Mr. Take Off er stadig højtflyvende

”Senior-redaktør” er den betegnelse, han vælger at bruge om sig selv i dag. Krukkeri? Tvært imod. For bag titlen gemmer sig ildhu, hjerteblod og en energi, der er en teenager værdig.

Ejvind Olesen, der om nogen også fortjener betegnelsen ”Rejsejournalistikkens Nestor”, fylder i dag 75 år – men det er ikke ensbetydende med, at han lægger an til landing.

Gennem 36 år var han ansat på Berlingske Tidende som sportsjournalist, nyhedsredaktør og som avisens rejseredaktør.

Men en pensionering fra Berlingske var ikke ensbetydende med en pensionering fra arbejdslivet, og han har efterfølgende kastet sit hjerteblod og sin arbejdskraft i bl.a. Take Off, som han stadig skriver og redigerer hver eneste hverdag. Samtidig er han en ivrig og højt respekteret medarbejder og bidragsyder til det månedlige Stand By-magasin – trods det, at bladet jo egentlig er hans tidligere værste konkurrent.

At det var indenfor rejsejournalistikken, han skulle slå sine folder, lå dog ikke ligefor.
Optakten var en uddannelse i det daværende Ungdommens Rejsebureau på Kultorvet i København og bagefter i DSB Rejsebureau, hvor han lærte rejsebranchen at kende indefra.

Men det var Ejvinds interesse for sport, der gav først ansættelse på sportsredaktionerne på Ritzau og efterfølgende hos Berlingske Tidende. Det var på en rejse – på økonomiklasse – ud i verden for at dække alverdens sportsbegivenheder, han første gang oplevede, hvordan kollegerne indenfor rejsejournalistikken fik special treatment med champagne og kaviar i 1. klasses lænestole. Og sådan blev karrieren som Nationens bedst underrettede rejseskribent født.

Rollen som velinformeret journalist har betydet, at Ejvind altid har arbejdet meget med sit kildenet, såvelpå direktørniveau som i forhold til ansatte på gulvet.
"Hvis jeg kun talte med direktørerne, fik vi kun det at vide, de ville have, vi skulle vide", mener han.

Gennem de senere år har Ejvind udvidet interessefeltet indenfor rejselivet fra udelukkende at fokusere på luftfart – de daglige drillerier i kærlig tone på redaktionen plejer at omhandle følgende: ”Der står ”SAS” tatoveret på Ejvinds bryst og ”Royal Caribbean” på hans ryg” – fordi han har kastet sin kærlighed på krydstogtsskibene og har sejlet på ikke færre end 55 af slagsen.

I 15 år fungerede han som formand for sin anden hjertesag, Danmarks Ishockey Union, som han stadig er glødende supporter af, og for få år siden stoppede han som formand for Danske Rejseskribenter efter syv års formandskab og 30 års bestyrelsesarbejde i den forening, han selv var med til at stifte. Fuldt fortjent blev han her udnævnt til livsvarigt æresmedlem. Sidste år blev han hædret med endnu et æresmedlemsskab af Danske Flyjournalister Forening, hvor han fortsat fungerer som formand.

75-års dagen fejres under private former.

Skrevet af Anne Orholt

Mr. Take Off er stadig højtflyvende

’Senior-redaktør’ er den betegnelse, han vælger at bruge om sig selv i dag. Krukkeri? Tvært imod. For bag titlen gemmer sig ildhu, hjerteblod og en energi, der er en teenager værdig.

 

Ejvind Olesen, der om nogen også fortjener betegnelsen ’Rejsejournalistikkens Nestor’, fylder i dag 75 år – men det er ikke ensbetydende med, at han lægger an til landing.

 

Gennem 36 år var han ansat på Berlingske Tidende som sportsjournalist, nyhedsredaktør og som avisens rejseredaktør.

Men en pensionering fra Berlingske var ikke ensbetydende med en pensionering fra arbejdslivet, og han har efterfølgende kastet sit hjerteblod og sin arbejdskraft i bl.a. Take Off, som han stadig skriver og redigerer hver eneste hverdag. Samtidig er han en ivrig og højt respekteret medarbejder og bidragsyder til det månedlige Stand By-magasin – trods det, at bladet jo egentlig er hans tidligere værste konkurrent.

 

At det var indenfor rejsejournalistikken, han skulle slå sine folder, lå dog ikke lige for.

 

Optakten var en uddannelse i det daværende Ungdommens Rejsebureau på Kultorvet i København og bagefter i DSB Rejsebureau, hvor han lærte rejsebranchen at kende indefra.

 

Men det var Ejvinds interesse for sport, der gav ansættelse på sportsredaktionerne, først på Ritzau og efterfølgende på Berlingske Tidende. Det var under en rejse – på økonomiklasse – ud i verden for at dække alverdens sportsbegivenheder, han første gang oplevede, hvordan kollegerne indenfor rejsejournalistikken fik special treatment med champagne og kaviar i 1. klasses lænestole.

 

Og sådan blev karrieren som Nationens bedst underrettede rejseskribent født.

 

Gennem de senere år har Ejvind udvidet interessefeltet indenfor rejselivet fra udelukkende at fokusere på luftfart – de daglige drillerier i kærlig tone på redaktionen plejer at omhandle følgende: ’Der står ’SAS’ tatoveret på Ejvinds bryst og ’Royal Caribbean’ på hans ryg’ – fordi han har kastet sin kærlighed på krydstogtskibene og har sejlet på ikke færre end 55 af slagsen.

 

I 15 år fungerede han som formand for sin anden hjertesag, Dansk Ishockey Union, som han stadig er glødende supporter af, og for få år siden stoppede han som formand for Danske Rejseskribenter efter syv års formandskab og 30 års bestyrelsesarbejde i den forening, han selv var med til at stifte. Fuldt fortjent blev han her udnævnt til livsvarigt æresmedlem. Sidste år blev han hædret med endnu et æresmedlemsskab af foreningen Danske Flyjournalister, hvor han fortsat fungerer som formand.

 

75-års dagen fejres under private former.

Skrevet af Redaktionen