Peer H. Kristensen forlader senest med udgangen af marts jobbet som direktør for Aarhus Lufthavn for at blive ny direktør for destinationsselskabet Destination Vesterhavet. Pressefoto fra Destination Vesterhavet.

Lufthavnsdirektør ny chef for destinationsselskab

Peer Heldgaard Kristensen, direktør for Aarhus Lufthavn og tidligere direktør for VisitAarhus, er senest 1. april ny i førersædet for en af Danmarks største destinationer, Destination Vesterhavet.

51-årige Peer Heldgaard Kristensen er efter en lang proces valgt til ny direktør for Destination Vesterhavet, turismesamarbejdet mellem Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner, og et af Danmarks 19 destinationsselskaber.

Han afløser det nye destinationsselskab første direktør, Liv Thøger-Aldahl, der tiltrådte i starten af sidste år, hentet fra job som chefkonsulent for DI (Dansk Industri) Turisme i København, men hun stoppede sidste sommer. Og i Aarhus Lufthavn bliver den nye direktør 50-årige Nicolai Krøyer, der kommer fra stilling som kommerciel chef hos Aarhus Havn.

I en pressemeddelelse skriver Destination Vesterhavet: Retningen er klar for Destination Vesterhavet: Der skal fokus på bæredygtighed, kvalitetsoplevelser og øget døgnforbrug.

Den opgave stiller høje krav til direktøren. Bestyrelsen har derfor de seneste måneder arbejdet på at finde den rigtige kandidat og valget er nu faldet på den nuværende direktør for Aarhus Airport, Peer Heldgaard Kristensen.

Tidligere direktør for VisitAarhus
Peer H. Kristensen er tidligere direktør for VisitAarhus, hvor han i syv år arbejdede med at hæve kvalitet, omsætning og døgnforbrug gennem en international vækststrategi med udgangspunkt i regionale og lokale styrkepositioner.

I samme periode var han også formand for Danske Destinationer, hvor han blandt arbejdede med hele strategien omkring den ny lov om erhvervsfremme med større og stærkere destinationsselskaber. Peer Kristensen har herudover en lang karriere som direktør og marketingchef indenfor turisme og oplevelsesøkonomi med i bagagen, oplyser pressemeddelelsen.

Vesterhavet byder på stærke naturoplevelser, lokalhistorie, kultur- og naturattraktioner, lokale fødevarer og gastronomi i høj klasse. Alt sammen skal markedsføres og formidles både nationalt og internationalt.

En direktør med passion for Vesterhavet
I pressemeddelelsen siger Lisbeth Valther, bestyrelsesformand for Destination Vesterhavet:

”Ønsket var at finde en direktør med passion for Vesterhavet og turismeudvikling og som både har erfaringen og kompetencen til at realisere vores ambition om Vesterhavet som Nordeuropas førende kystferiedestination målt på gæstetilfredshed og døgnforbrug – det har vi opnået med valget af Peer.”

Chefen for Turisme og Oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Lars Ramme Nielsen, og medlem af bestyrelsen i Destination Vesterhavet supplerer:

”Peer er en sværvægter i turismekredse og er bredt respekteret for sin store viden, erfaring og resultater. Det er en kæmpe fordel at få ham med ombord i Destination Vesterhavet – både i forhold til udvikling af turismen lokalt og i relation til det organisatoriske arbejde nationalt i turismen.”

Danmarks største destination
Destination Vesterhavet blev i 2020 den største destination målt på antal overnatninger med over 7,5 millioner overnatninger, selv om Covid-19 også satte sit præg på forår og vinter.

Men rejserestriktionerne medførte også at rigtigt mange danskere genfandt Vesterhavet – en stigning på 50 procent i antallet af danske overnatninger sammenlignet med 2019.

”Vesterhavet har et bæredygtigt tilbud med fokus på natur og lokale autentiske oplevelser, som passer rigtigt godt til danskerne. Vi glæder os dog også til at få tyskerne tilbage til foråret. Det tyske marked er væsentligt større og deres ferie falder på andre tidspunkter end danskernes, så de to nationaliteter supplerer hinanden godt”, siger Lisbeth Valther.

Har sommerhus i Hvide Sande
Peer H. Kristensen siger selv om den nye udfordring:

”Det bliver spændende at være med til at realisere ambitionen om at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de 2 kommuner.

Jeg kender heldigvis Vesterhavet fra mit sommerhus i Hvide Sande og glæder mig til at komme i gang,” siger den kommende destinationsdirektør.

Destination Vesterhavet er et samarbejde mellem Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner som har til opgave at

udvikle og markedsføre turismen i de 2 kommuner. Selskabet blev dannet 1. januar 2020 som en fusion mellem Ringkøbing-Fjord turisme og Turistdelen af Pro-Varde. Destinationsselskabet har 12 ansatte med kontor i Hvide Sande og et satellit-kontor i Blåvand.

Relaterede artikler:

Nyt år med øget fokus på dansk indlandsturisme

90 af 98 kommuner på plads i destinationsselskaber

Turismedirektør stoppet efter kun seks måneder