Mols-Linien skal sejle til Bornholm

mols-linienMols-Linien har vundet sejladsen til og fra Bornholm fra 2018 til 2028, oplyser Transportministeriet. Mols-Linien vandt, fordi rederiet kan sænke de gennemsnitlige billetpriser med 51,15% for de almindeligste passagerbilletter.

Det gjorde Mols-Linien bedre end selskabet Bornholmerfærgen, der er ejet af Danske Færger, som sejler i dag og også har afgivet bud. Bornholmerfærgen bød ind med en prisreduktion på 44,15 procent, skriver dr.dk.

Det kommer bag på direktør John Steen Mikkelsen fra Rederiet Færgen: ”Vi var ret overbevist om, at vi ville vinde med en prisreduktion på 44%, ellers havde vi budt anderledes. Men en prisreduktion på 44 procent er en enorm udfordring”.

Mols-Liniens adm. direktør, Søren Jespersen, lover, at så mange medarbejdere fra BornholmerFærgen som muligt kommer med over i Mols-Linien fra september 2018 – både personale på færgerne og i administration.

Mols-Linien vil sejle med to færger som dem, selskabet bruger på Århus-Odden og Ebeltoft-Odden. De er hurtigfærger, 112,6 meter lange og med plads til 417 personbiler. BornholmerFærgens hurtigfærge, Leonora Christina, er også 112,6 meter og har plads til 350 biler.

”Vi skal have fire færger bragt på banen. Og her kan vi udnytte synergieffekten med de øvrige to ruter, vi har”, siger bestyrelsesformand for Mols-Linien, Frants Paludan, som også regner med, at Mols-Linien vil sejle mere end BornholmerFærgen gør i dag.

Kontrakten underskrives om 10 dage og gælder fra 1. september 2018 til 1. september 2028 med mulighed for forlængelse.