Angeles Times. Madanmelderen mener , ”at tjenernes passionerede beskrivelser  af smagen af tang-is, det indre af rejehovedet eller den blævrende konsistens af kødet fra torskens øjenhuler, ville være nonsens alle andre steder end på Noma.”

The Guardians Michael Booth skriver om Noma: ”Det er ikke comfort food. De får muligvis behov for en københavnsk hot dog et par timer efter middagen.” Han spørger sig selv om Noma har gjort det igen. Om restauranten kan nå de samme højder, som gjorde den til nr. 1 i verden i fire år i træk.

Han svarer selv: ” Uden tvivl, hvis det er hvad Noma vil.”

Som at spise fremtiden
Washington Post, fra præsident Donald Trumps egen by, er ifølge anmeldelsen fra København, helt oppe at køre over Nomas søpølse. Om søpølsens tørrede æggestokke , som en en stor delikatesse i Japan, skriver Tom Sitsema i avisen: ”Hvis Poseidon spiste hvide kartoffelchips , vil han elske disse” og konkluderer, ” at spise på Noma er som at spise fremtiden.”

Der forlyder dog ikke noget om, at præsidenten har tænkt sig at aflægge et besøg.

Og han slutter: ”Lærte jeg noget nyt ? Tonsvis, blandt andet at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design.”

Der er plads til 40 gæster både til frokost og til middag, men der er kun åbent fire dage om ugen. Prisen er 2.250 kroner pro persona, plus cirka 800 kroner for vine, når man ellers kan få plads.

Mange tusinde turister fra udlandet har reserveret, blandt andet en del fra de mest eksklusive krydstogtskibe.

 

Relaterede artikler:

Noma 2.0 er dyr og udsolgt

Noma-succes ’down under’

Noma lukker i 2016

Hotelfolk hyldede Noma

Noma verdens bedste – igen

 

x

Læs Også

Turisme giver 18.000 arbejdspladser i Vestjylland

Dansk Erhverv og Dansk Industri roser det nye turismesamarbejde mellem de 11 kommuner på Jyllands vestkyst. Dansk Industri savner dog et højere ambitionsniveau.

Hård kritik af Københavns Kommune

”Helt til grin” og ”kritisabel beslutning,” siger Dansk Erhverv; mens Wonderful Copenhagen kalder Københavns Kommunes beslutning en ”de facto nedlæggelse af WoCo’s event-indsats.”

Større turismevækst i Danmarks nabolande

Trods vækst i antallet af overnatninger i de fire første måneder af 2018, er antallet af udenlandske turister større i nabolande som Norge, Sverige og Tyskland.

Samarbejde skal øge vestkystturisme

For første gang går de jyske vestkystkommuner sammen i storstilet projekt for at øge turismeomsætningen og skabe flere arbejdspladser. Der er navnlig fokus på 18 feriesteder.

Legoland fylder 50 år

Legoland er en af Danmarks største turistattraktioner, og den populære forlystelsespark runder et halvt hundrede år i morgen, den 7. juni.

Rabat til Molslinjen sendes tilbage til Destination Bornholm

Destination Bornholm får glæde af de rabatter, som bliver givet til Molslinjen, når rederiet begynder færgebetjening til øen senere på året.