Motorbrøl og agurketid

SOMMERKLUMME: Brave folk bag idéen om Formet 1 i København, der snart vil være arkiveret som en nyhed blandt sommerens agurker. Overborgmester Frank Jensen skal ikke realisere en drengedrøm.

Af Ejvind Olesen

Man kan som bekendt ikke både puste og have mel i munden. Man kan ikke det ene øjeblik med al mulig opbakning ville brande København som turist- og cykelby med verdens største cykelløb, Tour de France, og det næste øjeblik som en ægte bilby med verdens største motordrøn, Formel 1.

Det hænger simpelthen ikke sammen, og det bliver aldrig til noget. Af gode grunde har formand for Team Danmark, overborgmester Frank Jensen, heller ikke udtalt sin sympati for tanken. Hans røde (og nok også en del blå) medlemmer i Borgerrepræsentationen vil straks skyde planen ned, og det samme vil hovedparten af københavnerne. Tænk bare på forberedelserne, sikkerhedsanlæg og lukkede broer i København over en uge forinden.

Lige så god og sandsynlig Tour de France-starten tegner, lige så usandsynlig er det med sympatiske Kevin Magnussen og hans følge. (I går på Silverstone nr.12). Hvornår er et sportsnavn i den grad blevet brandet, som den der i reglen ligger sidst i feltet, eller med stribevis af undskyldninger er udgået? Sandheden i ære er det flot at have en dansk deltager i Formel 1

Bag idémændene er min fhv. kollega Hele Sander, som kommer fra omegnen af Herning ligesom jeg. Han blev journalist på Jyllands-Posten og jeg på Berlingske. I vores ungdom var han en fantastisk igangsætter af events for Hernings ungdom, og senere blev han kendt som den, der sammen med Harald Nielsen fik startet professionel fodbold i Danmark. At han så også blev borgmester og senere minister understreger alsidigheden.

Det ser ud til, at han har følge af Lars Seier Christensen, også kendt som Bjarne Riis partner i cykelklub og rejsebureau samt hovedsponsor bag Rungsted Ishockey Klub. Med blandt sympatisørerne er direktør Allan Agerholm, bl.a. formand for Visit Denmark. Jeg ville ønske de ville bruge deres gode idéer og arbejdskraft på noget andet end et brølende besøg og en udgift på ca. 100 mio. kr.

Her i weekenden blandede også sognepræst Kathrine Lilleør sig (i sin ugentlige klumme i Berlingske) i debatten med et forslag om at satse på Lolland til Formel 1. Hun skriver bl.a.: ”Jeg er sikker på, at man her ville finde nogle grusveje, der kan lynasfalteres med den særlige 4,6 km. asfaltbelægning, som også de københavnske gader skal have påført. Formel 1 turisterne vil spærre øjnene op for Lollands Lyksaligheder, og færgerne fra Rødby vil under overfarten servere Formel 1 pølsehorn for tililende fans. Hvis jeg var borgmester i København, ville jeg feje ideen af bordet med en bemærkning om, at jeg er borgmester i en hovedstad ikke i en drengedrøm.”

Hun kunne have tilføjet, at midt i en agurketid skal vi være parat til den form for nyheder.

Privat oplysning: Jeg har både en bil (Nissan) og en cykel i Paddocken.

x

Læs Også

Solnedgang og dessert på slots- og badehoteller

Man skal ikke altid tro, at man bliver omgivet af luksus, fordi et hotel reklamerer med det. Netop nu gentager TV2-stationerne deres serie med slotshoteller og badehoteller akkompagneret af kritikløse livsstilseksperter.

Er SAS nu attraktiv nok til at få friere?

Det var flyselskabet ikke for fire år siden, da formand Fritz Schur i en konsolideringstid i luftfart drog den konklusion. Men med formandsskiftet til marts, bliver det ikke ham, der skal føre til brudeskamlen, om overhovedet nogen.

Kvalitet som bundskraber og laveste fællesnævner?

Endnu et stort flyselskab vælger umagelige stole med lodret ryg som en konsekvens af lavere billetpriser. Hvornår skal vi stå op, så man sparer stolene?

Der er brug for gode idéer i dansk indenrigstrafik

Regeringen har lagt op til lavere afgifter på de danske indenrigsruter, som til gengæld skal binde Danmark tættere sammen. Der er behov for at tænke nyt og ikke bare sætte billetpriserne ned.

Når et rejsebureau sætter ræven til at vogte gæs

Metaforer fra dyreriget passer glimrende, når man lukker firmaer som AirHelp ind i folden i stedet for at løse problemerne selv. Kan BCD tjene to herrer?

Vore naboer vilde med danske hotdogs

Man kan godt få en hel del ud af at studere Visit Denmarks Imageanalyse om turisternes forventning om dansk gastronomi lige fra røde pølser til finkulinariske oplevelser. Norge topper med roserne til dansk mad på ferien.