Mols-Linien skal sejle til Bornholm

mols-linienMols-Linien har vundet sejladsen til og fra Bornholm fra 2018 til 2028, oplyser Transportministeriet. Mols-Linien vandt, fordi rederiet kan sænke de gennemsnitlige billetpriser med 51,15% for de almindeligste passagerbilletter.

Det gjorde Mols-Linien bedre end selskabet Bornholmerfærgen, der er ejet af Danske Færger, som sejler i dag og også har afgivet bud. Bornholmerfærgen bød ind med en prisreduktion på 44,15 procent, skriver dr.dk.

Det kommer bag på direktør John Steen Mikkelsen fra Rederiet Færgen: ”Vi var ret overbevist om, at vi ville vinde med en prisreduktion på 44%, ellers havde vi budt anderledes. Men en prisreduktion på 44 procent er en enorm udfordring”.

Mols-Liniens adm. direktør, Søren Jespersen, lover, at så mange medarbejdere fra BornholmerFærgen som muligt kommer med over i Mols-Linien fra september 2018 – både personale på færgerne og i administration.

Mols-Linien vil sejle med to færger som dem, selskabet bruger på Århus-Odden og Ebeltoft-Odden. De er hurtigfærger, 112,6 meter lange og med plads til 417 personbiler. BornholmerFærgens hurtigfærge, Leonora Christina, er også 112,6 meter og har plads til 350 biler.

”Vi skal have fire færger bragt på banen. Og her kan vi udnytte synergieffekten med de øvrige to ruter, vi har”, siger bestyrelsesformand for Mols-Linien, Frants Paludan, som også regner med, at Mols-Linien vil sejle mere end BornholmerFærgen gør i dag.

Kontrakten underskrives om 10 dage og gælder fra 1. september 2018 til 1. september 2028 med mulighed for forlængelse.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.